• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

דמי ניהול קרן השתלמות

• פותח הנושא פותח הנושא roei217
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

כמה דמי ניהול אני משלם (כולל "דמי ניהול השקעות")?

• סך הכל מצביעים
    133
כבר היה על זה דיון שלם (שגם אתה הגבת בו) והמסקנה, לפחות שלי, היא שהקרנות לא קיימות מספיק זמן כדי להגיע למסקנות באיכות טובה.
היום המסקנה שלי היא די שונה , אני חושב בהנתן הנתונים , שיש עדיפות ברורה למספר חברות .
מי שמתנהל נכון , מוביל בכל חתך של תקופות שאינו ״נקודת קיצון״(להשוות בין שתי חברות כאשר חודש מסתיים נגיד ביום שישי וקרן אחת מחזיקה קרנות ישראליות שסיימו להסיר ביום חמישי בעוד שקרן שניה מחזיקה קרנות אמריקאיות שסיימו להסחר בשישי נגיד יראו כמובן תוצאות שונות )אין כאן צורך בשנים של מעקב על מנת לזהות מי ״עובד נכון״.

אם הייתי משקיע היום לא הייתי שם קרן השתלמות /פנסיה בגופים שהם לא הראל או הפניקס גם במחיר של דמי ניהול גבוהים יותר … אבל כל אחד והפירוש שלו של הנתונים .

מצחיק שדווקא ציינת את הראל, כי מבחינת הרכב הנכסים הם משתמשים בק"ס ישראליות שסופגות דמי ניהול משתנים.
לא הבנתי מה הבעיה בהראל ? להבנתי הגופים המוסדיים מקבלים את הדמי ניהול חזרה מהקרנות מעבר לדמי נאמנות (?)

היום המסקנה שלי היא די שונה , אני חושב בהנתן הנתונים , שיש עדיפות ברורה למספר חברות .
לא הייתי נחפז להסיק מסקנות כ"כ מהר... אתה לוקח נתונים של כשנה אחורה ודברים השתנו מאז, חלק מהחברות למדו להתייעל ככה שתשואות עבר לא בהכרח משקף את הפוטנציאל המלא שלהם.
בנוסף יתכן עיוות מסוים בקרנות שצמחו מאד מהר.
בסוף אנחנו שוק קטן, כולם לומדים מכולם וכולם מכירים את כולם. אם חברה אחת משיגה תשואות יותר תהיה בטוח שמנהלי ההשקעות של המתחרים מנסים לברר בדיוק איך ו... מחקים אותם!

לא הבנתי מה הבעיה בהראל ? להבנתי הגופים המוסדיים מקבלים את הדמי ניהול חזרה מהקרנות מעבר לדמי נאמנות (?)
נכון (אולי חלקית?) אבל זה לגבי דמי הניהול ה"רגילים", אני ממש לא בטוח שזה המצב לגבי דמי ניהול ה"משתנים" שבכלל לא מפורטים בשום מקום אא"כ אתה חופר בתשקיף ובתקנות הרשות לני"ע.

לא הייתי נחפז להסיק מסקנות כ"כ מהר... אתה לוקח נתונים של כשנה אחורה ודברים השתנו מאז, חלק מהחברות למדו להתייעל ככה שתשואות עבר לא בהכרח משקף את הפוטנציאל המלא שלהם.
בנוסף יתכן עיוות מסוים בקרנות שצמחו מאד מהר.
בסוף אנחנו שוק קטן, כולם לומדים מכולם וכולם מכירים את כולם. אם חברה אחת משיגה תשואות יותר תהיה בטוח שמנהלי ההשקעות של המתחרים מנסים לברר בדיוק איך ו... מחקים אותם!

נכון (אולי חלקית?) אבל זה לגבי דמי הניהול ה"רגילים", אני ממש לא בטוח שזה המצב לגבי דמי ניהול ה"משתנים" שבכלל לא מפורטים בשום מקום אא"כ אתה חופר בתשקיף ובתקנות הרשות לני"ע.
הסתכלתי גם מתחילת 22, ניסיתי על כמה תקופות שאינן ״קיצון״ בכולן התוצאה הייתה די זהה…

אני מסכים שבתאוריה הם צריכים להשתפר והתחרות צריכה לגרום להם להשתפר מהר … אבל מה זה מהר?

