• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

בת 22, המון התלבטויות בקשר לעתיד...

• פותח הנושא פותח הנושא vanilla
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
בסיום הקורס התייעצתי עם המרצה לגבי כמה דברים ואשמח לשמוע גם את דעתכם. דבר ראשון - גידור מט"ח. הסברתי לו את המוטיבציה שלי ואת האופי של ההשקעות שאני מתכננת לעשות (פסיבי וארוך טווח) והוא אמר שאם ככה, אין הרבה פואנטה בגידור מט"ח, מדובר בעיניו בעלות מיותרת. האם כך הדבר? ובנימה נובית לחלוטין - אם העברתי לחשבון שלי שקלים ואני רוצה לקנות קרנות סל שאינן מגודרות מט"ח, זה אומר שאני צריכה בכלל לקנות אותן בדולרים?
לא, יש גם מוצרים הנסחרים בשקלים ומושקעים במניות לא ישראליות, אפילו שהם נסחרים בשקלים הם לא מגודרים לשינוי בשערי חליפין (חוץ מאלו שמציינים זאת במפורש).

לא, יש גם מוצרים הנסחרים בשקלים ומושקעים במניות לא ישראליות, אפילו שהם נסחרים בשקלים הם לא מגודרים לשינוי בשערי חליפין (חוץ מאלו שמציינים זאת במפורש).
תודה על ההבהרה :)

שלום :)
עברה מעל חצי שנה מאז שכתבתי פה פעם אחרונה. קרו כל מיני דברים מאז.
הדבר העיקרי הוא שסוף כל סוף פתחתי חשבון מסחר בבית השקעות. התחלתי עם סכום התחלתי של 20K. פתחתי את החשבון לפני כשבועיים, אבל עוד לא רכשתי פיזית קרנות סל.
אני בנאדם כזה שמתלבט על משהו המון המון זמן ומנסה לחקור דברים מכל הכיוונים, ואז אני קולטת שאני חושבת על המשהו הרבה יותר מידי זמן ונמאס לי ופשוט פועלת אימפולסיבית רק כדי לגמור עם תהליך ההתלבטות המייגע, והרבה פעמים בסוף מתחרטת על הבחירה האימפולסיבית שעשיתי.
אני רוצה לקנות באזור ה5 קרנות סל של 5 מדדים גדולים מגיאוגרפיות שונות (כרגע אני לא מרגישה צורך לחפש מדדים סקטוריאליים). ארה"ב, אירופה, ואחוז קטן לשווקים מתעוררים. אני יודעת שהרבה אנשים משקיעים במדדים ישראלים אבל אני לא כל כך מבינה את הפואנטה...
כמובן שאתם לא מייעצים אבל אשמח לשמוע מה המדדים המובילים בגיאוגרפיות שציינתי, אולי יש כאלה שאני לא מכירה ושווה לי לחשוב עליהם. ושוב כמובן שלא ממליצים, אבל לדעתכם מה בדרך כלל אמורה להיות החלוקה ההגיונית בין הגאגורפיות השונות מבחינת אחוזים?
בעבודה שלי הריצו תכנית כזאת של קורסים מטעם איזשהו מוסד אקדמאי (קורסים קצרים כל אחד 3 מפגשים של שעתיים), ואני השתתפתי בקורס על בניית תיק השקעות בשילוב אופציות בארה"ב. היה מאוד מעניין, והשיח על השקעות סביבי הוא מה שדרבן אותי סוף סוף לפתוח חשבון מסחר.
בסיום הקורס התייעצתי עם המרצה לגבי כמה דברים ואשמח לשמוע גם את דעתכם. דבר ראשון - גידור מט"ח. הסברתי לו את המוטיבציה שלי ואת האופי של ההשקעות שאני מתכננת לעשות (פסיבי וארוך טווח) והוא אמר שאם ככה, אין הרבה פואנטה בגידור מט"ח, מדובר בעיניו בעלות מיותרת. האם כך הדבר? ובנימה נובית לחלוטין - אם העברתי לחשבון שלי שקלים ואני רוצה לקנות קרנות סל שאינן מגודרות מט"ח, זה אומר שאני צריכה בכלל לקנות אותן בדולרים?
עוד דבר ששאלתי אותו הוא הרכיב הסולידי בתיק. אני יודעת שהריבית בבנק עולה בימים אלה, ומאחר שכרגע כואב לי הראש (אולי שלא בצדק) ממחשבה על בחירת אג"ח חשבתי להפקיד חלק מכספי בפקדון סגור בבנק ולהרוויח ריבית. מה שהוא הציע היה לקנות קרן כספית במקום זה. הבנתי ממנו פחות או יותר מה זה, אבל אני לא בטוחה שהבנתי למה זה עדיף מפקדון בבנק (מעבר לעניין הנזילות) - בקרן יהיו לי דמי ניהול, יהיה לי מיסוי על הרווח, בעוד שבפקדון בבנק אין את הדברים האלה...
לגבי מניות - תקראי את השרשור של מייק המשקיע המתחיל
לגבי פקדונות - ברור שיש מיסוי גם עליהם. קרן כספית היא חינם לגמרי כשקונים בבנק והכסף זמין בהתראה של יום, בניגוד לפקדון. תקראי את הפוסט של הסולידית שהיא כתבה לאחרוחנה בדיוק על האפשרויות להשקיע "בטוח" בזמן שיש ריבית עולה.

