• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

תואר שני במדעי המחשב- בחירת תחום התמחות (נושא לתזה)

• פותח הנושא פותח הנושא Anatar
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Anatar

משתמש סולידי
דירוג
24
שלום לכולם,
אני סטודנט בן 25 למדעי המחשב.
כחלק מהתפתחותי האישית והמקצועית אני מעוניין להתחיל לימודי תואר שני בשנה הבאה.

כחלק מלימודי התואר אני נדרש לכתוב עבודת גמר (תזה) באחד מן התחומים(כל תחום מכיל תתי נושאים רבים) הבאים:
1. תאוריית מדעי המחשב (אלגוריתמים ועוד)
2. בינה מלאכותית ולמידת מכונה
3. ראיה גרפית וגיאומטריה חישובית

לדעתי אמצא עניין בכל התחומים הללו .
אילו משרות בתעשייה פתוחות רק עבור אלה שהתמקצעו באחד מן התחומים שציינתי?

אשמח לקבל חוות דעת מאנשים שהתמקצעו בתחומים הללו באקדמיה (חווית כתיבת התזה וחווית העבודה בתחום בתעשייה).
אשמח גם לשמוע על תחומים שלא ציינתי(כל מה שעולה בדעתכם).

תודה רבה.

שלום לכולם,
אני סטודנט בן 25 למדעי המחשב.
כחלק מהתפתחותי האישית והמקצועית אני מעוניין להתחיל לימודי תואר שני בשנה הבאה.

כחלק מלימודי התואר אני נדרש לכתוב עבודת גמר (תזה) באחד מן התחומים(כל תחום מכיל תתי נושאים רבים) הבאים:
1. תאוריית מדעי המחשב (אלגוריתמים ועוד)
2. בינה מלאכותית ולמידת מכונה
3. ראיה גרפית וגיאומטריה חישובית

אשמח לקבל חוות דעת מאנשים שהתמקצעו בתחומים הללו באקדמיה (חווית כתיבת התזה וחווית העבודה בתחום בתעשייה).
אשמח גם לשמוע על תחומים שלא ציינתי(כל מה שעולה בדעתכם).

תודה רבה.

לדעתי הגישה שלך לא נכונה, נכון שאפשר לבחור תחום לפי מה ממקסם את השכר אבל לדעתי זה יהיה חבל. תואר שני מלמד אותך לחקור וזה בעצם פעם ראשונה שבה אתה לוקח נושא ובתקווה מצליח לתת ערך עולמי בנושא. אחד הדברים הכי חשובים בתהליך הזה הינו בחירת נושא מחקר, זה יכולת שתדרש לה גם אם תמשיך ותעבוד במחקר בתעשיה. כשאני מראיין אנשים לתפקידי מחקר אני תמיד שואל למה בחרתם את הנושא שבחרתם? כי בסוף אתה מחפש אנשים שהתחום זה החיים שלהם ושההצלחה בוערת בהם. אנשים שהתחום בוער בהם נוטים להתעסק בו גם בזמנם הפנוי. המלצתי, כך זמן קרא מאמרים בתחומים שונים שמעניינים אותך לך דבר עם דוקטורנטים ותנסה להבין איפה לדעתך תוכל לתת ערך מוסף. לאחר שתבחר את הנושא והמעבדה שאתה הכי מעוניין בו לך לפרופסור ותרכיבו ביחד הצעת מחקר(3-8 עמודים), ממליץ שהנושא יבוא ממך.

נכון שאפשר לבחור תחום לפי מה ממקסם את השכר אבל לדעתי זה יהיה חבל. תואר שני מלמד אותך לחקור וזה בעצם פעם ראשונה שבה אתה לוקח נושא ובתקווה מצליח לתת ערך עולמי בנושא.
אשמח אם תסביר איפה יש סתירה בין הדברים?
או שאתה טוען שאנשים מבזבזים על דברים שלא מביאים להם ערך?

בטווח זמן של שנה אולי אתה יכול לקבל תשובה של מה עדיף כרגע אבל בטווח זמן של עשור אף אחד לא בהכרח יודע מאיפה תגיע פריצת הדרך הבאה.
בדר"כ פריצות דרך מגיעות ממקומות לא צפויים וקשה מאוד לחזות אותן.
זה למה הרבה אנשים ממליצים שתבחר נושא שאתה אוהב כי אף אחד לא באמת יודע מאיפה תגיע ההתקדמות הבאה.

