shmuel2022
משתמש רשום
- דירוג
- 0
בס״ד
הודעה ראשונה שלי, אז ראשית , מברך אתכם בשנה טובה
אשמח לייעוץ בנושר מחיר למשתכן , הלכתי קצת לאיבוד.
** אשמח ליועץ נדלן פרטי אם יש כאן שאפשר להתייעץ איתו לפרטי פרטים **
שמי שמואל
משפחה עם 4 נפשות , עובדים בהייטק , מרוויחים טוב
משפחה דתית אך הכי מודרנית שיש.
הון עצמי פתוח: 1 מיליון
הון עצמי סגור בתיקי השקעות + קרנות השתלמות מהעבודה- עוד מיליון
הון שחסכנו והשקענו כל חיינו
הקדמה:
זכינו בדירה למשתכן ביישוב ק.מלאכי
פרויקט שנראה יפה מאוד ,קומפלקס סגור , מעוניין להשקעה בלבד, בשום שלב לא אגור שם .
אני אמנם מהאיזור אך ממש לא מכיר את הישוב, כן יודע שפרוייקט ענק של כרמי הנדיב נחטף בצורה מהירה מאוד במחירים גבוהיים.
הקהילה הינה דתית, חב״ד
אין לי היכרות עם המקום אך יש בני המקום שינהלו לי את הנכס במידת הצורך
האופציות העומדות בפני הינם :
דירות :
קוטג׳ (דו משפחתי) -6 חדרים -160 מטה עם חצר מקורה + גינה - בעלות של 1.35 לפני מדד - שווי שוק לפי אדם שקנה מאותו פרוייקט (כך שמעתי)- 3 מיליון שח
4 חדרים דירת גן - בעלות של 980 אלף שח
4 חדרים- בעלות של 820 אלף שח(בניין 3 קומות, קומה 1)
3 חדרים בעלות של 650 אלף שח (בניין 3 קומות, קומה 2)
מדד נספר החל מחודש מאי בערך (תלוי במגרש), לא ניתן להקדים תשלומים בשום מצב
אפשרות למכור את הדירה: שנה וחצי לאחר הכניסה(מס שבח, חוקי מחיר למשתכן - 7 שנים מההגרלה)
איזור:
ליד מושב אורות , צפי לבניית בית ספר בשכונה , ופארק
ההתלבטות היא בן 3 האופציות הראשונות , בעיקר הקוט׳ג
המפרט לא נראה מושך , 2 קומות , התחתונה עם שירותים אחד(ונטה) , מטבח , סלון ו2 ממדים , למעלה(רק חדרים) שאר החדרים עם 2 מקלחוֿתֿ אמבטיה
(אשמח לשלוח בפרטי), מצד שני לא מתכנן לגור שם
הפיתוי הוא מחיר השוק הגבוהה של כמעט 2 מיליון הבדל(לא מצאתי מידע שיאשר לי מלבד אדם שסיפר למישהו אחר שקנה שם ואיני מכיר אותו) מצד שני איך משכירים דירה כזאת. ? להבנתי יש ביקוש גדול באיזור מצד הקהילה לדירות גדולות לזה אך אני לא בטוח .
כל הדיירים יהיו דתיים וגם באיזור יש שכונה שנקראת כרמי הנדיב שכולם שם דתיים והיא מאוכלסת עד אפס מקןם וממשיכים לבנות שם
- התלבטות נוספת היא דמי שכירות -אם לדוגמא משכירים ב7000 שח נכס כזה- מרוויחים רק 5600 אחרי מס
זה אומר שכבר עדיף לקנות 4 חדרים או משהו כזה. בגלל. המס המוזר מאוד
האם בגלל דבר כזה עדיף לקנות 4 חדרים , להשכיר ב4-4.5 ששווי השוק שלה יכול להיות 1.5 גם
מה הסיכון באולי להשאיר את הדירה ריקה רק בשביל למקום אותה אחרי שנה וחצי ?
מימון:
האם לקנות ללא משכנתא? , אני רואה שהריביות גבוהות מאוד והכסף הנותר לא עושה תשואה יותר טובה מהריבית , אפילו מפסיד , האם זה אומר שעדיף פשוט לשלם הכל ?
יש לי יכולות להשיג עוד 200-250 אלף שח בהלוואה ללא ריבית מבן משפחה ל3-5 שנים
יכולת השתכרות כעת גבוהה אך אין לדעת מה יהיה בעוד 5 שנים.
המטרה בסוף של דבר היא כמובן חופש כלכלי
מאוד מאוד מתקשה לבחור ונותר לי זמן ספור לפני בחירת הדירה
ריכוז שאלות ששאלתי כאן:
- האם שווי השוק הוא הגיוני, לא הצלחתי למצוא מידע על דו משפחתי לדוגמא? האם המחיר הזול מצדיק בכל מקרה את הדירה הגדולה ( הזדמנות חד פעמית ?)
- מה כדאי לבחור, ? האם יהיה קל להשכיר את השדירה?, האם בגלל מס מעל 5000 לא כדאי יהיה לעשות את העסקה הזאת ? האם עדיף 4 חדרים בגלל סעף כזה ,(איז מס הזוי, חשבתי שרק על היתרה גובים מס)
- מה הם עלויות של דירה גדולה לעומת קטנה יותר ?
- מה הסיכון להשאיר אותה ריקה?
- מימון : האם כדאי לקחת משכנתא למרות אחוזי ריבית של 4-5 אחוז בחלק מהמסלולים ?, מה היתרון של לקחת משכנתא ולסגור את החלק היקר מייד ?
