• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

קרן גידור בנאמנות מול תיק מנוהל

• פותח הנושא פותח הנושא kerker
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

kerker

משתמש רשום
דירוג
0
זוהי שאלה מוזרה שלא מצאתי בשום מקום התייחסות אליה.

לאחרונה קראתי מאמר בכלכליסט על תשואה עודפת בקרנות גידור בנאמנות וזה גרם לי לחשוב האם זו אלטרנטיבה לתיק מנוהל.

בקרוב יהיו לי מיליון ש"ח להשקעה (עם הפקדות נוספות לאחר מכן של 20 אש"ח בחודש). אני רוצה להשקיע לטווח של 10 שנים ברמת סיכון בינונית. למרות שאני מבין קצת בשוק ההון אין לי שום רצון להתעסק עם ההשקעה ולכן אני מחפש משהו שזה שגר ושכח.

בהתחלה חשבתי ללכת על תיק מנוהל (כשהדילמה הייתה בין חברות "בוטיק" לחברות גדולות). לאחר שקראתי את המאמר תהיתי האם השקעה באחת או יותר מהקרנות האלו תהיה עדיפה.

האם זו באמת אלטרנטיבה? אני מפספס משהו?

לאחרונה קראתי מאמר בכלכליסט על תשואה עודפת בקרנות גידור בנאמנות וזה גרם לי לחשוב האם זו אלטרנטיבה לתיק מנוהל.

בקרוב יהיו לי מיליון ש"ח להשקעה (עם הפקדות נוספות לאחר מכן של 20 אש"ח בחודש). אני רוצה להשקיע לטווח של 10 שנים ברמת סיכון בינונית. למרות שאני מבין קצת בשוק ההון אין לי שום רצון להתעסק עם ההשקעה ולכן אני מחפש משהו שזה שגר ושכח.

בהתחלה חשבתי ללכת על תיק מנוהל (כשהדילמה הייתה בין חברות "בוטיק" לחברות גדולות). לאחר שקראתי את המאמר תהיתי האם השקעה באחת או יותר מהקרנות האלו תהיה עדיפה.

השקעות אלטרנטיביות

כן, במידה ואתה מעביר את כספך לצד שלישי, ברוב המוחלט של המקרים אתה תנזק…בין אם במקרים ״הקלים״ בהם פשוט תרוויח פחות מהמדדים לבין המקרים ״הקשים״ בהם תפסיד חלק משמעותי מהשקעתך באופן תמידי.

תשקיע את הזמן בללמוד … הרצון לא להתעסק בכספים הוא לגיטימי… אבל הוא בא עם תג מחיר שיכול להיות גבוה מאד .

לאחרונה קראתי מאמר בכלכליסט על תשואה עודפת בקרנות גידור בנאמנות
הם נתנו לך שם של קרן גידור אחת ספציפית? והתחייבו לתוצאות? על כמה שנים המדגם שלהם?

כי ברור לך שיש קרנות בשבשנים מסוימות ניצחו את מדד המניות הרחב, חלקם הפסידו וחלקם פשטו רגל והביאו למשקיעים הפסד סופי וחלוט (והמון עגמת נפש, נזק נפשי ושאר צרות).

אני לא מצאתי קרן אחת, שאחרי ניכוי עלות דיו דיליג'נס שנעשה כמו שצריך היא עדיין רווחית.

אני רואה שאין כאן יותר מדי מעריצים להשקעות מנוהלות מכל סוג.
אם בכל זאת אני לא רוצה להתעסק עם זה במשך ה10 שנים הקרובות, מה האופציה הכי טובה עבורי?

