• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם להחליף את החלק המנייתי לסנופי בלבד במקום חשיפה עולמית?

• פותח הנושא פותח הנושא 1337justme
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
עם הרוח הנושבת בארה״ב, אני מאמין שיש סיכוי לא קטן שבתקופת חיינו נראה הון זורם החוצה לשווקים אחרים, לאו דווקא בגלל התחזקות של מעצמה כזו או אחרת אלא בגלל מדיניות ממשלתית עוינת יותר להון.

יכולים להצביע על אפשרות של רוויה בסנופי ואולי תחילת צמיחה של מניות בינלואמיות שהתמחור שלהן כרגע נמוך מאוד?
מה הקשר בין החלק הראשון של המשפט לחלק השני שלו?

עם הרוח הנושבת בארה״ב, אני מאמין שיש סיכוי לא קטן שבתקופת חיינו נראה הון זורם החוצה לשווקים אחרים, לאו דווקא בגלל התחזקות של מעצמה כזו או אחרת אלא בגלל מדיניות ממשלתית עוינת יותר להון.

הבורסות בארה"ב שיגשגו כשהמיסים היו גבוהים מרמות הנהוגות היום.
אם כבר, משבר חוקתי-פוליטי סביב תוצאות הבחירות ב 2024 נראה הכי מאיים על היציבות שם.

מה הקשר בין החלק הראשון של המשפט לחלק השני שלו?
בגלל שכביכול יש מחזוריות של התשואות הגבוהות יותר (אמריקאיות/בינלאומיות)..אבל נכון, אין חוקיות אמיתית...סתם מעלה השערות

בגלל שכביכול יש מחזוריות של התשואות הגבוהות יותר (אמריקאיות/בינלאומיות)..אבל נכון, אין חוקיות אמיתית...סתם מעלה השערות
אני לא מכיר סיבה עקרונית להניח מחזוריות כזו, והנתונים רחוקים מלבסס קיום שלה.
אנחנו סתם רואים דפוסים בכל דבר.

ספציפית, המיסוי בקרן של בלקרוק הוא לפי שער שקל-דולר ולא לפי מדד המחירים לצרכן כמו בשאר הקרנות שלהם
למה? הרי יש לבלאקרוק קרן שיקלית שעוקבת אחרי - S&P500. מה שונה בה?

למה? הרי יש לבלאקרוק קרן שיקלית שעוקבת אחרי - S&P500. מה שונה בה?
יש איזה התפלפלות לא ברורה שאם קרן היא "בברור" דולרית אז המיסוי שלה יהיה ריאלי ביחס לדולר ולא למדד המחירים לצרכן.

לדוגמה, הקרן האירית העולמית היא לא במטבע יחיד ולכן המיסוי שלה הוא לפי המדד.
או קרן מחקה ישראלית ש"משתדלת" לעקוב אחרי המדד, למשל ע"י גלגול חוזים, גם זוכה למיסוי ריאלי.

מהי החלוקה שלך בין non-us לארה"ב?
והאם אתה מאזן בין non-us לארה"ב? או נותן לזה לרוץ לפי השוק?
לפי השוק.
יתכן שבמכירות הבאות פחות אתחשב בשוק ואבדוק איפה אשלם פחות מס.
בינתיים נשאר לי קצת מגן מס מחטאי עבר.

יש איזה התפלפלות לא ברורה שאם קרן היא "בברור" דולרית אז המיסוי שלה יהיה ריאלי ביחס לדולר ולא למדד המחירים לצרכן.
אם אני זוכר נכון, זה גם רשום בתשקיף של הקרן, שהמיסוי הוא לפי שינוי בשער שקל-דולר, זו לא הייתה סתם תהיה...אבל יכול להיות שאני טועה כי ראיתי את זה מזמן.

יתכן שבמכירות הבאות פחות אתחשב בשוק ואבדוק איפה אשלם פחות מס.
נראה לי ששיקולי מיסוי חשובים פחות משיקולי מסלול ההשקעה עצמה, לא כך?.

בכל מקרה, אני חושב שכן אתן העדפה של 10-20% לסנופי לעומת העולם (יודע שזה הימור).
אז אנצל את הטבות המס כדי להגדיל את החלק של הסנופי לפי האחוזים הנ"ל והפקדות חדשות אחלק חצי חצי בין עולמי לסנופי.

אם אני זוכר נכון, זה גם רשום בתשקיף של הקרן, שהמיסוי הוא לפי שינוי בשער שקל-דולר, זו לא הייתה סתם תהיה...אבל יכול להיות שאני טועה כי ראיתי את זה מזמן.
זה נכון, והסיבה היא מה שכתב @חתול לילה - החוק מבחין בין קרן שיש לה מטבע עיקרי שהוא מט"ח לבין קרן שאין לה.

