בוא נמציא את גילגה קויין, נקבע חוזה שאסור להנפיק חדשים ושיש רק 21 מליון גילגה קויין. ואנחנו נחלק אותו באקראי למשתמשים במטבע לאט לאט לאורך 20 שנה. ולא נשתמש בבלוק צ'יין נעביר את גילגה קויין בינינו באמצעות מערכת הSWIFT. יש לזה ייתרונות רבים על הבלוקצ'יין כי נוכל לתמוך במספר גדול מאוד של טרנזקציות לשניה. למעשה אין לנו בעיה טכנולוגית שכל המסחר העולמי יהיה בגילגה קויין. העלות של טרנזקציה תהיה אפסית. כל החיסרון שלנו הוא שצריך לתת אמון במערכת SWIFT אבל יש אמון כזה מצד כל העולם. המערכת מעבירה כסף מכל פינה בעולם לכל פינה אז זו בעיה פטורה. קיצר גילגה קויין מנצח ביטקויין בכל פרמטר.
נשמע להיט, אז מה אתה חושב - יש לגילגה קויין שלי ערך בפני עצמו? (אולי תקנה כמה?) לדעתי אתה חושב שזה חארטה. אז ביטקויין זה בדיוק כמו גילגה קויין רק שהוא עובד עם בלוקצ'יין מאחורי זה. משום מה לו כן יש ערך. עכשיו בלוקצ'יין זו התקדמות מדעית מרשימה ופתרון סופר יצירתי לקיפאון מחשבתי שהיה לנו לאורך זמן רב. באמת עבודה גאונית, ובהחלט המשפיעה ביותר במערכות מבוזרות. מצד שני, כל הייתרון של בלוקצ'יין זו העברה ישירה ללא מתווך והיכולת להימנע ממתווך מגיעה במחיר מאוד גבוהה - מערכת שתומכת במספר קטן של טרנזקציות, ושהמחיר של טרנזקציה הוא אסטרונומי ורק עולה עם הזמן. ביטקויין דרש 45 TWh חשמל ב2018, זה בערך 15% מהחשמל שישראל צורכת בשנה. לא מצאתי מספרים מאז, אבל אני מניחה שביטקויין דורש יותר חשמל ב 2020 מאשר ב2018 - המערכת הזאת בזבזנית בצורה מחרידה. בהשוואה לביטקויין SWIFT צורכת אפס חשמל. לעניות דעתי זה אומר שאין שום תקווה שהמחיר של טרנזצקציית ביטקויין יהיה סביר.
אנחנו נותנים אמון בבנקים, בחברות פיננסיות, בבורסות, יש המון המון ישויות שאנחנו נותנים בהם אמון. בסופו של דבר ביטקויין לא מתחרה בכסף פיאט, הוא מתחרה ב SWIFT - והוא מפסיד בכל פרמטר חוץ מההעברה הישירה. אבל ההעברה הישירה הזאת צורכת כלכך הרבה חשמל שלדעתי לא הגיוני לשלם עליה.
עכשיו קצת לגבי כסף פיאט - לדעתי אינפלציה קטנה זה מצויין. יש נושא של מהירות של כסף ואיזה כלכלה הוא יוצר. כסף טוב הוא כסף שמשתמשים בו הרבה והוא עובר המון ידיים ומאפשר המון פעילות כלכלית. אינפלציה אומרת שאתה נענש על אגירה של כסף ולכן אתה משתמש בכסף שלך מהר יותר. לכן אני חושבת שאינפלציה זה טוב לכלכלה דיפלציה זה רע כי אנשים אוגרים כסף במקום להשתמש בו. וביטקויין הוא מתוכנן להיות דיפלציוני - כלומר אם משום מה נתעקש לעבור לביטקויין אז אף אחד לא ירצה להשתמש בכסף שלו וזה מאוד יאט את הכלכלה. עכשיו יכול להיות שלא הבנתי עד הסוף, מדעי המחשב זה עוד תחום מקצועי כלכלה זה תחביב אבל ככה אני רואה את הדברים.