• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מהי בעיניכם תשואה טובה ומציאותית

• פותח הנושא פותח הנושא Ori2024
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Ori2024

משתמש רשום
דירוג
7
מה תיחשב בעיניכם תשואה שנתית טובה וריאלית לתיק השקעות/מסחר המנוהל עצמאית? 7%? 10%? 15%? משהו אחר?

יש לך מספר ? איזשהו ממוצע שעליו אתה מסתכל?

סיכון רגיל. במה מודדים סיכון?

סיכון רגיל. במה מודדים סיכון?
בסטיית תקן.
כמה % את מוכן להפסיד.
ולאורך כמה זמן.

לדוגמא - סולם הסיכונים (ולכל אחד יש תשואה צפויה):
מק"מ וקרן כספית (בטוח - אבל סיכון אינפלציה)
אג"ח ממשלתי
אג"ח קונצרני + מניות דיבידנד
מניות + אג"ח זבל

אם בבנק אני מקבל 5% חסר סיכון, אז מעל 5% נחשב תשואה טובה.

תנודתיות זו המידה המקובלת.
זה נכון במאמרים אקדמיים, ועדיין אני לא אוהב את ההגדרה הזו.

ראשית, "תנודתיות" מרמזת שכל מה שיורד גם יעלה בחזרה כי יש איזה מחזוריות ורק צריך לחכות. זה לא נכון - תסתכל למשל על ARKK.

ושנית, לרוב המשקיעים המתחילים (נדמה לי שפות"ש כזה) אין את הסבלנות והם יצאו מהשוק מיד לאחר קיבוע ההפסד הראשון.

לכן אני חושב שהגדרה טובה יותר עבור סיכון למתחילים היא "כמה כסף אתה מוכן לאבד".

זה נחשב שאתה לא מוכן לקחת סיכון בהשקעות, ותצטרך להסתפק בתשואה של 4% נומינלי (1% ריאלי).
כלומר זה הולך לפי כמה אני מוכן להפסיד? אם אני מוכן להפסיד 15% אני יכול לבנות על תשואה של 15%?

כלומר זה הולך לפי כמה אני מוכן להפסיד?
כן, תשואה תמיד באה עם סיכון.
נניח, כדי לקבל תשואה של 10% צריך לסכן 50% בשנים הגרועות.

השאלות שלך ממש בסיסיות, אני מציע שתדבר עם ג'מיני או איזה צ'ט בוט אחר עד שתסגור את הבסיס. היתרון של הבוטים האלה הוא שיש להם הרבה מאוד סבלנות...

תשואת מדד המניות שמשקף הכי טוב את השוק העולמי- (עמלות הכרחיות + מיסים)

ראשית, "תנודתיות" מרמזת שכל מה שיורד גם יעלה בחזרה כי יש איזה מחזוריות ורק צריך לחכות. זה לא נכון - תסתכל למשל על ARKK.
זה נכון (באופן כללי) לגבי ASSET CLASS שלם, לא לגבי ASSET בודד.

סיכון השוק נמדד בתנודתיות שלו (וכך גם הסיכון של אג"ח והסיכון של נדל"ן והסיכון של מתכות או נפט וכיו"ב).
ביום שבו השוק (או הנפט או הנדל"ן) לא יהיה מחזורי אלא פשוט יהפוך לחסר ערך לחלוטין - הוא ממילא היום שבו אין יותר כלכלה עולמית ולכן לא תרחיש רלוונטי.

סיכון כזה - שאותו ניתן למדוד ולתמחר - בא לידי ביטוי בפרמייה (הנחה) הולמת בתמחור הנכס(ים), מה שמתורגם בסופו של דבר לתשואה.

זאת לעומת סיכונים אידיוסינקרטיים שייחודיים לנכס ספציפי (נניח מניית אנרון שלפתע קורסת בגלל מעילת כספים או כל דבר דומה) שבאופן כללי אינם באים בהכרח לידי ביטוי בפרמיה שמתורגמת לתשואה - בעיקר על שום הקושי האינהרנטי לחשב או להעריך אותם וגם הפוטנציאל של אירועים בלתי צפויים לחסל באופן פרמננטי את הערך של הנכס.

