• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

סטודנט עם 100אלף בקופת גמל פטורה ממס- רוצה להחליף השקעה. אשמח לדעות

סטודנט משקיען

משתמש סולידי
דירוג
7
שלום רב לחברי הפורום ,

אני סטודנט בן 24 שמתעניין בנושאי הכלכלה וכמו כן בהשקעות , ולשמחתי נחשפתי לפורום ולבלוג של הסולידית (קורא בשמחה את המידע).
כרגע יש לי 100אלף בקופת גמל פטורה ממס בפסגות (מסלול לגיל 50-60).
המסלול הזה לדעתי פחות מתאים לי ואני מחפש לקחת יותר סיכון (כמובן סיכוי לתשואה עדיפה).
כרגע יש לי סכום כסף בעו"ש שמספיק לי לכל הצרכים (שכירות,קניות ,יציאות עם בת הזוג,לימודים ועוד)
כל חודש אני מצליח לחסוך סכום לא כלכך משמעותי היות ומעדיף להשקיע בלימודים(מסלול שמצריך שמירה על ממוצע גבוה בשביל מלגת הצטיינות בלימודים).
אני לא ארצה לגעת בכסף של קופת הגמל לפחות ב5 שנים הבאות (כמובן שמעדיף להשאיר גם להרבה יותר).

אני רוצה להחליף את המסלול ובהתחלה חשבתי על מסלול "פסגות גדיש פאסיבי - מדדי מניות" או "פסגות גדיש מניות" . אני מודע לזה שבמניות ניתן גם להפסיד אך סבור שבתקופה של 5 שנים אני ארוויח ואם לא אז מוכן לזה.
2 המסלולים האלו מורכבים מחלוקה של כ47% מניות בארץ ו47% בחו"ל והשאר על דברים אחרים.

אשמח לשמוע דעתכם על תיק כזה לעומת אלטרנטיבות אחרות שהן תיק מניות פסיבי .
בנוסף איך אני יכול להוזיל את דמי הניהול ?
מה מבדיל תיק כזה מאשר שאני אעביר את הכסף חצי חצי בין סנופי לבין ת"א125 (או מחקות שלהם ) .

אשמח לדעת איך כדאי לי לעשות החלטה נכונה עבורי .

תודה מראש לכל תגובה וכל פיסת מידע שתתקבל פה .

אשמח לשמוע דעתכם על תיק כזה לעומת אלטרנטיבות אחרות שהן תיק מניות פסיבי .
אין אלטרנטיבות אחרות (בגופים אחרים) עם אותו ההרכב רק בדמי ניהול זולים יותר?
בנוסף איך אני יכול להוזיל את דמי הניהול ?
מיקוח
ניוד ומיקוח
מיקוח, ניוד ומיקוח
מה מבדיל תיק כזה מאשר שאני אעביר את הכסף חצי חצי בין סנופי לבין ת"א125 (או מחקות שלהם ) .
אם תוכל לנהל אותו בעצמך ב IRA, כנראה שתחסוך קצת בעלויות, לפי דעתי ידרוש ניוד למקום מתאים (לקצבה), יתקנו אותי חברי הפורום המיודעים (יותר ממני)

כרגע יש לי 100אלף בקופת גמל פטורה ממס בפסגות (מסלול לגיל 50-60).
אני לא ארצה לגעת בכסף של קופת הגמל לפחות ב5 שנים הבאות (כמובן שמעדיף להשאיר גם להרבה יותר).
לא ברור אם אתה מדבר על קופת גמל או קופת גמל להשקעה.
אתה אומר שלא תרצה לגעת בכסף. אם אתה מדבר על קופת גמל, ולא קופת גמל להשקעה, גם אם תרצה, הכסף (למעט הפיצויים, וגם שם לא ברור) לא ממש נזיל לך, גם לא עוד 5 שנים. רק לקראת גיל הפרישה.
אם אתה כן מדבר על קופת גמל להשקעה, זה מוצר שלא פטור ממס, אלא יש עליו רק דחיית מס (בטווח הזמן שאתה מדבר עליו).