יש לך איזשהו הסבר ללמה אנליסט נגיד מחזיקים קרנות אמריקאיות ? SPY? וואנגרד ?
לא יודע מוזר לי ואולי זו אופטימיזציית יתר, אבל אני מסתכל על זה בתור הפניקס והראל סיכון מינימלי שלא לקבל מאד קרוב לתשואת המדד, שאר החברות יכולות מקסימום להצמד אליהן כאשר ״יתנהלו נכון״ ואין לי מושג האם זה קרה או מתי יקרה בעתיד …אז למה לקחת את הסיכון ?

שוב, השקפה של בן אדם אחד כאן …אין כאן משהו מדויק או נכון ב100%. אבל אם כבר מישהו קורא דיון על קרנות השתלמות אז אפשר לחפור :)

כי הם דפ"רים או שיש סיבה אחרת שנעלמת מעיני אבל הבאת מקרה קיצון.
לא יודע מוזר לי ואולי זו אופטימיזציית יתר, אבל אני מסתכל על זה בתור הפניקס והראל סיכון מינימלי שלא לקבל מאד קרוב לתשואת המדד, שאר החברות יכולות מקסימום להצמד אליהן כאשר ״יתנהלו נכון״ ואין לי מושג האם זה קרה או מתי יקרה בעתיד …אז למה לקחת את הסיכון ?
מסכים, אבל האם הייתי רץ לנייד בשביל זה ומשלם דמי ניהול גבוהים יותר? לא.

רק דמי ניהול קבועים, לא משתנים.
בבדיקה אמפירית, הראל מפסידה בערך 0.1% שנתי לעומת ממוצע ק"ס ישראליות בנטרול ד"נ קבועים בלבד, כלומר ביחס לעקיבה סינטטית עצמאית הראל הפסידה את דמי הניהול המשתנים (אמור להיות סביבות 0.3%) ובנוסף עוד 0.1% של חוסר יעילות (חשיפה לא מלאה, עמלות ברוקראז' וכו').
אם הייתי משקיע היום לא הייתי שם קרן השתלמות /פנסיה בגופים שהם לא הראל או הפניקס גם במחיר של דמי ניהול גבוהים יותר … אבל כל אחד והפירוש שלו של הנתונים .
לא יודע מה הבדיקה שביצעת, אבל כאשר הרעשים בקלות יכולים להגיע למעל אחוז ורוב הקרנות קיימות רק שנתיים-שלוש, קשה להעריך בדיוק טוב (נגיד 0.1% או פחות) מגמה שנתית. מה גם שכמו שכבר כתב @אורי ג. הם משנים את שיטת העקיבה תוך כדי.
הם היוצא מן הכלל והקרן שלהם היא אחת הקטנות, מה זה מייצג? למיטב זכרוני עיקר העקיבה בקה"ש סינטטית.

היי..בהקשר של דמי ניהול- במיוחד דמי ניהול "משתנים" - מנסה להבין משהו שמתנגש לי עם מה שחוזרים עליו כל סכוכני הביטוח הטלפוניים של בתי ההשקעות\המוסדיים.
אני מנסה לברר מעבר למה שאני יכול לראות לבד(דמי ניהול שמציעים לי , תשואה) - את העלות השנתית הצפויה - עמלות ניהול חיצוני\ברוקראז' וכו' למסלולים מחקי מדדים
יש שני מקומות שלא מראים זאת באתר שלהם - מנורה ומיטב.
גם סוכנים מטעמם וגם הם חוזרים על המנטרה שזה לא משנה כי זה מגולם כבר בתוך התשואה, ואז מה שחשוב באמת זה ההבדלים בתשואה. אני יכול לקבל את זה חלקית, אבל לא ברור לי אם מה שמראים למשל במייגמל.נט זה התשואה לאחר שכבר שקללו את ההורדות הללו או לפני ההורדות הללו?

