• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

השוואת תשואה של תיקי השקעות

• פותח הנושא פותח הנושא צ'יק צ'ק
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

צ'יק צ'ק

משתמש רשום
דירוג
0
היי
עושה את צעדי הראשונים בעולם ההשקעות.
נתקלתי בפוסט הזה -
אם ניקח לדוגמא את שני התיקים הראשונים, הראשון 100% מניות, השני 50-50 מניות ואג''ח.
איך יתכן שחישוב התשואה השנתית משנת 1970 היא 5.9% בראשון ו 4.9% בשני?
האם 100% מניות לא היה אמור לצבור פער גדול יותר בתשואה הסופית?
ישנה המלצה ל- 100% מניות בעיקר לצעירים בתחילת חייהם, האם הפער של 1% בלבד מצדיק את הסיכון והתנודתיות?
תודה

אני מנחש שהתיק השני לא אוזן, ואז מה שקרה זה שרכיב המניות התפוצץ בעוד שרכיב האג"ח עלה מעט. במילים אחרות, התיק הפך להיות תיק מנייתי.
אבל בפוסט לא מתוארת שיטת האיזון, אז קשה לדעת.

אני מנחש שהתיק השני לא אוזן, ואז מה שקרה זה שרכיב המניות התפוצץ בעוד שרכיב האג"ח עלה מעט. במילים אחרות, התיק הפך להיות תיק מנייתי.
אבל בפוסט לא מתוארת שיטת האיזון, אז קשה לדעת.
איזון שנתי. מוזכר בדיונים בנושא מאותה תקופה. בכל מקרה איזון לאורך זמן מספיק ארוך ומספיק משברים בעל השפעה שולית על התשואה ומקטין משמעותית את התנודתיות (סיכןן).

היי
עושה את צעדי הראשונים בעולם ההשקעות.
נתקלתי בפוסט הזה -
אם ניקח לדוגמא את שני התיקים הראשונים, הראשון 100% מניות, השני 50-50 מניות ואג''ח.
ישנה המלצה ל- 100% מניות בעיקר לצעירים בתחילת חייהם, האם הפער של 1% בלבד מצדיק את הסיכון והתנודתיות?
תודה
1. המאמר נכתב ב 2017 , לאותה תקופה זה היה 1% היום יותר קרוב ל2% , אבל כמובן שאי אפשר לדעת מה הפער יהיה בעתיד נמוך יותר או גבוה יותר.

2. 1% תשואה עודפת בשנה ב 30 שנה תהפוך ליותר מ 30% תשואה ב 30 שנה. השקעה של 100 אלף שח תניב 150 אלף שח יותר בגלל ה 1% הזה במשך 30 שנה.

3. רוב ההמלצות לתיק של 100% מניות הם טעות לדעתי. גם, הסיכון לא שווה את התשואה. תיק 80% מניות ו 20% אגח יתן תשואה מאוד קרובה לתיק 100% מניות עם פחות תנודתיות, תוסיף קצת זהב ובכלל לא יהיה הבדל, וגם, כי מעטים באמת לא יצטרכו את הכסף ב30 שנה, בחיים יש בלתמי"ם.

נערך לאחרונה ב:
איזון שנתי. מוזכר בדיונים בנושא מאותה תקופה. בכל מקרה איזון לאורך זמן מספיק ארוך ומספיק משברים בעל השפעה שולית על התשואה ומקטין משמעותית את התנודתיות (סיכןן).
לא נשמע נכון. לצורך הדוגמה, בוא נאזן תיק מנייתי עם מזומן. אז התשואה כל שנה תהיה חצי מזו של התיק המנייתי, באקספוננט על הרבה שנים זה עושה הבדל עצום.

לא נשמע נכון. לצורך הדוגמה, בוא נאזן תיק מנייתי עם מזומן. אז התשואה כל שנה תהיה חצי מזו של התיק המנייתי, באקספוננט על הרבה שנים זה עושה הבדל עצום.
השוואה בין התיקים בין 1972 עד סוף 2016 מאוזן שנתית.

Annualized Return (CAGR)
הכל מניות 10.18%
חצי מניות חצי אגח 9.28%

השוואה בין התיקים בין 1972 עד סוף 2016 מאוזן שנתית.

Annualized Return (CAGR)
הכל מניות 10.18%
חצי מניות חצי אגח 9.28%
עכשיו בעולם אמיתי שאי אפשר לקנות מדדים אלא רק מוצרים עוקבי מדד, המשך השוואה עד ל2025 וגם מיסוי שיש בעולם האמיתי.

