• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הגדלת הון עצמי

• פותח הנושא פותח הנושא QshQuery
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

QshQuery

משתמש רשום
דירוג
0
שלום,
אני כרגע מסוגל לחסוך כ-10,000 ש"ח בחודש במטרה לבנות הון עצמי לרכישת דירה בעוד 5-7 שנים. יש לי כבר קופת גמל להשקעה על מדדי מניות ו-S&P500 עם כמה עשרות אלפי שקלים.

האם נכון להמשיך להפקיד את הכסף (עד תקרת ההפקדה השנתית) לקופת גמל להשקעה הקיימת, ואת היתרה להשקיע בפוליסת חיסכון שאפתח עם רמת סיכון נמוכה יותר?
אני לא מעוניין בניהול עצמאי של תיק השקעות. מהן האפשרויות המקובלות והמומלצות לחוסכים למשכנתא בטווח של 5-7 שנים?

בנוסף, כשיגיע הזמן ואצטרך את הכסף כהון עצמי למשכנתא, האם כדאי למשוך את הכסף מהקופ"ג להשקעה/פוליסת חיסכון, או לקחת הלוואה כנגד הכספים האלו? איך התהליך הזה עובד? אם אני לוקח הלוואה, אצטרך להחזיר את הכסף במקביל לשלם את המשכנתא? או שהבנק מודע לכך ולא יאשר את המשכנתא?

אני הפקדתי סכום כסף בפוליסת חיסכון בנסלול מנייתי למספר שנים, הדמי ניהול עלו עם הזמן והגיעו ל 1 אחוז מהצבירה ואף יותר (האמת ששנים לא עקבתי), הבעיה שאתה לא יכול לנייד את הכסף למקום אחר ללא אירוע מס, לא ממליץ.

משכתי את הכסף ושילמתי כמה אלפי שקלים מס רווח הון.

יש לי גם קופת גמל להשקעה במסלול מנייתי, עשתה תשואה מאוד יפה בשנים האחרונות הם גובים 0.6 אחוז, הפסקתי להפקיד.

רוב רובו של הכסף שלי הולך לתיק ההשקעות הפרטי, ללא דמי ניהול למעט על הניירות שאני מחזיק. ולקרן השתלמות IRA של רעייתי עם דמי ניהול 0.5 בנוסף לדמי ניהול על הניירות שאני מחזיק.

חפש בפורום, יש המון חומר בנושא. דיונים של שנים.

האם נכון להמשיך להפקיד את הכסף (עד תקרת ההפקדה השנתית) לקופת גמל להשקעה הקיימת, ואת היתרה להשקיע בפוליסת חיסכון שאפתח עם רמת סיכון נמוכה יותר?
לא ולא. היתרון היחיד שיש לגמל להשקעה היא בחסכון עד הפנסיה וקבלה כקיצבה, לפוליסת חיסכון יש רק חסרונות.

לטווח מספיק ארוך, ואתה כנראה צעיר, דמי ניהול יאכלו יתרון מיסוי כזה או אחר או לפחות ישוו לו.

תפתח חשבון השקעות בבית השקעות ותקנה את המדדים שאתה רוצה.

שלום,
אני כרגע מסוגל לחסוך כ-10,000 ש"ח בחודש במטרה לבנות הון עצמי לרכישת דירה בעוד 5-7 שנים. יש לי כבר קופת גמל להשקעה על מדדי מניות ו-S&P500 עם כמה עשרות אלפי שקלים.

אני לא מעוניין בניהול עצמאי של תיק השקעות. מהן האפשרויות המקובלות והמומלצות לחוסכים למשכנתא בטווח של 5-7 שנים?

