אהלן, כמו בכותרת אני נמצא בעבודה שאני מתלבט אם להכנס ל״הרפתקאות״ אני כרגע עובד באבטחה ואני רוב הזמן בבית ומקבל על זה כסף ואני צריך להיות זמין פשוט ואז שאני מגיע לאותו מקום עושה סיבוב לראות שהכל בסדר (סוג של אזעקות נניח במצלמות). אני עם רכב צמוד מהעבודה ועובד 8 שעות ביום כביכול. זה יכול להיות בוקר צהריים או לילה שבהם אני סך הכל ער וזמין במידת הצורך אני מרוויח בעבודה הזאת 35 לשעה שזה מינמום . אני בן 23 אני ממש חושב לחפש עבודה אחרת ״שתמלא״ אותי ותהיה עם אנשים. נניח מוקד מכירות טלפוניות וכו׳ אבל ממש מפחד להתחרט כי העבודה כרגע היא עבודה חלומית של ממש ואפשר ללמוד ולהפגש עם חברים. כן זה מצחיק שמשלמים לי על זמן שאני בבית אבל זה העבודה הייתם מציעים לחפש עבודה אחרת או סיכון גדול? סך הכל השכר שלי נע בין 5-6 בחודש על לא לעשות כלום. חשבתי לעבוד בעבודה נוספת אבל אצטרך לא בשעות של העבודה כרגע כי זה סיכון אם לא אגיע בזמן למקום שבו יש אזעקת אש, בעיה במצלמות, או בן אדם שמתריע. מה הייתם מציעים?
משכורת של 6,000 בחודש על עבודה שרובה זה לא לעשות כלום בגיל 23 - לא רע בכלל. ז״א, ברור שממשכורת כזאת אי אפשר להגיע לעצמאות כלכלית ואתה לא רוצה לעשות את זה 40 שנה, נכון?
״אני ממש חושב לחפש עבודה אחרת שתמלא אותי ותהיה עם אנשים״ - לדעתי האישית זה צריך להיות משהו נמוך בסדר העדיפויות. נשמע שאתה מחפש עבודה אחרת כי אתה מרגיש בודד. חברים אפשר לפגוש מחוץ למקום העבודה. לדעתי יותר משמעותי לבנות יכולת השתכרות משמעותית בשנות ה-20 לחייך, להתחיל לחסוך ולבנות עתיד. אם יש משהו שמשותף להרבה מדרי הפורום הזה, להערכתי, זה שהגענו למסקנה שעבודה כשלעצמה זה לא בהכרח המסלול לאושר והגשמה עצמית. רוב האנשים לא אוהבים ללכת לעבודה. אני אישית מנסה למקסם רווחים ולחסוך כדי להפחית את מספר שנות העבודה. לקח לי זמן להגיע למקום הזה.
כמו ששאלו אותך, מה אתה רוצה ללמוד ובמה אתה רוצה לעסוק? חשבת על תחום מסויים? האם יש אפשרות צמיחה בתחום האבטחה הפיזית אולי, או משהו אחר?אז אתה בתפקיד שבו אתה יכול לקבל הקפצה בכל רגע וחייב לעזוב את הבית - בתחום הטק למשל יש המון קורסי אונליין מוקלטים 24X7 שאפשר ללחוץ על כפתור PAUSE ולהמשיך אחר-כך. אולי תצטרך לקחת יום חופש בשביל הבחינות מדי כמה חודשים, אבל זהו.
ניסית לקרוא ספרים, אולי נון-פיקשן על בחירת מקצוע ותכנון כלכלי? תנצל את זה שיש לך זמן פנוי, כי לרובנו אין.
מוקד מכירות טלפוניות זה רעיון לא משהו לדעתי, אלא אם כן יש לך כישרון למכירות ואתה מתכנן להתקדם (איזה תואר יכול לעזור לך להגיע לזה, והאם ניתן להתחיל ללמוד אותו אונליין במקביל לעבודה?). יש סיבה שהמוקדים האלה מגייסים כל הזמן, אנשים לא נשארים שם כי אלו תפקידים שוחקים מאוד. זה גם לא משלם הרבה יותר מהתפקיד הנוכחי שלך להערכתי. זה בד״כ עניין תפקיד לסטודנטים וצעירים ולא קריירה.
לסיכום, כדאי לשקול: לימוד לתעודות/תואר אונליין, אימוני כושר בבית, אונ׳ פתוחה, קריאה - רק לא 8 שעות של גיימינג או יוטיוב/אינסטגרם/טיקטוק/ משהו אחר שאינו פרודוקטיבי.