עכשיו בעולם אמיתי שאי אפשר לקנות מדדים אלא רק מוצרים עוקבי מדד, המשך השוואה עד ל2025 וגם מיסוי שיש בעולם האמיתי.
בעולם האמיתי רוב האנשים בד"כ יאזנו תיק ע"י הכנסת כספים או הוצאת כספים כך שהמיסוי כמעט ולא רלוונטי או שההפרש אפילו ירד כי תשואת האגחים נמוכה יותר ממניות.

למה בעצם עצרת ב- 2016? תמשיך עוד כמה שנים כשהריבית הייתה אפסית.
אם כי אני מודה שהתוצאה מפתיעה אותי.
לא כל כך מובן לי למה אתה מופתע, חשבתי שזה די ידוע שאג"ח נתן פייט ראוי למניות עד 2008 (תלוי למה קוראים "פייט ראוי", אפשר לומר שגם היום יש),
ובעיקר בשנות ה-70 80 חצה גם לתשואה דו ספרתית (בנמוך שלה), מסיבות מובנות של משברי אנרגיה ואינפלציה ושות'.

כך שמעבר לשני העשורים הנ"ל שהיו יוצאי דופן באג"ח, ומבדיקה שלי בעבר - מניות עקפו אג"ח רק באחוזים בודדים,
יש סיבה למה כל מדריך השקעות בן יותר מכמה עשורים ממליץ לפזר בין אג"ח למניות. זה לא כי כולם היו סולידיים בומרים, בהחלט היו ספוקלנטים בעבר, זה פשוט היה משתלם.

כמובן שצריך לשים את זה בקונטקסט, הייתה אז יותר אי ודאות, מאשר בשנות ה 2010s, לעתים בצורת אינפלציה. אף אחד לא ידע ב198X אם 8% תשואה באג"ח זה טוב או רע.
לא. אין בהכרח משהו אינהרנטי במניות שנותן יותר. יש רק יותר אי ודאות, שמתרגמת לתשואה פוטנציאלית גדולה יותר.
כנראה שבגלל שגם אג"ח בעשורים האלה היה עם מרכיב ספוקלנטי חזק - איך תדע אם לקנות אג"ח של 8%, אם יתכן שמחר יצא אג"ח של 13%, או להיפך? - היתה שם תשואה חזקה.
ההמלצות האלה ל100% מניות הן מהעשורים האחרונים, והן recency bias. אנכרוניסטי להחיל אותן על העבר.

כן יש מחקרים מהזמן האחרון שמראים ש100% מניות, בתוחלת, ואפילו מינוף, עדיף לצעירים כי יש להם עשורים שלמים לתקן.
אבל גם פה יש הטייה של הזמן האחרון, והמחקרים האלה בעיקר בונים על פרמיית הסיכון שבמניות, שגורמת לתשואה עודפת, וכאמור היה את זה אז, חזק גם באג"ח.

בעולם האמיתי רוב האנשים בד"כ יאזנו תיק ע"י הכנסת כספים או הוצאת כספים כך שהמיסוי כמעט ולא רלוונטי או שההפרש אפילו ירד כי תשואת האגחים נמוכה יותר ממניות.
אני מסכים עם המסקנה מתחילת הפוסט, אבל לדעתי האיזון (ולכן המיסוי) חייב להתבצע מההון כיוון שאחרי עשורים של השקעה ההכנסה החודשית כבר לא משחקת תפקיד.

אם אתה על 10 מליון ב 50-50 והשוק יורד ב 20%, אתה צריך להביא מיליון מהבית בשביל לאזן (ואפילו יותר, כיוון שבשנים הללו הייתה קורלציה שלילית אז שווי האג"ח עלה). יקח לך כמה שנים...

לא עשיתי את הניסוי, ואני מתאר לעצמי שמישהו כן, אבל עבורי מאוד לא אינטואיטיבי לראות תשואה קרובה בין שני המסלולים עם איזון המבוסס על תזרים בלבד (ללא איזון הון והמיסוי המשתמע מכך).

