• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

בסופו של דבר קרן כספית כן מייצרת תשואה ריאלית חיובית?

• פותח הנושא פותח הנושא תמיר כהן
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

תמיר כהן

משתמש סולידי
דירוג
11
קראתי על הרבה אנשים משמיצים קרנות כספיות וטוענים שקרנות כספיות כמעט תמיד יניבו תשואה ריאלית שלילית, אבל יש לנו כאן דוגמה אמיתית ונתונים, כל מי שהשקיעו הקרן כספית ה2024 צריך הרוויח ריאלי וצריך לשלם מס אם ימכור.
האם זאת שמע מיוחדת במינה ולרוב זה לא המקרה?
מה קורה כאן?

וחוץ מזה, האם המשפט הבא הוא הפחדה נטו או שיש בו אמת וכדאי לנקוט פעולה ולא להיות כבשים?
"תמשיכו להיות קהל שבוי שלא נוקט פעולה בכספיות, מחר מנהלי הקרנות יתקעו אתכם גם במחקות, שם יהיה כואב באמת לפדות…"

נערך לאחרונה ב:
מה קורה כאן?
תחשוב באיזה ריבית היית מוכן להשקיע אם האינפלציה היא X אחוזים.
בסופו של דבר הגוף הלווה צריך להיות אטרקטיבי.

"תמשיכו להיות קהל שבוי שלא נוקט פעולה בכספיות, מחר מנהלי הקרנות יתקעו אתכם גם במחקות, שם יהיה כואב באמת לפדות…"
לא ברור לי ההקשר, אבל נשמע כמו קשקוש.

בסופו של דבר הגוף הלווה צריך להיות אטרקטיבי.

לא ברור לי ההקשר, אבל נשמע כמו קשקוש.
בלי קשר-אני בהלם מצירוף המקרים שקרה כאן, בדקתי אם קיבלתי התראות רק עכשיו מאז ששאלתי את השאלה, ראיתי שאין, לחצתי אחרי בדיוק שניה אחת לבדוק פעם נוספת שבטוח אין ובדיוק אז פרסמת תגובה.

לא ברור לי ההקשר, אבל נשמע כמו קשקוש
מישהו חישב שהוא יחסוך רק 20 שקל אם יעבור קרן כספית, אז הוא הבין שזה זניח לחלוטין ועדיף לו להשקיע את כוחותיו בדברים חשובים יותר מלחסוך 20 שקל, ואז מישהו כתב לו והפחיד אותו שאם הוא יהיה כבשה שלא עושה כלום שמעלים לה את דמי הניהול בסופו של דבר המנהלים של הקרנות יבינו שאפשר לעשות כרצונו ויעלו את דמי הניהול עוד או אפילו יותר גרוע יעלו את דמי הניהול בקרנות הסל המנייתיות.
האם אלו סתם הפחדות או שיש קצת אמת בטענה הזו?

אני מניח שהתכוונת להשקיע במניות ולא בקרן כספית (מההנחה שקרן כספית היא חיסכון ולא השקעה)
אשקיע כל עוד הרווח הריאלי חיובי, כלומר עד אינפלציה של 8% בערך.
אבל אם ריבית בנק ישראל תעלה בגלל האינפלציה, אז הקרנות הכספיות גם יעלו והם יעשו תשואה דומה למניות, ואז כבר לא שווה לי להשקיע במניות.

באופן כללי עדיף להשקיע בקרנות איריות ואז לא מקפיצים לך את העלות. הישראליות גם יאלצו להגביל את העליה כדי להישאר תחרותיים.

אני מניח שהתכוונת להשקיע במניות ולא בקרן כספית
לא, התכוונתי לכספית. נניח שהאינפלציה היא 5%. האם היית מוכן לקבל ריבית של 4%? 6%?

באופן כללי עדיף להשקיע בקרנות איריות ואז לא מקפיצים לך את העלות.
למה זה משנה שהקרן מאוגדת באירלנד? מה שחשוב זה שמנהל הקרן ישראלי לא? למשל הקרן 1209220 קרן אירית של אינבסקו שנסחרת בישראל, היא לא תקפיץ את העלות? למה היא לא נחשבת ישראלית?

הישראליות גם יאלצו להגביל את העליה כדי להישאר תחרותיים.
אבל זו מלכודת דבש, ברגע שתפסת משקיע הוא כבר לא יעזוב, לא?

לא, התכוונתי לכספית. נניח שהאינפלציה היא 5%. האם היית מוכן לקבל ריבית של 4%? 6%?
אם קרן כספית תמיד תתן תשואה גבוהה יותר מפקדון בבנק, הייתי מוכן להשקיע גם בריבית נמוכה מהאינפלציה, זה עדיף לי מכסף בעו"ש במזומן, לא?