נערך לאחרונה ב:
לגבי מניות - תקראי את השרשור של מייק המשקיע המתחיל
לגבי פקדונות - ברור שיש מיסוי גם עליהם. קרן כספית היא חינם לגמרי כשקונים בבנק והכסף זמין בהתראה של יום, בניגוד לפקדון. תקראי את הפוסט של הסולידית שהיא כתבה לארוחה בדיוק על האפשרויות להשקיע "בטוח" בזמן שיש ריבית עולה.
תודה. אני כנראה לא הבנתי את ההסבר של המרצה על מה זה אומר קרן כספית. אשמח להסבר לטיפשים, מה זה ואיך אני שמה שם כסף D:

דירה של מיליון ש"ח בישראל מייצרת שכ"ד של בערך 2500-2800 ש"ח (אני לא יודעת כמה ביוון, וגם את לא, אז שמה את זה בצד), בסביבות 3% תשואה. כמה תהיה עליית הערך של הדירה? תלוי איפה היא נמצאת ומה מצבה.
מדד סנופי ייצר בשנים האחרונות תשואה של יותר מ-10%.
מי משניהם פסיבי יותר לדעתך?

מכל תחום אפשר להרוויח, תלוי ביכולת ללמוד ולהעמיק בתחום. את רוצה לכתוב ספרים רבי מכר אבל עוד לא התחלת לכתוב אפילו למגירה.
את נמצאת בגיל נפלא שבו הכל נראה אפשרי, אבל תצטרכי לבחור כל פעם תחום אחד או שניים ולהתמקד היטב בצבירת ידע וכלים.
השנים האחרונות לא בטוח שמייצגות.

השקעה בסנופי לטווח 20 שנה נותנת בין 5% ל10% למיטב זכרוני ,תלוי במצב השוק.

עכשיו אבל זמן טוב להתחיל להשקיע ,רוב הנפילות הגדולות כבר קרו.

תודה. אני כנראה לא הבנתי את ההסבר של המרצה על מה זה אומר קרן כספית. אשמח להסבר לטיפשים, מה זה ואיך אני שמה שם כסף D:
קרן נאמנות שמשקיעה בפקדונות ואגח מדינה לטווח קצר, התשואה בקרן כספית דומה לריבית בנק ישראל, את יכולה לרכוש דרך הבנק או דרך החשבון שלך באקסלנס, בשני המקרים לא יהיו עמלות.

