• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

גידור מטח (בתקווה במינימום התעסקות ועלות)

• פותח הנושא פותח הנושא 123W
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
ולפי ההיגיון הזה שאתה קונה את אותה מניה בטוקיו אתה חשוף לשינוי בשע"ח ין, כשאתה קונה בלונדון אתה חשוף לפאונד וכך הלאה. ומדובר בסחורה זהה לחלוטין.
ממש לא הגיוני.
זה לא ברור לך שאם אני קונה 2 קילו סוכר בניו יורק. מחזיק אותם שנה. ואז מוכר אחד בטוקיו ואת השני בברלין, התמורות בדולרים יהיו שונות?

קרן מגודרת זה משהו אחר.
שהחיינו.
אכן קרן מגודרת היא משהו אחר. היא השקעה במדד בתוספת הימור מטבע. שתי השקעות / הימורים שהקורלציה ביניהם לא ידועה. באותה מידה אפשר לקנות פוטסי ולמלא לוטו והשיקולים דומים.

זה לא ברור לך שאם אני קונה 2 קילו סוכר בניו יורק. מחזיק אותם שנה. ואז מוכר אחד בטוקיו ואת השני בברלין, התמורות בדולרים יהיו שונות?
עניתי לדוגמה שלך על מניית מיקרוסופט.
בקשר לסוכר עניתי לך קודם ואתה משום מה נתפס לטעות סופר שלי. דיברתי על מכירה בבורסות, והכוונה למוצר שעלויות השינוע שלו זניחות. מאחר שלפוטסי אין עלות שינוע (או אחסון), אז הדוגמה שלך של מניית מיקרוסופט היא הרלוונטית, ואכן המחיר הדולרי בטוקיו ובברלין יהיה זהה לחלוטין לאותה מניה.

הקטע עם הדוגמה של מיקרוסופט ב 1000$ הוא שתרצה או לא, זה חושף אותך לא רק לשינוי בשווי של מיקרוסופט, אלא גם לשינוי השווי של ה 1000$ . אתה ממילא בפוזיציית מט"ח
ממש לא, אבל אין לי עוד דרכים יצירתיות להסביר זאת.
איש באמונתו יחיה.

איש באמונתו יחיה.
??!
כאילו...
אם אני אקח טון תפוחי אדמה. אמכור אותם. אקבל שקלים. אקנה דולרים. אקנה בהם מניית מיקרוסופט. בינתיים תעבור שנה. שווי מניית מיקרוסופט יעלה ב50% (בארה"ב). הדולר /שקל יעלה ב 50%. אני אמיר הכל חזרה ואקנה שוב תפוחי אדמה.

אני הרי אקבל פי שניים תפוחי אדמה !! (?!)
רבע מהם בזכות המט"ח!

איך זה לא פוזיציית מט"ח?

דווקא כן (אין קשר לאמונה) כיוון שההכנסות של מיקרוסופט חלקם הוא צמוד מט"ח, לדוגמא אם 50% מהכנסותיהם הם באירופה ויש פיחות רציני ביורו ההכנסות שלהם בדולר ירדו בצורה משמעותית (בהנחה שמחיר המוצר ביורו ישאר זהה), בחברות רב לאומיות זה חשוב ותלוי במבנה ההכנסות/הוצאות שלהם וכמה הם מגדרים.
דוגמא מצוינת אפשר לראות על מניה ששמתי עליה עין: PPL, חברת אנרגיה שעובדת בארה"ב ובאנגליה ובזמן האחרון סובלת מחולשה (אפשר להבין).

לא מכיר את הדוחות שלה.
הדיון כאן על הפוטסי כולו. כתבתי קודם, ואני מסכים איתך לחלוטין, שאם מכירים את לעומק את הדוחות של נייר (או ניירות) הערך הנרכשים, אפשר לדעת מהי החשיפה למט"ח. ברמת מדד הפוטסי זה לא מעשי לעשות מחקר כזה לבד. ברמת החברה הבודדת, אכן קל יותר.
הנקודה העיקרית היא שגם אם צריך גידור, זה לא בהכרח במטבע בו נקוב מחיר נייר הערך.