אני אוסיף שגם פרקטית, האדם "הקטן" שלא מנהל קרן שכלל הנכסים בה הם מניות ואגח ויש לאזן בניהם יכול למתן תנודות באמצעות נדל"ן. למשל, להחזיק 100% בנכסים סחירים ולקבל יציבות מאחזקת נדל"ן למגורים (+השקעה). בעולם שיש קורלציה חיובית בין מניות לאגח, לפחות בזמן משברים - המקום שבו "איזון הון מוסיף המון", זאת נשמעת לי אסטרטגיה סבירה יותר.

אני מסכים עם המסקנה מתחילת הפוסט, אבל לדעתי האיזון (ולכן המיסוי) חייב להתבצע מההון כיוון שאחרי עשורים של השקעה ההכנסה החודשית כבר לא משחקת תפקיד.

אם אתה על 10 מליון ב 50-50 והשוק יורד ב 20%, אתה צריך להביא מיליון מהבית בשביל לאזן (ואפילו יותר, כיוון שבשנים הללו הייתה קורלציה שלילית אז שווי האג"ח עלה). יקח לך כמה שנים...

לא עשיתי את הניסוי, ואני מתאר לעצמי שמישהו כן, אבל עבורי מאוד לא אינטואיטיבי לראות תשואה קרובה בין שני המסלולים עם איזון המבוסס על תזרים בלבד (ללא איזון הון והמיסוי המשתמע מכך).

אני אוסיף שגם פרקטית, האדם "הקטן" שלא מנהל קרן שכלל הנכסים בה הם מניות ואגח ויש לאזן בניהם יכול למתן תנודות באמצעות נדל"ן. למשל, להחזיק 100% בנכסים סחירים ולקבל יציבות מאחזקת נדל"ן למגורים (+השקעה). בעולם שיש קורלציה חיובית בין מניות לאגח, לפחות בזמן משברים - המקום שבו "איזון הון מוסיף המון", זאת נשמעת לי אסטרטגיה סבירה יותר.
יש משהו בדבריך, אבל הנה כמה נקודות:
1. מתי מעט, בטח לכאלה שלא מפרישים הרבה כסף.

2. אנשים שמנהלים 10 מליון שח סביר שירצו לנהל מספר תיקים. חלקם לטווח ארוך עם יותר מניות וחלקם לטווח יותר קצר עם יותר אגח/זהב. אני עושה דבר דומה(ואין לי 10 מליון). בכל מקרה מצאתי שהחזקה מתחת ל 60% מניות לא יעילה ברמת הסיכון תשואה גם לתיקים שמרניים.

3. בסכומים כאלה נהוג אחת לתקופה לקנות קרנות סל חדשות כך שניתן יהיה לאזן בעזרת הקרנות החדשות יותר עם חבות המס הנמוכה יותר.

4. רוב האנשים שמנהלים תיקים כאלה לרוב גם ינהלו את חלקו בק.השתלמות או קופות גמל עם או בלי ira, ואולי ניתן לבצע את האיזון דרכם.

5. לאיזון יש השפעה בעיקר על התנודתיות ופחות על התשואה, כך שבמקרה הכי גרוע מאזנים רק עם מה שיש ולא ע"י מכירה.

6. גם כשכל זה לא קורה שווה לאזן בתנודות גדולות גם בהינתן מיסוי. דוגמה, על תיק של 8 מליון לצורך קלות חישובית.
נתונים:
א.חיסכון של 8 מליון שח(כולל אחרי 300 אלף שהופקדו)
ב. המניות נפל 25% בשנה הראשונה ותיקן את עצמן ועלו 33.33% בשנה השניה.
ג. אגח לא עלה ולא ירד בכל השנתיים האלו.
ד. בכל שנה מכניסים 300 אלף שח מכסף חיצוני.
תוצאות:
1. תיק 100% מניות - ירד ל 6 מליון, נוסיף 300. עולה ב 33% נוסיף עוד 300 אלף כסף חדש ונקבל 8.7 מליון שח כולל ההפקדות אחרי שנתיים.
2. תיק 50/50 ללא איזון מכירה של קרנות ברווח - חלק המניות ירדו ל 3 מליון האגח נשאר ב 4 מליון, נוסיף רק למניות 300 אלף שח. בשנה הבאה המניות עלו נוסיף עוד 300 אלף כסף חדש ונקבל 8.7 מליון שח. תוצאה דומה למניות תנודתיות נמוכה יותר.
3. תיק 50/50 עם איזון אקטיבי עם מכירת קרנות לצורך איזון.
סוף שנה ראשונה:מניות ירדו ל 3 מליון, נוסיף להם 300 אלף שח. האגח נשאר 4. לצורך האיזון נמכור 370 אלף שח אגח כי מתוך זה 160 אלף רווח (חייב לציין שלא יצא לראות רווח כזה באגח, בזהב כן, אבל העשור וחצי האחרונים באמת היו מיוחדים והכל לצורך הדוגמה כמובן) ו 40 אלף ילכו למס. את כל קרנות המניות נקנה בקרן חדשה כי נצטרך לבצע איזון מתי שהוא. נקבל 3.63 מניות ו3.63 אגח.