גם כאן יש שאלה של מה האלוקציה נכונה והאם יהיה צורך לשנות אותה לאורך השנים. זה הדברים שאני מצפה ממי שמנהל את ההשקעה שלי לעשות. אני לא רוצה לעשות את זה ומעדיף לשלם למישהו בצורה ישירה או עקיפה שיעשה את זה בשבילי ואת זה להבנתי אני מקבל בצורה כזו או אחרת בחלופות שהצגתי

אתה יכול ללכת על כלל המאה אם אתה לא רוצה להסתבך. 100 פחות העשור של חייך במניות השאר באגח/זהב. אבל אפשר אחרת, יש מידע רב פה בבלוג/פורום כמו זה למשל

רוצה לעשות את זה ומעדיף לשלם למישהו בצורה ישירה או עקיפה שיעשה את זה בשבילי
מי אמר שהוא יעשה את זה נכון בשבילך? הנסיון שלי ואני מנחש של חלק גדול מאנשי הפורום שמנהל אקטיבי עובד בעיקר בשביל עצמו.

גם כאן יש שאלה של מה האלוקציה נכונה והאם יהיה צורך לשנות אותה לאורך השנים. זה הדברים שאני מצפה ממי שמנהל את ההשקעה שלי לעשות. אני לא רוצה לעשות את זה ומעדיף לשלם למישהו בצורה ישירה או עקיפה שיעשה את זה בשבילי ואת זה להבנתי אני מקבל בצורה כזו או אחרת בחלופות שהצגתי
כנראה שבלית ברירה ניהול תיקים, אפשר בעזרת משהו כמו וידאה או לחלופין תשלום חד פעמי למישהו אבל עדיין יהיה לך התעסקות של כמה דקות כפעמיים בשנה.

הבעיה שלי עם כל המדדים היא סוג של הסתמכות היסטורית על כך שעולם ימשיך כמנהגו. לדוכמא לא מעט המלצות על השקעה של חלק נכבד מהכסף במדדים בארה"ב. האם ארה"ב תמשיך להיות מובילה עולמית? החברה שם מתפוררת ואני לא בטוח שלא יהיה שם משבר ב10 שנים הקרובות. האם אני אדע לזהות א תהמשבר בזמן בשביל לצאת (אני לא בטוח שגם מנהל השקעות יידע אבל לראייתי יש לו כלים יותר טובים משלי לזהות את זה). במידה דומה הסתמכות על השוק הישראלי במצב המדינה שלנו זה גם לא נוסק בי בטחון. בגדול אני פסימי שרואה את החסרונות בכל אפיק ולכן במובנים מסויימים אין לי את האומץ להחליט (חוץ למהחליט שאני רוצה שמישהו אחר יחליט בשבילי גם אם זה לא אופטימלי). אני מבין שבפורום הזה ההשקעה העצמית זה משהו שבוער בעצמות לכן קשה להמליץ למישהו לעשות אחרת.

הבעיה שלי עם כל המדדים היא סוג של הסתמכות היסטורית על כך שעולם ימשיך כמנהגו. לדוכמא לא מעט המלצות על השקעה של חלק נכבד מהכסף במדדים בארה"ב. האם ארה"ב תמשיך להיות מובילה עולמית? החברה שם מתפוררת ואני לא בטוח שלא יהיה שם משבר ב10 שנים הקרובות. האם אני אדע לזהות א תהמשבר בזמן בשביל לצאת (אני לא בטוח שגם מנהל השקעות יידע אבל לראייתי יש לו כלים יותר טובים משלי לזהות את זה). במידה דומה הסתמכות על השוק הישראלי במצב המדינה שלנו זה גם לא נוסק בי בטחון. בגדול אני פסימי שרואה את החסרונות בכל אפיק ולכן במובנים מסויימים אין לי את האומץ להחליט (חוץ למהחליט שאני רוצה שמישהו אחר יחליט בשבילי גם אם זה לא אופטימלי). אני מבין שבפורום הזה ההשקעה העצמית זה משהו שבוער בעצמות לכן קשה להמליץ למישהו לעשות אחרת.
אתה צודק לחשוש… הציפיה הלא ריאלית היא כמו שאמרת ״אני לא בטוח שגם מנהל השקעות יידע אבל לראייתי יש לו כלים יותר טובים משלי לזהות את זה״. תהיה בטוח שאין לו.