אז על מה מדובר?

אם אתה מדבר על קופת גמל, ולא קופת גמל להשקעה, גם אם תרצה, הכסף (למעט הפיצויים, וגם שם לא ברור) לא ממש נזיל לך, גם לא עוד 5 שנים. רק לקראת גיל הפרישה.
יש אופציה נוספת, שזו קופת גמל שההורים שלו פתחו לו לפני 2003, ואז היא נזילה לחלוטין כבר היום. (חסמו הצטרפות לקופות כאלה ב-2006).

@סטודנט משקיען
אם זה המצב תוכל להעביר לקופת גמל בניהול אישי ולהוריד ד.נ. משמעותית או אפילו באינטרגמל. לא יודע כמה ד.נ. אתה משלם כיום, אבל יש דינמיקה בין דמי הניהול לפטור ממס. בדמי ניהול גבוהים מדי אתה פשוט מעביר את הפטור ממס ממך אל בית ההשקעות.

יש אופציה נוספת, שזו קופת גמל שההורים שלו פתחו לו לפני 2003, ואז היא נזילה לחלוטין כבר היום. (חסמו הצטרפות לקופות כאלה ב-2006).

@סטודנט משקיען
אם זה המצב תוכל להעביר לקופת גמל בניהול אישי ולהוריד ד.נ. משמעותית או אפילו באינטרגמל. לא יודע כמה ד.נ. אתה משלם כיום, אבל יש דינמיקה בין דמי הניהול לפטור ממס. בדמי ניהול גבוהים מדי אתה פשוט מעביר את הפטור ממס ממך אל בית ההשקעות.
זו קופה שההורים פתחו לי למטרת לימודים כאשר הייתי ילד ואני העברתי לשם גם כסף מדמי כיס ומתנות עד אשר לא היה ניתן להפקיד יותר.
באינטרגמל דמי ניהול 0.35 ובקופות שאני רוצה לעבור הממוצע לדמי ניהול הוא 0.6-0.7
בסכום שלי זה בערך 350 שקל הבדל (לא מזלזל ב350 אך זו לא הסיבה שלי לעבור)
1. האם יש עדין לאינטרגמל עדיפות חוץ מדמי ניהול ? למשל לגבי ההשקעה שם שיכולה להיות במחקות לעומת פסגות גדיש מניות או אלטשולר שחם גמל מניות ששם איני יודע לפרטי פרטים במה משקיעות .
2. במה ניהול בחברות כמו פסגות ואלטשולר (של תיק מניות פסיבי) פחות טוב מאשר לנהל לבד (חוץ מהקטע של דמי ניהול) ?

באינטרגמל דמי ניהול 0.35 ובקופות שאני רוצה לעבור הממוצע לדמי ניהול הוא 0.6-0.7
מה גורם לך לרצות לעבור לקופות ההן דוקא? איזה יתרון אתה חושב שיש להם על פני תיקים פסייבים זולים יותר ששווה לשלם בשבילו 0.6% בשנה?

(חוץ מהקטע של דמי ניהול)
נראה לי שאתה מפספס את הנקודה - למרות מה שמנסים לדחוף לך בחברות היקרות, אין באמת הבדל בין החברות השונות למעט דמי ניהול. (כל שאר ההבדלים זניחים).
בסכום שלי זה בערך 350 שקל הבדל (לא מזלזל ב350 אך זו לא הסיבה שלי לעבור)
השאלה היא לא כמה זה בש"ח בכל שנה אלא כמה זה באחוזים לתקופה (כולל ריבית דריבית וכו').
הפרש של 0.5% לשנה בדמי ניהול אומר הפרש של 10% בתיק הכולל שלך אחרי 20 שנה. כלומר בהנחת תשואה של כ7% ותיק של 100K, זה הפרש של 40,000 ש"ח.

