• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

דיון פוסט - אז אתם רוצים “להשקיע” בביטקוין?

ניתנות להעברה
ממש לא בקלות, זה תהליך מורכב שלוקח ימים ואף שבועות.
מדוע הן לא עדיפות על ביטקוין?
לא טענתי שהם לא, אתה ציינת: עסק, נדל"ן ואדמה.
למה שמישהו כרגע יקנה משהו עם הביטקוין שלו ולא עם פיאט?
כי הוא לא יכול.

על פי הגדרה של תרמית פירמידה ביטקוין הוא בהחלט לא פירמידה. לעומת זאת, לפי אותה הגדרה, מטבעות הפיאט (כולל שקל ודולר) הם לחלוטין פירמידה. אני ממליץ לחקור בגוגל את הנושא ולראות מה תואם להגדרה של פירמידה ומה לא. ואם אתה בכל זאת מאמין שהוא עומד בהגדרה, בוא ותוכיח.

ולהגיד שבעיית האמון לא קיימת, זה משהו מאוד אישי לכל אדם. במקרה שלך אין בעיית אמון כי אתה מאמין לממשלה ולשליטה שלה במטבע. אבל הרבה אנשים לא מאמינים בממשלה ומעדיפים מטבע מבוזר (בעזרת הבלוקצ'יין) שלממשלה אין שום שליטה בלהדפיס אותו או בלהעביר אותו בין אנשים.

בוא נמציא את גילגה קויין, נקבע חוזה שאסור להנפיק חדשים ושיש רק 21 מליון גילגה קויין. ואנחנו נחלק אותו באקראי למשתמשים במטבע לאט לאט לאורך 20 שנה. ולא נשתמש בבלוק צ'יין נעביר את גילגה קויין בינינו באמצעות מערכת הSWIFT. יש לזה ייתרונות רבים על הבלוקצ'יין כי נוכל לתמוך במספר גדול מאוד של טרנזקציות לשניה. למעשה אין לנו בעיה טכנולוגית שכל המסחר העולמי יהיה בגילגה קויין. העלות של טרנזקציה תהיה אפסית. כל החיסרון שלנו הוא שצריך לתת אמון במערכת SWIFT אבל יש אמון כזה מצד כל העולם. המערכת מעבירה כסף מכל פינה בעולם לכל פינה אז זו בעיה פטורה. קיצר גילגה קויין מנצח ביטקויין בכל פרמטר.

נשמע להיט, אז מה אתה חושב - יש לגילגה קויין שלי ערך בפני עצמו? (אולי תקנה כמה?) לדעתי אתה חושב שזה חארטה. אז ביטקויין זה בדיוק כמו גילגה קויין רק שהוא עובד עם בלוקצ'יין מאחורי זה. משום מה לו כן יש ערך. עכשיו בלוקצ'יין זו התקדמות מדעית מרשימה ופתרון סופר יצירתי לקיפאון מחשבתי שהיה לנו לאורך זמן רב. באמת עבודה גאונית, ובהחלט המשפיעה ביותר במערכות מבוזרות. מצד שני, כל הייתרון של בלוקצ'יין זו העברה ישירה ללא מתווך והיכולת להימנע ממתווך מגיעה במחיר מאוד גבוהה - מערכת שתומכת במספר קטן של טרנזקציות, ושהמחיר של טרנזקציה הוא אסטרונומי ורק עולה עם הזמן. ביטקויין דרש 45 TWh חשמל ב2018, זה בערך 15% מהחשמל שישראל צורכת בשנה. לא מצאתי מספרים מאז, אבל אני מניחה שביטקויין דורש יותר חשמל ב 2020 מאשר ב2018 - המערכת הזאת בזבזנית בצורה מחרידה. בהשוואה לביטקויין SWIFT צורכת אפס חשמל. לעניות דעתי זה אומר שאין שום תקווה שהמחיר של טרנזצקציית ביטקויין יהיה סביר.

אנחנו נותנים אמון בבנקים, בחברות פיננסיות, בבורסות, יש המון המון ישויות שאנחנו נותנים בהם אמון. בסופו של דבר ביטקויין לא מתחרה בכסף פיאט, הוא מתחרה ב SWIFT - והוא מפסיד בכל פרמטר חוץ מההעברה הישירה. אבל ההעברה הישירה הזאת צורכת כלכך הרבה חשמל שלדעתי לא הגיוני לשלם עליה.

