• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

גידור מטח (בתקווה במינימום התעסקות ועלות)

• פותח הנושא פותח הנושא 123W
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
לא מבין את זה נשמע לי מוזר. אבל סבבה, אחשוב על זה שוב.
עכשו בוא נשאל משהו אחר: נניח שאני מאמין שהפאונד יעלה. ונניח שאני רוצה לקחת סכום מסוים שאני רוצה שיהיה במניות, לקנות באמצעותו פאונד, ולהשקיע אותו במניות במטבע הפאונד. האם אני יכול להנות גם מעליה פוטנציאלית של ערך הפאונד וגם מעליה פוטנציאלית של המניות?

זה פשוט לא נכון. (להדגיש ולצבוע בצבעים?)
זה נכון מאד לנייר ערך כמו לכל סחורה אחרת, אלא אם אתה מניח שאין קשר בין מחיר נייר ערך לבין שווי החברה שהוא מקנה בה בעלות.
בקשר לתעודות סל ישראליות, הן לא מכשיר שאני מסיק ממנו מסקנות כלכליות. בכל מקרה, אם אתה מדבר על השקעה בפוטסי בתוספת הימור מטבע, ברור שמי שהימר נגד הפאונד בחודשים האחרונים הרוויח הרבה כסף. מה השאלה בכלל?

זה פשוט לא נכון. (להדגיש ולצבוע בצבעים?)
זה נכון מאד לנייר ערך כמו לכל סחורה אחרת, אלא אם אתה מניח שאין קשר בין מחיר נייר ערך לבין שווי החברה שהוא מקנה בה בעלות.
התעלמת מהדוגמאות למעלה, אז אנסה אחת פשוטה יותר. תאר לך שהחברה שנסחרת בדולרים קונה ומוכרת סחורה בשקלים בלבד. בהנחה שכל שאר הפרמטרים קבועים, אתה מבין שהשינוי בשער המניה יהיה בדיוק לפי השינוי בשע"ח? לכן כשאתה ממיר לדולרים הלוך וחזור אתה לא מפסיד ולא מרוויח כלום (חוץ מעמלות). אין כאן שום חשיפה לדולר, אלא רק המרות שאין להן רלוונטיות לערך המניה.
בקשר לתעודות סל ישראליות, הן לא מכשיר שאני מסיק ממנו מסקנות כלכליות. בכל מקרה, אם אתה מדבר על השקעה בפוטסי בתוספת הימור מטבע, ברור שמי שהימר נגד הפאונד בחודשים האחרונים הרוויח הרבה כסף לעומת מי שהימר על הפוטסי בלבד. מה השאלה בכלל? זה נכון לגבי כל הימור ריווחי בתוספת להשקעה אחרת.

נערך לאחרונה ב:
  • אהבתי
Reactions: ogi
אבל מעבר לערך זה חושף אותי למט"ח:
כשאני קונה מנייה בנאסדק, אני חייב לקחת שקלים, להמיר אותם לדולרים, ולקנות את המנייה. וכשאני רוצה להנזיל את הפוזיציה שלי, אני חייב למכור את המנייה, ולהמיר את הדולרים בחזרה לשקלים. שתי התנועות האלה חושפות אותי לשינויי בשער הדולר. כלומר ההשקעה שלי מוצמדת כל הזמן לשער הדולר (בדוגמה הספציפית שלפנינו.
אני התייאשתי.

אם אני מתלבט בין קנית S&P בפאונד לבין קנית S&P בשקל, ואני חוזה שהפאונד יתחזק אל מול הדולר ושהשקל יחלש אל מול הדולר, עדיין לא משנה לי אם אבחר להשקיע בשקל או בפאונד?
ברור שזה משנה. הטענה שזה לא משנה היא בין הזויה למופרחת.
אני אבהיר: הדברים ש @גרהם כותב פשוט לא נכונים. אתה מוזמן לראות את הגרפים בהודעה הזאת ולהיווכח בעצמך

מצד שני, להמיר שקלים לפאונדים בשביל לקנות קרן שקונה לך סנופי ותצמיד אותו לפאונד, זה קצת מוזר (ואני מניח שיקר...)
זה לגיטימי, וכאילו whatever floats your boat , אבל - אם כבר אז כבר, אתה יכול להמר ישירות על שער המטבע....

