• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

תשואה לפדיון אף פעם לא נכונה

• פותח הנושא פותח הנושא niso
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
היי תודה על התגובה! הבנתי את ההסבר לגבי המחיר המתואם והריבית ברוטו,
לצערי לא הבנתי את החישוב שלך, אמרת שחישבת בדרך כלשהי וקיבלת תוצאה דומה לביזפורטל, אשמח אם תוכל להצביע על הטעות שעשיתי בחישוב שפירטתי בפוסט, המטרה שלי היא לדעת איך לבצע את החישוב נכון ומה אני עשיתי לא בסדר כשהגעתי לתוצאה שונה לחלוטין
כן, רציתי להציג את החישוב המלא, התגובה עם הלינק לאקסל שלי עוד מחכה לאישור המנהלים ואז תוכל לראות את החישוב שלי.
האינטואיציה שלי לריבית היא כזאת - נניח ומחיר האג"ח כיום היה 100, אני קונה בעצם נייר שנותן לי 3.75 אגורות בשנה ואת ה100 בסוף. במקרה כזה הייתי מניח שהריבית תהיה בדיוק 3.75% וזה בדיוק מה שחישוב XIRR יתן (במקרה שבו קניתי את האג"ח ב100 בדיוק יום אחד לאחר חלוקת ריבית).
עכשיו, בגלל שאני קונה את הנייר הזה ב90.22 אגורות ולא 100, הריבית האפקטיבית שלי (XIRR) צריכה להיות גדולה מ3.75% כי קניתי תזרים של 3.75 בכל שנה ואת ה100 בסוף, במחיר של 90.22 בלבד היום.
החישוב הוא בפועל מאוד דומה למה שluffyguy כתב והוא רק טיפונת יותר מורכב כי הוא מתחשב בדיוק באיזה יום קנית את האג"ח וכו' (לקנות אותו ב90.22 יום לפני חלוקה ריבית "שווה לך" יותר מאשר לקנות אותו ב90.22 ביום אחרי חלוקת ריבית וכו').
הערה - החישוב לא מניח השקעה מחדש של הריבית שאתה מקבל, כלומר אני לא לוקח בחשבון שעם כל ריבית שאני מקבל אני קונה מיד את אותו האג"ח.

כן, רציתי להציג את החישוב המלא, התגובה עם הלינק לאקסל שלי עוד מחכה לאישור המנהלים ואז תוכל לראות את החישוב המלא שלי.
האינטואיציה שלי לריבית היא כזאת - נניח ומחיר האג"ח כיום היה 100, אני קונה בעצם נייר שנותן לי 3.75 אגורות בשנה ואת ה100 בסוף. במקרה כזה הייתי מניח שהריבית תהיה בדיוק 3.75% וזה בדיוק מה שחישוב XIRR יתן (במקרה שבו קניתי את האג"ח ב100 בדיוק יום אחד לאחר חלוקת ריבית).
עכשיו, בגלל שאני קונה את הנייר הזה ב90.22 אגורות ולא 100, הריבית האפקטיבית שלי (XIRR) צריכה להיות גדולה מ3.75% כי קניתי תזרים של 3.75 בכל שנה ואת ה100 בסוף, במחיר של 90.22 בלבד היום.
החישוב הוא בפועל מאוד דומה למה שluffyguy כתב והוא רק טיפונת יותר מורכב כי הוא מתחשב בדיוק באיזה יום קנית את האג"ח וכו' (לקנות אותו ב90.22 יום לפני חלוקה ריבית "שווה לך" יותר מאשר לקנות אותו ב90.22 ביום אחרי חלוקת ריבית וכו').
אוקיי אני חושב שאני מתחיל להבין יותר טוב, באמת הגיוני שאם הריבית השנתית היא 3.75 אז זו כבר התשואה המינימלית וזה עוד לפני שהתחשבנו בכך שמחיר האגח הוא פחות מ100..
אחכה לאקסל שלך כדי להבין את החישוב עצמו :)

החישוב הזה זה בעצם xirr?
שים לב שערכתי את התגובה כי שמאל וימין זה קשה.

אני לא יודע אם זה XIRR, אני בטוח שגוגל יידע לעזור לך. ניסיתי לתת לך תחושה של איך נראה לי חישוב כזה צריך להתבצע, אבל אני בטוח שבאינטרנט יש מידע מדויק.