לכן לטעמי נכון לדבר במונחים של תנודתיות כאשר עוסקים בשוק בכללותו (או בקרנות סל מאוד רחבות) ולעומת זאת הטרמינולוגיה של "אובדן ההשקעה" רלווטי בעיקר למקרים של השקעה בנכס ספציפי (מניה של חברה, דירה, וכו').

לכן לטעמי נכון לדבר במונחים של תנודתיות כאשר עוסקים בשוק בכללותו
גם בעייתי, למשל השוק היפני ירד באופן עקבי בין 1990 ל- 2012 ורק עכשיו חזר לעצמו.
תגיד שזה לא שוק מייצג? אם אני זוכר נכון אז בזמנו הוא היה יותר גדול מהשוק האמריקאי.

בכל אופן גם אם עכשיו השוק חזר לעצמו, "מחזוריות" של 34 שנה לא תנחם את המשקיע הממוצע בהפסדים שלו.

זה נכון במאמרים אקדמיים, ועדיין אני לא אוהב את ההגדרה הזו.

ושנית, לרוב המשקיעים המתחילים (נדמה לי שפות"ש כזה) אין את הסבלנות והם יצאו מהשוק מיד לאחר קיבוע ההפסד הראשון.

לכן אני חושב שהגדרה טובה יותר עבור סיכון למתחילים היא "כמה כסף אתה מוכן לאבד".

יכול להיות שאני מוטה לחלוטין כי אני מבין מתמטיקה וסטטיסטיקה, אבל בגדול אני לא רואה ב"תנודתיות" שום דבר שמרמז שכל מה שירד גם יעלה.

למעשה בהילוך מקרי/הילוך שיכור רגיל (לא מוטה) כל מה שירד גם יעלה בלי קשר (בכלל!) לתנודתיות ההילוך.

מבחינתי תנודתיות מדברת על "כמה סביר שהתשואה שאקבל היא בערך התוחלת לה ציפיתי".
באג"ח שמחזיקים עד פדיון, למשל, התשואה ידועה מראש ולכן התנודתיות (ולכן הסיכון) הנומינליים הם 0. לפחות בעולם המונחים שלי, לזו הכוונה שאג"ח הוא "סולידי" או "חסר סיכון".

השקעה בסנופי למשל אמורה לתת כ7% ריאלי בשנה בתוחלת, שזה נניח ~5-6% ריאלי יותר מאג"ח, אבל זה בא עם מחיר של תנודתיות - לא נקבל 7% תשואה "כמו שעון" בכל שנה, אלא כל שנה תהיה מספר כלשהו בין מינוס עצום לפלוס עצום, עם ממוצע* של 7%.
כמובן, שנים בהן סנופי עשה תשואה ריאלית שאינה בטווח 5%-9% למשל הן די נפוצות אבל שנים שבהן סנופי ירד ביותר מ20% או עלה ביותר מ30% הן כבר יחסית נדירות.

קרן סל כגון ARKK, אם כבר מדברים עשויה לתת בתוחלת תשואה גבוהה מסנופי (לא בטוח בכלל). בכל אופן מה שבטוח זה שיש לה תנודתיות עצומה - גם אם בתוחלת היא מרוויחה 20% בשנה, ברור שיש לה שנים שהיא נותנת 100% תשואה ושנים שהיא נותנת מינוס 50% תשואה.

*ממוצע גיאומטרי

השקעה בסנופי למשל אמורה לתת כ7% ריאלי בשנה בתוחלת, שזה נניח ~5-6% ריאלי יותר מאג"ח, אבל זה בא עם מחיר של תנודתיות - לא נקבל 7% תשואה "כמו שעון" בכל שנה, אלא כל שנה תהיה מספר כלשהו בין מינוס עצום לפלוס עצום, עם ממוצע* של 7%.
כמובן, שנים בהן סנופי עשה תשואה ריאלית שאינה בטווח 5%-9% למשל הן די נפוצות אבל שנים שבהן סנופי ירד ביותר מ20% או עלה ביותר מ30% הן כבר יחסית נדירות.
רק מרגיש את הצורך לציין כי ההתייחסות להשקעה במדדים כמו איזה תרגיל מתמטי ולהגיד שהשקעה בסנופי היא משהו ״שאמור״ לתת 7% ריאלי(!) בשנה זה בעיני מתכון למפח נפש .
הייתי נזהר הרבה יותר ומכוון יותר נמוך .