כמובן שאתם לא מייעצים אבל אשמח לשמוע מה המדדים המובילים בגיאוגרפיות שציינתי, אולי יש כאלה שאני לא מכירה ושווה לי לחשוב עליהם. ושוב כמובן שלא ממליצים, אבל לדעתכם מה בדרך כלל אמורה להיות החלוקה ההגיונית בין הגאגורפיות השונות מבחינת אחוזים?
אני החלטתי לפי בקירוב לפי תל"ג של הכלכלות החזקות בעולם, לחלק שליש, שליש, שליש, לאירופה, מזרח אסיה וצפון אמריקה.
אחרים מעדיפים להשקיע יותר בארה"ב ב%

קרן נאמנות שמשקיעה בפקדונות ואגח מדינה לטווח קצר, התשואה בקרן כספית דומה לריבית בנק ישראל, את יכולה לרכוש דרך הבנק או דרך החשבון שלך באקסלנס, בשני המקרים לא יהיו עמלות.
רק בבנק לא מחוייב בעמלות

אשמח לעזרה לעלמה במצוקה P: אני משוטטת באתר פאנדר ודומיו מנסה לדוג לי קרנות סל. ולא מצליחה להבין מה מהם זה קרן נאמנות מחקה ומה קרן סל.
איך אני יודעת בוודאות שמדובר בקרן סל?
ועוד שאלה טכנית - כשאני נותנת פקודת קנייה לקרן סל הפקודה צריכה להיות מסוג LMT?
ראיתי גם קרנות של בתי השקעות ישראלים עם דמי ניהול 0 אחוז. הגיוני דבר כזה? ובאופן כללי - איפה המקום הכי מהימן להבין ממנו מה דמי הניהול של הקרן שאני מעוניינת לרכוש?
תודה רבה לכם :>

אני משוטטת באתר פאנדר ודומיו מנסה לדוג לי קרנות סל
אני אישית מתמקד בקרנות החוץ שנסחרות בישראל
(בגדול יש 3 חברות: איישרס (בלקרוק), ליקסור ואינבסקו. יש על כל אחת מהן דיונים בפורום).

היתרונות המרכזיים הם:
1. אפשרות להמרה מהקרן הישראלית לקרן הזרה
2. קרן עולמית גדולה ומפוקחת
(במקום לסמוך על איזה קרן ישראלית קיקיונית שלכי תדעי איך היא מנוהלת או מה יקרה לה...).

ראיתי גם קרנות של בתי השקעות ישראלים עם דמי ניהול 0 אחוז. הגיוני דבר כזה?
כמו שרמזת, זה לא הגיוני לנהל קרן ללא תמורה...

יש כמה קרנות ישראליות שבעבר משכו משקיעים עם דמי ניהול 0,
ואז אחרי כמה שנים (כשיש רווח, ומכירה תחייב במס) - העלו את דמי הניהול למשקיעים ה"שבויים".

מלכודות מס כאלו הן עוד סיבה בעיניי למה כדאי לבחור בקרנות החוץ -
יש שם אפילו חברות עם היסטוריה של *הפחתת* דמי ניהול.

נערך לאחרונה ב:
ועוד שאלה טכנית - כשאני נותנת פקודת קנייה לקרן סל הפקודה צריכה להיות מסוג LMT?
אם קונים:
1. בשעות הפעילות
2. קרן שיש לה היקפי מסחר גבוהים יחסית
אז למשקיע לטווח ארוך - אין כל כך הבדל בין מרקט ללימיט.

אני אישית תמיד שולח פקודת לימיט (כשהלימיט הוא קצת מעל הask), כדי לא להתרגל לרכוש במרקט.

התארים שבאמת מעניינים אותי ואני רוצה לעשות הם פסיכולוגיה, סוציולוגיה, מדעי המדינה....
שהם כביכול מאוד לא פרקטיים.
בלשון המעטה.
אל תהרסי את הפוזיציה הנהדרת שבנית עם לימודי דרעק. בבקשה! אני מפציר בך.

יהיה הרבה יותר חכם אם תנסי - כמו מישהי שאני כבר מכיר שעושה את זה - להתקבל לתואר שהוא דווקא כן פרקטי וכן עם זיקה לדברים שאת אוהבת: תקשורת חזותית. אבל כמובן, אם זה באחד מארבע המוסדות הנחשבים בארץ.