היי..בהקשר של דמי ניהול- במיוחד דמי ניהול "משתנים" - מנסה להבין משהו שמתנגש לי עם מה שחוזרים עליו כל סכוכני הביטוח הטלפוניים של בתי ההשקעות\המוסדיים.
אני מנסה לברר מעבר למה שאני יכול לראות לבד(דמי ניהול שמציעים לי , תשואה) - את העלות השנתית הצפויה - עמלות ניהול חיצוני\ברוקראז' וכו' למסלולים מחקי מדדים
יש שני מקומות שלא מראים זאת באתר שלהם - מנורה ומיטב.
גם סוכנים מטעמם וגם הם חוזרים על המנטרה שזה לא משנה כי זה מגולם כבר בתוך התשואה, ואז מה שחשוב באמת זה ההבדלים בתשואה. אני יכול לקבל את זה חלקית, אבל לא ברור לי אם מה שמראים למשל במייגמל.נט זה התשואה לאחר שכבר שקללו את ההורדות הללו או לפני ההורדות הללו?
מבטל את השאלה- שמתי לב שכתוב שם באתר בבירור שזה לפני דמי ניהול

גם סוכנים מטעמם וגם הם חוזרים על המנטרה שזה לא משנה כי זה מגולם כבר בתוך התשואה
זה נכון טכנית, אבל זה חסר משמעות.
הבעיה שתשואת עבר לא אומרת כלום. לעומת זאת עלויות עבר דוקא כן
אני יכול לקבל את זה חלקית, אבל לא ברור לי אם מה שמראים למשל במייגמל.נט זה התשואה לאחר שכבר שקללו את ההורדות הללו
כן.
מבטל את השאלה- שמתי לב שכתוב שם באתר בבירור שזה לפני דמי ניהול
לפני דמי ניהול, אחרי כל מיני הוצאות אחרות

בכל אופן , לענייני האישי. בעקבות הסקר פה בדיון שמראה שאנשים משלמים סכומים באמת נמוכים כדמי ניהול -
אני אשמח לקבל פרספקטיבה של אחרים. לגבי אומדן הסכום שיש לי וסדר הגודל של דמי הניהול שהציעו לי.
אני עומד על קרוב לחצי מיליון בהשתלמויות+גמל ואשתי עם עוד תוספת קטנה של כ90 אלף.
1. ההצעות הכי נמוכות שקיבלתי וסקרתי את כל בתי ההשקעות בשוק היו 0.5. הרוב היו על אזור ה0.6.
האם זה אומר שאני לא מתמקח מספיק טוב? זה באמת נטו יכולת מיקוח להוריד למספרים של 0.3-0.4 או פשוט עניין של צבירה שזה יותר הגיוני ?
2. האם זה הגיוני ואולי אפילו מקובל לבוא לבית השקעות\מוסדי בשלב המו"מ וכשהם מדברים איתי על צבירות - להסביר שזה צבירה של כל מהשפחה ושלא יסתכלו עלינו כל אחד כלקוח פרטי בודד? (בעיקר בהמשך הדרך כשהסכומים אצלה ייגדלו משמעותית)

ראיתי שציינו פה שניתן לקבל 0.32. אשמח לדעת היכן זה?

בכל אופן , לענייני האישי. בעקבות הסקר פה בדיון שמראה שאנשים משלמים סכומים באמת נמוכים כדמי ניהול -
אני אשמח לקבל פרספקטיבה של אחרים. לגבי אומדן הסכום שיש לי וסדר הגודל של דמי הניהול שהציעו לי.
1. ההצעות הכי נמוכות שקיבלתי וסקרתי את כל בתי ההשקעות בשוק היו 0.5. הרוב היו על אזור ה0.6.
האם זה אומר שאני לא מתמקח מספיק טוב? זה באמת נטו יכולת מיקוח להוריד למספרים של 0.3-0.4 או פשוט עניין של צבירה שזה יותר הגיוני ?
2. האם זה הגיוני ואולי אפילו מקובל לבוא לבית השקעות\מוסדי בשלב המו"מ וכשהם מדברים איתי על צבירות - להסביר שזה צבירה של כל מהשפחה ושלא יסתכלו עלינו כל אחד כלקוח פרטי בודד? (בעיקר בהמשך הדרך כשהסכומים אצלה ייגדלו משמעותית)

אני גם על זה לזוגתי.
היא גם על אותם מספרים.

