• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

בחירת שכונה למגורים

• פותח הנושא פותח הנושא sagilevi
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

sagilevi

משתמש רגיל
דירוג
229
שלום,

איזה שיקולים אתם לוקחים בחשבון בבחירת שכונת מגורים, בין אם זו רכישת דירה או שכירות?
יש את השיקולים היותר ברורים - אנשים לרוב גרים באזורים שהם מכירים, ליד המשפחה, מקום עבודה וכו'.
יש גם את עניין המחיר, קירבה לתחבורה (ציבורית וכבישים) ועוד.

אבל עדיין אחרי כל זה נשארות לרוב כמה אפשרויות, וספציפית הבחירה בין שכונה חדשה יותר לבין "מרכז העיר".
גם במרכז העיר ניתן למצוא דירות חדשות, אמנם כנראה פחות מאשר בשכונה חדשה באותה עיר.

ספציפית אני מתעניין בסוגיה הזו - לרוב בשכונה חדשה תהיה אוכלוסייה צעירה יותר, כנראה גם מבוססת יותר (כי המחירים יקרים יותר מאשר במרכז העיר). גם המתקנים שם יהיו חדשים יותר. מה שאומר באינטואיציה שזה נותן יתרון כלשהו מבחינת איכות התושבים ואיכות החינוך. מצד שני, מאבדים את הגיוון שיש באוכלוסייה של מרכז העיר.

מה אתם חושבים?

תלוי במי מדובר. מה שמניע רווק בו 24 שונה ממה שמניע זוג בני 30 עם ילדים או מאשר בני 55 שילדיהם כבר יצאו מהבית או זוג בני 75.
יש כמובן גם שוני לפי צביון דתי ועוד.

חינוך, קרבה לשירותים חיוניים וחנויות שנחוצות ליום יום, גיל התושבים.
ומאד לא pc אבל מכיר אנשים שזה השפיע עליהם - דפוס הצבעה בבחירות.

ומאד לא pc אבל מכיר אנשים שזה השפיע עליהם - דפוס הצבעה בבחירות.
אתה תעדיף לגור ליד אנשים דומים לך?

אני שואל גם בגלל תיאוריה שעדיף לגדל ילדים במקום יותר הטרוגני, כדי שיכירו מגוון של אנשים ותרבויות בגיל צעיר יותר.

אתה תעדיף לגור ליד אנשים דומים לך?

אני שואל גם בגלל תיאוריה שעדיף לגדל ילדים במקום יותר הטרוגני, כדי שיכירו מגוון של אנשים ותרבויות בגיל צעיר יותר.
כשקניתי דירה לפני כ 20 שנה העדפתי ישוב הטרוגני (כלכלית הפסדתי הרבה כסף לעומת חלופה של קניית דירה בגבעתיים למשל). אני גדלתי בישוב כזה ובעיני חשוב שהילדים יכירו לא רק אנשים שדומים להם.
הייתי נוהג כך גם כיום אבל ביתר זהירות. יש תרבויות בארץ שאין לי שום רצון לחשוף אליהן את ילדיי בגיל צעיר.

לבדוק את פילוח אחוזי הצבעה למפלגות בבחירות.
ככה אפשר לנסות לזהות התחלה של מגמה אשר פחות תתאים לאורח החיים שלך.
אני הייתי בודק את זה גם ברמה עירונית.

רמת רעש; קרבה לכבישים קיימים או מתוכננים שיכולים להפוך לעמוסים או מרכזיים יותר; אם יש אזורים ריקים ליד לבדוק מה התב"ע כדי לדעת אם צפוי שינוי לרעה (עוד צפיפות מגורים, אזור מסחר, או אולי דווקא פארק? -- אם כי תב"ע היא לא דבר מוחלט ונתונה לשינוי).

אזורים ריקים שצפויה בהם בניה, כשתקרה, אם היא משמעותית, זה אומר כמה שנים של רעש ואבק.

נערך לאחרונה ב:
אופי השכונה. יש אנשים שנמשכים לאזורים עם עירוב שימושים. אני אישית מעדיף פרבר שינה. כשאני חוזר הביתה בערב אני רוצה שיהיה לי שקט, לא רוצה סופר/פאב ליד הבית. בפעם בחודש שאני צריך אותם אני אכנס לרכב ואסע.

טופוגרפיה. אם אתה לא רוצה להשתמש הרבה ברכב אז כדאי לחפש שכונה עם טופוגרפיה שטוחה.

אם אתה משתמש ברכב אז לבדוק את התכנון התחבורתי של השכונה. יש שכונות שיש בהם יותר כיכרות ואז התנועה זורמת יותר בהשוואה לשכונה שכל צומת היא עם רמזור.