יש בזה המון כסף, למי שבאמת מוכשר בזה. אבל תשכחי מהשטויות האלה של חנות באטסי - הכסף הגדול נמצא בעבודה כשכירה עבור חברות הייטק. אני מכיר איש קריאייטיב שקנה בערך בגיל 30 דירה לבד במקום טוב בגוש דן.

אם תשכילי לרתום את הנטיה הטבעית שלך לאומנות לטובת משהו שבאמת מייצר ערך גבוה - כמו תחומי ה-UX, קריאייטיב וכד׳ שנדרשים בחברות הייטק, את יכולה להגיע יותר רחוק ממה שאת מרשה לעצמך לדמיין אפילו, בפוסט הזה.

היי,
רואה שענו לך פה די מספיק על נושאים ששאלת, רק אוסיף את החצי שקל שלי בתור חייל משוחרר בן 22 שלמזלו נפגש בסולידית והפורום לפני שנתיים וקצת...

1. אל תתעסקי יותר מדי במורכבות של תיק השקעות, תפתחי ותתחילי, זה באמת הכי חשוב.
יכול להגיד לך שאני קראתי איזה 4 חודשים לפני שהתחלתי תשקיפים וכאלה דברים של קרנות נאמנות שונות ובסוף בחרת בתיק "המשולש הקדוש" הקלאסי של פיזור גאוגרפי שמביא לי תשואה מעולה.
חוץ מזה, יכול גם להגיד שאני אישית קצת התאהבתי בשוק ההון ובהגיון שיש להשקעות ובמיוחד השקעות ערך ואני חוטא בלא להיות עצלן כבר שנה ומרוצה מאוד, לכי תדעי אולי תוך כדי את תחווי את זה גם, העיקר שתתחילי כדי שיהיה לך דריסת רגל כמה שיותר מוקדם.

2. לכי לעבוד ובמשכורת הכי גבוהה שאפשר.
כחיילים משוחררים יש לנו 3 שנים פטור ממס עד משהו כמו 110 אלף ש"ח שנתי, ורק מאז מתחיל לרדת מס, זה יתרון מטורף! אני 3 חודשים לקראת השחרור הכנתי קורות חיים והתחלתי בטירוף לשלוח למקומות, יכול להיות גאה שהגעתי למקום שאני לומד בו בלי הפסקה, מרוויח יפה ביחס לגילי, אפילו עושה עבודה מועדפת, וכל זה רק כי קרעתי את התחת על להכין קורות חיים מרשימים (אבל גם אמיתיים) ולשלוח בכמויות, יש לומר שבאמת שלא הייתי כלום מבחינת ידע, פשוט ניסיתי למנף כמה שאפשר את התחום שהתעסקתי בו בצבא ולהגיע עם זה כמה שיותר רחוק למרות ששוב, היה לי ידע מאוד בסיסי והעברתי את זה לכולם בראיונות.

3. תמשיכי את מה שאת עושה עכשיו ותתעסקי בעתיד שלך.
מה שאת עושה עכשיו הוא מדהים ואני חושב שיותר מחצי מבני גילינו בכלל לא מתעסקים בו, חייבים להטיל ספק באיך יראה העתיד שלנו ומה אנחנו עוד יכולים לעשות, מה יממש את המטרות שלנו ולגזור מכך איך יראו השנה שתיים הקרובות.
אני התעסקתי עם זה המון ובניתי לעצמי איזושהי תוכנית שאני בתוכה כבר שנה ואני די מבסוט מאיך שהולך, מוזמנה להתייעץ :)

שיהיה מלא בהצלחה!

היי,
רואה שענו לך פה די מספיק על נושאים ששאלת, רק אוסיף את החצי שקל שלי בתור חייל משוחרר בן 22 שלמזלו נפגש בסולידית והפורום לפני שנתיים וקצת...
היי שואף, תודה על העצות. ניסיתי למצוא דרך לכתוב לך בפרטי אבל או שאני ממש נכה טכנולוגית ולא הצלחתי למצוא איך עושים את זה או שאני לא יכולה ליזום שיחות פרטיות עדיין מאיזושהי סיבה חח :|
2. לכי לעבוד ובמשכורת הכי גבוהה שאפשר.

