מישהו חישב שהוא יחסוך רק 20 שקל אם יעבור קרן כספית, אז הוא הבין שזה זניח לחלוטין ועדיף לו להשקיע את כוחותיו בדברים חשובים יותר מלחסוך 20 שקל, ואז מישהו כתב לו והפחיד אותו שאם הוא יהיה כבשה שלא עושה כלום שמעלים לה את דמי הניהול בסופו של דבר המנהלים של הקרנות יבינו שאפשר לעשות כרצונו ויעלו את דמי הניהול עוד או אפילו יותר גרוע יעלו את דמי הניהול בקרנות הסל המנייתיות.
האם אלו סתם הפחדות או שיש קצת אמת בטענה הזו?
זה
אני הייתי, ואני לא "הפחדתי" אף אחד ולא קראתי לאף אחד כבשה בעדר אלא להיפך, ניסיתי להניע לפעולה מתוך הבנה של תפיסת המציאות
שאני אוחז בה לאותו הרגע.
לא חייב להסכים ואפשר להתעלם ממני בכיף.
אפילו
ציטטו אותי בגלובס (!) ואני עכשיו מפורסם על גבול הסלב על בפורום, אז אני מבקש שלא לקנא ולהעריץ אותי מרחוק.
מה לא היה מובן במה שרשמתי?...
אתה רוצה שאסביר שוב בהודעה ארוכה יותר?
אתה רוצה הסבר מפורט על איך החיים עובדים?
ולגבי השאלה שלך:
"בסופו של דבר קרן כספית כן מייצרת תשואה ריאלית חיובית?"
אני שואל את עצמי אם אני מבין את השאלה או שאני מתבלבל... נדמה לי שאני מתבלבל אפילו שהשאלה פשוטה ואני מסתבך עם עצמי?
כן, אתה מייצר תשואה בקרנות כספיות (אלא מה?).
כן, התשואה היא ריאלית (כלומר מנכים ממנה את שיעור האינפלציה ב- % שהיא במילים אחרות כמעט מדד המחירים לצרחן).
כן, התשואה היא חיובית ולא הפסדית (התשואה חיובית, כלומר בפלוס).
אז אם הבנתי נכון את השאלה, ובלי AI, התשובה לשאלה שלך ממה שאני מבין ואולי אני טועה כי אני לא גאון פיננסי של אימא - היא לא.
אתה תמיד תצא "קצת" מופסד, אבל הרבה פחות מופסד ממכשירים אחרים כמו פיקדון בנקאי. אבל זה הכי טוב שיש כרגע בסביבת ריבית שנחשבת גבוהה טזמינות 100% יום למחרת.
קרנות כספיות צפויות לעשות תשואה שנתית בקירוב לריבית בנק ישראל שהיא כיום 4.5% וכל הקרנות הכספיות נכון להיום וממה שאני יודע (אני לא יודע) - לא עקפו את ריבית בנק ישראל.
באמת יש מצב שאני טועה. אולי לילה לי מדי ומודה שאני כבר לא בשיא הפוקוס.