אוקיי אני חושב שאני מתחיל להבין יותר טוב, באמת הגיוני שאם הריבית השנתית היא 3.75 אז זו כבר התשואה המינימלית וזה עוד לפני שהתחשבנו בכך שמחיר האגח הוא פחות מ100..
אחכה לאקסל שלך כדי להבין את החישוב עצמו :)
בינתיים ראיתי שהאתר שאליו העלתי כבר מחק אותו, כבר אין אתרים טובים להעלות אליהם קבצים? אנסה לשלוח לך אותו בהודעה פרטית בינתיים.
בכל אופן הלינק החדש הוא: https://gofile.io/d/IHsSom כי אני לא יכול לערוך ולתקן את הלינק בהודעה המקורית עם הלינק. אני מקווה שזה ישרוד

נערך לאחרונה ב:
לא

זה לא מעניין מה אתה עושה איתה.

תסכים איתי שיש הבדל בין לקבל בעוד 30 שנה 300 ש''ח לבין לקבל 10 שח כל שנה במשך 30 שנה.
מבחינת תשואה לא אין הבדל… זה לא עניין פילוסופי זה חישוב מתמטי

למה חישבת כאילו אתה מקבל את התמורה בעוד 24 שנה (כלומר הוצאת שורש מסדר 24) ולא אחרי 50 שנה (הוצאת שורש מסדר 50)? הרי גם אחרי 50 שנה האג"ח הזה נתן לך סה"כ את אותו סכום. זה לא עניין פילוסופי, זה חישוב מתמטי.

זה דווקא לא פילוסופי, אם אני מקבל 10 שקל בכל שנה במקום 30 שנה, אני תמיד יכול לבחור להשקיע אותם מחדש באג"ח ולקבל תשואה נוספת, זה שיש לי אותם מוקדם יותר גורם לכך שהם שווים לי יותר מאשר 300 בעוד 30 שנה. גם בלי לעשות את הפעולה של ההשקעה, כסף ביד שווה יותר מאשר כסף על העץ, בכמה? לפי הריבית שהייתי יכול לעשות בתקופה הזאת (במקרה של האג"ח הריבית הזאת היא חישוב הXIRR).

למה חישבת כאילו אתה מקבל את התמורה בעוד 24 שנה (כלומר הוצאת שורש מסדר 24) ולא אחרי 50 שנה (הוצאת שורש מסדר 50)? הרי גם אחרי 50 שנה האג"ח הזה נתן לך סה"כ את אותו סכום. זה לא עניין פילוסופי, זה חישוב מתמטי.
כי אני מקבל את הקרן בעוד 24 שנה, אחרי זה אין יותר ריביות

זה דווקא לא פילוסופי, אם אני מקבל 10 שקל בכל שנה במקום 30 שנה, אני תמיד יכול לבחור להשקיע אותם מחדש באג"ח ולקבל תשואה נוספת, זה שיש לי אותם מוקדם יותר גורם לכך שהם שווים לי יותר מאשר 300 בעוד 30 שנה. גם בלי לעשות את הפעולה של ההשקעה, כסף ביד שווה יותר מאשר כסף על העץ, בכמה? לפי הריבית שהייתי יכול לעשות בתקופה הזאת (במקרה של האג"ח הריבית הזאת היא חישוב הXIRR).
ושוב אגיד שהכוונה היא להשתמש בכסף כתזרים ולא להשקיעו מחדש

כי אני מקבל את הקרן בעוד 24 שנה, אחרי זה אין יותר ריביות
אני חושב שאתה מקובע מדי ולא שם לב לנקודות שאנחנו מעלים. אני אנסה לכתוב את זה הכי במפורש שאני יכול:

אתה כתבת בתגובה ל
תסכים איתי שיש הבדל בין לקבל בעוד 30 שנה 300 ש''ח לבין לקבל 10 שח כל שנה במשך 30 שנה.

ש

אבל אם האג"ח הזה היה משלם לך את הקרן בעוד 50 שנה במקום בעוד 24 שנה (בלי לשנות כלום בריביות), אז פתאום אתה כן משנה את חישוב התשואה שלך?
אתה לא קונסיסטנטי, מצד אחד לזמן יש משמעות ומצד שני אין לו?