בנוסף, כשיגיע הזמן ואצטרך את הכסף כהון עצמי למשכנתא, האם כדאי למשוך את הכסף מהקופ"ג להשקעה/פוליסת חיסכון, או לקחת הלוואה כנגד הכספים האלו? איך התהליך הזה עובד? אם אני לוקח הלוואה, אצטרך להחזיר את הכסף במקביל לשלם את המשכנתא? או שהבנק מודע לכך ולא יאשר את המשכנתא?
אני לא מבין את ההגיון
קופת גמל להשקעה בעלת יתרון מיסויי רק אם אתה מחכה עם זה לגיל פרישה
אתה רוצה להוציא את הכסף עוד 7 שנים, מניח שלא תהיה בפרישה. אז למה אתה מסתבך עם המכשיר הפיננסי הזה ?

פשוט תקנה תעודת סל של סנופי 500/100

אני הפקדתי סכום כסף בפוליסת חיסכון בנסלול מנייתי למספר שנים, הדמי ניהול עלו עם הזמן והגיעו ל 1 אחוז מהצבירה ואף יותר (האמת ששנים לא עקבתי), הבעיה שאתה לא יכול לנייד את הכסף למקום אחר ללא אירוע מס, לא ממליץ.

משכתי את הכסף ושילמתי כמה אלפי שקלים מס רווח הון.

יש לי גם קופת גמל להשקעה במסלול מנייתי, עשתה תשואה מאוד יפה בשנים האחרונות הם גובים 0.6 אחוז, הפסקתי להפקיד.

רוב רובו של הכסף שלי הולך לתיק ההשקעות הפרטי, ללא דמי ניהול למעט על הניירות שאני מחזיק. ולקרן השתלמות IRA של רעייתי עם דמי ניהול 0.5 בנוסף לדמי ניהול על הניירות שאני מחזיק.

חפש בפורום, יש המון חומר בנושא. דיונים של שנים.
לא ולא. היתרון היחיד שיש לגמל להשקעה היא בחסכון עד הפנסיה וקבלה כקיצבה, לפוליסת חיסכון יש רק חסרונות.

לטווח מספיק ארוך, ואתה כנראה צעיר, דמי ניהול יאכלו יתרון מיסוי כזה או אחר או לפחות ישוו לו.

תפתח חשבון השקעות בבית השקעות ותקנה את המדדים שאתה רוצה.
אני לא מבין את ההגיון
קופת גמל להשקעה בעלת יתרון מיסויי רק אם אתה מחכה עם זה לגיל פרישה
אתה רוצה להוציא את הכסף עוד 7 שנים, מניח שלא תהיה בפרישה. אז למה אתה מסתבך עם המכשיר הפיננסי הזה ?
ומה לגבי תיק השקעות שמנוהל ע"י בית השקעות?