1. האם יש עדין לאינטרגמל עדיפות חוץ מדמי ניהול ? למשל לגבי ההשקעה שם שיכולה להיות במחקות לעומת פסגות גדיש מניות או אלטשולר שחם גמל מניות ששם איני יודע לפרטי פרטים במה משקיעות .
כן. יש אנשים שטוענים שיש יתרון בתיק שאתה יודע בדיוק מה הולך בו והוא לא נתון לגחמות של איזה מנהל קרנות מסתורי.
2. במה ניהול בחברות כמו פסגות ואלטשולר (של תיק מניות פסיבי) פחות טוב מאשר לנהל לבד (חוץ מהקטע של דמי ניהול) ?
אותה תשובה, רק יותר.
בIRA לא רק שאתה יכול לבחור בצורה הרבה יותר טובה אחרי איזה מדד לעקוב (ויש מבחר הרבה יותר גדול של מדדים), אתה גם יכול לבחור באיזה כלי להשתמש.
שימוש בכלי הנכון יכול להוביל לחסכון של עוד כמה עשיריות האחוז בשנה (למשל שימוש בקרן אירית זולה שמשתמשת באחזקה ישירה לעומת קרן ישראלית שמשתמשת בחוזים). אאל"ט חישבו בפורום שקרן אירית (בחשבון פטור) יכולה לתת תשואה של 0.2-0.3% יותר מקרן ישראלית מקבילה.

מצד שני החיסרון הוא שאתה צריך לעשות הכל לבד ואין אף אחד שיעשה את הפעולות בשבילך. אתה צריך גם לבחור במה אתה רוצה להשקיע וגם באמת להכנס למערכת ולממש את האסטרטגיה שלך.

אני אישית למשל בIRA מ2 סיבות - גם שליטה הרבה יותר טובה בתיק וגם ד"נ זולים משמעותית.

*לא מיעץ, לא ממליץ וכו'

אני אישית למשל בIRA מ2 סיבות - גם שליטה הרבה יותר טובה בתיק וגם ד"נ זולים משמעותית.
ובוא נודה על האמת זה כיף להיכנס למערכת המסחר ולבצע אחד לאחד את התוכנית שלך.

הטענה המרכזית שלטווח ארוך ישנה התכנסות לממוצע (שוק) ולכן דמי הניהול הם פקטור משמעותי בכמות הכסף שתישאר לך בכיס בסוף הדרך
אהה ולנהל לבד נותן לך Control כמובן, זה חמצן לאנשים מסויימים (לי לדוגמא)
ומצטרף לזה:

ומצטרף לזה:
:)
רק אוסיף שאם לילות כמו אמש מלחיצים אותך** עדיף מסלול מחקה מדד אוטומטי ולשלם את ה-0.35-0.5.
טעויות ולחצים של המשקיע הרבה יותר פוגעים בתיק מדמי הניהול.

** את פות"ש, @קפה שחור אני יודע שאתה קר כמו, טוב נו... אייס קפה ;)

שים לב שקופג/השתלמות יש גם דמי ניהול השקעות, שזה עלות האיזונים
כאשר משקיעים לבד ההוצאות המל הם בשליטה, אבל בהקמת התיק ב ira אם אתה משקיע etf זר העלות שלך תושפע מהמרת המטח (אצלי 0.35%) אבל, אין לי באמת צורך לאזן ואני בערך פעם ב 3 שנים מעביר כספים ל etf זר בקרן ההשתלמות הפעילה שלי.

ויש גם תמיד אפשרות אם אתה מעוניין להפחית את עלויות המטח והקניה בחול
לקרב את הקרן המחקה הבין לאומית על ידי
קרנות ישראליות
50% sp
40% יורו סטוקס
10% תא 125
ויש לך vt מגוייר ללא עמלות מטח
אני משתמש בקרוב הנל הנל בחשבון הממוסה שלי. וגם בחשבונות גמל בניהול עצמי שבהם הסכומים קטנים ולא שווה לי לקנות etf זר.

נערך לאחרונה ב:
אם אתה מעוניין להפחית את עלויות המטח והקניה בחול
לקרב את הקרן המחקה הבין לאומית על ידי
קרנות ישראליות
50% sp
40% יורו סטוקס
10% תא 125
אני יכול להבין איך הקרוב הנל חוסך לך התעסקות, אבל עלויות?