(רמז, יש לו תמיד)

אני חושב שאתה מקובע מדי ולא שם לב לנקודות שאנחנו מעלים. אני אנסה לכתוב את זה הכי במפורש שאני יכול:

אתה כתבת בתגובה ל

ש

אבל אם האג"ח הזה היה משלם לך את הקרן בעוד 50 שנה במקום בעוד 24 שנה (בלי לשנות כלום בריביות), אז פתאום אתה כן משנה את חישוב התשואה שלך?
אתה לא קונסיסטנטי, מצד אחד לזמן יש משמעות ומצד שני אין לו?

(רמז, יש לו תמיד)
האם התהיות הפילוסופיות הן הסיבה לשוני בין החישוב שלי לשל ביזפורטל או פשוט נוסחה שונה?
כי מכיוון שמדובר על חישוב מתמטי קר אניח שיש נוסחה שונה שמטרת הפוסט היא להבין אותה, מעריך את התשובות אך זו לא השאלה המקורית שלי

האם התהיות הפילוסופיות הן הסיבה לשוני בין החישוב שלי לשל ביזפורטל או פשוט נוסחה שונה?
כי מכיוון שמדובר על חישוב מתמטי קר אניח שיש נוסחה שונה שמטרת הפוסט היא להבין אותה, מעריך את התשובות אך זו לא השאלה המקורית שלי
כל הדברים שכתבתי הם לא תהיות פילוסופיות אלא חישוב מתמטי קר. אני לא מבין מה אתה רוצה, באמת.
יש נוסחה שונה בין מה שאתה השתמשת למה שביזפורטל משתמשים, והסיבה לזה שיש נוסחה שונה היא שהנוסחה שלך שגויה ולא לוקחת בחשבון את העובדה שאתה מקבל תשלומים מוקדם יותר ממועד הפרעון, ולקחת את זה שחשבון זה בכלל לא פילוסופי כי אם לא לוקחים את זה בחשבון אין שום משמעות לזמן ואז אין משמעות לריבית "שנתית" אלא רק ל"ריבית". עם זאת מכיוון שאני בטוח שאתה מעדיף לא להשקיע כסף באג"ח עם ריבית כוללת של 400% שהפדיון שלו הוא בעוד 500 שנה, נשמע שכן אכפת לך מהזמן וזה לא רק תהיה פילוסופית.

ברושתך, אם גם אחרי ההודעה הזו תמשיך לחשוב שהנק' שנאי מעלה הן לא רלוונטיות למעט להתפלפלות תיאורטית, אני אפרוש מהדיון.

כל הדברים שכתבתי הם לא תהיות פילוסופיות אלא חישוב מתמטי קר. אני לא מבין מה אתה רוצה, באמת.
יש נוסחה שונה בין מה שאתה השתמשת למה שביזפורטל משתמשים, והסיבה לזה שיש נוסחה שונה היא שהנוסחה שלך שגויה ולא לוקחת בחשבון את העובדה שאתה מקבל תשלומים מוקדם יותר ממועד הפרעון, ולקחת את זה שחשבון זה בכלל לא פילוסופי כי אם לא לוקחים את זה בחשבון אין שום משמעות לזמן ואז אין משמעות לריבית "שנתית" אלא רק ל"ריבית". עם זאת מכיוון שאני בטוח שאתה מעדיף לא להשקיע כסף באג"ח עם ריבית כוללת של 400% שהפדיון שלו הוא בעוד 500 שנה, נשמע שכן אכפת לך מהזמן וזה לא רק תהיה פילוסופית.

ברושתך, אם גם אחרי ההודעה הזו תמשיך לחשוב שהנק' שנאי מעלה הן לא רלוונטיות למעט להתפלפלות תיאורטית, אני אפרוש מהדיון.
שוב אז השוני בנוסחאות לטענתך הן שהנוסחה שלי לא לוקחת בחשבון את העובדה שאני מקבל תשלומים מוקדם ממועד הפירעון, כלומר הנוסחה שלהם כן לוקחת זו בחשבון, אבל מה באמת הפרט הזה נותן? אוקיי אז יש תשלומים מוקדמים ממועד הפירעון, אבל למה זה צריך לתת תשואה גבוהה יותר לפי החישוב הזה?

שוב אז השוני בנוסחאות לטענתך הן שהנוסחה שלי לא לוקחת בחשבון את העובדה שאני מקבל תשלומים מוקדם ממועד הפירעון, כלומר הנוסחה שלהם כן לוקחת זו בחשבון, אבל מה באמת הפרט הזה נותן? אוקיי אז יש תשלומים מוקדמים ממועד הפירעון, אבל למה זה צריך לתת תשואה גבוהה יותר לפי החישוב הזה?
מאותה הסיבה שזה שהקרן מוחזרת אחרי 24 שנים במקום אחרי 30 שנה נותנת תשואה גבוהה יותר.