אשמח לדעת אם אתה מוכן לשתף מה התחום שאתה עוסק בו? וסדר גודל של המשכורת שאתה מרוויח?
בשנה האחרונה הכנסתי בממוצע 7,900 נטו בחודש. בהתחלה התלהבתי, בתור אחת שכל החיים עבדה בשביל שכר מינימום... ועכשיו אני מבינה שכמות השעות המטורפת שאני משקיעה (מעבר ל8 וחצי שעות של עבודה פרופר יש לי גם שעה עד שעה וחצי הגעה לכל כיוון) וחוסר האנרגיה והרצון לחיות שאני נשארת איתם כשאני מגיעה הביתה עם הלשון בחוץ בערב, השכר הזה מאוד נמוך ומקדם אותי לאט יותר ממה שאני רוצה. כמובן שאני אסירת תודה על האפשרות להתפרנס, אבל כן חשוב לי לשאוף הרבה יותר גבוה.

בלשון המעטה.
אל תהרסי את הפוזיציה הנהדרת שבנית עם לימודי דרעק. בבקשה! אני מפציר בך.
שתדע שקראתי את ההודעה הזו שבוע שעבר, ממש כשבאתי להירשם לתואר הדו חוגי שלי בפסיכולוגיה ומשהו הומאני נוסף ובאמת גרמת לי לחשוב! עיצוב חוויית משתמש ועיצוב גרפי הם דברים שאני מתעניינת בהם כבר תקופה. אני מבינה שאתה תומך ברעיון של לעשות תואר בתחום במקום נחשב ומכיר מישהי שעושה את זה, אבל אני דווקא לא בהכרח מסכימה שזאת הדרך. אני מכירה גם אנשים שלומדים עיצוב באחד מהמוסדות הנחשבים ושיטת הלימוד הולכת הרבה מסביב ומעט מאוד תכלס. אני צריכה להמציא תיק עבודות שאין לי ולעבור מבחני קבלה, ולאחר מכן להקדיש 4 שנים תובעניות לתחום שיש לי זיקה אליו אבל לא מובהקת.
אני כרגע מחפשת את הדרך שמתאימה לי למצוא איזון ולהתפתח ב2 תחומים במקביל ולא בהכרח בתחום אחד. אעדכן כאן אם תהיה לי איזושהי פריצת דרך / התקדמות בנושא :)

בפועל, כרגע, ההורים שלי מרוויחים כמוני, בחודשים מסוימים פחות ממני. וסובלים יותר ממני - כי הם כבר שנים ארוכות בתחום שהם לא מתחברים אליו ולא מתגומלים כראוי. לשניהם אין תעודת בגרות ובעוד שביום שבו השתחררתי יצאתי לעולם עם גישה נאיבית של "תואר זה לא חשוב אני רוצה להיות אמנית מורעבת" היום התפיסה שלי היא אחרת, ואני רוצה לשבור תקרת זכוכית ולעשות דברים גם בדרך השכלתנית וגם דרך הרגש. קשה לי לשמוע אנשים אומרים "אני מכיר את X שעשה מלא כסף בתחום Y" כי כמו במחקרים סטטיסטיים כל אחד יכול להטות את הממצאים שלו לכיוון סובייקטיבי אחר ואני שומעת תמיד דוגמאות סותרות ומבלבלות :)

שתדע שקראתי את ההודעה הזו שבוע שעבר, ממש כשבאתי להירשם לתואר הדו חוגי שלי בפסיכולוגיה ומשהו הומאני נוסף ובאמת גרמת לי לחשוב!
הללויה! הכבוד כולו של לאדון (ואז, אולי קצת לי, לכשאגיע לגן עדן :lol:)
עוד נשמה צעירה ניצלה.

