• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

"האוצר ימליץ לקצץ בפטור ממס רווחי הון מגיל 60"

דירוג
78
מה דעתכם?

אמא שלי עקרונית יכולה למשוך את הפנסיה, אבל דוחה את העניין.
האם בגין השינויים הצפויים כדאי לה לשקול למשוך לפני שזה יכנס לפועל? או אולי לחכות לעדכונים בנושא ואז לתכנן בהתאם?

האם בגין השינויים הצפויים כדאי לה לשקול למשוך לפני שזה יכנס לפועל?
השינוי לא רלוונטי אליה. אלא אם יש לה הפקדות עצמאיות לפנסיה ו/או הפקדות עובד מעל השכר הממוצע במשק, ו/או הפקדות מעסיק מעל התקרות השונות.

בכל מקרה אין כרגע חוק כזה, וגם לא מחר. היסטורית היו מצבים ששינויים כאלה לא כללו כספים שכבר נמצאים במערכת (לא תמיד) או כלל תקופת הסתגלות כדי לאפשר לאנשים לעשות שינויים

נערך לאחרונה ב:
מה דעתכם?

האם בגין השינויים הצפויים כדאי לה לשקול למשוך לפני שזה יכנס לפועל? או אולי לחכות לעדכונים בנושא ואז לתכנן בהתאם?

לא מרגיע ולא מלחיץ,
המלצות הועדה צריכות לעבור אישור ממשלה וחקיקה בכנסת
לא כל ההמלצות יעברו ולא כל כך מהר וכנראה גם לא השנה

מצטרף לשני ההודעות הקודמים ומוסיף שאין היגיון שהפוליטיקאים יתנו לכזה חוק לעבור {ערב בחירות...}

היסטורית כל שינוי כזה לא כלל כספים שכבר נמצאים במערכת
לא בטוח שזה מדוייק. הרי ב- 2025 שינו את אחוז הפטור ממס שניתן במשיכה מקופת גמל לעומת המתווה המקורי של תיקון 190 של התקדמות הפטור על הקצבה המזכה שהוצג ב-2012. הוא היה אמור להגיע למקסימום של 67% ב- 2025 ובמקום זה הוא רק 57.5% כיום. כלומר, מי שחסך בהנחה שיוכל למשוך בפטור באחוז מסויים בפרישה - נפגע. אתה יכול אולי להגיד שניתן לחכות עם המשיכות וה- 67% יגיע מתישהו - אבל לא כל אחד יכול לחכות, ולאור מה שמדברים עליו עכשיו - לא ברור שיגיע אי-פעם.

נערך לאחרונה ב:
לא בטוח שזה מדוייק. הרי ב- 2025 שינו את אחוז הפטור ממס שניתן במשיכה מקופת גמל לעומת המתווה המקורי של תיקון 190 של התקדמות הפטור על הקצבה המזכה שהוצג ב-2012. הוא היה אמור להגיע למקסימום של 67% ב- 2025 ובמקום זה הוא רק 57.5% כיום. כלומר, מי שחסך בהנחה שיוכל למשוך בפטור באחוז מסויים בפרישה - נפגע. אתה יכול אולי להגיד שניתן לחכות עם המשיכות וה- 67% יגיע מתישהו - אבל לא כל אחד יכול לחכות, ולאור מה שמדברים עליו עכשיו - לא ברור שיגיע אי-פעם.
זו דוגמה קצת שונה. זה מתווה הגדלת הפטור שהשתנה. כמו הקפאת תקרות שהחליטו. בנסיבות של מימון מלחמה ב4 זירות.
אבל לא ביטלו.

ב2008 שהחליטו שכל כסף חדש בקופת גמל יהיה קצבתי זה לא חל על כספים לפני 31/12/2007 לכן עוד לא יודעים מה יהיה אם ויהיה, אבל סביר להניח שמי שכבר בפנים לא ימהרו להחיל עליהם. מקצת היכרות עם השוק, מעט אנשים מניידים מגמלש לפנסיה לקבלת קצבה מוכרת. לפחות כרגע.

ב2008 שהחליטו שכל כסף חדש בקופת גמל יהיה קצבתי
אתה יכול למשוך חלק בתור קצבה (כפוף לקבלת "קצבה מזערית") וחלק בתור משיכה הונית. נוסחת הפטור מ-2012 קובעת איזה אחוז יהיה פטור ממס. מי שתכנן לפי המתווה (שהתקדם עד המלחמה בצורה אמינה) פשוט ראה פחות כסף בכיס אם תכנן למשוך בשנים האחרונות

לפחות רעיונית, מה ההצעת חוק לאזרח אמריקאי, זה שהכל במקום אחד מקל על בדיווח או מקשה כי זה הכל מעורבב כזה ויש יותר סיכוי שזה יהיה pfic?

כן אני מבין שההצעת חוק עוד לא התפרסמה אז אין כל כך על מה לקרוא ןלהסיק מסקנות, וגם שזה פמפום של בחירות.

לפחות רעיונית, מה ההצעת חוק לאזרח אמריקאי, זה שהכל במקום אחד מקל על בדיווח או מקשה כי זה הכל מעורבב כזה ויש יותר סיכוי שזה יהיה pfic?
לפי מה שראיתי יתאפשר תיק מסחר בתוך החשבון המאוחד.
אז זה מה שהייתי עושה, אם וכאשר זה אי פעם יעבור.