כמובן שאני לא ממליץ כלום ובכלל לא יודע על מה אני מדבר.

@גרהם
נניח לקחתי מיליון ש"ח חצי מהכסף הימרתי לדולר, חצי שני לפאונד - וקניתי בהכל סנופי (חצי נקוב פאונד חצי נקוב דולר).
בעת ההמרה דולר = 4 ש"ח, פאונד = 5.
אחרי 10 שנים, אני מוכר הכל וממיר לשקל. בעת ההמרה דולר = 4 ש"ח פאונד = 10
אתה טוען שלא הרווחתי יותר שקלים על החלק שהיה נקוב פאונד?

תאר לך שהחברה שנסחרת בדולרים קונה ומוכרת סחורה בשקלים בלבד. בהנחה שכל שאר הפרמטרים קבועים, אתה מבין שהשינוי בשער המניה יהיה בדיוק לפי השינוי בשע"ח? לכן כשאתה ממיר לדולרים הלוך וחזור אתה לא מפסיד ולא מרוויח כלום (חוץ מעמלות). אין כאן שום חשיפה לדולר, אלא רק המרות שאין להן רלוונטיות לערך המניה.
זה פשוט לא נכון.
בוודאי שבדוגמה שלך לשינויים בשער הדולר תהיה השפעה מאזנת על מחיר המניה. אבל לטעון שזה ינוטרל לחלוטין זה שגוי לחלוטין.
אולי בסביבה כלכלית דמיונית שבה כל הפרמטרים האחרים (כולל כל המהות העסקית של החברה) באמת מנוטרלים, לטווח זמן אין סופי.

עדיין לא משנה לי אם אבחר להשקיע בשקל או בפאונד?
אין שום הבדל, בדיוק שאין שום הבדל אם תחליט לרכוש את טבע בארץ או TEVA בארה"ב.
בהנחה שמדובר באותה סחורה בדיוק, אין שום הבדל.
+1
ואני עדיין ממתין לתשובה של אחד מתומכי הגידור לגבי השפעת שע"ח במניות דואליות.
כאמור, אין שום הבדל.

לא מבין את זה נשמע לי מוזר. אבל סבבה, אחשוב על זה שוב.
עכשו בוא נשאל משהו אחר: נניח שאני מאמין שהפאונד יעלה. ונניח שאני רוצה לקחת סכום מסוים שאני רוצה שיהיה במניות, לקנות באמצעותו פאונד, ולהשקיע אותו במניות במטבע הפאונד. האם אני יכול להנות גם מעליה פוטנציאלית של ערך הפאונד וגם מעליה פוטנציאלית של המניות?
אם אתה קונה קילו סוכר, מחזיק בו שנה ומוכר ברווח כי יש יותר ביקוש לסוכר. אתה חושב שהרווח שלך יגדל אם במקביל אם קנית אותו בבורסת הסחורות בלונדון בפאונד או ביין בטוקיו? זה ממש הזוי לחשוב שהערך של אותה סחורה ישתנה בשיעור אחר באותו פרק זמן.

אין שום הבדל, בדיוק שאין שום הבדל אם תחליט לרכוש את טבע בארץ או TEVA בארה"ב.
זאת דוגמה לא רלוונטית.
לקנות טבע או TEVA זה אותו הדבר בגלל הארביטראז'.
לקנות פוטסי מט"חי או פוטסי שיקלי, אומר לקנות מכשירים אחרים, בעלי ערך שונה.

אתה כאילו קונה את הפוטסי + פוזיציית מט"ח.

אתה יכול לטעון שבטווח הארוך הכוחות המאקרו כלכליים ותנועות המטח והכל יתאזנו. אבל בשביל זה אתה צריך הרבה מאוד אמונה ביעילות היקום.

בתאכלס:
- מי שלקח את שקליו המיר לפאונד וקנה פוטסי בתחילת השנה, ושלשום מכר הכל, המיר חזרה לשקלים, והלך לקנות במבה הפסיד 5.96%

- מי שבנוסף לנ"ל הלך לבנק אנגלי, לקח הלוואה בסכום זהה של פאונדים, המיר אותם לשח והפקיד בבנק, ושלשום המיר אותם חזרה והחזיר את ההלוואה הרוויח 14.13%

אתה רוצה להמשיך לטעון שזה אותו דבר?