קרן אירית של אינבסקו שנסחרת בישראל, היא לא תקפיץ את העלות?
סביר מאוד שלא, להם אין את המנהג הנלוז הזה.

נקרא "מלכודת מס". המשקיע אולי לא יעזוב אבל לא תקבל לקוחות חדשים.

אם קרן כספית תמיד תתן תשואה גבוהה יותר מפקדון בבנק, הייתי מוכן להשקיע גם בריבית נמוכה מהאינפלציה, זה עדיף לי מכסף בעו"ש במזומן, לא?
אבל יש גם אפשרויות אחרות לשמירה על ערך ריאלי. לדוגמה, זהב.

סביר מאוד שלא, להם אין את המנהג הנלוז הזה.

נקרא "מלכודת מס". המשקיע אולי לא יעזוב אבל לא תקבל לקוחות חדשים.
האם יש נתונים על דמי הניהול של הקרנות הכספיות? העלאה של פי 3 נשמעת לי תקדימית ומוגזמת, הם לא יכולים להעלות שוב פי 3, כולם יעזבו מייד.
לא?

האם יש נתונים על דמי הניהול של הקרנות הכספיות? העלאה של פי 3 נשמעת לי תקדימית ומוגזמת, הם לא יכולים להעלות שוב פי 3, כולם יעזבו מייד.
לא?
האם קרן שהעלתה את דמי הניהול מאפס ל- 0.01 , העלתה אותם פי אינסוף?
האם זו עדיין קרן אטרקטיבית?

לדעתי מנהלי הקרנות מהמרים על הורדות ריבית בשנת 2025. כנראה בונים על זה שהכספים יתחילו לצאת מהקרן כספית בכ"מ אז אפשר בנתיים להגדיל את העמלה

לדעתי מנהלי הקרנות מהמרים על הורדות ריבית בשנת 2025. כנראה בונים על זה שהכספים יתחילו לצאת מהקרן כספית בכ"מ אז אפשר בנתיים להגדיל את העמלה
לכמה אתה צופה שהיא תרד? מהי האלטרנטיבה האחרת שתהפוך רלוונטית במקרה כזה שתגרור הוצאת כספים מהקרנות הכספיות?
כן, אבל בד״כ הריביות שתקבל (באג״חים קצרים/פקדון בנקאי) יהיו באותה סביבה כתלות בריבית בנק ישראל.

למה זה משנה שהקרן מאוגדת באירלנד? מה שחשוב זה שמנהל הקרן ישראלי לא?
אם הקרן אירית אז היא אירית, לא ישראלית.
אם היא ישראלית היא לא אירית.
לא משנה אם תקרא לזה "הקרן מאוגדת ב" או "החברה שמנהלת את הקרן מאוגדת ב".
למשל הקרן 1209220 קרן אירית של אינבסקו שנסחרת בישראל, היא לא תקפיץ את העלות?
זה לא משנה אם היא נסחרת בישראל או לא.
לקרנות הגדולות מאירלנד/ארהב יש הסטוריה של הורדת מחירים, בניגוד לקרנות הישראליות שיש להן הסטוריה של העלאת מחירים.
למה היא לא נחשבת ישראלית?
מאותה סיבה שבנאדם שהוא אזרח אירלנד, תושב אירלנד, גר ועובד באירלנד ובא לבקר בישראל כתייר לא נחשב לישראלי.

נערך לאחרונה ב:
אפילו יותר גרוע יעלו את דמי הניהול בקרנות הסל המנייתיות.
העלו!
לפחות הקרן הישראלית שאיתה התחלתי להשקיע בסנופי כבר הגזימה בעליות לפני שנתיים-שלוש והפסקתי להכניס אליה כספים (פתחתי קרן דומה). עכשיו היא העלתה שוב את דמי הניהול כך שסך הכל כבר הגיעו למעל 0.6% בשנה.
תרבות בתי ההשקעות הישראלים לא שונה מתרבות הבנקים, היבואנים והרשתות הקמעונאיות - סחוט כפי יכולתך.

∆ מקווה בשבילך, שהפעם השכלת להשקיע באמצעות הקרנות האיריות.

זה לא משנה אם היא נסחרת בישראל או לא.
לקרנות הגדולות מאירלנד/ארהב יש הסטוריה של הורדת מחירים, בניגוד לקרנות הישראליות שיש להן הסטוריה של העלאת מחירים.
אני לא יודעת מה ראית, לא ראית.
אני, יצאתי בחמש.

