• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

חישובי תשואה מאג"ח

• פותח הנושא פותח הנושא isalidiq
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

isalidiq

משתמש בכיר
דירוג
547
יש משהו שאני לא מצליח להבין לגבי תשואה מאג"ח. ניקח לדוג' אג"ח ממשלתי שקלי 1026. נניח אני קונה עכשיו ומחזיק עד לפדיון.
מחיר: 104.81, ריבית נקובה: 6.25, שנים לפירעון: 1.75. נתון תשואה ברוטו: 4.22% (ביזפורטל)
אבל אם אני מחשב תשואה לפי פקודת RATE באקסל, אני מקבל תוצאה שונה.
RATE(1.75,6.25,-104.81,100) = 3.37%.

מישהו יודע להסביר לי מה ההבדל? ובאופן כללי איך לחשב תשואת אג"ח כמו בדוגמה הנ"ל, בהנחה ואני מחזיק עד לפדיון ולא משקיע את הקופון מחדש

בשרשור של אייק יש הרבה מאוד דוגמאות לחישובי אג"ח

בשרשור של אייק יש הרבה מאוד דוגמאות לחישובי אג"ח
קראתי בעבר את אייק, ולא מצאתי שם הסבר מסודר לשאלה שלי.
יותר מחפש להבין איך לעשות את החישוב בעצמי ולא להסתמך על נתוני התשואה באתרים.
לדוג' ממשל גלובל 03/26 רשום תשואה של 18.31% (גם במאיה) - ולא מצליח להבין איך חישבו את זה

יש שם חישוב של @ירח אפל שאם אני מתבסס עליו אני באמת מגיע לתשואה כמו שיצא לי בפקודת RATE שכתבתי לעיל
אז למה התשואה לפדיון מופיעה 4.22% באתרים? או הדוג' של ממשל גלובל 03/26?

יכול להיות שמה שעושה את ההבדל זה אם משולם קופון אחרון בתאריך הפדיון.
יכול לתת לי דרך איך לחשב תשואה?
כי לדוג' עבור אג"ח 0142 החישוב שלי יוצא כמו שכתוב באתר (וזה גם ממשלתי שקלי), לא מבין את חוסר העקביות הזו
אה, זה אג"ח דולרי. בכל האתרים יש באגים בחישוב התשואה שלו.
יש מצב שהערך הנקוב הוא לא 100 אלא ערך הדולר בשקלים ביום ההנפקה?

עשיתי בעבר חישוב מדויק לאג"ח ממשלתי מסוים בשרשור הזה עם הסברים. אני רואה שהלינק לקובץ אקסל פג תוקף אז העלתי אותו מחדש לכאן
אם אני מכניס את המספרים עבור האג"ח שלך (1026) ואני מקבל 4.3% ביחס ל4.23% שלהם אז אני טועה קצת איפה שהוא כי ביזפורטל וגלובס מסכימים על התשואה ברוטו. הוספתי לאקסל המקושר את החישוב לאג"ח שציינת בנוסף לאג"ח שהיה בו.

נערך לאחרונה ב:
עשיתי בעבר חישוב מדויק לאג"ח ממשלתי מסוים בשרשור הזה עם הסברים. אני רואה שהלינק לקובץ אקסל פג תוקף אז העלתי אותו מחדש לכאן
אם אני מכניס את המספרים עבור האג"ח שלך (1026) ואני מקבל 4.3% ביחס ל4.23% שלהם אז אני טועה קצת איפה שהוא כי ביזפורטל וגלובס מסכימים על התשואה ברוטו. הוספתי לאקסל המקושר את החישוב לאג"ח שציינת בנוסף לאג"ח שהיה בו.
תודה אעבור על זה.
אבל בא ננסה לחשב רגע ידנית ותסביר לי למה החישוב לא נכון.
הקופון+החזר: 100+(100*0.0625*1.75) = 110.9375
העלות: 104.81
התשואה: 110.9375/104.81 = 1.0584
נוציא שורש עם בסיס 1.75 פחות 1 כדי לקבל תשואה שנתית:
3.29%

מה אני מפספס?

*ערכתי* - דייקתי את החישוב, שהרי הקופון מחולק ולא נצבר ריבית דריבית

נערך לאחרונה ב:
אני חושב שהחישוב קופון והחזר שלך אינו נכון, אתה מקבל קופון אחד ב30.10.2025 על 6.25 וב31.10.2026 על 106.25 (קופון + החזר), סה"כ 112.5 ולא 111.192.
חלקי 104.81 זה 1.073 ואחרי השורש זה נותן לי 4.12%, זה חישוב פחות מדויק מהXIRR אבל לא בא לי כל כך לפתוח את הנוסחאות עד הסוף כרגע כדי לראות מה בדיוק ההבדל.