בשנה השניה המניות עלו בחזרה 33% ונקבל 4,828,000 במניות ועוד 3.63 מליון אגח. נצטרך לאזן שוב, 300 אלף שח בכסף חדש לאגח ונמכור בערך(עברתי לבערך ברשותך) 465 אלף מקרנות המניות החדשות שקנינו לפני שנה ונשלם בערך 30 אלף שח מס ואיתן נקנה אגח. נקבל 4.365~ מליון שח במניות ואגח סה"כ 8,730,000. הרווחת 30 אלף שח ולא פחות חשוב נפתרת מחלק מחבות המס העתידית של האגחים והמניות בתיק.

מסקנה: בתנודות קטנות תוכל לאזן רק מכסף נכנס, בתנודות גדולות האיזון משתלם בכל מקרה וניתן למצוא פתרונות יצרתיים כדי להקטין את חבות המס כפי שציינתי קודם ובכל מקרה תיק 50/50 הוא שמרני לכל הדעות, בטח שלטווח ארוך.

נערך לאחרונה ב:
@
יש משהו בדבריך, אבל הנה כמה נקודות:
הודעה ממש מושקעת עם נקודות מעניינות, סחטיין ותודה!
2. אנשים שמנהלים 10 מליון שח סביר שירצו לנהל מספר תיקים. חלקם לטווח ארוך עם יותר מניות וחלקם לטווח יותר קצר עם יותר אגח/זהב. אני עושה דבר דומה(ואין לי 10 מליון). בכל מקרה מצאתי שהחזקה מתחת ל 60% מניות לא יעילה ברמת הסיכון תשואה גם לתיקים שמרניים.

3. בסכומים כאלה נהוג אחת לתקופה לקנות קרנות סל חדשות כך שניתן יהיה לאזן בעזרת הקרנות החדשות יותר עם חבות המס הנמוכה יותר.
מספר תיקים - בהקשר של המיסוי כמו בנקודה השלישית שלך? אחרת, אם הכוונה לאסטרטגיה, יש לך רק תיק אחד.
4. רוב האנשים שמנהלים תיקים כאלה לרוב גם ינהלו את חלקו בק.השתלמות או קופות גמל עם או בלי ira, ואולי ניתן לבצע את האיזון דרכם.
הכוונה שלך היא לממש קה"ש מנייתית (כי הרי כדי לי להחזיק נכסים בסיכון בתיק פטור) במקרה של ירידות כדי לקנות אג"ח ולהימנע ממיסוי? אלא אם יש סיבה טובה (דמי ניהול), אני לא חושב שזה חכם. ואם הסיבה היא דמי ניהול, עדיף לממש ASAP ולא לחכות לירידות. לא? או שהתכוונת למשהו אחר...
5. לאיזון יש השפעה בעיקר על התנודתיות ופחות על התשואה, כך שבמקרה הכי גרוע מאזנים רק עם מה שיש ולא ע"י מכירה.
מסכים, זה בטוח יותר טוב מכלום.
6. גם כשכל זה לא קורה שווה לאזן בתנודות גדולות גם בהינתן מיסוי. דוגמה, על תיק של 8 מליון לצורך קלות חישובית.
נתונים:
א.חיסכון של 8 מליון שח(כולל אחרי 300 אלף שהופקדו)
ב. המניות נפל 25% בשנה הראשונה ותיקן את עצמן ועלו 33.33% בשנה השניה.
ג. אגח לא עלה ולא ירד בכל השנתיים האלו.
ד. בכל שנה מכניסים 300 אלף שח מכסף חיצוני.
תוצאות:
1. תיק 100% מניות - ירד ל 6 מליון, נוסיף 300. עולה ב 33% נוסיף עוד 300 אלף כסף חדש ונקבל 8.7 מליון שח כולל ההפקדות אחרי שנתיים.
2. תיק 50/50 ללא איזון מכירה של קרנות ברווח - חלק המניות ירדו ל 3 מליון האגח נשאר ב 4 מליון, נוסיף רק למניות 300 אלף שח. בשנה הבאה המניות עלו נוסיף עוד 300 אלף כסף חדש ונקבל 8.7 מליון שח. תוצאה דומה למניות תנודתיות נמוכה יותר.
3. תיק 50/50 עם איזון אקטיבי עם מכירת קרנות לצורך איזון.
סוף שנה ראשונה:מניות ירדו ל 3 מליון, נוסיף להם 300 אלף שח. האגח נשאר 4. לצורך האיזון נמכור 370 אלף שח אגח כי מתוך זה 160 אלף רווח (חייב לציין שלא יצא לראות רווח כזה באגח, בזהב כן, אבל העשור וחצי האחרונים באמת היו מיוחדים והכל לצורך הדוגמה כמובן) ו 40 אלף ילכו למס. את כל קרנות המניות נקנה בקרן חדשה כי נצטרך לבצע איזון מתי שהוא. נקבל 3.63 מניות ו3.63 אגח.