אני יכול להבין איך הקרוב הנל חוסך לך התעסקות, אבל עלויות?
בחשבון הפטור זה בעיקר חוסך זמן, למרות שי גם עמלות קורספונדנט שנחסכות
במקום פעם בחודש, פעם ב 3 שנים
בחשבון הממוסה, בסכומים הקטנים שיש לי
(20% מתיק המניות ההוליסטי) יקח 'אין סוף זמן' להעביר טת הכסף לetf זר, ויש תזרים הרבה יותר שוטף של הון לעומת ה 1500 שח לחודש של קרן ההשתלמות ולכן יותר יעיל לי להשאר בקרוב המגוייר לטווח די ארוך.

לא הבנתי, יש גרסה ישראלית של vti או שאתה טוען שהשילוב של הקרנות שהצגת יוצר משהו שדומה ל vti?
גיירתי vt עקיבה "סינטתית"
ואצל גברים בכל תהליך גיור מאבדים משהוא מה"עוקץ"

נערך לאחרונה ב:
בחשבון הפטור זה בעיקר חוסך זמן, למרות שי גם עמלות קורספונדנט שנחסכות
במקום פעם בחודש, פעם ב 3 שנים
בחשבון הממוסה, בסכומים הקטנים שיש לי
(20% מתיק המניות ההוליסטי) יקח 'אין סוף זמן' להעביר טת הכסף לetf זר, ויש תזרים הרבה יותר שוטף של הון לעומת ה 1500 שח לחודש של קרן ההשתלמות ולכן יותר יעיל לי להשאר בקרוב המגוייר לטווח די ארוך.
יש שרשור שלם שעוסק בשאלה כל כמה זמן כדאי להחליף קרן ישראלית בקרן אירית בחשבון ira.
המסקנה (בהנחת עמלות של קבוצת הרכישה) שהכי יעיל לקנות ישראלית כל חודש להמיר פעם בשנה לאירית, אבל ההפרש בין זה לבין לקנות ישר אירית פעם בחודשיים הוא לא גדול

גיירתי vti , עקיבה "סינטתית"
איך ?
כי הקרנות הישראליות שרשמת לא קרובות בכלל ל vti.
עזוב שאין שם חברות אמריקאיות שלא ב s&p500, מה עושות שם חברות ארופאיות וישראליות?

איך ?
עזוב שאין שם חברות אמריקאיות שלא ב s&p500, מה עושות שם חברות ארופאיות וישראליות?
הוא כנראה התכוון VT.

איך ?
הוספתי i בטעות VT
וכמו שאמרתי הגיור הוא גם כואב וגם רפורמי

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
יש שרשור שלם שעוסק בשאלה כל כמה זמן כדאי להחליף קרן ישראלית בקרן אירית בחשבון ira.
המסקנה (בהנחת עמלות של קבוצת הרכישה) שהכי יעיל לקנות ישראלית כל חודש להמיר פעם בשנה לאירית, אבל ההפרש בין זה לבין לקנות ישר אירית פעם בחודשיים הוא לא גדול
לא גמרתי את ההסמכה שלי ל ocd כדי להשקיע כל חודש 1500 שח בetf ;אני פותח את החשבונות שלי פעם ברבעון אם אני לא שוכח

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
J לקחת משרת סטודנט בפיתוח אוטומציה? התפתחות אישית 5
מ משרת סטודנט - תוכנה התפתחות אישית 11
V התלבטות על המשך הדרך סטודנט מדמח התפתחות אישית 8
D אשמח לקבל המלצה על בנק יחסית הוגן ושירותי לחשבון סטודנט צרכנות פיננסית 2
H מתלבטת מאוד לגבי משרת סטודנט התפתחות אישית 16
W סטודנט למדעי המחשב- תרומה לקוד פתוח התפתחות אישית 4
ETF Shark סטודנט שמחפש השראה להכנסה מהצד יזמות והגדלת הכנסות 3
T הלוואת סטודנט עם ריבית זולה כדי להיות נזיל לקראת ירידות שוק ההון 38
L טופס 101 - משרת סטודנט מיסים 0
F איך סטודנט צעיר צריך להתכונן למהפכת ה ai אוף טופיק 2
G סטודנט שרוצה כבר לצאת לדרך ולהתחיל התפתחות אישית 3
B סטודנט בן 28 למנהל עסקים ומדעי המחשב ומאוד מבולבל. התפתחות אישית 3
B משרת סטודנט מדעי המחשב למישהו עם ניסיון התפתחות אישית 9
א פרמטרים לבחירת משרת סטודנט הנדסת חשמל התפתחות אישית 0
א משרת סטודנט הנדסת חשמל התפתחות אישית 3
ל ציפיות שכר משרת סטודנט בגמפ"א + איך להתמקח התפתחות אישית 9
י משרת סטודנט או להתמקד בלימודים? התפתחות אישית 9
T הגירה לקנדה - סטודנט לחשבונאות התפתחות אישית 58
M הייטק- משרת סטודנט התפתחות אישית 1
ס משרת סטודנט בתוכנה - תחום ממש לא מעניין שאני לא רוצה להמשיך בו. מה עושים? התפתחות אישית 7
W פרוייקטים שאפשר לעשות בתור סטודנט למדמח התפתחות אישית 23
Y משרת סטודנט - מדמח התפתחות אישית 5
H יומן מסע - סטודנט לקראת הסוף (וההתחלה...) יומני מסע אישיים 7
O סטודנט למדמ"ח שרוצה לשפר את הפורטופוליו שלו התפתחות אישית 5
C מציאת משרת סטודנט בפיתוח ע"י חברות השמה התפתחות אישית 44
ה סטודנט לסטטיסטיקה - מתי להתחיל לחפש עבודה? התפתחות אישית 9
O התייעצות לגבי משרת סטודנט ראשונה - מדמ"ח התפתחות אישית 3
N האם למכור את הרכב? (סטודנט) צרכנות פיננסית 10
M משרת סטודנט התפתחות אישית 14
V לאן להמשיך מכאן-סטודנט למשפטים התפתחות אישית 8
C משרת סטודנט מול מחקר בהנחיית פרופסור - התייחסות בתעשייה התפתחות אישית 7
מ סטודנט בדילמה שוק ההון 9
T תיק השקעות מתחיל- סטודנט שוק ההון 19
M סטודנט למדמח עם ממוצע נמוך התפתחות אישית 28
D המשך הדרך- סטודנט לרפואה לקראת סיום התפתחות אישית 44
D המשך הדרך- סטודנט לרפואה לקראת סיום התפתחות אישית 0
O משרת סטודנט, שנה א מדעי המחשב התפתחות אישית 7
D התלבטויות עבור סטודנט שוק ההון 3
Tim_Duncan סטודנט בן 25 עם תיק השקעות ראשון יומני מסע אישיים 52
G סטודנט שנה א למדעי המחשב, התקבלתי לחברה אך תוהה לגבי העתיד התפתחות אישית 30
D ההורים פתחו לי קופת גמל לחיסכון לפני שנת 2000, אשמח להכוונה/ייעוץ. (בן 25, סטודנט) שוק ההון 5
T השקעה עצמית ראשונה בשוק ההון (סטודנט) שוק ההון 0
ה יומנו של סטודנט ומחשבות על העתיד יומני מסע אישיים 20
S פידבק על תיק השקעות - סטודנט שוק ההון 6
Yonatanlou פידבק על תיק השקעות של סטודנט שוק ההון 8
Elliott סטודנט עם סכום בצד, מה האפשרויות? שוק ההון 8
שמנת חמוצה מסע בחייו של סטודנט יומני מסע אישיים 10
ד שואל בקשר לאח שלי (סטודנט) צרכנות פיננסית 12
Will Smith דמי אבטלה בזמן היותי סטודנט צרכנות פיננסית 8
M סטודנט - מחפש טיפים כלכליים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 25

נושאים דומים

Back
למעלה