Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
בעקבות השינויים בישראל בנוגע לרפורמה וירידת הערך,
אני מתלבט אם להעביר את כל ההשקעות שלי לחול,
לדוגמא למכור את הדירה ועם היתרה לרכוש נכסים בחול?
לפדות את קרן הפנסייה (לשלם קנס) ולקנות נכסים?
בהנחה שלא קיבלת החלטה ויש לך תוכנית קונקרטית למעבר בקרוב, לא הייתי נוגע בשניהם.
אם אתה עומד לעבור, השיקולים מעט שונים וגם אז צריך לשקול לעומת האלטרנטיבות, המס שתשלם והחלק של הדירה והפנסיה מתוך סך הנכסים שלך.
אני חי בארץ אבל משקיע בנדלן בחול.
לגבי הרפורמה היא עוברת בעוד איך אבל בצורה כלכלית. ישראל מתחרדת והופכת למדינת עולם 3. אני צריך לדאוג לכספים שיש לי בישראל כי אני לא סומך שהערך שלהם ישמר בתקופה הקרובה.
לגבי הקנס בקרן פנסייה ידוע לי, אבל אם אני קונה עם זה דירה בחו״ל אז תוך שנתיים אני מקבל את הקנס בחזרה.
מסכים, אבל נניח היית משקיע בחברה מסויימת והפעילות של החברה היתה מורעת נניח בגלל מנכל מושחת.
האם זה נכון לברוח במצב כזה? יש לך דרך לדעת שהחברה תחזור למה שהיתה?
יש לך דרך לדעת שישראל תחזור להתאושש? אתמול קיצצו 100 מיליון שח מרשות החדשנות, סטארטפים בורחים מפה וההשקעות נעצרו ומצד שני מחזקים ציבור לא עובד שנצטרך לממן אותו בעוד מיסים.
לסיכום אני פסימי לגבי ישראל ולא רואה סיבה לאופטימיות כרגע.
הנכס הכי משמעותי שלך זה אתה (ואם יש לך משפחה אז כמובן גם משפחתך).
אז במסגרת העברת הנכסים הייתי קודם כל מתכננת את המעבר הזה ומשם גוזרת את המעבר של שאר הנכסים הפיננסיים.
אנשים,צאו מהסרט.
אם ינסו להחזיר את החקיקה יהיו פה מיליון איש ברחובות.זה לא יקרה.
סופה של הממשלה הזו יגיע במוקדם או במאוחר.
אני מקווה שהפעם הבאה תהיה התפכחות.
עזוב תוך שנתיים (או אפילו ארבע) שאז התשואה דמיונית… בשביל להרוויח מהמהלך אתה צריך שלאורך זמן דירה שעולה X (כולל הוצאות רכישה ואם אתה רוצה לכלול עליית ערך אז גם הוצאות מכירה ומס) תעשה תשואה (נטו!) גבוהה יותר מהתשואה (ברוטו!) על סכום בגובה 1.54X שמושקע בשוק ההון (נניח במחקה מדד S&P500).
בהצלחה בזה.