מאותה הסיבה שזה שהקרן מוחזרת אחרי 24 שנים במקום אחרי 30 שנה נותנת תשואה גבוהה יותר.
זה לא דומה. אנחנו מדברים על תשואה שנתית אז ברור שבמקרה של 30 שנה התשואה השנתית נמוכה יותר לעומת 24 שנים. במקרה בו אנחנו דנים כמות השנים זהה וגם כמות הכסף שאתה מקבל זהה. האם יש הבדל בחישוב התשואה בין מקרה בו היא מוחזרת כולה אחרי 24 שנים או בחלקים כל שנה? אשמח גם אני להבין מה החישוב מאחורי זה.

נערך לאחרונה ב:
מתמטית יש הבדל.
בוא נניח שאתה שם 100 ש"ח בתוכנית שנותנת לך כל שנה 5 שקלים לכיס. לנצח.
כמה תשואה אתה עושה פה?
אני חושב שדי ברור שאתה עושה תשואה של 5%, נכון? (מתמטית, לא פילוסופית).

עכשיו נניח תוכנית אחרת, גם היא לנצח וגם בה אתה מפקיד 100 ש"ח בהתחלה. אבל היא נותנת לך פעם ב20 שנה 100 ש"ח לכיס.
מה התשואה השנתית שלך פה?
בערך 3.5%

שוב, מתמטית, לא פילוסופית.

אתה מבין את ההבדל בתשואות בין השניים, ולמה מתמטית הן שונות?
שוב אז השוני בנוסחאות לטענתך הן שהנוסחה שלי לא לוקחת בחשבון את העובדה שאני מקבל תשלומים מוקדם ממועד הפירעון, כלומר הנוסחה שלהם כן לוקחת זו בחשבון,
נכון.
אבל מה באמת הפרט הזה נותן? אוקיי אז יש תשלומים מוקדמים ממועד הפירעון, אבל למה זה צריך לתת תשואה גבוהה יותר לפי החישוב הזה?
כי מתמטיקה.
זה כמו לשאול למה 6 גדול מ4.
מתמטיתת זה משנה את החישוב, כי טווח השנים שונה.
אם אתה מקבל 100% ריבית בעוד 10 שנים זה לא כמו שאם תקבל 100% ריבית בעוד שנה, נכון?
כלומר חישוב התשואה השנתית שונה, למרות שבתאכלס בכל מקרה בעוד 10 שנים יש לך פי 2 כסף (בהנחה שלא עשית איתו כלום חוץ מזה).

כמובן שיש.
וגם נתתי דוגמא :)
למה אבל כשהם מחשבים "ברוטו לפדיון" זה לא החישוב המקורי שלי?
הרי אם זו היתה מנייה, שעלתה לך 90 שקלים,
ושמכרת אותה אחרי 24 שנה ב190 שקלים, היית עושה 190 חלקי 90 שורש ממעלה 24
למה כאן זה פתאום שונה? כי זה אגח?
אף אחד פה לא נותן תשובה ברורה..

