הוסיפו עוד UV שיהרוג את מה שכבר מת ויפרק עוד כמה דברים שלרוב לא נמצאים
ברשותכם, מתקן - קרינת UV לא הורגת חיידקים בצורה ישירה...
1. קרינת UV גורמת לשינוי הרסני
בלתי הפיך בחומר התורשתי של תאים מסויימים (שברים ב- DNA) ככה שהם או שלא יכולים להעמיד דור חדש של תאים/צאצאים או שהם מעמידים אותו ללא בקרה ראויה. למשל תאי עור יתחלקו ללא בקרה כמו בסרטן העור. חיידקים לא יוכלו להתרבות.
אלא מה?... לרוב החיידקים יש דופן תא עבה יחסית שאותה קרינת ה- UV לא חודרת.
במילים פשוטות - תמי בר מקרין את החיידקים ההורים כדי שלא יתרבו (יתחלקו) אבל בעצם בקושי "מזיז" להם.
2. קרינת UV גורמת להשראת יצירת גז אוזון (מחמצן), שהוא גז פעיל מאוד וכן
הורג חיידקים
אבל לדעתי בתמי בר ודומיו המים לא נמצאים בסביבה שמכילה אוזון בריכוז גבוה מספיק ולאורך זמן... ככה שהאפקט של גז האוזון כאן כ"מחטא" בטל בשישים.
אני משתמש בבריטה במעבדה לגידול חיידקים הפילטר שלהם מושלם למטרה הזו
איזה חיידקים אגב?
חשוב לציין שפילטר הבריטה הוא לא פילטר "ביולוגי", כלומר הוא לא מסנן חיידקים מהמים ולרגע גם לא התיימר להיות כזה... אם כבר, לאחר זמן שימוש מאוד ממושך (נניח 3 חודשים?... לא מידע אמפירי) הוא כן יכול להוות קרקע נוחה (פחות פוריה, אבל נוחה ואפשרית) לגידול של חיידקים. אני סבור שזה בדר"כ לא המצב כי למרות שחלק מהחיידקים גדלים בכל מקום (למשל E. coli החבר של רפי גינת מהקוליפורמים הצואתיים), כדי להרבות אותם בצורה רצינית ומזיקה הם ידרשו תנאי גידול מאוד מיוחדים.
בעקרון - פילטר הבריטה הוא בעיקר פילטר לסינון על פי גודל (סינון "גס") ולסינון על פי תכונות מסוימות של מתכות (יונים) מסוימות ועוד שלל חומרים/מולקולות.
בשימוש רגיל ולמשך זמן אפילו כפול מהצהרת היצרן (שהיא חודש של שימוש), אני סבור שלא תהיה בעיה בקטריולוגית ("חיידקית") עם פילטר מסוג בריטה. כמובן שאפשר לבדוק את זה (ארוך ויקר), אני לא זוכר שקראתי איפשהוא שבדקו את זה.
ממה שאני יודע ומידע מצטבר (בביוטכנולוגיה) באשר למי הברז בארץ - הם בסדר גמור לשתיה ולמעלה מכך, איכותם טובה ואפילו טובה מאוד. טעם "לוואי" זה עניין נורא נורא אישי (במיוחד לאחר התניה פסיכולוגית רבת שנים לגבי טעמם של מי ברז וטעמם העדיף של המים בבקבוקים על כל צורותיהם שהם האאוריקה של פסגת המים). לגבי הפלרה הדיעות חלוקות, הדיעה היותר מקצועית ו"רפואית" מוכיחה שהפלרה טובה לבריאות השיניים בצורה של רה-מינרליזציה של שכבת הדנטין בשן (הפלרה פחות טובה לעצמות ומזיקה להן - אבל רעילותו של
כל חומר כימי תלויה בריכוזו ובמשך זמן הסילוק שלו מהגוף ולכן בריכוז שבמים הפלואור
לא אמור להזיק לעצמות).
הדיון על זה ממשיך וממשיך וממשיך וממשיך... שווה להיכנס לדף הפייסבוק של מכון דווידסון (של מכון וויצמן) או מדע גדול בקטנה ולהתעדכן.
ועוד משהו - אל תשטפו ירקות, תבשלו או כל דבר אחר שקשור לבישול/צריכה/שתיה במים שמגיעים מהדוד החשמלי/שמש. במערכות של חימום מים מצטברים חיידקים אוהבי חום כגון ליגיונלה ועוד כל מיני... צריך
להקפיד לבשל אך ורק עם מים קרים מהברז (או מהבריטה), לשטוף ירקות אך ורק במים קרים מהברז וכו'.
לגבי נוזל הקירור ברכב - זהו חומר כימי (תמיסה) עם תכונות של מניעת קפיאה (פרופילן גליקול - חומר שומני יחסית), מניעת רתיחה, סיכוך ומניעת חלודה בדיוק כמו שמישהו פה כתב. לדלל אותו במים מינרלים יהיה טעות, אם כבר במים מזוקקים, אבל זה לגמרי יפגע בתכונות שלו (ו"ידלל" אותן).
המוסכניק שאמר לך למהול במים מינרלים נתן עצה לא אחראית כי במים מינרליים יש... מינרלים! והם יכולים להצטבר וגם יצטברו לאורך זמן במערכת המים של הרכב (רדיאטור, מיכל מים וכו'), בדיוק כמו עם מי ברז. הכי טוב
מים מזוקקים (מי מזגן או מים שקונים במיוחד לשם כך), גם כמים של הווישרים אגב.
אישית, לאחר מחקר רציני אבל לא-מעמיק שביצעתי החלטתי להשתמש במי ברז מסוננים בפילטר בריטה. הפילטר מרחיק את הכלור שמגיע מההכלרה של המים כטיפול מנע נגד חיידקים ופטריות (את הכלור אפשר להרחיק גם ככה אם רק נותנים למים לעמוד במשך יום-יומיים), אבל בעיקר את יוני הסידן (="אבנית") שבעקרון לא מזיקים לגוף (לא שאני יודע בכל אופן, מדובר בצורון מסויים של סידן ולא ביוני סידן חופשיים) אבל כן יוצרים משקע בקומקום החשמלי, ועוד שלל חולירות למיניהם.
בתור רווק מחליף פילטר בריטה פעם בחודשיים, 5 פילטרים בשנה. קונה פילטרים מה- eBay במחיר זול יותר מהארץ ממוכר באנגליה, סביבות ה- 70 ש"ח ל- 3 פילטרים כשיש הנחה רצינית על 16 פילטרים שעולים ממש זול (שאז יוצא סביבות ה- 20 ש"ח אפילו 17 ש"ח לפילטר).
אני מודע לכך שהשיווק של פילטר בריטה עבד עליי, ושאני צרכן נאמן שלו. למרות זאת בוחר בינתיים כן להשתמש בו כי הוא משרת את צרכיי גם הטעמיים וגם הפסיכולוגים
ואם כבר מים בבקבוקים, חייב לשתף את הסרטון הנהדר הזה, שווה לכם לראות! -
The Story of Bottled Water