היי,
עברנו על הפורום ועל הבלוג וקראנו מלא, גם באינטרנט.
הגענו לשלב הבחירה ורצינו לדעת את דעתכם על החלטות ספציפיות.
רוצים להשקיע לטווח ארוך, מחקה מדד סנופי, הפקדות חודשיות, יש הפסד הון משנת 2022.
2 השאלות המרכזיות זה דרך איזה פלטפורמה לקנות, ומה לקנות ספציפית.
פלטפורמות שכבר יש לנו חשבון שם אלו בנק (שזה לא אופציה), fair ששם אנחנו קונים קרנות כספית, IBKR ששם בעבר סחרנו בחו״ל.
IBKR לא נראה לנו כאופציה כי המרה כל פעם למט״ח יוצא יקר (והפקדות חודשיות) בנוסף 2 דולר למכירה וקניה שזה זול.
fair נשמעת לנו טובה, אבל קרנות מחקות שם יש עמלה רכישה ומכירה של 0.08 אחוז.
הסתכלנו על עוד פלטפורמות כמו מיטב טרייד, אקסלנס, IBI, ובכולם או עמלה אותו דבר או יקרה ובנוסף יש דמי תשלום חודשיים (יש מקומות שיכולים לקבל פטור לשנתיים, אבל שוב זמן ארוך)
יש משהו שלא שקלנו? פלטפורמה שלא שקלנו? מה דעתכם? גם חשוב לנו לקזז את ההפסד הון מהרווחים.
בהינתן ובחרנו פלטפורמה כל מה שנשאר זה לבחור קרן ספציפית, ויש כל כך הרבה וכל כך הרבה סוגים וקראתי מלא המלצות ודיסהמלצות.
נכנסתי לאתר הבורסה, לפאנדר, ודרך הפלטפורמות קניה השונות והגעתי ל2 קרנות שנראות לי הכי נכונות לצרכים שלנו, תקנו אותי לגמרי אם אני טועה.
של פסגות גדולה ובעלת דמי נאמנות של 0.025
של הראל גדולה ובעלת דמי נאמנות של 0.025
משהו שכדאי לי לשקול? לשנות המלצות כאלו ואחרות?
כל תשובה ועוד מידע יעזור, זה נושא שיש בו אין סוף מה ללמוד.
המון תודה
עברנו על הפורום ועל הבלוג וקראנו מלא, גם באינטרנט.
הגענו לשלב הבחירה ורצינו לדעת את דעתכם על החלטות ספציפיות.
רוצים להשקיע לטווח ארוך, מחקה מדד סנופי, הפקדות חודשיות, יש הפסד הון משנת 2022.
2 השאלות המרכזיות זה דרך איזה פלטפורמה לקנות, ומה לקנות ספציפית.
פלטפורמות שכבר יש לנו חשבון שם אלו בנק (שזה לא אופציה), fair ששם אנחנו קונים קרנות כספית, IBKR ששם בעבר סחרנו בחו״ל.
IBKR לא נראה לנו כאופציה כי המרה כל פעם למט״ח יוצא יקר (והפקדות חודשיות) בנוסף 2 דולר למכירה וקניה שזה זול.
fair נשמעת לנו טובה, אבל קרנות מחקות שם יש עמלה רכישה ומכירה של 0.08 אחוז.
הסתכלנו על עוד פלטפורמות כמו מיטב טרייד, אקסלנס, IBI, ובכולם או עמלה אותו דבר או יקרה ובנוסף יש דמי תשלום חודשיים (יש מקומות שיכולים לקבל פטור לשנתיים, אבל שוב זמן ארוך)
יש משהו שלא שקלנו? פלטפורמה שלא שקלנו? מה דעתכם? גם חשוב לנו לקזז את ההפסד הון מהרווחים.
בהינתן ובחרנו פלטפורמה כל מה שנשאר זה לבחור קרן ספציפית, ויש כל כך הרבה וכל כך הרבה סוגים וקראתי מלא המלצות ודיסהמלצות.
נכנסתי לאתר הבורסה, לפאנדר, ודרך הפלטפורמות קניה השונות והגעתי ל2 קרנות שנראות לי הכי נכונות לצרכים שלנו, תקנו אותי לגמרי אם אני טועה.
של פסגות גדולה ובעלת דמי נאמנות של 0.025
של הראל גדולה ובעלת דמי נאמנות של 0.025
משהו שכדאי לי לשקול? לשנות המלצות כאלו ואחרות?
כל תשובה ועוד מידע יעזור, זה נושא שיש בו אין סוף מה ללמוד.
המון תודה