נראה לי ששיקולי מיסוי חשובים פחות משיקולי מסלול ההשקעה עצמה, לא כך?
זה כלל שאף פעם לא חיבבתי. יש גם שיקולי מיסוי שהם דרמטיים, ויש גם שיקולי השקעה זניחים.
אף אחד לא יציע לך להשקיע רק באג"ח ולא במניות אם מס רווחי הון על אג"ח יהיה נמוך יותר, ומנגד אף אחד לא יציע לך לבחור דווקא ב-VTI ולא VOO אם המס על VTI יהיה 50% משום מה.
שים לב גם שכמעט כולם המשיכו להשקיע בקרנות פנסיה/גמל/השתלמות למרות שלאורך השנים לא היו שם מסלולים אידאליים (וגם עכשיו זה שנוי במחלוקת), וזה אך ורק משיקולי מס.

אף אחד לא יציע לך להשקיע רק באג"ח ולא במניות אם מס רווחי הון על אג"ח יהיה נמוך יותר, ומנגד אף אחד לא יציע לך לבחור דווקא ב-VTI ולא VOO אם המס על VTI יהיה 50% משום מה.
מסכים איתך שזה לא שחור ולבן והכל תלוי ברמת ההבדלים.
אבל @גילגמש טוען שהוא יתן העדפה בין הסנופי לעולמי לפי שיקולי מיסוי והריי ההבדלים בין הסנופי לעולמי יכולים להיות בכלל לא זניחים לעומת הדוגמאות שנתת.
מצד שני המס הוא משהו וודאי וההבדלים בין הסנופי לעולם כפי שכבר נאמר כאן לא ידועים בעתיד.

העדפה בין הסנופי לעולמי לפי שיקולי מיסוי והריי ההבדלים בין הסנופי לעולמי יכולים להיות בכלל לא זניחים
יכולים להיות, לשון עתיד? ברור, אבל בהשוואה של אפיקי ההשקעה, במבט להווה, קשה לומר שאחד מהם עדיף באופן מובהק על השני. הרי זה בדיוק ההתלבטות אודותיה פתחת את השרשור הזה. אז אם שקלת והגעת למסקנה שזה די שקול, אז מס הוא שובר שוויון ראוי לחלוטין.

ראה לי ששיקולי מיסוי חשובים פחות משיקולי מסלול ההשקעה עצמה, לא כך?.
באופן כללי כנראה שאתה צודק.
אבל יכאב לי לשלם עכשיו יותר מס אם הפגיעה בעקיבה אחרי השוק העולמי היא קטנה.
אני אשקול ואחליט לפי המספרים בפועל כשזה יהיה רלבנטי.
אני גם לא אדוק בקטע של העקיבה.
היתה תקופה בבנית התיק שהייתי בחשיפה עודפת של השווקים המתעוררים וכמעט לא היתה לזה השפעה.
בסופו של דבר המשתנה הכי חשוב הוא האחוז המנייתי.

אצלנו יש הטיה לארה״ב כי לקה״ש ולגמל הרגיל (לא ניהול אישי) אין אפשרות לעקוב אחרי המדד העולמי.
מכיוון שלא מתאים לי להתחיל לאזן ואני מעדיפה לקנות מדד אחד, אז בתיק הממוסה אני קונה רק את הקרן העולמית (של בלקרוק).