אני חושב שהחישוב קופון והחזר שלך אינו נכון, אתה מקבל קופון אחד ב30.10.2025 על 6.25 וב30.10.2026 על 106.25 (קופון + החזר), סה"כ 112.5 ולא 111.192
הקופון הוא קבוע לא משנה מתי אני קונה את האג"ח?
הסיבה שיצא לי פחות כי הריבית נצברת רק על 3/4 שנה ולא על שנה שלמה (ככה אני מכיר שמחשבים ריבית באג"ח)
אא"כ באמת הקופון קבוע ולא מתחשב מתי קנית

הקופון הוא קבוע לא משנה מתי אני קונה את האג"ח?
הסיבה שיצא לי פחות כי הריבית נצברת רק על 3/4 שנה ולא על שנה שלמה (ככה אני מכיר שמחשבים ריבית באג"ח)
אא"כ באמת הקופון קבוע ולא מתחשב מתי קנית
לקופון באמת לא אכפת מתי קנית, הוא מחולק בסכום קבוע (אין לי מושג איך זה עובד בצמוד והאם זה שונה בדרך כלשהי) בתאריך ידוע מראש.
לאג"ח הזה אפשר לראות היסטוריה בביזפורטל https://www.bizportal.co.il/bonds/quote/dividends/1099456 (אין לי מושג למה התשלום שם משתגע בין 6.23 ל6.28, זה אמור לדעתי להיות תמיד 6.25) ובעמוד אחר שלהם https://www.bizportal.co.il/bonds/quote/bondsdata/1099456 אפשר לראות את התשלומים הבאים (6.3 ו6.2? מעגלים פעם למטה פעם למעלה? אין לי מושג..). משום מה לא הצלחתי למצוא את זה באתר הבורסה.

דווקא כשאתה קונה את האג"ח רגע לפני חלוקת קופון אתה לכאורה ממקסם על השווי כי רגע אחרי אתה תקבל קופון לעומת זאת אם קנית אחרי החלוקה יש לך שנה לחכות. את זה פותרים ע"י "מחיר מתואם" שאומר לך שהשווי ההוגן של האג"ח עולה עד חלוקת הקופון ואז יורד בחזרה ל100 וחוזר חלילה.
נראה לי שכתבתי את כל זה בפוסט שאליו קישרתי.
בכל אופן חישוב הXIRR באקסל לוקח את כל זה בחשבון, זה למה הוא צריך תאריכים מדויקים.

דווקא כשאתה קונה את האג"ח רגע לפני חלוקת קופון אתה לכאורה ממקסם על השווי כי רגע אחרי אתה תקבל קופון לעומת זאת אם קנית אחרי החלוקה יש לך שנה לחכות. את זה פותרים ע"י "מחיר מתואם" שאומר לך שהשווי ההוגן של האג"ח עולה עד חלוקת הקופון ואז יורד בחזרה ל100 וחוזר חלילה.
אני מבין. זה גם מסביר למה עבור אגח 0142 החישובים יוצאים זהים (כי החלוקה בינואר ואנחנו בינואר). תודה

אך מדוע אתה משתמש בXIRR, לא מספיק חישוב RATE פשוט באקסל?