זה פשוט לא נכון.
בוודאי שבדוגמה שלך לשינויים בשער הדולר תהיה השפעה מאזנת על מחיר המניה. אבל לטעון שזה ינוטרל לחלוטין זה שגוי לחלוטין.
אולי בסביבה כלכלית דמיונית שבה כל הפרמטרים האחרים (כולל כל המהות העסקית של החברה) באמת מנוטרלים, לטווח זמן אין סופי.
ההנחה שכל הפרמטרים האחרים זהים היא לצורך הפשטות. הרי כבר הסכמנו שאין דרך לדעת איך שינוי בערך מטבע מסויים ישפיע על ערך החברה שאת המניה שלה קנית. לכן בהנחה שהוא לא משפיע , קל לראות שהמטבע בו נקוב המחיר אינו רלוונטי לצורך חישוב התשואה . כאמור, אם יש לך מידע איך משפיעה חולשת הפאןנד על עסקי החברות, ככל שאתה צודק בתחזית, יש לכך ערך כמו לכל הימור אן נבואה.

זאת דוגמה לא רלוונטית.
לקנות טבע או TEVA זה אותו הדבר בגלל הארביטראז'.
לקנות פוטסי מט"חי או פוטסי שיקלי, אומר לקנות מכשירים אחרים, בעלי ערך שונה.
סורי בנימין הפעם האתה טועה, זה בדיוק אותו הדבר אלא אם כן אחד מהם מגודר.

סורי בנימין הפעם האתה טועה, זה בדיוק אותו הדבר אלא אם כן אחד מהם מגודר.
נראה לי שטעיתי בהקשר של ההודעה שלך.
אני מתכוון למצב שבו הנכס השני מגודר, ולא סתם נקוב במטבע אחר, וכמו שכתבתי כולל חוזה עתידי באותו סכום (ההלוואה בסעיף השני).

@אורי ג.

מה שמבלבל אותי הוא התרחיש הבא
רכשתי etf נקוב דולרית (voo לשם הדיון)
המרתי שקלים לדולרים, אחרי 10 שנים אני מוכר את ה etf כאשר הוא עלה דולרית ב 100℅
אבל השער של השקל דולר התחזק ב 30℅
אינטואיטיבית
אם המרתי x שקלים ל y דולרים אחרי 10 שנים ארוויח עוד y דולרים שעליהם אשלם 25 ℅ מס כלומר ישארו לי 1.75y דולרים ובהמרה לשקלים 1.225x שקלים

אם אקנה קרן מגדרת שגובה נניח 1℅ לשנה
אז אחרי עשר שנים התמורה תהיה 2*0.904=1.808
(0.904 עלות הגידור לאחר 10 שנים לפי ריבית דריבית)
והתמורה ביד אחרי מס היא 1.606 *x

אז בתרחיש יסוף מרוויחים ובתרחיש פיחות מפסידים אבל גם כנראה משלמים מס ראלי מופחת כי המיסוי הדולרי הוא נומינלי ובשקלים ראלי.

יכול להיות שהנחת עלות הגידור שגויה או שהחישוב מוטעה ,
אשמח להערות והארות.

אני מוכן לשלם עוד קצת ולהיות עם הטורקיז.
ואם זה היה הפוך? חוץ מזה כל חברה חשופה לשינויים רבים בשערי המט"ח וחלקן מגדרות וחלקן לא ומרביתן חשופות למטבעות רבים ולכן אי אפשר באמת להימנע מלהיחשף למט"ח

@גרהם

1. אם אני מבין אותך נכון (מתוך הדוגמה עם הקילו סוכר)
זה סותר את:
הרי כבר הסכמנו שאין דרך לדעת איך שינוי בערך מטבע מסויים ישפיע על ערך החברה שאת המניה שלה קנית. לכן בהנחה שהוא לא משפיע ,
הדוגמה עם הקילו סוכר עובדת רק אם אנחנו יכולים לחזות את ההשפעה בצורה מושלמת.