בסופו של דבר העולם הוא אכן עולם שביר מאד … מלחמה גרעינית ? אי יציבות גיאו פוליטית? מלחמת אזרחים ? מגפה ? קיצוניות דתית ?
ואלו רק דברים שאני ישר חושב עליהם … יש גם unknown unknown …
אם הדברים הנוראים קורים והסדר החברתי מתפורר.,,מה זה משנה כבר כמה כסף יש לך במניות או אג״ח ? הכל לא רלוונטי.

כנראה שבלית ברירה ניהול תיקים, אפשר בעזרת משהו כמו וידאה או לחלופין תשלום חד פעמי למישהו אבל עדיין יהיה לך התעסקות של כמה דקות כפעמיים בשנה.
מסכים עם אורי … פתרון לא אידיאלי מבחינת תשואה אבל כנראה שעדיף על לשבת במזומן.
רק חשוב ללכת לאיזה פירמה גדולה מאד ו/או בנק ושיהיה שם מישהו שידע להחזיק לך את היד.
בוודאות לא ללכת לקרנות גידור או השקעות אלטרנטיביות חוץ בנקאיות.

תוכל לקשר את המאמר?
זה היה מאמר או תוכן ממומן? (לא שבהכרח יש הבדל)

אני לא בטוח שלא יהיה שם משבר ב10 שנים הקרובות
סיכוי גבוה מאד שיהיה, סטטיסטית יש משבר כל 11-12 שנים והאחרון היה לפני 4 שנים.

אני לא רוצה לעשות את זה ומעדיף לשלם למישהו בצורה ישירה או עקיפה שיעשה את זה בשבילי
אני לא ממליץ על חברות ניהול תיקים גדולות, מנסיון. עזוב בצד את העובדה שהם גובים מחיר יקר, נניח שאתה מוכן לשלם את המחיר, הבעיה היא שהם לא עושים מה שאתה מצפה שהם יעשו. הם לא יעשו עבורך את עבודת האלוקציה לה אתה מייחל, הם ישאלו אותך בהצטרפות ומדי שנה מה אחוז החשיפה שאתה רוצה למניות, ופשוט ייישמו את ההחלטה שלך, הם לא ינסו להסביר לך או לשכנע אותך או להחליט עבורך מה נכון לך. היתרון היחידי שאני יכול לחשוב עליו הוא שאולי בתקופת משבר הם ינסו לשכנע אותך לא לצמצם חשיפה למניות, וגם בזה אני לא בטוח, וגם אם כן, לא ישקיעו בך יותר מ-10 דקות שיחה.

אם טווח ההשקעה שלך הוא 10 שנים אולי כדאי לך פעם אחת ללכת ליועץ בלתי תלוי ולשלם לו, ואפילו להתייעץ איתו שוב (בתשלום) אחת לשנתיים-שלוש. מישהו שקיבלת עליו המלצות ואתה יכול לסמוך עליו. (במקרה הזה אני לא מדבר מנסיון, אבל נשמע לי הגיוני).

ואני יודע שזו לא התשובה שאתה רוצה לשמוע, אבל אני חושב שהדבר הכי טוב יהיה ללמוד את זה בעצמך, לפחות את הבסיס, כי בסופו של דבר לא משנה באיזה יועץ או מנהל תבחר - ההחלטה הסופית על הכסף שלך תהיה שלך.