רבע מהם בזכות המט"ח!
לא. לפני שנה אנשים חשבו שטון תפו"א שווה מניה אחת. היום חושבים שמניה שווה יותר מטון והמחיר בין שני המוצרים השתנה בהתאם. אין שום קשר לתנועות שע"ח וגם בעולם של סחר חליפין בלי מטבעות בכלל, התוצאה היתה זהה.
אם היית קונה מניית מיקרוסופט בבאט תאילנדים או בגזרים גמדיים, אז אחרי שנה תוכל להמיר אותה לאותו משקל של תפו"א שהיית מקבל בדוגמה שלך עם הדולר והשקל.

הדיון כאן על הפוטסי כולו. כתבתי קודם, ואני מסכים איתך לחלוטין, שאם מכירים את לעומק את הדוחות של נייר (או ניירות) הערך הנרכשים, אפשר לדעת מהי החשיפה למט"ח. ברמת מדד הפוטסי זה לא מעשי לעשות מחקר כזה לבד. ברמת החברה הבודדת, אכן קל יותר.
מסכים איתך, אך ראה זה פלא הפאונד בשנה האחרונה קרס בעשרות אחוזים אבל מדד הפוטסי כמעט לא זז במונחי דולר, למה? כי הוא מורכב מחברות רב לאומיות שהפאונד משפיע עליהם באופן קטן יחסית ואולי אפילו מיטיב עם חלקן.

מסכים איתך, אך ראה זה פלא הפאונד בשנה האחרונה קרס בעשרות אחוזים אבל מדד הפוטסי כמעט לא זז במונחי דולר, למה? כי הוא מורכב מחברות רב לאומיות שהפאונד משפיע עליהם באופן קטן יחסית ואולי אפילו מיטיב עם חלקן.
לא מכיר את הפוטסי, אבל אם ניקח את המקבילה בארץ, מדד המעוף, אז לא אתפלא אם פיחות (כלומר, היחלשות השקל) דווקא ייטיב עם רוב החברות בו. לכולן הוצאות בשקלים, לחלקן הוצאות כבדות וקשיחות בשקלים (בנקים עם ועדים גדולים וכאלה) ולרובן אם לא לכולן, הכנסות גבוהות במט"ח, בדרך כלל דולר או יורו.

לא מכיר את הפוטסי, אבל אם ניקח את המקבילה בארץ, מדד המעוף
חיה שונה לחלוטין, עזוב מדד המעוף לא משקף שום דבר גם הוא כבר נהיה קיקיוני, אבל צריך לבדוק, הרבה מהמעוף זה דווקא חברות מקומיות (תקשורת, בנקים נדלן וכו') בחלקו אתה צודק (כי"ל, טבע וכו').

אם היית קונה מניית מיקרוסופט בבאט תאילנדים או בגזרים גמדיים, אז אחרי שנה תוכל להמיר אותה לאותו משקל של תפו"א שהיית מקבל בדוגמה שלך עם הדולר והשקל.
זה עובדתית לא נכון.

אם בשנה האחרונה הייתי עושה אותה פעולה דרך פאונד הייתי מקבל תמורה שונה.

אבל סבבה

באמת איש באמונתו יחייה.

זה עובדתית לא נכון.
נציב דוגמה. אני חי בשקלים ולכן מסתכל מנקודת מבט כזאת. קניתי מניה פעם אחת בפאונד ועלה לי 50 פאונד ופעם שניה (באותו רגע בדיוק) בדולר ועלה לי 100 דולר. השער של הפאונד הוא 2 שקל ושל דולר 1 שקל. עכשיו שער הדולר קרס והגיע ל0.5 שקל. שער הפאונד נשאר במקום וכך גם ערך המניה (שמחושב בשקל). לא ייתכן הבדל בשווי של שתי המניות (של אותה חברה) כי במצב זה ייוצר ארביטאז' שיסגר מיד (לפני שהמוח שלך יעבד את התמונה). ולכן מכורח המציאות שער המניה בדולרים הכפיל את עצמו ולכן הרווח שלי זהה לא משנה איפה רכשתי את זה (בשני המקרים 0). לא משנה באיזה מטבע קונים.