אבל שוב - בשיא הצניעות הייתה לי הזדמנות להשקיע בביטקויין ממש מההתחלה, נדמה לי 2012 בערך אם אתה רוצה לזרות לי מלח על הפצעים. גם אז זה נראה לי דבילי מאותם סיבות שכתבתי לך עכשיו, מצד שני ה100 דולר שרצינו לשים על ביטקויין היו יכולים לסדר אותי ואת ילדיי ונכדיי לכל החיים, אז אין לי מושג מה הולך כאן.

עכשיו קצת לגבי כסף פיאט - לדעתי אינפלציה קטנה זה מצויין. יש נושא של מהירות של כסף ואיזה כלכלה הוא יוצר. כסף טוב הוא כסף שמשתמשים בו הרבה והוא עובר המון ידיים ומאפשר המון פעילות כלכלית. אינפלציה אומרת שאתה נענש על אגירה של כסף ולכן אתה משתמש בכסף שלך מהר יותר. לכן אני חושבת שאינפלציה זה טוב לכלכלה דיפלציה זה רע כי אנשים אוגרים כסף במקום להשתמש בו. וביטקויין הוא מתוכנן להיות דיפלציוני - כלומר אם משום מה נתעקש לעבור לביטקויין אז אף אחד לא ירצה להשתמש בכסף שלו וזה מאוד יאט את הכלכלה. עכשיו יכול להיות שלא הבנתי עד הסוף, מדעי המחשב זה עוד תחום מקצועי כלכלה זה תחביב אבל ככה אני רואה את הדברים.

נערך לאחרונה ב:
את כל אלה אני לא יכול לשגר לארנק ולשכוח מהם,למעשה זה טוב בעיקר עבור אנשים נורמטיבים שרוצים לחסוך בשקט.
האלטרנטיבה היחידה שלך לזה היא פיאט:
אבל כידוע לך המטבע שלך עובר שחיקה יום יומית ואתה מאבד את הכוח קניה שלך.
ולכן לא מהווה כרגע אלטרנטיבה מעניינת
סיכוי טוב ש - Gersham law
https://en.wikipedia.org/wiki/Gresham's_law
צפוי להתגשם.
ואגב החוק הזה הוא בדיוק גם הסיבה שאנשים קונים קפה בדולרים ולא בביט.
למה שמישהו כרגע יקנה משהו עם הביטקוין שלו ולא עם פיאט?

אני לא יודעת מה איתך, אבל אצלי כל הכסף מושקע בנכסים אמיתיים. מניות, נדל"ן וכו' אין לי כמעט חשיפה לכסף פיאט למעט עובר ושב וצריכה יומיומית. (עריכה) טוב נו והמשכורת שלי.

אני לא יודעת מה איתך, אבל אצלי כל הכסף מושקע בנכסים אמיתיים. מניות, נדל"ן וכו' אין לי כמעט חשיפה לכסף פיאט למעט עובר ושב וצריכה יומיומית. (עריכה) טוב נו והמשכורת שלי.
תגידי אם הבנק עכשיו היה מציע לך 11% שנתי בפקדון על הפיאט שלך והיית יודעת שהממשלה לא הולכת להדפיס עוד כסף בוודאות,
האם יש מצב שהיית משנה את אסטרטגיית ההשקעות שלך?

תגידי אם הבנק עכשיו היה מציע לך 11% שנתי בפקדון על הפיאט שלך והיית יודעת שהממשלה לא הולכת להדפיס עוד כסף בוודאות,
האם יש מצב שהיית משנה את אסטרטגיית ההשקעות שלך?
בכנות, אני לא יודעת. מצד אחד, כן 11% שנתי נשמע פצצה וגם אתה מתאר שוק של דיפלציה. מצד שני כנראה שגם אין לי עבודה כי אף אחד לא מוציא את הכסף מהבנק ולמה לקנות היום אם מחר אוכל לקנות את אותו מוצר בפחות כסף. החברות המסחריות לא יכולות להשתמש בהלוואות כי הריבית מופרעת בנוסף הכסף שהם משלמים הופך להיות יותר יקר מהמוצרים שהם מייצרות מאוד מהר. רבות מהן נסגרות והמון אנשים מתדרדרים לרעב ממש. בעולם כזה כנראה שהייתי נסה על נפשי כי הסיכוי שהמוני אנשים רעבים יכבדו את הרכוש שלי שואף לאפס. אני לא מנסה להתחכם, רק לחשוב על מה המשמעות של מה שאתה אומר.
(עריכה - חשבתי על זה עוד קצת)
אגב, גם התשואה של דירה תהיה 11% + כי אחרת אנשים ימכרו אותה וישימו את הכסף בבנק. וכנראה גם שהמחירים שחברות שכן מרוויחות כסף למרות המצב הכלכלי הקיצוני יצטרכו גם להרוויח יותר מ 11% אחרת אני מוכרת את המניות ושמה את הכסף בבנק. כדי להגיע לתשואות כאלה כנראה שהמחיר של הנכסים יורד בצורה קיצונית אבל כבר הפסדתי כי אין לי שום יכולת לתזמן את השוק. יש מצב שאני נשארת בדיוק באותה פוזיציה של היום מאותם שיקולים שאני רוצה להרוויח יותר מפיקדון בבנק. לפחות לא מובן מאליו שאני יורדת בתשואה ועוברת לבנק.

נערך לאחרונה ב:
אתה מבין שתרחיש כמו שתיארת זה מתכון לקריסת בנקים? נניח שלא... לא יודע מה עם גילגה אני משקיע הכל שם! Go on... @Paranoid

הביטקויין מציע 11% שנתי? אפשר להעביר לשם את הפנסיה שלי?

בכנות, אני לא יודעת. מצד אחד, כן 11% שנתי נשמע פצצה וגם אתה מתאר שוק של דיפלציה. מצד שני כנראה שגם אין לי עבודה כי אף אחד לא מוציא את הכסף מהבנק ולמה לקנות היום אם מחר אוכל לקנות את אותו מוצר בפחות כסף. החברות המסחריות לא יכולות להשתמש בהלוואות כי הריבית מופרעת בנוסף הכסף שהם משלמים הופך להיות יותר יקר מהמוצרים שהם מייצרות מאוד מהר. רבות מהן נסגרות והמון אנשים מתדרדרים לרעב ממש. בעולם כזה כנראה שהייתי נסה על נפשי כי הסיכוי שהמוני אנשים רעבים יכבדו את הרכוש שלי שואף לאפס. אני לא מנסה להתחכם, רק לחשוב על מה המשמעות של מה שאתה אומר.
מה שיקרה תחת מערכת כזאת זה שגילגה תתעשר מהר מאוד אם היא תחסוך בבנק, ומצד שני לבנק יהיה הרבה מאוד כסף להשקיע.
להשקיע במנוחים של הבנק = לחלק הלוואות.
עכשיו כיוון שבנק טוב שמשקיע טוב ע"פ "הגדרה" הוא ינתב את הכסף למקום הכי יעיל שלו, והמקום הכי יעיל שלו תחת תנאים אופטימלים זה המקום הכי רווחי.
המקום הכי רווחי תחת תנאים אופטימלים הוא המקום שבו בני אדם ירצו להשקיע (רפואה, ביולוגיה,פילוסופיה) כי משם יבוא הכסף.
כמו כן גלגלה הפחות מנוסה בהשקעות מהבנק לא "תבזבז" אנרגיה כלכלית - כי הבנק ידע להניע את הכסף למקום הכי טוב
זה גם אומר שעסקים עם עתיד ישגשגו במקום שהבנק ישגשג על למכור הלוואות לאנשים חלשים או למשל לנדלן בועתי (164 משכורות בטופ) עם כל הכסף שהוא מיצר יש מאין.
אז עכשיו נצרף להנחות שלנו, לא רק שהמדינה לא מדפיסה כסף גם הבנק לא מדפיס כסף, בדיוק כמו במערכת הסגורה של הביטקוין.