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
למה אבל כשהם מחשבים "ברוטו לפדיון" זה לא החישוב המקורי שלי?
כי הם מחשבים IRR.
כי אתה לא מתחשב בתאריך חלוקת הכסף.
כי אתה טועה בחישוב.
עוד סיבות?
הרי אם זו היתה מנייה, שעלתה לך 90 שקלים,
ושמכרת אותה אחרי 24 שנה ב190 שקלים, היית עושה 190 חלקי 90 שורש ממעלה 24
נכון.
בהנחה שהייתה רק עליית ערך בלי דיבידנד.
למה כאן זה פתאום שונה? כי זה אגח?
לא. כי יש חלוקת באמצע.
גם במניה, אם היא מחלקת דיבידנד החישוב הוא אחר.
גם בדירה, כשאתה מחשב שכר דירה ומחיר מכירה, אתה לא סוכם את הכל ומחלק במספר השנים אלא אתה עושה חישוב IRR עם כל הכנסה (כל שכר דירה) בתאריך שבו קיבלת אותו.
אף אחד פה לא נותן תשובה ברורה..
כולם עונים לך תשובות סופר ברורות.
משום מה אתה מסרב לקבל אותן.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Gari מציאת התשואה לפדיון של קרן אג"ח מסוג תשואה לפדיון מסוג "bullet" שוק ההון 5
N חישוב תשואה של אגח צמוד מדד לפדיון שוק ההון 18
B חישוב תשואה לפדיון אג"ח שוק ההון 0
S שאלה לגבי תשואה לפדיון באגח שוק ההון 13
M איך להעריך "תשואה לפדיון" של קרן אג"ח? שוק ההון 24
I טעות בהגדרת תשואה לפדיון שוק ההון 5
Homer שאלת אגח [וגם תשואה שלילית לפדיון] צרכנות פיננסית 85
A דילמות בפלח האג"ח: סיכון מט"ח, נעילת תשואה, והחזקה ישירה מול ETF (מנקודת מבט של אזרח ארה"ב) שוק ההון 3
ל קרן כספית דולרית - חישוב תשואה שוק ההון 14
D.Tanz תשואה בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
E תשואה של אג״ח גבוהה מקרן כספית? שוק ההון 5
F הבדלי תשואה בקרנות דואליות לטווח הקצר שוק ההון 1
M אג"ח ממשלתי שיקלי וחישוב תשואה שוק ההון 1
$$$ טראמפ $$$ מה עושים עם 100,000 שקל שחייבים להביא תשואה גבוהה?? שוק ההון 63
מ אג"ח כמחולל תשואה לטווח קצר שער הקהילה 20
ה הצעת משרד האוצר: שינויים בהקצאת תשואה מובטחת בפנסיה המקיפה (שוב) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 36
efrat הצעה לקורס וליווי עם תשואה מובטחת חלומית שוק ההון 28
T תשואה מוזרה בקרן מחקה שוק ההון 30
צ השוואת תשואה של תיקי השקעות שוק ההון 23
א איך למסלול של אינפיניטי יש תשואה גבוהה יותר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
D.Tanz תשואה סנופי YTD - שאלה שוק ההון 4
I חישובי תשואה מאג"ח שוק ההון 15
M אג"ח דולרי של מדינת ישראל 6.5% תשואה שוק ההון 63
Y חישוב תשואה סולידית על הלוואה שוק ההון 4
ת בסופו של דבר קרן כספית כן מייצרת תשואה ריאלית חיובית? שוק ההון 43
N איך מחשבים תשואה מצטברת ? שוק ההון 2
T מיקסום תשואה במכירת דירה שעוברת פינוי-בינוי נדל"ן 19
F ממוצע תשואה נדלן לעומת שוק ההון נדל"ן 13
O מהי בעיניכם תשואה טובה ומציאותית פוסטים מאיכות נמוכה 51
י מנגנון הבטחת תשואה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
L דמי ניהול אל מול תשואה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
ה תדירות איזון מנגנון תשואה מובטחת בקרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א שאלה על תשואה לשינוי מעלות שוק ההון 2
חדש בשוק תשואה של קרן אג״ח שוק ההון 3
ptom תשואה עודפת לכאורה צרכנות פיננסית 9
O תשואה דירה להשקעה נדל"ן 9
MaorRocky קופת גמל לא מחזירה לי תשואה של השוק ואני לא מבין למה שוק ההון 2
A מחזור פקדונות צמודים למדד – תוספת תשואה? צרכנות פיננסית 14
A חישוב תשואה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ה חישוב תשואה מאג"ח ממשלתי לא צמוד שוק ההון 11
I מנגנון תשואה מובטחת בפנסיה כיצד הוא עובד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
K תשואה על נדל''ן במרכז נדל"ן 12
א תשואה חסרת סיכון להשוואה נדל"ן 4
M מקסום סכום מושקע בקרנות IRA? (נראה שמפסידים את היתרון בדמי ניהול בהפסד תשואה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
E אם אני קונה מחקה מדד - 1159250 בבנק או בבית השקעות זה אותה תשואה בדיוק או שיש סטיות? שוק ההון 4
ח פער בין תשואה ממוצעת להחזר בפועל שוק ההון 6
B s&p500 פנסיה לעומת גמל הבדלי תשואה שוק ההון 3
ה תשואה שקרובה לבנק ישראל שוק ההון 15
D הבדלי תשואה בין אותה הקרן שנסחרת במטבעות שונים שוק ההון 1
S תשואה חודשית מנדל״ן כתחליף פנסיה נדל"ן 12

נושאים דומים

Back
למעלה