כך יוצא שיש הטייה, גדולה מאוד ולא מתוכננת, לארה״ב.
ֿגילוי נאות - אני מאמינה שאם היה אפשר לעקוב אחרי מדד עולמי במוצרי הקרנות המנוהלים (קה״ש/גמל/פנסיה) הייתי עושה את זה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
כוונתך שמכפילי הרווח הגבוהים של החברות האמריקאיות יכולים להצביע על אפשרות של רוויה בסנופי ואולי תחילת צמיחה של מניות בינלואמיות שהתמחור שלהן כרגע נמוך מאוד?
לא, הכוונה שלי היא שהמחירים הנוכחיים כבר משקפים בתוכם הרבה תחזיות שונות לגבי העתיד. זה לא אומר שהשוק תמיד צודק וזכותך לא להסכים איתו, אבל כדאי שתהיה סיבה טובה יותר מאשר ביצועים ב-X שנים האחרונות וכו'.
לצורך העניין, לראות את התשואה ב-X שנים האחרונות של נאסד"ק לא מטריד אותך, נכון? ושל ביטקוין? אז למה של סנופי לעומת עולמי כן? קרה מה שקרה בעבר וזה לא בהכרח מעיד על מה שיקרה בעתיד.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M למה לא להחליף את השכירות במשכנתה? שוק ההון 39
מ לאחרונה רק גיליתי על יתרון האיריות, להחליף? שוק ההון 5
S מתלבט אם להחליף עבודה התפתחות אישית 13
מ האם להחליף קרן סל אמריקאית באירית שוק ההון 1
א האם להחליף ת״א 125 בת״א 35 בגלל עדכון המדדים הקרוב? שוק ההון 4
D מהי הדרך האופטימלית להחליף קרן אחת באחרת? שוק ההון 9
L האם להחליף סמארטפון ולאיזה? אוף טופיק 19
E שוקל להחליף מקצוע מצלם לנדל"ן, אבל ההתלבטות קשה. מה אומרים? אוף טופיק 34
ל להחליף עבודה? התפתחות אישית 16
K האם להחליף מוסד לימודים התפתחות אישית 6
ר כל כמה זמן נהוג להחליף מקום עבודה בהייטק? התפתחות אישית 37
Y האם עכשיו הזמן להחליף רכב? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11
שניפ האם דירה באמת לא יכולה להחליף פנסיה? שוק ההון 14
A האם כדאי להחליף הלוואה בהלוואה? שוק ההון 1
A דרוש ברוקר נורמלי (או: מתי להחליף ברוקר?) צרכנות פיננסית 3
ס סטודנט עם 100אלף בקופת גמל פטורה ממס- רוצה להחליף השקעה. אשמח לדעות שוק ההון 31
liranviper IRA - כל כמה זמן להחליף אירית בישראלית שוק ההון 186
Fitch BLV Long-Term Bond ETF - האם מכשיר ארוך טווח שיכול להחליף אג"ח ממשלתי ארוך? שוק ההון 14
F קה"ש IRA - מתי להחליף קרן ישראלית בקרן אירית? שוק ההון 9
D האם להחליף רכב? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 64
P קרנות נאמנות / גידור המשקיעות בישראל מכות את השוק בעקביות? שוק ההון 18
ס באיזה אתר אתם בודקים את מחירים ה-BID ASK הכי מעודכנים על ניירות ערך? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
ל דרישה של הברוקר הישראלי לסגור את התיק עקב מעבר לחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
ר האם למכור כעת את התיק ולקנות מחדש? לצורך מס שוק ההון 19
ה במסגרת פינתנו, נוסו על נפשותיכם, או למה לא לתת לגופים מוסדיים לנהל את הכסף שלכם שוק ההון 10
A מחזור משכנתא - האם לכלול את מסלול הפריים? נדל"ן 3
מ ברוקר שאפשר להעלות אליו קובץ אקסל עם פקודות או להשבית את המערכת ליום יומיים שוק ההון 20
A האם עדיף לקנות חברה (או מדד) שמחלק דבידנדים, צובר את הדבידנדים שחילק או לא מחלק כלל? שוק ההון 15
ס צריך את עזרתכם – קניית דירה למגורים נדל"ן 25
י האם למכור את הדירה ולהשקיע פאסיבית במדדים שוק ההון 47
A רציתי לבדוק האם שער הדולר\שקל תואם את האינפלציות שוק ההון 7
U דוח שנתי למס הכנסה 1301 ליחיד - באיזה שדה להזרים את החשבונית של יועץ המס? מיסים 3
G איך להשתיק את ההתראת חירום "האירוע הסתיים" ב S23? אוף טופיק 9
C הפציעה קטעה לי את הקריירה, ובגיל 30 אתחיל לימודים אקדמאים התפתחות אישית 10
א העלו לי את הפרמיה ב־50% צרכנות פיננסית 10
A איך מחשבים את הכסף הנחוץ לפרישה בהתחשב בכך שיש מס הכנסה על שוק ההון 32
א קבוצת הייטקיסטים, בהובלת אסף רפפורט, רכשה את השליטה בערוץ 13 פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 10
T איפה באתר של IBKR אני מוצא את החשבון שאליו מעבירים שקלים (לא דרך IBAN) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
O האם משיכה חלקית של המשכנתא מבטיחה את יתרת הסכום? נדל"ן 7
Williamsburg איפה אתם רואים את מדד המעוף בסוף 2026 בהנחת החלשה מהותית של האיראנים ואופק מדיני חדש לישראל? שוק ההון 12
ד מחפש את הספר המשקיע הנבון בעברית פוסטים מאיכות נמוכה 13
ה פנסיה לשכירים אפשריות נוספות למי שרוצה להגדיל את הצבירה וגם את האובדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ מישהו בבקשה יכול להסביר לי את ההבדל בין RSI ל ממוצעים נעים שוק ההון 1
א מתלבט אם לבטל את חברותי בשב"ן צרכנות פיננסית 22
מ מנורה לא משחררת את הפנסיה - יש מקום יעיל להתלונן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ע אירוע מס - איך למזער את זה? שוק ההון 2
Dr Spock הביטקוין איבד את סיבת קיומו ? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 89
A האם ניתן לנצל את החלשות הדולר כדי להקטין את ההוצאות החודשיות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11
T למחוק את השרשור התפתחות אישית 0
צ האם יש דרך קלה לחשב את הרווח בחשבון מסחר עצמאי? שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה