היום המסקנה שלי היא די שונה , אני חושב בהנתן הנתונים , שיש עדיפות ברורה למספר חברות .כבר היה על זה דיון שלם (שגם אתה הגבת בו) והמסקנה, לפחות שלי, היא שהקרנות לא קיימות מספיק זמן כדי להגיע למסקנות באיכות טובה.
![]()
איכות מעקב S&P500 בקופות - בדיקה אמפירית
היו לא מעט שרשורים בהם נטען שבמסלולים עוקבי S&P500 יש עלויות סמויות ויהיה פיגור שנתי של כ0.7% ואף יותר בעקיבה לעומת IRA או לעומת חשבון פרטי. שרשור זה לא בא להתווכח עם ההנחות שהביאו למספר הנ"ל אלא להשלים את התמונה ולרכז נתונים של מעקב הקופות מהשנים האחרונות מול הבנצ'מרק הכי מתאים שהוא הקרן האירית...www.hasolidit.com
מי שמתנהל נכון , מוביל בכל חתך של תקופות שאינו ״נקודת קיצון״(להשוות בין שתי חברות כאשר חודש מסתיים נגיד ביום שישי וקרן אחת מחזיקה קרנות ישראליות שסיימו להסיר ביום חמישי בעוד שקרן שניה מחזיקה קרנות אמריקאיות שסיימו להסחר בשישי נגיד יראו כמובן תוצאות שונות )אין כאן צורך בשנים של מעקב על מנת לזהות מי ״עובד נכון״.
אם הייתי משקיע היום לא הייתי שם קרן השתלמות /פנסיה בגופים שהם לא הראל או הפניקס גם במחיר של דמי ניהול גבוהים יותר … אבל כל אחד והפירוש שלו של הנתונים .
לא הבנתי מה הבעיה בהראל ? להבנתי הגופים המוסדיים מקבלים את הדמי ניהול חזרה מהקרנות מעבר לדמי נאמנות (?)מצחיק שדווקא ציינת את הראל, כי מבחינת הרכב הנכסים הם משתמשים בק"ס ישראליות שסופגות דמי ניהול משתנים.