גיל השכונה. בשכונות חדשות קל יותר למצוא בניינים עם כל הפסיליטיס. הכוונה לממ"ד, מעלית, חניה וכו'. בשכונות ותיקות המבחר מצומצם יותר כי בניינים חדשים יהיו כאלה שעברו תמ"א או פינוי בינוי.

אופי השכונה. יש אנשים שנמשכים לאזורים עם עירוב שימושים. אני אישית מעדיף פרבר שינה. כשאני חוזר הביתה בערב אני רוצה שיהיה לי שקט, לא רוצה סופר/פאב ליד הבית. בפעם בחודש שאני צריך אותם אני אכנס לרכב ואסע.
להבנתי עירוב שימושים זה לא רק מקומות בילוי אלא גם ובעיקר מוסדות חינוך (בתי ספר), תרבות (היכל תרבות, ספרייה), קאנטרי / חדר כושר, מסחר - סופר, קצביה, ירקניה, מסעדות ובתי קפה ועוד. אתה צריך סופר פעם בחודש? מה עם שאר הדברים? זה אמור לאפשר לך להסתדר בלי רכב או לפחות עם רכב אחד במקום שניים למשפחה. כמובן כדאי לבדוק שאתה לא גר ליד פאב.

בשכונות ותיקות המבחר מצומצם יותר כי בניינים חדשים יהיו כאלה שעברו תמ"א או פינוי בינוי.
אני מסכים, המבחר קטן יותר וגם המפרט לרוב יהיה פחות טוב בדירת תמ"א 38/2 מאשר פרויקט חדש. אבל זו בעצם ליבת ההתלבטות שלי - בהנחה ומשווים דירה חדשה בבניין שיש בו כל מה שאמרת - ממ"ד, מעלית, מרפסת, חניה, מחסן וכו'. האם עדיין יש יתרון לשכונה חדשה על פני מרכז העיר.

אני מסכים, המבחר קטן יותר וגם המפרט לרוב יהיה פחות טוב בדירת תמ"א 38/2 מאשר פרויקט חדש. אבל זו בעצם ליבת ההתלבטות שלי - בהנחה ומשווים דירה חדשה בבניין שיש בו כל מה שאמרת - ממ"ד, מעלית, מרפסת, חניה, מחסן וכו'. האם עדיין יש יתרון לשכונה חדשה על פני מרכז העיר.
כל אלו קיימים בהרבה דירות לא חדשות.
היום בונים עם מתקנים משותפים כ"חדר דיירים" או בריכה. אני מכיר לא מעט מקומות בהם אלו תוספות שרק גורמות לסכסוכים ופגיעה ברמת החיים. בעיני זה פתח לצרות צרורות והייתי נמנע מדירות שנמצאות בבתים כאלו.

להבנתי עירוב שימושים זה לא רק מקומות בילוי אלא גם ובעיקר מוסדות חינוך (בתי ספר), תרבות (היכל תרבות, ספרייה), קאנטרי / חדר כושר, מסחר - סופר, קצביה, ירקניה, מסעדות ובתי קפה ועוד. אתה צריך סופר פעם בחודש? מה עם שאר הדברים? זה אמור לאפשר לך להסתדר בלי רכב או לפחות עם רכב אחד במקום שניים למשפחה. כמובן כדאי לבדוק שאתה לא גר ליד פאב
כל מה שרשמת זה ברור מאליו וכל עיר/שכונה שואפת לדאוג שיהיו שירותים כאלה זמינים.
אני קופץ לקניות פעם בשבועיים עד חודש. עושה את זה בעיקר בסופ"ש ורצוי בשבת בבוקר כי אין הרבה אנשים ואין פקקים. אז לא מפריע לי לנסוע באוטו.
אין לך אפשרות לשלוט אם יהיה פאב או לא, אלא אם כן זה מופיע בתקנון בית המשותף. יכול להיות שכשתקנה את הדירה תהיה שם חנות עציצים ולמחרת זה יתחלף לפאב.

הכל תלוי בתכנון של השכונה. אין כלל שחדש עדיף על ישן ולהפך. מה שמתאים לי לא בהכרח מתאים לאחר.