עכשיו בואו נחזור לצד השני הצד של הצרכן, לגלגלה הנורמטיבית כעת יש הרבה מאוד כסף לבזבז במקום שגלגלה הנורמטיבית תחיה 30 שנה תחת משכנתא חונקת
כי לא צריך יותר לנתב כסף לתוך נדלן.
את כל הכסף שלה היא תבזבז על הנאות וטוב, כי היא יכולה לחיות בבטחון שהכסף שלה יושב בבנק על 11%.
זה יניע את האמאמא של הכלכלה, למעשה זה בדיוק היה הכוח המניע את הרכבת של האימפריה לשעבר ארה"ב.
Fair money.

נערך לאחרונה ב:
מילא "משקיעים" שמחפשים להתעשר מהר, אבל כאלה שמחפשים אוטופיה?

אתה מבין שתרחיש כמו שתיארת זה מתכון לקריסת בנקים? נניח שלא... לא יודע מה עם גילגה אני משקיע הכל שם! Go on... @Paranoid
מה שיקרה תחת מערכת כזאת זה שגילגה תתעשר מהר מאוד אם היא תחסוך בבנק, ומצד שני לבנק יהיה הרבה מאוד כסף להשקיע.
להשקיע אצל הבנק = לחלק הלוואות.
עכשיו כיוון שבנק טוב שמשקיע טוב ע"פ "הגדרה" הוא ינתב את הכסף למקום הכי יעיל שלו, והמקום הכי יעיל שלו תחת תנאים אופטימלים זה המקום הכי רווחי.
המקום הכי רווחי תחת תנאים אופטימלים הוא המקום שבו בני אדם ירצו להשקיע (רפואה, ביולוגיה,פילוסופיה) כי משם יבוא הכסף.
כמו כן גלגלה הפחות מנוסה בהשקעות מהבנק לא "תבזבז" אנרגיה כלכלית - כי הבנק ידע להניע את הכסף למקום הכי טוב
זה גם אומר שעסקים עם עתיד ישגשגו במקום שהבנק ישגשג על למכור הלוואות לאנשים חלשים או למשל לנדלן בועתי (164 משכורות בטופ) עם כל הכסף שהוא מיצר יש מאין.
אז עכשיו נצרף להנחות שלנו, לא רק שהמדינה לא מדפיסה כסף גם הבנק לא מדפיס כסף, בדיוק כמו במערכת הסגורה של הביטקוין.

עכשיו בואו נחזור לצד השני הצד של הצרכן, לגלגלה הנורמטיבית כעת יש הרבה מאוד כסף לבזבז במקום שגלגלה הנורמטיבית תחיה 30 שנה תחת משכנתא חונקת
כי לא צריך יותר לנתב כסף לתוך נדלן.
את כל הכסף שלה היא תבזבז על הנהות וטוב, כי היא יכולה לחיות בבטחון שהכסף שלה יושב בבנק על 11%.
זה יניע את האמאמא של הכלכלה, למעשה זה בדיוק היה הכוח המניע את הרכבת של האימפריה לשעבר ארה"ב.
Fair money.

תראה, היו תקופות עם ריביות בבנק מאוד גבוהות. הן לא היו דומות למה שאתה מתאר. לדוגמא בינואר 2000 ריבית בנק ישראל הייתה 11%. מה המדברים שאתה מתאר נכון לשנת 2000? ב1995 היינו על קרוב ל20% ריבית, היה יותר טוב אז? אמנם לא עמדתי על דעתי אז, אבל באמת היה כלכך מדהים בשנים האלה? מבחינת תמ"ג לנפש ב2000 אפילו לא הצלחנו לגדול, היינו בירידה עד 2005. בין 1995 ל2000 צמחנו קצת אבל בטח שלא באיזה קצב מטורף שמצדיק אוטופיה של 20% ריבית.