כבר אין מספרים כמו 0.3 ...
0.5 +/- זה האיזור.

בIRA אצל גלובל נט זה 0.35 לפני מיקוח.

את ההצעות הטובות מקבלים לרוב מהשימור או בקבוצות רכישה (למיטב ידיעתי אין קבוצה כזו כרגע).
לפעמים יש כל מיני מבצעי גיוס של בית השקעות כזה או אחר, כמו מגדל שהציעו 0.31%, אבל בכללי יותר ויותר קשה לקבל דמי ניהול טובים אלא אם מדובר בצבירות מאוד גבוהות.

בהמשך לדברים שנאמרו פה, אם בגלובל נט זה 0.35 לפני מיקוח ,IRA אמיתי וכל המשתמע מכך, לעומת מגדל במודל קצת שונה של ניהול קרן IRA אבל דרך מנהל השקעות גם כן באזור דמי הניהול האלה לפי מיקוח. אני מחפש את הקאטצ' כי אני מצפה שכל מתווך גוזר קופון כלשהו- אני בא מנקודת הנחה שאין מתנות חינם, בטח שלא בעולם הפיננסים וההשקעות. יש קאטצ'?

היי חברים אשמח לעצה, התחלתי מקום עבודה לאחר התואר ומגיע לי קרן השתלמות מהיום הראשון,
סוכנת פנסיונית שעובדת עם החברה הציעה לי בהראל/ הפניקס ב0.6% מצבירה
לפי הדיון אני מבין שזה יחסית גבוהה, איך אני יכול לשפר את זה? יש לי טעם להיכנס איתה למשא ומתן או שעדיף לי לחפש סוכן אחר? גוף אחר?

לפי הדיון אני מבין שזה יחסית גבוהה, איך אני יכול לשפר את זה? יש לי טעם להיכנס איתה למשא ומתן או שעדיף לי לחפש סוכן אחר? גוף אחר?
דרך סוכן קשה יהיה לשפר אם בכלל, אפשר ישירות בבערך חצי מזה.

בהמשך לדברים שנאמרו פה, אם בגלובל נט זה 0.35 לפני מיקוח ,IRA אמיתי וכל המשתמע מכך, לעומת מגדל במודל קצת שונה של ניהול קרן IRA אבל דרך מנהל השקעות גם כן באזור דמי הניהול האלה לפי מיקוח. אני מחפש את הקאטצ' כי אני מצפה שכל מתווך גוזר קופון כלשהו- אני בא מנקודת הנחה שאין מתנות חינם, בטח שלא בעולם הפיננסים וההשקעות. יש קאטצ'?
יש במגדל? אני ניסיתי ונאמר לי שאין IRA

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
דרך סוכן קשה יהיה לשפר אם בכלל, אפשר ישירות בבערך חצי מזה.
הייתי בקבוצה שהתארגנה פה בזמנו וקיבלנו 0.3% עכשיו קיבלתי מכתב שמכפילים לי דמי ניהול ל 0.6%

