כן, רציתי להציג את החישוב המלא, התגובה עם הלינק לאקסל שלי עוד מחכה לאישור המנהלים ואז תוכל לראות את החישוב שלי.היי תודה על התגובה! הבנתי את ההסבר לגבי המחיר המתואם והריבית ברוטו,
לצערי לא הבנתי את החישוב שלך, אמרת שחישבת בדרך כלשהי וקיבלת תוצאה דומה לביזפורטל, אשמח אם תוכל להצביע על הטעות שעשיתי בחישוב שפירטתי בפוסט, המטרה שלי היא לדעת איך לבצע את החישוב נכון ומה אני עשיתי לא בסדר כשהגעתי לתוצאה שונה לחלוטין
האינטואיציה שלי לריבית היא כזאת - נניח ומחיר האג"ח כיום היה 100, אני קונה בעצם נייר שנותן לי 3.75 אגורות בשנה ואת ה100 בסוף. במקרה כזה הייתי מניח שהריבית תהיה בדיוק 3.75% וזה בדיוק מה שחישוב XIRR יתן (במקרה שבו קניתי את האג"ח ב100 בדיוק יום אחד לאחר חלוקת ריבית).
עכשיו, בגלל שאני קונה את הנייר הזה ב90.22 אגורות ולא 100, הריבית האפקטיבית שלי (XIRR) צריכה להיות גדולה מ3.75% כי קניתי תזרים של 3.75 בכל שנה ואת ה100 בסוף, במחיר של 90.22 בלבד היום.
החישוב הוא בפועל מאוד דומה למה שluffyguy כתב והוא רק טיפונת יותר מורכב כי הוא מתחשב בדיוק באיזה יום קנית את האג"ח וכו' (לקנות אותו ב90.22 יום לפני חלוקה ריבית "שווה לך" יותר מאשר לקנות אותו ב90.22 ביום אחרי חלוקת ריבית וכו').
הערה - החישוב לא מניח השקעה מחדש של הריבית שאתה מקבל, כלומר אני לא לוקח בחשבון שעם כל ריבית שאני מקבל אני קונה מיד את אותו האג"ח.