תראה, היו תקופות עם ריביות בבנק מאוד גבוהות. הן לא היו דומות למה שאתה מתאר. לדוגמא בינואר 2000 ריבית בנק ישראל הייתה 11%. מה המדברים שאתה מתאר נכון לשנת 2000? ב1995 היינו על קרוב ל20% ריבית, היה יותר טוב אז? אמנם לא עמדתי על דעתי אז, אבל באמת היה כלכך מדהים בשנים האלה?
את מתארת ריביות במערכת אינפלציונית, ואנחנו עכשיו מדברים על מערכת שחסומה מלמעלה.
את צריכה להתחיל לחשוב כרגע על המערכת החסומה.
במערכת אינפלציונית הריבית שלך לטווח ארוך תיהיה גובה האינפלציה האמיתית פחות הפרימיום שהבנק לוקח.
זה אומר שכאשר הריביות גבוהות זה מייצג אינפלציה גבוה = אחוז שחיקת המטבעה
במערכת חסומה מלמעלה אין שחיקת מטבע ולכן אפשר לחזור לכלכלה המקרות שלנו שלפיה גובה הריבית שלך גובה הסיכון.
בעצם אם תחשבי על זה, זה יחזיר את הכל ל "Balance"

יציבות מחירים.
אם המחירים משתנים על בסיס יומי, למה להשתמש במטבע הזה, כל יום להגיע לסופר ולראות קרטון חלב במחיר שונה? למה לקבל שכר במטבע אם לא יודעים מה אפשר לקנות איתו? למה שעסק ירצה להחזיק מטבע כזה? כדאי גם לציין שכל הגבייה (מע"מ ומיסים שונים) נעשת אך ורק במטבע עם הילך חוקי, כלומר תמיד יהיה ביקוש למטבע הפיאט של אותה מדינה ולכן גם נוח לעבוד איתו.

כל נכס ראלי שומר על ערכו מאינפלציה, חלקם גם יכולים לייצר ערך (יצירת תזרים מזומנים). לדעתי אין שום סיבה להשקיע במשהו שלא מייצר ערך וכתוצאה התוחלת בו היא 0 ואף שלילית כאשר יש עמלות.

FOMO

לדעתי לא מומלץ לערבב בין אידיאולוגיה להשקעות.

בנוגע ליציבות המחירים, אפשר (וזה מה שעושים) להשתמש במטבע ביניים שהוא יותר יציב בטווח הקצר (כמו הדולר), ולשלם עמלת מסחר דרך מתווך. לכן הבאתי לדוגמא את האתר bitrefill, שאתה יכול לקנות דרכם gift certificate בשווי 100$ לamazon. ואז אמזון בפועל מקבלים דולרים, ואתה קנית עם הביטקוין שלך לפי שווי השוק שלו + עמלה לעסק על התיווך הזה. זה עובד עם עוד הרבה אתרים חוץ מאמזון. לכן התנודתיות של ביטקוין בטווח הקצר אינה משמעותית. ובטווח הארוך הערך שלו עולה וזה בכלל לא מפריע לאף אחד, כולם מרוויחים מעליה בערך של המטבע.

ואת מה שתיאת לגבי "יצירת ערך" אפשר להגיד גם על זהב. אז אני מניח שכל מי שבכלל שוקל לקנות ביטקוין זה מישהו שכבר מבין את הערך בקניית זהב. ביטקוין הוא הזהב המשוכלל.

ובנוגע למליארדרים וקרנות גידור, אתה רוצה להגיד לי שהם פועלים מתוך פחד? אם זה היה המצב, הרי הם לא היו מליארדרים. כולנו יודעים שאלה שמרוויחים בשוק הם אלה שלא פועלים מתוך רגש אלא מתוך הגיון, אז להגיד FOMO ממש לא מניח את הדעת.

@Paranoid מה שאתה מתאר סותר את ההגיון והנסיון הכלכלי.
בריבית חסרת סיכון של 11% אף אחד לא ישקיע בשום דבר כמעט וגיוס כספים יהיה בלתי אפשרי.
אם אף אחד לא מנתב כסף ל נדל"ן אז אף אחד לא בונה דירות.
התרחיש שלך מוזר ולא ברור לי מה הוא מייצג

כולנו יודעים שאלה שמרוויחים בשוק הם אלה שלא פועלים מתוך רגש אלא מתוך הגיון, אז להגיד FOMO ממש לא מניח את הדעת
מניח את הדעת. אלו אנשים מיוחדים ברובם אבל עדיין אנשים.

