שאלות קצת שאצלנו מנעו השתקעות בחול
1. אין לכם / לילדים קושי עם לא להיפגש עם המשפחה המורחבת בתדירות גבוהה?
2. לילדים אין קושי למצוא חברים / חיי חברה באיזור מגורים שלכם?
3. הצלחתם לייצר קשריים משמעותיים באיזור מגורים , שכנים משפחות חברות וכו?
טוב שכן קרוב מאח רחוק.
יש פה חברי אמת שפגשנו, אנשים שנעים לחיות איתם ומפתיעים בקשר המתהדק למרות הגיל (בני 50 +-) ובעומק שאפשר להגיע אליו בשיחות והיכרות.
לילדים יש חברים מכל העולם ובכל השפות, בעיקר סביב תחומי עניין ומשם לכל החיים.
יש פה קהילה מאד גדולה של אקספאטס (זרים ?) וביניהם, כמו בכל מקום, חלק מעניינים ובעלי תחומי עניין משותפים וחלק נשארים בשטוח של "שלום שלום, מה שלומכם, ביי)
ההבדל הוא בגישה האישית ולאו דווקא במדינה כזו או אחרת.
אכן כן, לנו באופן אישי היה קשה והחלטנו לזוז. פחות התאים לנו כל ענייני הממ"ד שבשגרה

בהחלט יש כאלה שמצליחים לייצר איים של שלווה גם בישראל.
כשהבת שלהם הגיע לגיל בית ספר היא חוותה אנטישמיות קשה,
בכל העולם שונאים יהודים, וערבים, ושחורים, ונשים, וגאים, וזרים, ועשירים, ועניים, ואת האחר ו...
לנו הפריעה באופן אישי השנאה שהגיעה מתוך 11 השבטים האחרים של האחים שלנו.
זרקו את יוסף לבור

אז זזנו.
לא ממש מרגישים פה כאחרים כי כולם אחרים. כולם באו ממקום אחר...
מומלץ לראות את הסרט של ספייק לי "עשה את הדבר הנכון"
Do the Right Thing movie clips: http://j.mp/1JeaIIOBUY THE MOVIE: http://amzn.to/vXXRmZDon't miss the HOTTEST NEW TRAILERS: http://******/1u2y6prCLIP DESCRIP...
youtu.be
מי שמרגיש שהעבודה שלו היא עבדות כנראה שהיה צריך להחליף מקצוע או מקום עבודה. אנחנו מבלים שנים רבות בעבודה ושווה לוודא שהעבודה מספקת לנו לא רק כסף אלא גם מסגרת חברתית נעימה, סיפוק מקצועי, הגשמה עצמית, התפתחות אישית וכו
חזרה לענייננו,
כל הפוסט מדבר על פרישה מוקדמת...
למה לפרוש מוקדם ממשהו שממלא אותך, מייצר עניין וסיפוק ויש בו מסגרת חברתית נעימה ?
וזאת בדיוק הנקודה,
אף פעם לא מפסיקים לעשות, ליצור, לחלום, לנסות דברים חדשים, להתפתח,
אם יש סיפוק גדול וקמים בבוקר עם שיר בלב, עובדים בעבודה שחוץ מכסף מספקת גם את הנפש,
למה לפרוש ?
יש פה ובכל מקום, אנשים שממשיכים לעבוד עד יום מותם, אוהבים את מה שהם עושים ובוחרים בוקר בוקר להמשיך.
הם לא עבדים. הם בוחרים! כל יום מחדש להיות במקום בו הם נמצאים.
אבל, כל השיחה פה היא, מתי יהיה לי מספיק, כדי להפסיק לעשות את מה שאני עושה עבור כסף, כדי שאוכל לעשות את מה שארצה בשביל הסיפוק.
והתשובה היא,
יש כבר מספיק למי שרוצה ואף פעם לא מספיק למי שלא רוצה.
איזהו עשיר השמח בחלקו
החיים קצרים.
מאד.
אפשר למצוא המון תירוצים וסיבות, מציאותיות או מדומיינות, למה לא לעשות את מה שהלב מבקש.
אין מספיק, מפחיד, מסוכן, רחוק, צריך, מומלץ, אחרים אמרו ש..., שמעתי על ההוא ש...
בסוף היום, לפני שנרדמים, מתבוננים סביב ביום שהיה ובזה שיגיע אחריו, ובודקים אם זה מה שמגיע לך. אם כן, אז יופי. אם לא, אז לזוז, בפנים, בשיחה עם עצמך.
בספר של פרנקל, "האדם מחפש משמעות", הוא מצליח למצוא נקודות של אור במקום הכי חשוך שהאנושות ידעה.
הכל בסוף היא הפרספקטיבה.
האם אני רואה שפע, טוב לב, שלווה ואור או ההפך.
המספרים שציינו בפתיחת הפוסט הפתיעו אותי מאד,
כי הם מאפשרים לחיות בתנאים נהדרים למי שרוצה, כמעט בכל מקום בעולם,
ועדיין יש שם התלבטות גדולה, פחד, האם זה מספיק.
סבא וסבתא שלי, משני הצדדים, ירדו לפני 100 שנה מאוניות, עם ילדים וכמה תיקים קטנים שהכילו כלום ועוד קצת כלום.
הם השאירו את כל העולם שהכירו מאחור, שפה, משפחה, היסטוריה, רכוש, שייכות, טעמים, ריחות.
התחילו מאפס, עם המון תקווה, כח רצון והבנה שזה לא מה שיש במזוודות שמשנה,
רק עם מי אתה יוצא לדרך ומה אתה רוצה לעשות שם.
עם הסכומים שמדברים עליהם פה,
אפשר להפסיק לעבוד בכל דבר שאין בו עניין וסיפוק
ולהתרכז רק בעשייה ויצירה של מה שמבקש הלב.
הדילמה הכי גדולה היא לדעת, מה מבקש הלב.
יום נפלא לכולם.