בכל מקרה, אין מחסור בסטודנטיות בפקולטות המדוברות. את תמיד יכולה לחזור לזה בעתיד. אני רק לא מבין מדוע שתעשי בחירה מפוקפקת כזו חח...
אני מבינה שאתה תומך ברעיון של לעשות תואר בתחום במקום נחשב ומכיר מישהי שעושה את זה, אבל אני דווקא לא בהכרח מסכימה שזאת הדרך. אני מכירה גם אנשים שלומדים עיצוב באחד מהמוסדות הנחשבים ושיטת הלימוד הולכת הרבה מסביב ומעט מאוד תכלס. אני צריכה להמציא תיק עבודות שאין לי ולעבור מבחני קבלה, ולאחר מכן להקדיש 4 שנים תובעניות לתחום שיש לי זיקה אליו אבל לא מובהקת.
אני אומר לך מה, מי שהזכרתי בתגובה הקודמת התקבלה לאחד המוסדות האלה בלי פסיכומטרי אפילו. רק על תיק עבודות. יש לה כישרון מולד, אבל היא מספרת לי שבעיניה הרמה של הרבה מהחברים שלה ללימודים לא בשמיים. הרבה אנשים גם בינוניים נכנסים לזה.
בפועל, כרגע, ההורים שלי מרוויחים כמוני, בחודשים מסוימים פחות ממני. וסובלים יותר ממני - כי הם כבר שנים ארוכות בתחום שהם לא מתחברים אליו ולא מתגומלים כראוי. לשניהם אין תעודת בגרות ובעוד שביום שבו השתחררתי יצאתי לעולם עם גישה נאיבית של "תואר זה לא חשוב אני רוצה להיות אמנית מורעבת" היום התפיסה שלי היא אחרת, ואני רוצה לשבור תקרת זכוכית ולעשות דברים גם בדרך השכלתנית וגם דרך הרגש. קשה לי לשמוע אנשים אומרים "אני מכיר את X שעשה מלא כסף בתחום Y" כי כמו במחקרים סטטיסטיים כל אחד יכול להטות את הממצאים שלו לכיוון סובייקטיבי אחר ואני שומעת תמיד דוגמאות סותרות ומבלבלות :)
זה כבר עניין של השקפת עולם. אצלי פשוט - וגם אצל זו שלומדת - יש השקפת עולם שהזיקה שלנו היא קודם כל שנהיה מסוגלים להתפרנס טוב. ואם זה בתחום שאנחנו אוהבים או יכולים ללמוד לאהוב כי הוא קרוב ללבנו, זה שיקול משני. אני חושב שלעשות בזה תואר זה להרוג שני ציפורים במכה אחת. כי כיום, מכל אחד שעובד מול לפטופ מצופה שיהיה תואר ראשון במשהו - אפילו לסתם מזכירות. אז עדיף כבר תואר שיהיה במקצוע (בעדיפות ראשונה) ואם אפשר, אז גם להדר במוסד טוב (אבל זה עדיפות שניה).

אני גם בניתי את עצמי גם ב-10 אצבעות (עם הכוונה מאלוהים, כמובן) ובאתי מרקע מאתגר (כלכלית) שהרבה לא יוצאים ממנו.
יש כל מיני אנשים שאני מכיר שהלכו בדרכים אחרות. ״עם הלב״ וגו׳. חלק מהם הגיעו ממשפחות אשכנזיות עשירות ממילא, אז זה לא שהיה חסר להם משהו וגם לא חסר בהווה. אבל אלה שהגיעו מרקע צווארון כחול... אללה ירחמוהום.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אתן לך את השנקל שלי, ואני קרוב לכפול ממך בגיל: יש לך את תכונת ה resilience , לא מצאתי תרגום טוב לזה. זו תכונה בסיסית שאיתה אפשר להגשים הרבה פסגות כי היא תיקח אותך הלאה גם בנפילות. אז אם היום את שואפת למקסימום שכר, למשל, את תמצאי את הצעדים לשם כי יש לך את התכונה הזו.

עלי והצליחי, גם קצת מזל תמיד עוזר!