בוא נמציא את גילגה קויין, נקבע חוזה שאסור להנפיק חדשים ושיש רק 21 מליון גילגה קויין. ואנחנו נחלק אותו באקראי למשתמשים במטבע לאט לאט לאורך 20 שנה. ולא נשתמש בבלוק צ'יין נעביר את גילגה קויין בינינו באמצעות מערכת הSWIFT. יש לזה ייתרונות רבים על הבלוקצ'יין כי נוכל לתמוך במספר גדול מאוד של טרנזקציות לשניה. למעשה אין לנו בעיה טכנולוגית שכל המסחר העולמי יהיה בגילגה קויין. העלות של טרנזקציה תהיה אפסית. כל החיסרון שלנו הוא שצריך לתת אמון במערכת SWIFT אבל יש אמון כזה מצד כל העולם. המערכת מעבירה כסף מכל פינה בעולם לכל פינה אז זו בעיה פטורה. קיצר גילגה קויין מנצח ביטקויין בכל פרמטר.

נשמע להיט, אז מה אתה חושב - יש לגילגה קויין שלי ערך בפני עצמו? (אולי תקנה כמה?) לדעתי אתה חושב שזה חארטה. אז ביטקויין זה בדיוק כמו גילגה קויין רק שהוא עובד עם בלוקצ'יין מאחורי זה. משום מה לו כן יש ערך. עכשיו בלוקצ'יין זו התקדמות מדעית מרשימה ופתרון סופר יצירתי לקיפאון מחשבתי שהיה לנו לאורך זמן רב. באמת עבודה גאונית, ובהחלט המשפיעה ביותר במערכות מבוזרות. מצד שני, כל הייתרון של בלוקצ'יין זו העברה ישירה ללא מתווך והיכולת להימנע ממתווך מגיעה במחיר מאוד גבוהה - מערכת שתומכת במספר קטן של טרנזקציות, ושהמחיר של טרנזקציה הוא אסטרונומי ורק עולה עם הזמן. ביטקויין דרש 45 TWh חשמל ב2018, זה בערך 15% מהחשמל שישראל צורכת בשנה. לא מצאתי מספרים מאז, אבל אני מניחה שביטקויין דורש יותר חשמל ב 2020 מאשר ב2018 - המערכת הזאת בזבזנית בצורה מחרידה. בהשוואה לביטקויין SWIFT צורכת אפס חשמל. לעניות דעתי זה אומר שאין שום תקווה שהמחיר של טרנזצקציית ביטקויין יהיה סביר.

אנחנו נותנים אמון בבנקים, בחברות פיננסיות, בבורסות, יש המון המון ישויות שאנחנו נותנים בהם אמון. בסופו של דבר ביטקויין לא מתחרה בכסף פיאט, הוא מתחרה ב SWIFT - והוא מפסיד בכל פרמטר חוץ מההעברה הישירה. אבל ההעברה הישירה הזאת צורכת כלכך הרבה חשמל שלדעתי לא הגיוני לשלם עליה.

עכשיו קצת לגבי כסף פיאט - לדעתי אינפלציה קטנה זה מצויין. יש נושא של מהירות של כסף ואיזה כלכלה הוא יוצר. כסף טוב הוא כסף שמשתמשים בו הרבה והוא עובר המון ידיים ומאפשר המון פעילות כלכלית. אינפלציה אומרת שאתה נענש על אגירה של כסף ולכן אתה משתמש בכסף שלך מהר יותר. לכן אני חושבת שאינפלציה זה טוב לכלכלה דיפלציה זה רע כי אנשים אוגרים כסף במקום להשתמש בו. וביטקויין הוא מתוכנן להיות דיפלציוני - כלומר אם משום מה נתעקש לעבור לביטקויין אז אף אחד לא ירצה להשתמש בכסף שלו וזה מאוד יאט את הכלכלה. עכשיו יכול להיות שלא הבנתי עד הסוף, מדעי המחשב זה עוד תחום מקצועי כלכלה זה תחביב אבל ככה אני רואה את הדברים.

מה שתיארת כבר קיים וזה נקרא "רשת הברק" או Lightning Network. זאת רשת שעושה בדיוק מה שתיארת - היא רשת להעברת ביטקוין בצורה יעילה זולה ומהירה יותר יחסית לבלוקצ'יין. היתרון שלה על סוויפט היא שאין צורך באמון בגוף ריכוזי. אז זה פתרון אפילו יותר טוב מהרעיון שהצעת.