ומה לגבי תיק השקעות שמנוהל ע"י בית השקעות?
עשיתי גם את זה(עדיין יש לי תיק בחשבון מנוהל, סכום זניח).
הם מחזיקים מספר מועט של ניירות, רובם קרנות נאמנות שהם הנפיקו, דמי ניהול שערורתיים של כמעט 2 אחוז.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
G ייעוץ לגבי גרייס ומיחזור משכנתא למטרות הגדלת הון ההשקעה נדל"ן 3
F הגדלת משכנתא קיימת - אפשרי? נדל"ן 1
D מחשבות על הגדלת סכום המשיכה בפרישה מוקדמת ללא תוספת סיכון פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 88
Y כדאי למכור מניות לפני הגדלת מס יסף? שוק ההון 8
C הגדלת הפנסיה החודשית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 40
י הגדלת ההפרשה לקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
M הצעת עבודה שתאפשר הגדלת הכנסה - כן או לא ??!! יזמות והגדלת הכנסות 11
ריש-לקיש הגדלת אחוז הניכוי של החלק שלי בקרן ההשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ש הגדלת הפרשת חלק עובד לקרן השתלמות מעבר ל-2.5% פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
T הגדלת הוצאות לשיפור איכות החיים התפתחות אישית 39
א פורום חדש מדוייק בשבילי :-) הגדלת הכנסות יזמות והגדלת הכנסות 47
מ יכולת השתכרות או הגדלת חסכון התפתחות אישית 12
ג הגדלת האפיק צמוד מדד שוק ההון 22
C הגדלת מסגרת אשראי צרכנות פיננסית 27
D הגדלת החלק ה"שמרני" בתיק שוק ההון 5
מומו הברווז הגדלת הפרשה לקה"ש + התחייבות לדמי ניהול בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
O העלאת ברוטו למען הגדלת הפקדה לIRA שוק ההון 12
ע פתיחת קופת גמל מול הגדלת תיק השקעות קיים שוק ההון 5
Yuvalbuz3 הגדלת סיכון ותשואה ע"י משקל עודף שוק ההון 14
Y הגדלת הפרשה לקרן השתלמות שוק ההון 1
שודד הפינג פונג הגדלת חשיפה למניות small cap שוק ההון 38
D.Aristocrats הודעה משמחת על הגדלת תקרה של סכום חד פעמי עבור העברות לחשבון אקראי שוק ההון 9
Y הגדלת פיזור לנכס "יקר" שוק ההון 5
G הגדלת הפרשות פנסיוניות - כיצד זה משפיע על הפרשת 18.3% בגמל? שוק ההון 5
ע הגדלת ההפרשה מהברוטו לקרן השתלמות עבור שכיר שאינו מגיע לגובה הפטור צרכנות פיננסית 2
ש הגדלת הכנסה וקרן השתלמות אוף טופיק 8
ס הגדלת ההשקעה בחו״ל? שוק ההון 13
Gari איך יודעים מה בסיס ההצמדה לצורך מס רווחי הון של קרן אירית מסוימת שנרשמה למסחר בבורסת תל אביב ונסחרת בש"ח? שוק ההון 3
ע מס רווח הון בני"ע זר בתוך קרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
בן מלך הון עצמי לרכישת דירה נדל"ן 5
N רווחי הון בטופס 1301 מיסים 3
A זיכוי כנגד מס זר ששולם בארה"ב על ריווחי הון מיסים 24
ד מכירת RSU בשנה שבה מס ההכנסה נמוך ממס רווחי הון מיסים 15
N השקעות והצהרת הון מיסים 11
צ חישוב נקודות זיכוי ותרומות לצורך קיזוז רווחי הון מיסים 4
V קיזוז רווחי הון רווחי הון חול /להכנסות בארץ מיסים 8
D קיזוז הפסד הון כנגד רווח בדיסקונט שוק ההון 2
pita מס רווחי הון מופחת מגיל 60 שוק ההון 10
ר טופס 867, קיזוז הפסדי הון כנגד הכנסה מרבית או מדיבידנד מיסים 5
A חוזר מס הכנסה 10/2025 בנושא רווחי הון, במיוחד מכירת ני"ע במט"ח מיסים 2
A האם מס דיבידנדים מתקזז עם מס רווחי הון? שוק ההון 4
U הפסדי הון במניות שוק ההון 15
ג פתיחת קרן השתלמות לעצמאים לאחר יותר מ6 שנים - איך מתבצע החישוב של פטור ממס רווח הון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
B ביטקוין בהצהרת הון קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
G הטבות בתשלום מס רווחי הון להורה מעל גיל 60 שוק ההון 1
ס מה הייתם עושים אם לא הייתם צריכים לשלם מס רווח הון למשך 5 שנים? מיסים 24
T הצהרת הון - לעשות לבד או לשלם לרואה חשבון? מיסים 14
Y העברת הפסדי הון כאשר סכום המכירות הוא 0 מיסים 5
L התייעצות משכנתא בהנתן הון עצמי גבוה ותחזית להורדת ריבית נדל"ן 5
U החזר מס רווחי הון כנגד ריביות הלוואה מיסים 1

נושאים דומים

Back
למעלה