כמו שאומרים כאן לא מעט, אבל משום מה זה נשכח כשמדברים על השקעה מדדית, אין תשואות העבר מעידות על העתיד .

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
F השקעה למשך 50 שנים... מהי דרך הכי טובה? שוק ההון 6
ג'וני לנד מהי הנוסחה לחישוב מח"מ? שוק ההון 14
T מהי "שָנָה" בהגדרת תושב חוזר ותיק, טופס 113 של מס הכנסה מיסים 3
שואף מהי החלטת הפארטו המוצלחת שלך? התפתחות אישית 7
N מהי דמוקרטיה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 150
D מהי ריבית תיקונים? פוסטים מאיכות נמוכה 0
T מהי הדרך האופטימלית להחליף קרן אחת באחרת? שוק ההון 9
X מהי הדרך הזולה ביותר להעביר להמיר יורו ולהעבירם לבנק בישראל? צרכנות פיננסית 1
tomchoook מהי הדרך הזולה ביותר לבצע money order או cashier’s check? צרכנות פיננסית 1
S מהי אסטרטגיית איזון התיק שלכם? שוק ההון 11
פ מהי הדרך המומלצת לשלם על דירה? נדל"ן 4
כנשר מהי הדרך האופרטיבית ביותר לפנות אל ישראכרט בכדי להאריך פטור מדמי כרטיס? צרכנות פיננסית 2
T מהי הדרך הכי מהירה למכור רכב יד 2? אוף טופיק 3
ת 1,500 שקל בכל שבוע סל קניות, חריג ? מהי עלות הסל השבועי שלכם? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 41
גרהם מהי עמלה סבירה בבנק? צרכנות פיננסית 46
ש מהי תוכנית אג"ח למי שרוצה שישים אחוז אג"ח שוק ההון 0
ע מהי קרן י' בחברות הביטוח? שוק ההון 1
Y מהי עמלת העברת ני"ע זר מבנק ישראלי לברוקר ישראלי? שוק ההון 4
M מעוניין לפתוח קופת גמל להשקעה - מהי האפשרות הזולה ביותר? שוק ההון 3
ITS מהי הדרך הטובה ביותר להתנייד כיום בגוש דן ללא רכב? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 44
Myrath מהי התכונה שאתם הכי צריכים לשחרר ממנה? אוף טופיק 16
א מהי עבדות מודרנית לדעתכם? אוף טופיק 3
ש צעיר ומבולבל, מהי מטרת החיים? אוף טופיק 62
M מהי הדירה הכי זולה לקנייה בישראל ובאיזה איזור? נדל"ן 5
Yuvalbuz3 אך אני יודע מהי תשואה שנתית טובה ? שוק ההון 84
לא חשוב שמות מהי משמעות השינויים של כרטיס האשראי "ישראכרט"? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
amidar מהי הדרך למכור מניות במינימום הפסד? שוק ההון 24
TheMailMan מהי חופשת הקיץ הסולידית שלכם ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 117
ש חדש בתחום, תוהה מהי הדרך הנכונה שוק ההון 58
מ מהי עלות מחיה מינימלית לנפש מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
ה מהי הדרך הזולה ביותר להשקעה בנפט כסחורה בתיק? שוק ההון 32
ל מהי עמלת המרה בתעודות סל? שוק ההון 10
waskindalost מהי עמלת מינימום סבירה לרכישת ניע ? שוק ההון 1
kaligola חלקות דיבידנד או השקעה בקרן - מהי הטרמינולוגיה? שוק ההון 7
הנועזת מהי השקעה "סולידית" ומהי השקעה "מסוכנת"? שוק ההון 27
דימה מהי ה"ריבית במשק" והקשר שלה לאג"ח? שוק ההון 7
Y חישוב תשואה סולידית על הלוואה שוק ההון 4
ת בסופו של דבר קרן כספית כן מייצרת תשואה ריאלית חיובית? שוק ההון 43