אם אתקשר אליהם ישירות הם יתנו לי מחיר טוב יותר?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N התלבטות לגבי קרן עולמית Invesco MXWO (0.05% דמי ניהול) שוק ההון 12
M דמי ניהול ונאמנות של קרן נאמנות שוק ההון 4
א דמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
O קרן פנסיה נבחרת / ברירת מחדל של מיטב דש - העלו לי דמי ניהול ללא ידיעתי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
י שאלה לגבי דמי ניהול ועמלה של קרן נאמנות שוק ההון 8
ג קרן פנסיה מול ביטוח מנהלים עם דמי ניהול דומים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
מ מה עדיף קרן השתלמות עם פטור ממס אך דמי ניהול גבוהים או חשבון מסחר בבית השקעות רגיל ודמי ניהול נמוכים שוק ההון 2
חובב_פנסיה2022 מחפש לפתוח קרן השתלמות עם דמי ניהול של 0.3/0.35 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 70
L דמי ניהול קרן כספית שוק ההון 1
P דמי ניהול בפתיחת קרן השתלמות לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
L מורים -קרן השתלמות, קופ״ג, דמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
מ דעה לגבי דמי ניהול פנסיה+קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
NeonDrift האם יש כלל אצבע בנושא של דמי ניהול של קרן סל? שוק ההון 4
U דמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
O דמי ניהול נמוכים מול קרן מחקה S&P פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
c881 הלוואה ב - 1% דמי ניהול מצד אחד. מצד שאני - העברת קופת גמל/ קרן פנסיה לניהול של גוף לא ידוע. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
י קרן מחכה עם דמי ניהול נמוכים שמתמחה בטכנולוגיה כלל עולמית צרכנות פיננסית 1
M קרן כספית איילון - דמי ניהול נמוכים, מה הקאץ'? שוק ההון 12
W קרן פנסיה משלימה מול ביטוח מנהלים עם דמי ניהול נמוכים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
E דמי ניהול בפתיחת קרן פנסיה חדשה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
Z כיצד מחושבים דמי ניהול של קרן פנסיה משלימה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
M ניוד קרן פנסיה - דמי ניהול ומסלולים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
T קרן השתלמות - דמי ניהול או מחקה מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ה דמי ניהול - קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
N הוזלת דמי ניהול קרן פנסיה לאחר פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
חובב_פנסיה2022 קרן פנסיה עם דמי ניהול 0% על הצבירה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
Y בחירת קרן פנסיה בעניין דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Yos העלאת דמי ניהול של קרן האג"ח - התלבטות שוק ההון 6
S דמי ניהול - קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
מ דמי ניהול באינפיניטי קרן השתלמות. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
O דמי ניהול בקרן הפנסיה + שאלה על ניהול קרן פנסיה באופן עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
א דמי ניהול/משתנים/נאמנות בקרן סל בבורסה - מול קרן מנוהלת שוק ההון 20
א דמי ניהול נמוכים V.S קרן מחקה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ד דמי ניהול קרן פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
Yos קרן אג"ח שהעלתה דמי ניהול - למכור/להחזיק? שוק ההון 7
ש דמי ניהול - קרן אקטיבית שוק ההון 6
ס דמי ניהול של קרן iShares MSCI ACWI UCITS ETF שוק ההון 5
S כיצד נגבים דמי ניהול ודמי נאמנות עבור אחזקת קרן נאמנות ומתי הם נגבים? שוק ההון 1
T האם שכר מנהל קרן ונאמן הם דמי ניהול לכל דבר? שוק ההון 9
י אקסלנס שלחה לי מכתב לגבי העלת דמי ניהול, אבל הניסוח לא ברור, יש עמלה על קרן מחקה ועמלה על קרן נאמנות צרכנות פיננסית 1
ר השפעת דמי ניהול על מחיר קרן סל שוק ההון 14
C דמי ניהול קרן השתלמות שוק ההון 3
ש איך אפשר למצוא קרן מחקה שלא הולכת להעלות דמי ניהול? שוק ההון 13
O החלפת קרן מחקה עקב עליית דמי ניהול שוק ההון 8
L עליה של דמי ניהול קרן שוק ההון 27
D מעבר קרן עקב דמי ניהול - שאלות פרקטיות שוק ההון 11
M סימולציה תיק ישראלי אל מול קרן זרה - דמי ניהול שנתיים שוק ההון 6
C קרן השתלמות: השוואת דמי ניהול, והאם כדאי לי להשקיע את כל המניות דרך הקרן? צרכנות פיננסית 1
M דמי ניהול גבוהים של קרן הפנסיה שוק ההון 26
ע שוב שאלה על בחירת קרן אג"ח עם דמי ניהול נמוכים שוק ההון 8

נושאים דומים

Back
למעלה