נציב דוגמה. אני חי בשקלים ולכן מסתכל מנקודת מבט כזאת. קניתי מניה פעם אחת בפאונד ועלה לי 50 פאונד ופעם שניה (באותו רגע בדיוק) בדולר ועלה לי 100 דולר. השער של הפאונד הוא 2 שקל ושל דולר 1 שקל. עכשיו שער הדולר קרס והגיע ל0.5 שקל. שער הפאונד נשאר במקום וכך גם ערך המניה (שמחושב בשקל). לא ייתכן הבדל בשווי של שתי המניות (של אותה חברה) כי במצב זה ייוצר ארביטאז' שיסגר מיד (לפני שהמוח שלך יעבד את התמונה). ולכן מכורח המציאות שער המניה בדולרים הכפיל את עצמו ולכן הרווח שלי זהה לא משנה איפה רכשתי את זה (בשני המקרים 0). לא משנה באיזה מטבע קונים.
אני אהבל, אבל התרחיש שלך נראה לי הזוי לחלוטין. פאונד:דולר 1:2, דולר קורס ב 50%. הפאונד נשאר יציב למרות הברקזיט?

הדולר /שקל יעלה ב 50%. אני אמיר הכל חזרה ואקנה שוב תפוחי אדמה.
אני הרי אקבל פי שניים תפוחי אדמה !! (?!)

בדוגמה שלך נראה שהשקל נחלש מאוד (אולי הייתה היפראינפלציה?) ולכן תקבל תמורת הדולרים שלך הרבה שקלים, אבל לא תוכל לרכוש בהם הרבה תפוחי אדמה, כי גם הם התייקרו.

נראה לי שההשפעה של ישראל על פערי ארביטראג'
ביחס למניה שנסחרת בחול (עד כדי מניות דואליות כגון טבע) היא שולית ולכן החלשות שקל יכולה ליצור כשל שוק עבור הסוחרים הישראלים כי ההשפעה שלהם על המסחר היא שולית ולכן גם כשתווצר החלשות של השקל לא סביר שזה ישפיע על שער הדולר של מניה זרה (לא מבחינת ביצועי החברה/ות ולא ברמת ההיצע והביקוש)

ולכן למרות התאוריה יש מקום לדעתי לשלב גידור חלקי (נגיד על 20℅ מהאפיק המנייתי) ביחוד כשמדובר על תיק לפרישה

כשתווצר החלשות של השקל לא סביר שזה ישפיע על שער הדולר של מניה זרה (לא מבחינת ביצועי החברה/ות ולא ברמת ההיצע והביקוש)
אין ספק שבהנחה שהיחלשות השקל לא משפיעה על ביצועי החברה, אז יש כאן חשיפה מטחית.
אם זו המסקנה, נותר רק להחליט לאיזה מטבע חוץ כדאי להיחשף ולצורך כך צריך להכיר את הדוחות כפי שנכתב על ידי ועל ידי אחרים לאורך כל השרשור (ונדמה לי שזו גם התיאוריה הכלכלית המקובלת).