נערך לאחרונה ב:
לדעתי הגישה שלך לא נכונה, נכון שאפשר לבחור תחום לפי מה ממקסם את השכר אבל לדעתי זה יהיה חבל. תואר שני מלמד אותך לחקור וזה בעצם פעם ראשונה שבה אתה לוקח נושא ובתקווה מצליח לתת ערך עולמי בנושא. אחד הדברים הכי חשובים בתהליך הזה הינו בחירת נושא מחקר, זה יכולת שתדרש לה גם אם תמשיך ותעבוד במחקר בתעשיה. כשאני מראיין אנשים לתפקידי מחקר אני תמיד שואל למה בחרתם את הנושא שבחרתם? כי בסוף אתה מחפש אנשים שהתחום זה החיים שלהם ושההצלחה בוערת בהם. אנשים שהתחום בוער בהם נוטים להתעסק בו גם בזמנם הפנוי. המלצתי, כך זמן קרא מאמרים בתחומים שונים שמעניינים אותך לך דבר עם דוקטורנטים ותנסה להבין איפה לדעתך תוכל לתת ערך מוסף. לאחר שתבחר את הנושא והמעבדה שאתה הכי מעוניין בו לך לפרופסור ותרכיבו ביחד הצעת מחקר(3-8 עמודים), ממליץ שהנושא יבוא ממך.
תודה לך על תשובתך.
אחדד, אני לא בוחר תחום לפי מה שממקסם את השכר (אחרת הייתי מכליל תחומים נוספים שאליהם פחות אתחבר בוודאות) אך יכולת השתכרות היא בהחלט אחד השיקולים.

אוסיף בכנות , ההצלחה בוערת לי אבל היא לא כבולה לתחום כזה או אחר(בהתייחס לדבריך כמראיין).
בתחום מדעי המחשב אני חש סיפוק מפתירת בעיות והתקדמות תמידית אך פחות חשוב לי האם הבעיה היא מתחום כזה או אחר(אם כי הייתי רוצה לשלב יותר ידע מתמטי בעבודה ולא "נטו" תכנות).
בעיני לימודי תואר שני יתרמו להתפחותי האישית מפני שהם יאתגרו אותי ויעשירו את ידיעותיי וגם יעניקו לי גישה למשרות מתגמלות (וכן, גם כסף הוא חשוב על אף שיותר נוח להעמיד פנים שהוא לא..).

יצא לי לשוחח עם סטודנטים לתואר שני ורובם לא מצליחים לתת ערך עולמי בנושא המחקר (זו שאיפה אך לא יעד מעשי בהכרח).

אשמח לשמוע על תחום המחקר שלך.

יצא לי לשוחח עם סטודנטים לתואר שני ורובם לא מצליחים לתת ערך עולמי בנושא המחקר (זו שאיפה אך לא יעד מעשי בהכרח).

.

זה חבל, המטרה בתואר שני היא מאמר בכנס נחשב(*נחשב לאותו תחום) ככל שתצליח. אתה צריך לשאוף לסיים את התואר אחרי שפרסמת וזה צריך להיות אחד השיקולים בבחירת מנחה ונושא.

.

אוסיף בכנות , ההצלחה בוערת לי אבל היא לא כבולה לתחום כזה או אחר(בהתייחס לדבריך כמראיין).
בתחום מדעי המחשב אני חש סיפוק מפתירת בעיות והתקדמות תמידית אך פחות חשוב לי האם הבעיה היא מתחום כזה או אחר(אם כי הייתי רוצה לשלב יותר ידע מתמטי בעבודה ולא "נטו" תכנות).
בעיני.

זה אף פעם לא 0,1.
יש קורסים ונושאים שאתה מרגיש שנהנת יותר להתעסק בהם? יש שאלות כלשהן שבוערות בך? נושאים שאתה נהנה לקרוא בזמנך הפנוי?
אך יכולת השתכרות היא בהחלט אחד השיקולים.
זה תמיד שיקול, בעיני אנשים נוטים ליחס לו יותר מדי חשיבות. אתה כנראה תרוויח מספיק בכל נושא שתבחר. עדיף לפרוש בגיל 80+ ועדיין לעבוד בעבודה שאתה אוהב מלפרוש בגיל 40 בשביל לחפש עבודה שתאהב לעשות עד גיל 80+.
אשמח לשמוע על תחום המחקר שלך.
אפשר לדבר בפרטי.

זה חבל, המטרה בתואר שני היא מאמר בכנס נחשב(*נחשב לאותו תחום) ככל שתצליח. אתה צריך לשאוף לסיים את התואר אחרי שפרסמת וזה צריך להיות אחד השיקולים בבחירת מנחה ונושא.

זה אף פעם לא 0,1.
יש קורסים ונושאים שאתה מרגיש שנהנת יותר להתעסק בהם? יש שאלות כלשהן שבוערות בך? נושאים שאתה נהנה לקרוא בזמנך הפנוי?

זה תמיד שיקול, בעיני אנשים נוטים ליחס לו יותר מדי חשיבות. אתה כנראה תרוויח מספיק בכל נושא שתבחר. עדיף לפרוש בגיל 80+ ועדיין לעבוד בעבודה שאתה אוהב מלפרוש בגיל 40 בשביל לחפש עבודה שתאהב לעשות עד גיל 80+.