בשנה השניה המניות עלו בחזרה 33% ונקבל 4,828,000 במניות ועוד 3.63 מליון אגח. נצטרך לאזן שוב, 300 אלף שח בכסף חדש לאגח ונמכור בערך(עברתי לבערך ברשותך) 465 אלף מקרנות המניות החדשות שקנינו לפני שנה ונשלם בערך 30 אלף שח מס ואיתן נקנה אגח. נקבל 4.365~ מליון שח במניות ואגח סה"כ 8,730,000. הרווחת 30 אלף שח ולא פחות חשוב נפתרת מחלק מחבות המס העתידית של האגחים והמניות בתיק.
אני מסכים עם החישוב. העניין העיקרי כאן נובע מהעובדה שאג"ח לא נותן תשואה כמו מניות, ולכן חבות המס תהיה קטנה.

אני חושב שהמקרה ההפוך הוא הבעייתי - המיסוי על מניות במקרה של איזון. אבל כמו שכתבת קודם, יש לנו יכולת להתמודד עם זה ע"י מכירה בשכבות וכו'.
מסקנה: בתנודות קטנות תוכל לאזן רק מכסף נכנס, בתנודות גדולות האיזון משתלם בכל מקרה וניתן למצוא פתרונות יצרתיים כדי להקטין את חבות המס כפי שציינתי קודם ובכל מקרה תיק 50/50 הוא שמרני לכל הדעות, בטח שלטווח ארוך.
100%

הכוונה שלך היא לממש קה"ש מנייתית (כי הרי כדי לי להחזיק נכסים בסיכון בתיק פטור) במקרה של ירידות כדי לקנות אג"ח ולהימנע ממיסוי? אלא אם יש סיבה טובה (דמי ניהול), אני לא חושב שזה חכם. ואם הסיבה היא דמי ניהול, עדיף לממש ASAP ולא לחכות לירידות. לא? או שהתכוונת למשהו אחר...
להעביר חלק מהכסף מסלול בתוך קרן ההשתלמות/גמל.
מספר תיקים - בהקשר של המיסוי כמו בנקודה השלישית שלך? אחרת, אם הכוונה לאסטרטגיה, יש לך רק תיק אחד.
לא מקבל את התפיסה הזאת. יש לי גם תיקים אקטיביים וגם 2 פסיביים, אין שום סיבה להסתכל על הכל כגוש אחד אם לא תצטרך את הכל באותו זמן. לכל תיק יש יעד עתידי שונה ולכן הגיוני לנהל כמה ,אלא אם מדובר בסכומים נמוכים כי אז גם כך אין דרך לתכנן ייעוד לכל סכום.

להעביר חלק מהכסף מסלול בתוך קרן ההשתלמות/גמל.
צודק, מקבל.
לא מקבל את התפיסה הזאת. יש לי גם תיקים אקטיביים וגם 2 פסיביים, אין שום סיבה להסתכל על הכל כגוש אחד אם לא תצטרך את הכל באותו זמן. לכל תיק יש יעד עתידי שונה ולכן הגיוני לנהל כמה
למה? יכולות להיות לך כמה מטרות, עדיין יש לך תיק אחד. גם אתה מחלק אותו למספר אסטרטגיות. זאת אומרת, שכל אחד יחליט באיזה אסטרטגיות הוא רוצה להשתמש כדי להשיג את המטרות שלו. אבל אז מה המשמעות של 20% אג"ח? ביחס לאסטרטגיה המנייתית? הפסיבית? האקטיבית? אנחנו רוצה את תשומת השוק על כלל ההון, לא? מה אכפת לי מתנודתיות נמוכה על אסטרטגיה אחת אם לאחרת יש תנודתיות עצומה? מדבר בסכומים גבוהים שמזיזים את המחט" כמובן.