טופוגרפיה. אם אתה לא רוצה להשתמש הרבה ברכב אז כדאי לחפש שכונה עם טופוגרפיה שטוחה.
הפוך, דווקא עליות ושיפועים משפר את הכושר הגופני ובעקיפין יוצר צירים ללא רכב (מדרגות), אין על עליות.
איזה שיקולים אתם לוקחים בחשבון בבחירת שכונת מגורים, בין אם זו רכישת דירה או שכירות?
בנוסף למה שאמרו, זיהום אוויר מרחק מצירי תחבורה\מפעלים מזהמים. מאוד משמעותי

לא רוצה סופר/פאב ליד הבית. בפעם בחודש שאני צריך אותם אני אכנס לרכב ואסע.
אני מאוד מקווה בשבילך (ובשביל כולנו) שאתה לא נוהג אחרי ששתית בפאב.. (אני מניח שלא אבל יש פה סאב קונטקסט חשוב, אם אתה חייב לנהוג בשביל להגיע למקומות בילוי סביר יותר שתשתה ותנהג (באופן כללי, לא אתה ספציפית))

קרוב לרמי לוי/אושר עד

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R בחירת סטאטוס עבור תשלום מיסים בארה"ב (Single Vs. Jointly) מיסים 2
N בחירת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ג בחירת דירה תמורה - פינוי בינוי נדל"ן 1
S בחירת מזגן בדירת קבלן נדל"ן 25
Kipodi בחירת קורסים בתואר שני במנהל עסקים - MBA שוק ההון 4
ח בחירת מסלול מס נכון - שכר דירה מיסים 0
M בחירת עורך דין לעסקת נדל"ן בחו"ל נדל"ן 5
A בחירת דירה נדל"ן 37
I בחירת דירה במחיר למשתכן - 4 או 5 חדרים נדל"ן 7
NachYur בחירת ETFים אמריקאים, דיבידנדים והשלכות מיסוי ב-1301 וב-1040 צרכנות פיננסית 0
N בחירת מסלול השקעה פנסיה והשתלמות לשכיר בן 51 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
H בחירת ערוץ השקעה לטווח בינוני שוק ההון 5
D בחירת מקום מגורים נדל"ן 87
Y בחירת השקעה בביטקוין: IBIT, BITW, והשקעה ישירה קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 32
A בחירת קרן סל להשקעה - הכוונה\עזרה להבין נתוני קרן סל\מחקה בהשקעה סקטוריאלית שוק ההון 4
E בחירת דירה בדירה בהנחה נדל"ן 2
Y בחירת קרן כספית שוק ההון 3
א בחירת דירה - מחיר למשתכן נדל"ן 18
ג קנית קרן מחקה מדד סנופי + בחירת פלטפורמה שוק ההון 0
י בחירת האינסטרומנט המתאים לגידור שוק ההון 0
ד בחירת יועץ משכנתא נדל"ן 7
B בחירת מסלול אצל אקסלנס שוק ההון 4
D מיסוי espp, בחירת אופן חישוב המס מיסים 2
T בחירת דרך השקעה מתאימה לשנה בלי משכורת שוק ההון 7
caterpillar בחירת מקבילה דואלית מתאימה לנייר שקלי שוק ההון 0
ס בחירת בורסה לרכישת נייר דולרי שוק ההון 9
I בחירת דירה בפינוי בינוי נדל"ן 32
ס בחירת מסלול מס להשכרה - 10% או פטור חלקי: האם ניתן לקזז הוצאות גדולות של התקנת המזגן / אי השכרה? מיסים 4
doc29 בחירת עורך דין מייצג פינוי בינוי נדל"ן 7
ttmoon בחירת דירה ומשכנתא נדל"ן 26
Y בחירת קרן פנסיה ו"אנומליה" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
L בחירת קרן כספית שוק ההון 9
ד בחירת מסלול לימודים - העברית? רייכמן? התפתחות אישית 5
A תואר שני במדעי המחשב- בחירת תחום התמחות (נושא לתזה) התפתחות אישית 5
M בחירת קרן פנסיה בשלב שבו מתחילים למשוך קצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
Y בחירת מסלול במשכנתא לסילוק נדל"ן 5
ה בחירת בנק וכרטיס אשראי צרכנות פיננסית 2
S התייעצות - בחירת נושא ומנחה לתואר שני/שלישי [מדעי המחשב] התפתחות אישית 4
I בחירת קרנות מתאימות דרך ib לנאסדק100 ו״לכל העולם״ שוק ההון 1
S ייעוץ בנושא מחיר למשתכן -בחירת דירה נדל"ן 24
א בחירת מסלול השקעה לs&p500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
O בחירת סוכן פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ל בחירת דירה בפרוייקט מחיר למשתכן נדל"ן 6
F בחירת קרן עוקבת זרה מגודרת/חשופת מט״ח שוק ההון 2
yanosh34 בחירת קרן כספית\מק"מ לפי רמת סיכון שוק ההון 0
ישראלי מצוי בחירת ביטח בריאות - אחד עם הצרת בריאות והשני ללא הצהרה אוף טופיק 0
א התייעצות בחירת בית השקעות ישיר או דרך יועצים פנסיונים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
A אופן בחירת גוף מנהל לקופת פנסיה/קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
J בחירת מסלול פאסיבי - קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
M בחירת דירה נדל"ן 28

נושאים דומים

Back
למעלה