נראה לי שRATE היה נותן אותה התשובה כמו XIRR אם התאריכים היו מסתדרים, כלומר אם אתה מסתכל על הלוואה שמתחילה ברגע זה ותשלם קופון בדיוק בעוד שנה מהיום (אבל לא וידאתי את החישוב שלו ויכול להיות שאני טועה בנוגע למה שהוא עושה).
XIRR לוקח בחשבון מה התאריך של היום והתאריכים המדויקים של הקופונים וההחזר. זה בעצם אותו האפקט שאמרתי מקודם, אם אני קונה אג"ח שמחזיר לי קופון ראשון מחר (נגיד במחיר שוק של 105), התשואה השנתית שלי יותר גבוהה מאשר אם אני קונה אותו חצי שנה לפני הקופון (באותו המחיר שוק של 105). כדי שהתשואה תהיה זהה לשני המקרים שתיארתי, מחיר השוק שבו הייתי אמור לקנות חצי שנה לפני קופון היה צריך להיות קצת יותר נמוך.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
P הכנסות שכירות פטורות - האם משפיעות על חישובי מס אחרים? נדל"ן 12
S חישובי מס ב-IB ושער קנייה ממוצע ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
D חישובי סכום שהותר בסעיפי הניכויים והזיכויים בשומת מס הכנסה 2020 מיסים 0
4 חישובי מס ותשואה נטו אג"ח ממשלתי לא צמוד (ישיר ודרך קרנות) וכמה שאלות נוספות שוק ההון 1
Y חישובי מיסוי אגח מיסים 0
OrZ בלבול בנושא חישובי מס בניירות זרים במערכת ספארק\אורדרנט שוק ההון 0
O חישובי חשיפה של קרנות השתלמות\קופות גמל שוק ההון 0
אנא-אל חישובי אגח - פיינלי שוק ההון 29
מתכנת עתירה לבג"ץ בנושא חישובי ריבית בהלוואות על ידי הבנקים צרכנות פיננסית 2
M אג"ח ממשלתי שיקלי וחישוב תשואה שוק ההון 1
$$$ טראמפ $$$ מה עושים עם 100,000 שקל שחייבים להביא תשואה גבוהה?? שוק ההון 63
מ אג"ח כמחולל תשואה לטווח קצר שער הקהילה 20
Gari מציאת התשואה לפדיון של קרן אג"ח מסוג תשואה לפדיון מסוג "bullet" שוק ההון 5
ה הצעת משרד האוצר: שינויים בהקצאת תשואה מובטחת בפנסיה המקיפה (שוב) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 36
efrat הצעה לקורס וליווי עם תשואה מובטחת חלומית שוק ההון 28
T תשואה מוזרה בקרן מחקה שוק ההון 30
צ השוואת תשואה של תיקי השקעות שוק ההון 23
א איך למסלול של אינפיניטי יש תשואה גבוהה יותר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
D.Tanz תשואה סנופי YTD - שאלה שוק ההון 4
M אג"ח דולרי של מדינת ישראל 6.5% תשואה שוק ההון 63
Y חישוב תשואה סולידית על הלוואה שוק ההון 4
ת בסופו של דבר קרן כספית כן מייצרת תשואה ריאלית חיובית? שוק ההון 43
N איך מחשבים תשואה מצטברת ? שוק ההון 2
T מיקסום תשואה במכירת דירה שעוברת פינוי-בינוי נדל"ן 19
F ממוצע תשואה נדלן לעומת שוק ההון נדל"ן 13
O מהי בעיניכם תשואה טובה ומציאותית פוסטים מאיכות נמוכה 51
י מנגנון הבטחת תשואה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
L דמי ניהול אל מול תשואה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
ה תדירות איזון מנגנון תשואה מובטחת בקרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א שאלה על תשואה לשינוי מעלות שוק ההון 2
חדש בשוק תשואה של קרן אג״ח שוק ההון 3
ptom תשואה עודפת לכאורה צרכנות פיננסית 9
O תשואה דירה להשקעה נדל"ן 9
MaorRocky קופת גמל לא מחזירה לי תשואה של השוק ואני לא מבין למה שוק ההון 2
A מחזור פקדונות צמודים למדד – תוספת תשואה? צרכנות פיננסית 14
A חישוב תשואה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ה חישוב תשואה מאג"ח ממשלתי לא צמוד שוק ההון 11
I מנגנון תשואה מובטחת בפנסיה כיצד הוא עובד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
K תשואה על נדל''ן במרכז נדל"ן 12
אבי.נהיר תשואה חסרת סיכון להשוואה נדל"ן 4
N תשואה לפדיון אף פעם לא נכונה שוק ההון 54
M מקסום סכום מושקע בקרנות IRA? (נראה שמפסידים את היתרון בדמי ניהול בהפסד תשואה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
E אם אני קונה מחקה מדד - 1159250 בבנק או בבית השקעות זה אותה תשואה בדיוק או שיש סטיות? שוק ההון 4
ח פער בין תשואה ממוצעת להחזר בפועל שוק ההון 6
B s&p500 פנסיה לעומת גמל הבדלי תשואה שוק ההון 3
N חישוב תשואה של אגח צמוד מדד לפדיון שוק ההון 18
ה תשואה שקרובה לבנק ישראל שוק ההון 15
D הבדלי תשואה בין אותה הקרן שנסחרת במטבעות שונים שוק ההון 1
S תשואה חודשית מנדל״ן כתחליף פנסיה נדל"ן 12
S אלטרנטיבה אגחית לקרן כספית המבטיחה תשואה ריאלית ולא תשואה שקרובה לריבית בנק ישראל? שוק ההון 33

נושאים דומים

Back
למעלה