אגב, בשרשור הארוך הזה לא נגענו בצד השני של המטבע, שהוא צד עלות המחיה בישראל והקשר שלה למט"ח.
אולי ההשקעה במט"ח (כ"גידור" או ישירות) חשובה גם כביטוח מפני עליה ביוקר המחיה שמקורה בהיחלשות המטבע המקומי. במקרה כזה, רכישת מט"ח היא לא בגדר הימור, אלא ביטוח כנגד התייקרות המחיה. כמובן שגם במקרה כזה צריך להחליט לאיזה מטבע רוצים להיצמד.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
המסחר היא שולית ולכן גם כשתווצר החלשות של השקל לא סביר שזה ישפיע על שער הדולר של מניה זרה
אתה אומר שהיחלשות של חברה דואלית בארץ לא תשפיע על שערה בחו"ל? שהיחלשות של מניה בארץ שאינה דואלית לא תשפיע על מניה בחו"ל? כי הראשון לא הגיוני והשני נכון במרבית המקרים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
J השקעה בקרנות סל של מניות דיבידנד, ללא גידור מטח, מישראל בשקלים שוק ההון 7
N גידור מטח הפן המעשי שוק ההון 47
ל התייעצות לפני השקעה (גידור, מטח, מינוף וכו) שוק ההון 40
P קרנות נאמנות / גידור המשקיעות בישראל מכות את השוק בעקביות? שוק ההון 18
א בעיה ברכישת קרן גידור בבנק לאומי- דרישה לטיקט סגור שוק ההון 0
א קרנות גידור (וספציפית קרן התמד) שוק ההון 19
R גידור RSU באמצעות אופציות שוק ההון 2
הסוליd גידור מפני כיבוש טאיוואן שוק ההון 64
חתול לילה שאלה על גידור בעת מכירת דירה נדל"ן 7
א האם ניתן להשקיע בקרנות גידור ? שוק ההון 1
S גידור במקום דילול מניות? תהייה על מסלולים תלויי גיל שוק ההון 8
E קרן גידור בנאמנות שוק ההון 0
K קרן גידור בנאמנות מול תיק מנוהל שוק ההון 14
ס השקעה לטווח הארוך במדד הs&p 500 אבל עם אופציות גידור למשברים שוק ההון 5
P גידור קרנות סל שוק ההון 4
E השקעה בקרן גידור - Trend Following שוק ההון 52
I גידור שער הדולר בנסדא"ק שוק ההון 2
עידו ג גידור במט"ח שוק ההון 13
A גידור כנגד התחזקות דולר שוק ההון 9
J גידור פוזיציית לונג שמתקבלת כRSU שוק ההון 9
H גידור נגד פיחות השקל שוק ההון 2
לארוצה גידור אינפלציה בשקל באמצעות ניירות זרים שוק ההון 26
R גידור דולר/שקל אבל עם טוויסט שוק ההון 4
A אזרח אמריקאי - גידור כנגד שינויים בשער הדולר ושחיקה במונחים שקליים שוק ההון 4
A פרויקטים חדשים במרכז עד 2 מיליון שח, יזמים המאפשרים הקדמת תשלומים\גידור תשומות נדל"ן 19
Level גידור מטבע שוק ההון 7
T האם הגיוני לטעון שמניות ערך יהיו גידור טוב מפני אינפלציה? שוק ההון 21
י שאלה על מינוף ועל גידור שוק ההון 40
השקעה לא מזל קרנות REIT נחשבות לאמצעי גידור נגד אינפלציה שוק ההון 28
lavi גידור rsu לפני הפשרה שוק ההון 22
Tsachi01 היוטיובר המפורסם קווין, טוען למניפולציה מכוונת של השוק על ידי קרנות גידור: אוף טופיק 50
B השקעה בקרן גידור בשוק אינפלציני קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3
A גידור מניה חסומה -- הכרה במניות שמוחזקות מחוץ לברוקראז׳ לצורך margin שוק ההון 6
ש גידור כנגד אינפלציה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
ב קרן גידור - טופס 867 ודיווח ב-1301 מיסים 8
N גידור החלשות הדולר- הפן המעשי שוק ההון 1
A נייר צמוד למדד לתקופות קצרות יחסית, גידור אינפלציה שוק ההון 28
N מחשבות על גידור בסביבת אינפלציה גבוהה שוק ההון 47
I גידור פרופיל קריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3
B גידור נגד מס ירושה אמריקאי מיסים 21
Y "גידור" מט"ח שוק ההון 4
B איזה א.ממשלתי להחזיק כדי לאזן sp500 ללא גידור מט״ח שוק ההון 8
ס דיון: גידור סיכונים עם ביטוחי בריאות דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
bobby בניית תיק סולידי 30-70 או 40-60 עם גידור מט"ח שוק ההון 6
Y האם משקיע פרטי יכול להכנס כמשקיע בקרן גידור? שוק ההון 6