צודק, מקבל.

למה? יכולות להיות לך כמה מטרות, עדיין יש לך תיק אחד. גם אתה מחלק אותו למספר אסטרטגיות. זאת אומרת, שכל אחד יחליט באיזה אסטרטגיות הוא רוצה להשתמש כדי להשיג את המטרות שלו. אבל אז מה המשמעות של 20% אג"ח? ביחס לאסטרטגיה המנייתית? הפסיבית? האקטיבית? אנחנו רוצה את תשומת השוק על כלל ההון, לא? מה אכפת לי מתנודתיות נמוכה על אסטרטגיה אחת אם לאחרת יש תנודתיות עצומה? מדבר בסכומים גבוהים שמזיזים את המחט" כמובן.
דוגמה טריוויאלית לצורך ההבנה:
יש לך 3 מליון שח. אתה רוצה לקנות דירה בעוד שנתיים בסכום של 2 מליון שח, המליון הנוסף אתה צריך בעוד מליון שנה. אתה לא תשכיב עכשיו 3 מליון בקרנות כספיות מצד אחד ולא 3 מליון במניות שאולי ירדו בעוד שנתיים, זה גם לא תיק אחד של 2 מליון ומליון כי בעוד שנתיים אתה לא תבצע איזון במשיכה. אתה תבנה 2 תיקים, אחד של 2 מליון שמיועד לדירה ועוד אחד יושקע לטווח ארוך וזה נכון להרבה דברים אחרים, כסף משלים לפרישה מוקדמת עד קבלת כסף מהפנסיה, עזרה לילדים בדירה או ללימודים וכו'.

אין הגיון ביצירה של תיק אחד למתרות שונות בטווחים שונים. הפוסט המדובר של הסולידית נכתב על אדם אל הורי שכל מה שהוא מתכנן אליו הוא יציאה לפרישה מוקדמת, זה כמעט לא נכון לכל סיטואציה אחרת.

דוגמה טריוויאלית לצורך ההבנה:
יש לך 3 מליון שח. אתה רוצה לקנות דירה בעוד שנתיים בסכום של 2 מליון שח, המליון הנוסף אתה צריך בעוד מליון שנה. אתה לא תשכיב עכשיו 3 מליון בקרנות כספיות מצד אחד ולא 3 מליון במניות שאולי ירדו בעוד שנתיים, זה גם לא תיק אחד של 2 מליון ומליון כי בעוד שנתיים אתה לא תבצע איזון במשיכה. אתה תבנה 2 תיקים, אחד של 2 מליון שמיועד לדירה ועוד אחד יושקע לטווח ארוך וזה נכון להרבה דברים אחרים, כסף משלים לפרישה מוקדמת עד קבלת כסף מהפנסיה, עזרה לילדים בדירה או ללימודים וכו'.
אני מבין את הסיבה להחזיק ני"ע שונים בפוזיציות שונות בתיק, אני פשוט קורא לזה תיק אחד...

בחשבון ההשקעות שלי למשל יש אינדקסים לטווח ארוך, קרן כספית לכספים המיועדים לרכישת רכב בהמשך השנה, מניות בודדות וכו'. לכל חלק יש תפקיד, אבל זה עדיין אותו תיק.
אין הגיון ביצירה של תיק אחד למתרות שונות בטווחים שונים. הפוסט המדובר של הסולידית נכתב על אדם אל הורי שכל מה שהוא מתכנן אליו הוא יציאה לפרישה מוקדמת, זה כמעט לא נכון לכל סיטואציה אחרת.
אני לא מסכים, ולמעשה גם אתה לא - אחד הטיעונים הוא שהצעת לאזן את הקה"ש בזמן הפסדים. רוב האנשים משתמשים במילה "תיק" עבור חשבון ההשקעות ותו לא.