אפשר לדבר בפרטי.
תוכל לשלוח לי הודעה כדי להתחיל בשיח?
אני לא מוצא אפשרות לשלוח לך הודעה פרטית בפרופיל שלך.
תודה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ש התלבטות לגבי תואר שני במדעי המחשב - האם יש לי את הסיבות הנכונות? התפתחות אישית 5
I האם לעשות תואר במדעי המחשב או קורס/ים בגיל 29 התפתחות אישית 1
ס לכמה זמן לפרוס תואר במדעי המחשב? התפתחות אישית 12
ס "אל תלמד תואר במדעי המחשב,בינה מלאכותית תחליף אותך בקרוב" אוף טופיק 57
I התלבטות לגבי התחלת תואר במדעי המחשב בגיל 29 – האם זה הצעד הנכון? התפתחות אישית 10
G תואר בגיל מאוחר במדעי המחשב (פתוחה) התפתחות אישית 43
S להמשיך לתואר שני בארכיטקטורה או לעשות תואר ראשון נוסף במדעי המחשב? התפתחות אישית 4
C תואר שני במדעי המחשב התפתחות אישית 27
S תואר שני במדעי המחשב - האם כדאי? התפתחות אישית 5
א תואר במדעי המחשב בגיל 40? התפתחות אישית 20
C תואר במדעי המחשב בהתמחות מדעי הנתונים התפתחות אישית 3
ישראלי מצוי מתלבט לגבי תואר שני במדעי המחשב- מכללה או האוניברסיטה הפתוחה התפתחות אישית 5
R התלבטות בין תואר במדעי המחשב לבין מדעי המחשב ומדעי החיים התפתחות אישית 37
ה תואר במדעי המחשב למתכנת עם נסיון התפתחות אישית 6
ס תואר במדעי המחשב באוניברסיטה הפתוחה התפתחות אישית 10
הפרופסור תואר שני במדעי החיים התפתחות אישית 11
T תואר שני טיפולי בארה"ב אוף טופיק 2
צור יונתן תואר צבאי - האפשרי או רעיון שעדיף לגנוז? התפתחות אישית 15
A בוגר תואר שני במדמ"ח, התייעצות לגבי ההמשך התפתחות אישית 8
ל ייעוץ לגבי תואר בהנדסת חשמל התפתחות אישית 18
עידו ג אופק תעסוקתי ללא תואר ראשון יזמות והגדלת הכנסות 18
M תואר בסטטיסטיקה ומדעי הנתונים התפתחות אישית 7
S תואר ראשון- מערכות מידע אוף טופיק 0
ס קורסים מדעי המחשב תואר ראשון התפתחות אישית 1
ETF Shark דילמה כלכלית לגבי תואר בבאר שבע. התפתחות אישית 13
G תואר ויחידה טכנולוגית התפתחות אישית 10
י רילוקיישן כמשרה ראשונה/תואר שני? אוף טופיק 4
V תואר שני בהנדסה ללא מהנדסים התפתחות אישית 1
Elliott ממוצע 83 מדעי המחשב מהאוניברסיטה הפתוחה צריך עצה + שאלה על בן גוריון תואר שני התפתחות אישית 12
O תואר שני בהנדסת תעשיית וניהול עם התמחות בדאטה סיינס. התפתחות אישית 0
מ מתלבטת איזה תואר ללמוד - איזה תואר בהנדסה או משהו אחר בכלל? התפתחות אישית 2
P סיימתי תואר לפני שנה ולא מוצא עבודה התפתחות אישית 19
L תואר בחשבונאות/סטטיסטיקה התפתחות אישית 9
A תואר שני - Data science התפתחות אישית 6
O נקודת זיכוי בגין תואר אקדמי שלא נוצלה מיסים 3
ETF Shark צעדים ראשונים בתחום ה-Data Science: תואר ראשון והתחבטויות התפתחות אישית 9
ב תואר במדמ"ח בפתוחה לרגל המצב התפתחות אישית 18
י תואר שני בכלכלה התפתחות אישית 3
R תואר שני מדעי הנתונים התפתחות אישית 5
N תואר ופרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 33
Y תואר בפיזיקה או בחשמל התפתחות אישית 4
T מסיים תואר בהנדסת חשמל. מדוכא, מפוחד, ומוטרד מהעתיד, צריך עצות. (פוסט ארוך) התפתחות אישית 16
M איך להציג תואר שנמרח בקורות חיים? התפתחות אישית 10
י לא מצליח למצוא עבודה (בעל תואר ראשון בכלכלה חד חוגי) התפתחות אישית 25
L תואר ראשון התפתחות אישית 23
@ תואר שני - הנדסת מכונות התפתחות אישית 5
לאץ' תואר בגיל מאוחר התפתחות אישית 27
א חיפוש משרות שלא דורשות תואר ראשון התפתחות אישית 2
A תואר שני בסטטיסטיקה, כדאי? התפתחות אישית 2
י סיום תואר ראשון בכלכלה (חד חוגי) וחיפוש עבודה התפתחות אישית 11

נושאים דומים

Back
למעלה