מתלבט מאוד , תודה על העזרה ומברך אתכם בשנה טובה
הודעה ראשונה שלי, אז ראשית , מברך אתכם בשנה טובה
אשמח לייעוץ בנושר מחיר למשתכן , הלכתי קצת לאיבוד.
** אשמח ליועץ נדלן פרטי אם יש כאן שאפשר להתייעץ איתו לפרטי פרטים **
שמי שמואל
משפחה עם 4 נפשות , עובדים בהייטק , מרוויחים טוב
משפחה דתית אך הכי מודרנית שיש.
הון עצמי פתוח: 1 מיליון
הון עצמי סגור בתיקי השקעות + קרנות השתלמות מהעבודה- עוד מיליון
הון שחסכנו והשקענו כל חיינו
הקדמה:
זכינו בדירה למשתכן ביישוב ק.מלאכי
פרויקט שנראה יפה מאוד ,קומפלקס סגור , מעוניין להשקעה בלבד, בשום שלב לא אגור שם .
אני אמנם מהאיזור אך ממש לא מכיר את הישוב, כן יודע שפרוייקט ענק של כרמי הנדיב נחטף בצורה מהירה מאוד במחירים גבוהיים.
הקהילה הינה דתית, חב״ד
אין לי היכרות עם המקום אך יש בני המקום שינהלו לי את הנכס במידת הצורך
האופציות העומדות בפני הינם :
דירות :
קוטג׳ (דו משפחתי) -6 חדרים -160 מטה עם חצר מקורה + גינה - בעלות של 1.35 לפני מדד - שווי שוק לפי אדם שקנה מאותו פרוייקט (כך שמעתי)- 3 מיליון שח
4 חדרים דירת גן - בעלות של 980 אלף שח
4 חדרים- בעלות של 820 אלף שח(בניין 3 קומות, קומה 1)
3 חדרים בעלות של 650 אלף שח (בניין 3 קומות, קומה 2)
מדד נספר החל מחודש מאי בערך (תלוי במגרש), לא ניתן להקדים תשלומים בשום מצב
אפשרות למכור את הדירה: שנה וחצי לאחר הכניסה(מס שבח, חוקי מחיר למשתכן - 7 שנים מההגרלה)
איזור:
ליד מושב אורות , צפי לבניית בית ספר בשכונה , ופארק
ההתלבטות היא בן 3 האופציות הראשונות , בעיקר הקוט׳ג
המפרט לא נראה מושך , 2 קומות , התחתונה עם שירותים אחד(ונטה) , מטבח , סלון ו2 ממדים , למעלה(רק חדרים) שאר החדרים עם 2 מקלחוֿתֿ אמבטיה
(אשמח לשלוח בפרטי), מצד שני לא מתכנן לגור שם
הפיתוי הוא מחיר השוק הגבוהה של כמעט 2 מיליון הבדל(לא מצאתי מידע שיאשר לי מלבד אדם שסיפר למישהו אחר שקנה שם ואיני מכיר אותו) מצד שני איך משכירים דירה כזאת. ? להבנתי יש ביקוש גדול באיזור מצד הקהילה לדירות גדולות לזה אך אני לא בטוח .
כל הדיירים יהיו דתיים וגם באיזור יש שכונה שנקראת כרמי הנדיב שכולם שם דתיים והיא מאוכלסת עד אפס מקןם וממשיכים לבנות שם
- התלבטות נוספת היא דמי שכירות -אם לדוגמא משכירים ב7000 שח נכס כזה- מרוויחים רק 5600 אחרי מס
זה אומר שכבר עדיף לקנות 4 חדרים או משהו כזה. בגלל. המס המוזר מאוד
האם בגלל דבר כזה עדיף לקנות 4 חדרים , להשכיר ב4-4.5 ששווי השוק שלה יכול להיות 1.5 גם
מה הסיכון באולי להשאיר את הדירה ריקה רק בשביל למקום אותה אחרי שנה וחצי ?
מימון:
האם לקנות ללא משכנתא? , אני רואה שהריביות גבוהות מאוד והכסף הנותר לא עושה תשואה יותר טובה מהריבית , אפילו מפסיד , האם זה אומר שעדיף פשוט לשלם הכל ?
יש לי יכולות להשיג עוד 200-250 אלף שח בהלוואה ללא ריבית מבן משפחה ל3-5 שנים
יכולת השתכרות כעת גבוהה אך אין לדעת מה יהיה בעוד 5 שנים.
המטרה בסוף של דבר היא כמובן חופש כלכלי
מאוד מאוד מתקשה לבחור ונותר לי זמן ספור לפני בחירת הדירה
ריכוז שאלות ששאלתי כאן:
- האם שווי השוק הוא הגיוני, לא הצלחתי למצוא מידע על דו משפחתי לדוגמא? האם המחיר הזול מצדיק בכל מקרה את הדירה הגדולה ( הזדמנות חד פעמית ?)
- מה כדאי לבחור, ? האם יהיה קל להשכיר את השדירה?, האם בגלל מס מעל 5000 לא כדאי יהיה לעשות את העסקה הזאת ? האם עדיף 4 חדרים בגלל סעף כזה ,(איז מס הזוי, חשבתי שרק על היתרה גובים מס)
- מה הם עלויות של דירה גדולה לעומת קטנה יותר ?
- מה הסיכון להשאיר אותה ריקה?
- מימון : האם כדאי לקחת משכנתא למרות אחוזי ריבית של 4-5 אחוז בחלק מהמסלולים ?, מה היתרון של לקחת משכנתא ולסגור את החלק היקר מייד ?
מתלבט מאוד , תודה על העזרה ומברך אתכם בשנה טובה