2. הדוגמה עם הקילו סוכר שגויה. המחיר של ק"ג סוכר בסופר מרקט בטוקיו ובלונדון יהיה שונה. למעשה יבואנים מרוויחים על "הארביטראז'" הזה כל הזמן.

3.
ההשוואה הזאת לא נכונה. מכשיר מגודר ולא מגודר הם אינהרנטית שונים. ומתנהגים שונה בטווח של שנים:
אתה יכול לטעון שבטווח הארוך הכוחות המאקרו כלכליים ותנועות המטח והכל יתאזנו. אבל בשביל זה אתה צריך הרבה מאוד אמונה ביעילות היקום.

בתאכלס:
- מי שלקח את שקליו המיר לפאונד וקנה פוטסי בתחילת השנה, ושלשום מכר הכל, המיר חזרה לשקלים, והלך לקנות במבה הפסיד 5.96%

- מי שבנוסף לנ"ל הלך לבנק אנגלי, לקח הלוואה בסכום זהה של פאונדים, המיר אותם לשח והפקיד בבנק, ושלשום המיר אותם חזרה והחזיר את ההלוואה הרוויח 14.13%

אני מתכוון למצב שבו הנכס השני מגודר, ולא סתם נקוב במטבע אחר, וכמו שכתבתי כולל חוזה עתידי באותו סכום (ההלוואה בסעיף השני).
זהו מצב שונה לחלוטין, אזי ברור שאתה חשוף למט"ח זה או אחר, התעודה שאותה נתת כדוגמא אינה מגודרת מט"ח לפי הבנתי.
מה שאני ומניח שגם גרהם אומרים זה שאם קנית תעודה על הסנופי בדולר ארה"ב, דולר קנדי או ליש"ט דרך בתעודה שאינה מגודרת אין שום הבדל והחשיפה שלך היא זהה = דולרית.

אז בתרחיש יסוף מרוויחים ובתרחיש פיחות מפסידים אבל גם כנראה משלמים מס ראלי מופחת כי המיסוי הדולרי הוא נומינלי ובשקלים ראלי.
לא בדקתי את החישובים (מתעצל) אבל כן יש הבדלים במיסוי לפי המטבע הנקוב של התעודות בדיוק מהסיבה שאותה ציינת.

ואם זה היה הפוך? חוץ מזה כל חברה חשופה לשינויים רבים בשערי המט"ח וחלקן מגדרות וחלקן לא ומרביתן חשופות למטבעות רבים ולכן אי אפשר באמת להימנע מלהיחשף למט"ח
1. אם זה היה הפוך הייתי חש צער עמוק.

2. אין לי מה לעשות עם החשיפה של החברה כתוצאה מעסקיה. אני רוצה להתמודד עם החשיפה כתוצאה מעסקיי.

זהו מצב שונה לחלוטין, אזי ברור שאתה חשוף למט"ח זה או אחר, התעודה שאותה נתת כדוגמא אינה מגודרת מט"ח לפי הבנתי.
מה שאני ומניח שגם גרהם אומרים זה שאם קנית תעודה על הסנופי בדולר ארה"ב, דולר קנדי או ליש"ט דרך בתעודה שאינה מגודרת אין שום הבדל והחשיפה שלך היא זהה = דולרית.
ברור שאני משווה בין תעודה מגודרת, לעומת תעודה שאינה מגודרת. (ואלה גם הדוגמאות בגרף, והתשואות שדיברתי עליהן).

אני מאוד מקווה שזה גם מה ש @גרהם מדבר עליו , אחרת חצי אשכול פה סתם בוזבזו נפח על השרת.