אתה יכול למשוך חלק בתור קצבה (כפוף לקבלת "קצבה מזערית") וחלק בתור משיכה הונית. נוסחת הפטור מ-2012 קובעת איזה אחוז יהיה פטור ממס. מי שתכנן לפי המתווה (שהתקדם עד המלחמה בצורה אמינה) פשוט ראה פחות כסף בכיס אם תכנן למשוך בשנים האחרונות
הפוך, בגיל זכאות אפשר להוון בכפוף לקבלת קצבה מזערית. זה בא על חשבון הפטור על הקצבה.
מהות הדוגמה הייתה להראות שיש הוראות שחלות רק קדימה. זה ככה לרוב.

למישהו יש בכלל לינק לדו"ח הסופי של הועדה? אני מחפש אותו באתר משרד האוצר ולא מוצא.
לא ברור לי על מה מתבססות כל הכתבות.

עריכה: ראו כאן

בכל אופן, הגבלת התקרה המוטבת ל-200K זה הזיה, לא? נשמע שזה מוגבל לכל החיים ולא לשנה (בניגוד לקופת גמל להשקעה).
לפי מה שכתוב בהצעה, אפשר לנייד כספים לחשבון החדש עד התקרה.
מעבר לזה הם חייבים במס במשיכה ולא יהיה אפשר לנייד (?) קופת גמל להשקעה, בניגוד למצב היום.
נשמע שמי שיש לו קופ"ג להשקעה בסכום גבוה מהתקרה דיי אכל אותה.

נערך לאחרונה ב:
מה דעתכם?

הפנסיה של אמא שלך נמצאת בקופת גמל להשקעה? זה די חריג לגילאי 60+.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נראה שמישהו באוצר הבין שקצבה מוכרת היא הטבה גדולה מידי לפורשים, יצרו כלים חדשים החל משנת 2012 ולא תחמו אותם בתקרה.
היום זה באמת בשוליים של השוליים אבל בעתיד אנחנו נראה קצבאות מאוד גבוהות שפטורות ממס לחלוטין ואת הכספים החייבים פשוט מורישים.
הפתרון הפשוט "לבעיה הזאת" היא להגדיר תקרה.
או כמו שרוצים לנסח את זה אנשים אחרים, לבטל את הקצבה המוכרת ולהגדיל את הטבת המס בפרישה.

לצורך הדוגמה, אני יכל להגביל את הקצבה המוכרת למליון ש"ח ומנגד אני יכל להגדיל את הטבת המס בעוד 5,000 ש"ח

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א רפורמת ״חשבון השקעה״ של משרד האוצר… מה דעתכם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ה הצעת משרד האוצר: שינויים בהקצאת תשואה מובטחת בפנסיה המקיפה (שוב) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 36
Z האם האוצר מתכנן לקבוע היכן משקיעים את הפנסיה שלנו ? תוכנית האוצר ל-2025. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 269
M כמה שאלות על תוכנית העלת מסים של האוצר למימון מלחמה מיסים 4
P נניח וידיכם הייתה על כספי המדינה/ האוצר איפה הייתם מקצצים, או מה הייתם בוחרים לשנות? פוסטים מאיכות נמוכה 136
ה בכוונת משרד האוצר: ביטול העלאת תקרת ההון הפטור פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 58
ח השכרת דירה למנהל הדיור הממשלתי (משרד האוצר) נדל"ן 9
A שינוי מודל הפנסיה? הכיוון החדש של האוצר מדאיג? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
א פקידי האוצר רוצים לקצץ בהטבות המס לקרנות ההשתלמות אוף טופיק 3
י.ג פנסיית ברירת מחדל של משרד האוצר: השיחה שתחסוך לי 85,000 ש"ח צרכנות פיננסית 35
שלי משרד האוצר מתכנן פטור ממס רווחי הון עד 60000 שח בשנה שוק ההון 54
adamshalev הר הביטוח - אתר חדש של משרד האוצר צרכנות פיננסית 15
לא חשוב שמות העברת נתוני הביטוחים שלכם לאתר ייעודי של אגף שוק ההון במשרד האוצר. אוף טופיק 4
ליאת - איפה שיש רצון... מה אתם אומרים על ברירת המחדל של משרד האוצר לפנסיה? צרכנות פיננסית 4
C תקנות חדשות של האוצר על IRA שוק ההון 319
דוג האוצר מפרסם נתונים שקריים? אוף טופיק 1
שרון האוצר משיק קופת גמל חדשה: האם כדאי לחסוך בה? שוק ההון 1
adamshalev מהפכה בפנסיה: האוצר יגדיל את רשת הביטחון למבוגרים צרכנות פיננסית 27
light007 "האוצר מקדם חלופות למהלך שיקצץ 40% מקצבאות הפנסיה" אוף טופיק 43
ד האוצר מסתיר: הפנסיה לפורשי השנים הקרובות תקוצץ בעד 35% צרכנות פיננסית 120
Y אז היום משרד האוצר הפתיע אותי אוף טופיק 9
A הצעת החוק של משרד האוצר- שינוי המיסוי בנדלן צרכנות פיננסית 12
ח האוצר מתכנן מיסוי קשיח על דיור, כדי לצנן את הביקוש מיסים 65
S איך לקצץ עלויות של אינטרנט סיבים? צרכנות פיננסית 16

נושאים דומים

Back