לדעתי את\ה רותם את העגלה לפני הסוסים. לפני ההתלבטות במה ואיך להשקיע, אתה צריך להבין טוב טוב מה אסטרטגיית ההשקעה שלך לגבי כל הנכסים שלך, התשובה לשאלה הראשונה שלך תגזר מהתשובה לשאלה הבסיסית, עליה רק את\ה יכול\ה לענות. יש לך רק תיק השקעות אחד.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ב קרן גידור - טופס 867 ודיווח ב-1301 מיסים 8
K קרן גידור שמנצחת את השוק כבר שנים שוק ההון 16
D קרן כספית או פיקדון לאחר רכישת דירה מקבלן שוק ההון 0
B קרן פנסיה מול ביטוח מנהלים עם מקדם קבוע 200 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
0 ימי פעילות קרן סל מחקה אמריקאית שוק ההון 4
ד שתי שאלות לגבי קרן סגורה בפוסט "איך לקנות זהב למטרות השקעה" שוק ההון 10
M פתיחת חשבון בלאומי טרייד עבור קרן כספית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
M קיזוז מס מול משיכה מוקדמת של קרן השתלמות מיסים 1
S שאלות מיסוי על קרן אירית צוברת לעומת מחלקת מיסים 8
N קרן אירית 1209220 פוסטים מאיכות נמוכה 1
מ קרן סל בזמן שינוי הדולר שוק ההון 4
H שאלות לגבי קרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
B קרן הסל של אינווסקו 1183441 INVESCO S&P 500 UCITS ETF - בסיס הצמדה? שוק ההון 2
Y השפעת מנהלי קרן פאסיבית על אקטרטיביות ורווח הקרן פוסטים מאיכות נמוכה 3
י קרן מחקה מדד סנופי שקלי או קניית etf סנופי דולרי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
S חוות דעת על קרן מחקה שווקים מפותחים ומתפתחים גלובלית שוק ההון 1
נועה28 היכן כתובים דמי הניהול של קרן סל אירית עוקב מדד באתר JUSTETF? שוק ההון 1
H קרן מחקה MSCI World דרך אינטראקטיב ברוקרס. שוק ההון 0
ד האם משקיעים משפיעים על מחיר מניה של קרן סל שוק ההון 10
S חוות דעת על קרן מחקה מדד עולמי ללא שווקים מתעוררים שוק ההון 4
א העברת קרן השתלמות שוק ההון 12
ב האם קרן חירום היא הכרחית? צרכנות פיננסית 96
M קרן השתלמות עוקבת S&P - הפרשים בדמי ניהול לעומת הפרשים בתשואה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
מ קרן פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
L קרן פנסיה מול קופת גמל - מה חסין יותר מפני מדיניות ממשלתית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ד טווח השקעה קרן אירית מול אמריקאית שוק ההון 19
מ האם להחליף קרן סל אמריקאית באירית שוק ההון 1
ע שאלות בסיסיות לגביי קרן כספית שוק ההון 4
חובב_פנסיה2022 מחפש לפתוח קרן השתלמות עם דמי ניהול של 0.3/0.35 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
J האם לפדות קרן השתלמות ולהעביר לבית השקעות חשבון עצמאי שוק ההון 21
O קרן כספית או פקדון ארוך מועד שוק ההון 10
N ניצול מגן מס לטובת החלפת קרן סל שוק ההון 3
S קרן מחקה זרה נסחרת בתל אביב ועוקבת אחרי מדד MSCI World שוק ההון 7
R קרן בסגנון קרן כספית בשוק ההון האמריקאי שוק ההון 5
G משיכת קרן פנסיה בעקבות מעבר לחו״ל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
L קרן השתלמות מסלול שקלי כספי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
מ מכירה של קרן אירית שוק ההון 3
D מימוש ומכירת קרן כספית מול קרן נאמנות, מה מומלץ שוק ההון 5
L דמי ניהול קרן כספית שוק ההון 1
א למה קרן כספית ממוסת ריאלית ? שוק ההון 2
הירהורים קרן חוב שהפסיקה לשלם ריבית, ולא מאפשרת למשוך את הקרן, איך כדאי להתקדם? השקעות אלטרנטיביות 4
ריש-לקיש קרן עולמית חדשה בארץ - FWRA - FTSE All World Index שוק ההון 70
B התייעצות האם להמיר קרן ישראלית לאירית שוק ההון 8
P דמי ניהול בפתיחת קרן השתלמות לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N גיליון חישוב - קרן השתלמות או תיק ממוסה??? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
NachYur קרן שמתאימה לאזרח אמריקאי תושב ישראל שוק ההון 7
M איך אפשר להיחשב כמה חשוב גירעון האקטוארי מול דמי הניהול בבחירת קרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
D קרן פיצויים מס רכוש - הרחבת ביטוח תכולה למלחמה נדל"ן 13
A קרן סל מדד הבנקים שוק ההון 5
חצי פנסיון הלוואה על חשבון קרן השתלמות IRA נדל"ן 2

נושאים דומים

Back
למעלה