ברור שתעודות שסתם נקובות במטבעות שונים יהיו אותו דבר עד כדי ארביטרז' HFT

למי שיודע
הסתכלתי על שתי קרנות מחקות מאותו בית השקעות
(מגדל russel 2000, אין לי אותן)
דמי הניהול שלהן היו זהות , לא ברור לי איפה מתבטאת עלות הגידור ? האם זה מגולם בתשואה ?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
דמי הניהול שלהן היו זהות , לא ברור לי איפה מתבטאת עלות הגידור ? האם זה מגולם בתשואה ?
כן (תמיד), קח בחשבון לגידור יתכן ולא יהיה כלל עלויות ואף עלויות חיובית! ( כמו בCARRY TRADE).
אני מאוד מקווה שזה גם מה ש @גרהם מדבר עליו , אחרת חצי אשכול פה סתם בוזבזו נפח על השרת.
נראה לי שזה המקרה באמת.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
J השקעה בקרנות סל של מניות דיבידנד, ללא גידור מטח, מישראל בשקלים שוק ההון 7
N גידור מטח הפן המעשי שוק ההון 47
ל התייעצות לפני השקעה (גידור, מטח, מינוף וכו) שוק ההון 40
P קרנות נאמנות / גידור המשקיעות בישראל מכות את השוק בעקביות? שוק ההון 18
א בעיה ברכישת קרן גידור בבנק לאומי- דרישה לטיקט סגור שוק ההון 0
א קרנות גידור (וספציפית קרן התמד) שוק ההון 19
R גידור RSU באמצעות אופציות שוק ההון 2
הסוליd גידור מפני כיבוש טאיוואן שוק ההון 64
חתול לילה שאלה על גידור בעת מכירת דירה נדל"ן 7
א האם ניתן להשקיע בקרנות גידור ? שוק ההון 1
S גידור במקום דילול מניות? תהייה על מסלולים תלויי גיל שוק ההון 8
E קרן גידור בנאמנות שוק ההון 0
K קרן גידור בנאמנות מול תיק מנוהל שוק ההון 14
ס השקעה לטווח הארוך במדד הs&p 500 אבל עם אופציות גידור למשברים שוק ההון 5
P גידור קרנות סל שוק ההון 4
E השקעה בקרן גידור - Trend Following שוק ההון 52
I גידור שער הדולר בנסדא"ק שוק ההון 2
עידו ג גידור במט"ח שוק ההון 13
A גידור כנגד התחזקות דולר שוק ההון 9
J גידור פוזיציית לונג שמתקבלת כRSU שוק ההון 9
H גידור נגד פיחות השקל שוק ההון 2
לארוצה גידור אינפלציה בשקל באמצעות ניירות זרים שוק ההון 26
R גידור דולר/שקל אבל עם טוויסט שוק ההון 4
A אזרח אמריקאי - גידור כנגד שינויים בשער הדולר ושחיקה במונחים שקליים שוק ההון 4
A פרויקטים חדשים במרכז עד 2 מיליון שח, יזמים המאפשרים הקדמת תשלומים\גידור תשומות נדל"ן 19
Level גידור מטבע שוק ההון 7
T האם הגיוני לטעון שמניות ערך יהיו גידור טוב מפני אינפלציה? שוק ההון 21
י שאלה על מינוף ועל גידור שוק ההון 40
השקעה לא מזל קרנות REIT נחשבות לאמצעי גידור נגד אינפלציה שוק ההון 28
lavi גידור rsu לפני הפשרה שוק ההון 22
Tsachi01 היוטיובר המפורסם קווין, טוען למניפולציה מכוונת של השוק על ידי קרנות גידור: אוף טופיק 50
B השקעה בקרן גידור בשוק אינפלציני קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3
A גידור מניה חסומה -- הכרה במניות שמוחזקות מחוץ לברוקראז׳ לצורך margin שוק ההון 6
ש גידור כנגד אינפלציה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
ב קרן גידור - טופס 867 ודיווח ב-1301 מיסים 8
N גידור החלשות הדולר- הפן המעשי שוק ההון 1
A נייר צמוד למדד לתקופות קצרות יחסית, גידור אינפלציה שוק ההון 28
N מחשבות על גידור בסביבת אינפלציה גבוהה שוק ההון 47
I גידור פרופיל קריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3
B גידור נגד מס ירושה אמריקאי מיסים 21
Y "גידור" מט"ח שוק ההון 4
B איזה א.ממשלתי להחזיק כדי לאזן sp500 ללא גידור מט״ח שוק ההון 8
ס דיון: גידור סיכונים עם ביטוחי בריאות דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
bobby בניית תיק סולידי 30-70 או 40-60 עם גידור מט"ח שוק ההון 6
Y האם משקיע פרטי יכול להכנס כמשקיע בקרן גידור? שוק ההון 6