אולי זה פשוט סמנטיקה, לתפיסתי הפוסט שציטטתי מקדם הקצאת נכסים הוליסטית ולא רק בהסתכלות של ני"ע בחשבון ממוסה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Yevgeny גליון השוואת תשואה - קרנות צוברות מול מחלקות שוק ההון 21
SolidAce השוואת פקדונות שוק ההון 2
ה השוואת 2 מסלולי S&P500 של מגדל בתשואה שונה לחלוטין פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
N פעם ראשונה פה והשאלה היא לגבי השוואת עמלות שוק ההון 5
E השוואת השתלמות בניהול אישי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ל השוואת ביצועי ETF שנסחר בבורסות שונות שוק ההון 2
I השוואת סטטוס למתחמי פינוי בינוי נדל"ן 1
ח השוואת דמי ניהול פנסיה - האם אני או אתם משלמים יותר מדי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 44
JBUZZ השוואת קרנות כספיות לפיקדון בנקאי שוק ההון 48
ה המלצות הוועדה: השוואת תנאי מיסוי למסחר עצמאי שוק ההון 40
מומו הברווז השוואת מערכות מסחר (ברמה הטכנולוגית) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
E השוואת קניית דירה לשכירה נדל"ן 8
M קניית $ השוואת IBKR מול בנק מקומי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 16
S השוואת משכורת בין טקסס לתל אביב אוף טופיק 6
ד השוואת מניה לקרן סל? שוק ההון 2
פחדן השוואת עלות: העברת כספים לIBKR פוסטים מאיכות נמוכה 5
S אודה להמלצה על אתר אחד שמאפשר השוואת גרפים/תשואות גם של ETF אמריקאיות וגם של ETF איריות שוק ההון 11
צ השוואת מספרי ניירות ערך (טיקרים) שוק ההון 7
J השוואת עמלות בקניית ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 42
ס השוואת קופת גמל להשקעה מול מסחר עצמאי שוק ההון 15
M קניית דירה ראשונה בפרויקט דירה בהנחה - השוואת תמהילים נדל"ן 52
V השוואת ביטוחי בריאות פרטיים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
ס השוואת פתיחת חשבון בנק בקפריסין מול אנגליה צרכנות פיננסית 2
D השוואת דמי ניהול או מעבר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
M על השוואת מחירים נכונה למוצר בסופר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 39
F השוואת עמלות מסחר ב-tase.co.il ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
A השוואת אפשרויות פדיון פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M השוואת תשואות בS&P 500 בקרונות השתלמות / קופות גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
M השוואת קרנות השתלמות וקופות גלמל להשקעה מחקה מדד SP 500. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א השוואת תשואות קופות גמל לסנופי שוק ההון 8
כ השוואת ביצועי קרנות נאמנות למדד שוק ההון 4
T השוואת תשואות קרנות מחקות ישראליות מול איריות - ממצאים אמפיריים? פוסטים מאיכות נמוכה 0
A מכירים אתר השוואת תיקים שלוקח בחשבון מס על איזון? שוק ההון 19
I השוואת תנאים בבנק מזרחי להצעות הייטקזון/מועדון הוט צרכנות פיננסית 42
I השוואת תמהילים של משכנתא נדל"ן 9
T השוואת עמלות בין הבנק למיטב דש שוק ההון 11
Mose השוואת הצעות של בתי השקעות ישראליים שוק ההון 26
א השוואת הצעת עבודה אמריקאית לישראלית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
C השוואת תנאים בפנסיה והשתלמות עבור מחקי מדד/IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y השוואת משכורות בהייטק התפתחות אישית 12
K השוואת תיק מנוהל לתיק עצמאי שוק ההון 2
S ביטוח רכב - השוואת מחירים 2021 צרכנות פיננסית 9
Y אלטשולר שחם VS מיטב דש - השוואת תשואות שוק ההון 28
משה גל אוזניות כפתור בלוטות' מומלצות וסולידיות. השוואת דגמים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5
M השוואת ברוקרים לקה"ש וקפ"ג IRA ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
G השוואת תנאי עמלות בין אקסלנס לאחרים שוק ההון 15
1337justme השוואת פקדונות צמודי מדד שוק ההון 9
מ מסמך השוואת ביטוחי בריאות של לשכת סוכני הביטוח צרכנות פיננסית 2
Y השוואת פנסיה+השתלמות צרכנות פיננסית 3
ע השוואת קרן השתלמות לעצמאים שוק ההון 2

נושאים דומים

Back
למעלה