שלום

עברה מעל חצי שנה מאז שכתבתי פה פעם אחרונה. קרו כל מיני דברים מאז.
הדבר העיקרי הוא שסוף כל סוף פתחתי חשבון מסחר בבית השקעות. התחלתי עם סכום התחלתי של 20K. פתחתי את החשבון לפני כשבועיים, אבל עוד לא רכשתי פיזית קרנות סל.
אני בנאדם כזה שמתלבט על משהו המון המון זמן ומנסה לחקור דברים מכל הכיוונים, ואז אני קולטת שאני חושבת על המשהו הרבה יותר מידי זמן ונמאס לי ופשוט פועלת אימפולסיבית רק כדי לגמור עם תהליך ההתלבטות המייגע, והרבה פעמים בסוף מתחרטת על הבחירה האימפולסיבית שעשיתי.
אני רוצה לקנות באזור ה5 קרנות סל של 5 מדדים גדולים מגיאוגרפיות שונות (כרגע אני לא מרגישה צורך לחפש מדדים סקטוריאליים). ארה"ב, אירופה, ואחוז קטן לשווקים מתעוררים. אני יודעת שהרבה אנשים משקיעים במדדים ישראלים אבל אני לא כל כך מבינה את הפואנטה...
כמובן שאתם לא מייעצים אבל אשמח לשמוע מה המדדים המובילים בגיאוגרפיות שציינתי, אולי יש כאלה שאני לא מכירה ושווה לי לחשוב עליהם. ושוב כמובן שלא ממליצים, אבל לדעתכם מה בדרך כלל אמורה להיות החלוקה ההגיונית בין הגאגורפיות השונות מבחינת אחוזים?
בעבודה שלי הריצו תכנית כזאת של קורסים מטעם איזשהו מוסד אקדמאי (קורסים קצרים כל אחד 3 מפגשים של שעתיים), ואני השתתפתי בקורס על בניית תיק השקעות בשילוב אופציות בארה"ב. היה מאוד מעניין, והשיח על השקעות סביבי הוא מה שדרבן אותי סוף סוף לפתוח חשבון מסחר.
בסיום הקורס התייעצתי עם המרצה לגבי כמה דברים ואשמח לשמוע גם את דעתכם. דבר ראשון - גידור מט"ח. הסברתי לו את המוטיבציה שלי ואת האופי של ההשקעות שאני מתכננת לעשות (פסיבי וארוך טווח) והוא אמר שאם ככה, אין הרבה פואנטה בגידור מט"ח, מדובר בעיניו בעלות מיותרת. האם כך הדבר? ובנימה נובית לחלוטין - אם העברתי לחשבון שלי שקלים ואני רוצה לקנות קרנות סל שאינן מגודרות מט"ח, זה אומר שאני צריכה בכלל לקנות אותן בדולרים?
עוד דבר ששאלתי אותו הוא הרכיב הסולידי בתיק. אני יודעת שהריבית בבנק עולה בימים אלה, ומאחר שכרגע כואב לי הראש (אולי שלא בצדק) ממחשבה על בחירת אג"ח חשבתי להפקיד חלק מכספי בפקדון סגור בבנק ולהרוויח ריבית. מה שהוא הציע היה לקנות קרן כספית במקום זה. הבנתי ממנו פחות או יותר מה זה, אבל אני לא בטוחה שהבנתי למה זה עדיף מפקדון בבנק (מעבר לעניין הנזילות) - בקרן יהיו לי דמי ניהול, יהיה לי מיסוי על הרווח, בעוד שבפקדון בבנק אין את הדברים האלה...