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Finfree תיק של אמא בת 80 שוק ההון 18
flower חוסר קליטה ברכבת ישראל בין בת ים לחולון – יש פתרון? אוף טופיק 18
M עוד לא בת 60 חוזרת והפעם הרפתקת פתיחת IRA הפניקס אקסלנס (תיקון 190), פקודות וסוגי מערכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N בת 18 עם זמן פנוי התפתחות אישית 31
C התנהלות עם בת זוג בעלת אזרחות אמריקאית ועוסק פטור שוק ההון 5
ר פירוט התיק שלי בהשקעות, בת 26, האם יש משהו שכדאי לשנות מבחינת הפיזור ? שוק ההון 103
ג האם קרית ים היא בת ים הבאה? נדל"ן 71
M אוטוטו בת 60 איך לחלק את העוגה שוק ההון 30
F קרן פנסיה לילדה בת 4 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
ת אשמח לעזרה - פנסיה לאשה בת 53 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ר התייעצות לגבי דירה המיודעת לפרוייקט תמ"א 38 (יפו-בת ים) נדל"ן 12
E מיסוי פיקדון של בת 18 מיסים 6
E תיק מסחר עבור אמא שלי בת 75+ שוק ההון 37
א רישום של בת הזוג בתיקי השקעות מיסים 0
B בת זוג לא עובדת פוסטים מאיכות נמוכה 4
E בת 17 שרוצה להשקיע קצת כסף שוק ההון 20
G פדיון פנסיה - אישה בת 69 עם תזרים אלטרנטיבי מספק. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
D בת ים - אורון נדלן garden towers נדל"ן 18
Z בת זוג אמריקאית כנהנית בחשבון מיסים 4
רוטב פיצה בת ים נדל"ן 1
ע בת 24 לקראת לימודים, מתלבטת איפה לשים את החסכון יומני מסע אישיים 15
א דירה להשקעה - בת ים או נתניה? נדל"ן 14
א האם להחליף ת״א 125 בת״א 35 בגלל עדכון המדדים הקרוב? שוק ההון 4
S איי.אפ.אפ, החברה השנייה בגודלה בת"א - תימחק מהמסחר שוק ההון 2
ר בת 25, מחפשת כיוונים תעסוקתיים יומני מסע אישיים 13
ה בת זוג סולידית אוף טופיק 41
F ניוד חשבון בנק פרטי שלי מלאומי לחשבון שלי ושל בת הזוג בדיסקונט צרכנות פיננסית 7
U מסחר בבורסה בת"א באמצעות IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 38
מ רמלוד או בת ים- נדלן נדל"ן 27
N קרן פנסיה, קופת גמל או תיק השקעות לאשה בת 60 שמקבלת פנסיית נכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
C בת זוג נוסעת לחו"ל ותשתמש בכרטיס אשראי שעל שמי, זה בעייתי? צרכנות פיננסית 25
O הפעלת ביטוח נסיעות לחו"ל - אופן התייחסות חב' הביטוח לבן/בת זוג לצורך כיסוי הוצאות צרכנות פיננסית 3
לואי וו השקעה של 100K בקופת גמל להשקעה לאישה בת 50 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
מתכנת הצהרת נהנה על בן/בת זוג בחשבון יחיד (חוק איסור הלבנת הון) צרכנות פיננסית 3
בצק עלים בת 38 נשואה עם ילדים, איך מתחילים? יומני מסע אישיים 45
ד אזרח ארה"ב - השקעה בת"א 125 שוק ההון 2
מ מדד תשומות במחיר למשתכן בת"א נדל"ן 6
ש בת ים "על הים" נדל"ן 13
T מעורבות פיננסית נמוכה של בת הזוג אוף טופיק 63
grimble grumble עקיבה על סנופי בת"א - לייקסור מול בלאקרורק שוק ההון 58
unrealx מימון נדל"ן עם בת זוג נדל"ן 16
klayhamn התלבטות לגבי דירה בת"א נדל"ן 105
D 2 או 3 חדרים בת"א נדל"ן 6
Michel בעלי דירות גג בת"א דורשים מהעירייה פיצוי של 100 מיליון שקל נדל"ן 1
bobby אמא בת 65 - איך משקיעים? שוק ההון 13
מ האם ניתן לפצל חוקית דירה בת״א בהסכמת השכנים נדל"ן 2