ברשותי ביטוח מנהלים חדש (2015) עבור חלק מהמשכורת שלי (הרוב המכריע מבוטח בפנסיה). שקלתי להפקיד לקופת גמל מחקה מדד במקום לביטוח זה אבל החלטתי להשאר עם מוצר זה ולהעביר את הפוליסה למסלול פאסיבי מחקה מדד מניות חו"ל. הסיבות הן שלמרות דמי הניהול מההפקדה שאני משלם בפוליסה זו (ולא אשלם בקופ"ג) הרי ובשורה התחתונה יופקד יותר כסף כל חודש אם אשאר בביטוח המנהלים מפני שתעריף ביטוח אכ"ע שמשלם המעסיק יקפוץ אם אבטל את הפוליסה. בנוסף, בביטוח מנהלים יש שחרור מפרמיה ובקופת גמל לא. לכן, בהינתן שמסלולי ההשקעה שקופים אני מעדיף לשמור על המוצר הנחות לכאורה.
השאלה העומדת לפני היא מה סכום הביטוח למקרה מוות שכדאי לי לבטח בביטוח המנהלים? אני יכול לבחור כל מספר סביר ואפילו לבטל את הביטוח הנ"ל (ואז להפוך את הפוליסה לדמויית קופ"ג). מעניין אותי לשמוע כיצד קבעתם את סכום הביטוח במקרה מוות במקרה שלכם?
השאלה העומדת לפני היא מה סכום הביטוח למקרה מוות שכדאי לי לבטח בביטוח המנהלים? אני יכול לבחור כל מספר סביר ואפילו לבטל את הביטוח הנ"ל (ואז להפוך את הפוליסה לדמויית קופ"ג). מעניין אותי לשמוע כיצד קבעתם את סכום הביטוח במקרה מוות במקרה שלכם?