את מתארת ריביות במערכת אינפלציונית, ואנחנו עכשיו מדברים על מערכת שחסומה מלמעלה.
את צריכה להתחיל לחשוב כרגע על המערכת החסומה.
במערכת אינפלציונית הריבית שלך לטווח ארוך תיהיה גובה האינפלציה האמיתית פחות הפרימיום שהבנק לוקח.
זה אומר שכאשר הריביות גבוהות זה מייצג אינפלציה גבוה = אחוז שחיקת המטבעה
במערכת חסומה מלמעלה אין שחיקת מטבע ולכן אפשר לחזור לכלכלה המקרות שלנו שלפיה גובה הריבית שלך גובה הסיכון.
בעצם אם תחשבי על זה, זה יחזיר את הכל ל "Balance"

אז הבנקים יודעים יותר טוב ממני והם יצרו גן עדן בגלל שאין אינפלציה? קצת קשה לי לעקוב, אגב אני חושבת שטעיתי קצת עם הצריכת חשמל של ביטקויין, המספרים נכונים אבל הפרופורציות לא (או שישראל צורכת הרבה יותר חשמל משוויץ אבל לא נראה לי הגיוני מדינות בגדלים דומים סה"כ.

https://www.bbc.com/news/technology-48853230

זה אומר שביטקויין צורך חשמל ב2019 כמו כל שוויץ. אתה מצליח להבין למה אלגוריתם עם מעט מאוד פעילות כלכלית שצורך חשמל כמו מדינה שלמה הוא בר קיימא לאורך זמן? בכנות, אני לא מסוגלת להבין איך הבועה הזאת לא מתפוצצת.

@Paranoid מה שאתה מתאר סותר את ההגיון והנסיון הכלכלי.
בריבית חסרת סיכון של 11% אף אחד לא ישקיע בשום דבר כמעט וגיוס כספים יהיה בלתי אפשרי.
אם אף אחד לא מנתב כסף ל נדל"ן אז אף אחד לא בונה דירות.
התרחיש שלך מוזר ולא ברור לי מה הוא מייצג
אתה יודע מה התפקיד של בנק היה בכלכלה הפרי מודרנית?
הבנק היה מחזיק את הכסף תמורת הזכות להחזיק את הכסף הזה, הוא היה משלם לך!
העבודה שלו הייתה לדעת איך להפיק מהכסף הזה עוד כסף,
איך עושים את זה? מוצאים משהו רווחי? מה רווחי? מה שאנשים צריכים!
תראה לי בנק אחד שלא ימצא לך את החיסון הבא ל HIV אם הוא יודע שהוא צריך להחזיר לך 11% בשנה.

מה שתיארת כבר קיים וזה נקרא "רשת הברק" או Lightning Network. זאת רשת שעושה בדיוק מה שתיארת - היא רשת להעברת ביטקוין בצורה יעילה זולה ומהירה יותר יחסית לבלוקצ'יין. היתרון שלה על סוויפט היא שאין צורך באמון בגוף ריכוזי. אז זה פתרון אפילו יותר טוב מהרעיון שהצעת.
הLighting network כבר סוג של מזכיר את הסוויפט כלומר אתה מבצע טרנזקציות דרך מתווכים שמחזיקים בינם חשבון פתוח. כן זה יותר יעיל, לא לדעתי בלוקצ'יין זה סרח עודף גם שם.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
לא חשוב שמות דיון - איך לייצר הכנסה פסיבית ממניות דיבידנד (פוסט מ-25.11) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 28
F דמדומי ה-IRA בקופות גמל פנסיוניות - דיון בעקבות תקנות מוצעות יוני 2025 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
I דיון | כמה הון עצמי כדאי לשים נדל"ן 9
ש דיון | 5 מניות ל5 שנים פוסטים מאיכות נמוכה 1
N דיון חרוש אבל לגבי הex- us investing שוק ההון 4
א דיון בנושא מס רכישה על דירה שניה להשקעה נדל"ן 2
H ולמה זה רע? - דיון תאורטי על השקעות הדיוטות במדדים אוף טופיק 6
D דיון בתוכנית ההכרעה של סמוטריץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 734
מ דיון על סיוע מצד ההורים אוף טופיק 106
A דיון על LK-99 אוף טופיק 16
O דיון תיאורטי - מניות שלא מחלקות דיבידנד שוק ההון 3
A דיון על החוקה למתנגדי ההפיכה הדיקטטורית בלבד פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 75
Cleo קבוצת דיון לבעלי דירות להשכרה בישראל? נדל"ן 49
NightStyle דיון ה-VTI/VXUS של מניות הדיבידנד שוק ההון 6
W סיפורו של אדם שניצח את השיטה - דיון תאורטי פוסטים מאיכות נמוכה 69
W איך לנצח את השיטה ? דיון תאורטי בלבד. שוק ההון 69
J דיון - שיקום המצב הכלכלי בלבנון. אוף טופיק 152
ה דיון על NFT קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
ה דיון ו(אולי)רעיון לפוסט בבלוג: האם נכון שבעוד מס' עשורים יהיו בישראל לא מעט מיליונרים? אוף טופיק 24
ב דיון: זכויות הפרט מול זכויות הציבור - דעות ומשמעויות אוף טופיק 275
R עליות מחירי הנדלן בעולם - דיון נדל"ן 37
ס דיון: גידור סיכונים עם ביטוחי בריאות דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
קפיצת הדרך דיון בפוסט - 2020: האם הפכתי לצרכניסטית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 76
adamshalev דיון על Chamath Palihapitiya שוק ההון 33
Z דיון תיאורטי - שינויים קטנים שישפרו את שוק הפנסיה בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
twister סקר + דיון: כמה מזומן אתם מחזיקים בעו"ש למחייה היומיומית? שוק ההון 120
O דיון: נכסים דיגיטליים מניבים שוק ההון 1
יבגני_ל דיון קצר על מתי "נכון" למשוך כסף משוק ההון עבור דירה למגורים שוק ההון 3
anonyshmeger דיון - "ראש בראש: השקעה פסיבית במדדי מניות מול השקעה במניות דיבידנד" דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 15
M מדדים מול קופת גמל - דיון בהטבת מיסוי מיסים 9
LenqS תיק השקעות ראשוני - דיון על החלק הסולידי שוק ההון 15
ה השפעת הקורונה על נדלן - דיון תיאורטי נדל"ן 363
Adrian דיון | האם עשיתם טעויות בעולם העסקים? אם כן, מהן? שוק ההון 1
ר דיון תיאורטי - מה עדיף מבחינת מיסוי, להתחתן ברבנות או לא? מיסים 2
מרק סרפדים דיון מוגן באנגליה חברת GILON נדל"ן 28
ImCarryGG דיון בנושא שוק הקנאביס והETF's החדשות שיצאו שוק ההון 37
ב דיון תיאורטי: מה יקרה כשהבורסה לא תהיה רלוונטית יותר? שוק ההון 29
הדב דיון: התפקדות למפלגות אוף טופיק 71
RaeNye תיק ממונף אצל ברוקר שפשט רגל (דיון תיאורטי) שוק ההון 4
bobby הטיה לסקטור הטכנולוגי - דיון שוק ההון 32
bobby הטיה לשווקים מתעוררים - דיון שוק ההון 18
ג דיון תיאורטי: מה יקרה לשקל במקרה של משבר נדל"ן? שוק ההון 4
avik דיון תיאורטי על חייל משוחרר. שוק ההון 26
ד דיון| לשנות את השיטה או לתמרן במסגרתה אוף טופיק 12
לא חשוב שמות דיון| רווקות, זוגיות, אלהורות, ולגור אצל ההורים. התפתחות אישית 152
G דיון - מי מנהל את קרן ההשתלמות שלכם? צרכנות פיננסית 49
ק דיון על הקשרים בין ריבית לאינפלציה שוק ההון 21
קרן דיון פילוסופי על החיים אוף טופיק 21
yossik אגרת טלוויזיה - משלמים או לא? עדכון נושא - דיון כללי בנושא ראשות השידור אוף טופיק 34
I איזון קרן השתלמות IRA פעילה (עם הפקדות)- דיון שוק ההון 8

נושאים דומים

Back
למעלה