מישהו חישב שהוא יחסוך רק 20 שקל אם יעבור קרן כספית, אז הוא הבין שזה זניח לחלוטין ועדיף לו להשקיע את כוחותיו בדברים חשובים יותר מלחסוך 20 שקל, ואז מישהו כתב לו והפחיד אותו שאם הוא יהיה כבשה שלא עושה כלום שמעלים לה את דמי הניהול בסופו של דבר המנהלים של הקרנות יבינו שאפשר לעשות כרצונו ויעלו את דמי הניהול עוד או אפילו יותר גרוע יעלו את דמי הניהול בקרנות הסל המנייתיות.
זה אני הייתי, ואני לא "הפחדתי" אף אחד ולא קראתי לאף אחד כבשה בעדר אלא להיפך, ניסיתי להניע לפעולה מתוך הבנה של תפיסת המציאות שאני אוחז בה לאותו הרגע.
לא חייב להסכים ואפשר להתעלם ממני בכיף.
אפילו ציטטו אותי בגלובס (!) ואני עכשיו מפורסם על גבול הסלב על בפורום, אז אני מבקש שלא לקנא ולהעריץ אותי מרחוק.
מה לא היה מובן במה שרשמתי?...
אתה רוצה שאסביר שוב בהודעה ארוכה יותר?
אתה רוצה הסבר מפורט על איך החיים עובדים?

ולגבי השאלה שלך:
"בסופו של דבר קרן כספית כן מייצרת תשואה ריאלית חיובית?"
אני שואל את עצמי אם אני מבין את השאלה או שאני מתבלבל... נדמה לי שאני מתבלבל אפילו שהשאלה פשוטה ואני מסתבך עם עצמי?
כן, אתה מייצר תשואה בקרנות כספיות (אלא מה?).
כן, התשואה היא ריאלית (כלומר מנכים ממנה את שיעור האינפלציה ב- % שהיא במילים אחרות כמעט מדד המחירים לצרחן).
כן, התשואה היא חיובית ולא הפסדית (התשואה חיובית, כלומר בפלוס).
אז אם הבנתי נכון את השאלה, ובלי AI, התשובה לשאלה שלך ממה שאני מבין ואולי אני טועה כי אני לא גאון פיננסי של אימא - היא לא.
אתה תמיד תצא "קצת" מופסד, אבל הרבה פחות מופסד ממכשירים אחרים כמו פיקדון בנקאי. אבל זה הכי טוב שיש כרגע בסביבת ריבית שנחשבת גבוהה טזמינות 100% יום למחרת.
קרנות כספיות צפויות לעשות תשואה שנתית בקירוב לריבית בנק ישראל שהיא כיום 4.5% וכל הקרנות הכספיות נכון להיום וממה שאני יודע (אני לא יודע) - לא עקפו את ריבית בנק ישראל.
באמת יש מצב שאני טועה. אולי לילה לי מדי ומודה שאני כבר לא בשיא הפוקוס.

נערך לאחרונה ב:
אפילו ציטטו אותי בגלובס (!) ואני עכשיו מפורסם על גבול הסלב על בפורום, אז אני מבקש שלא לקנא ולהעריץ אותי מרחוק.
הציטוט:
"אלא שהעלאת דמי הניהול השנתית הובילה לכותרות ודיונים בחדשות וברשתות החברתיות כאשר חוסכים רבים שאלו האם בעקבות העלאת דמי הניהול צריך למכור את הקרנות הכספיות. בפורום באתר הבלוג הפיננסי "הסולידית" למשל המליץ משתמש ותיק בשם "ביולוג ירושלמי" "למכור את קרן הכספית הנוכחית ברגע שהם מעלים דמי ניהול... ביחד כולנו נחנך את המנפיקים ואת החברות שלא להעלות דמי ניהול"."

בקרב אלו המחפשים אפיק חסר סיכון (רוב עם ישראל), הרבה היו לוקחים גם את האפיק של ה4% (ואפילו 2%).

בקרב אלו המחפשים אפיק חסר סיכון (רוב עם ישראל), הרבה היו לוקחים גם את האפיק של ה4% (ואפילו 2%).
וזו בדיוק התשובה שלי - התשואה של הלוואה קצרת טווח תהיה פחות או יותר כמו האינפלציה (עם נטיה לפחות).

אין לגוף הלווה אינטרס להציע יותר, מצד שני אם הוא יציע ריבית נמוכה מדי אז אנשים יפנו לפתרונות אחרים לשמירת ערך בזמן אינפלציוני (נדל"ן, זהב, מט"ח, סחורות...)

וזו בדיוק התשובה שלי - התשואה של הלוואה קצרת טווח תהיה פחות או יותר כמו האינפלציה (עם נטיה לפחות).
חתול, אני לא הבנתי נכון?...
קרנות [נאמנות] כספיות שקליות הן בדיוק זה - הלוואה קצרת טווח (בעיקרון, אף אחד לא מונע מהבנאדם להחזיק אותן עשרות שנים), עם תשואה פחות או יותר כמו האינפלציה (יותר! יותר מהאינפלציה שהיא 3.5%, אבל פחות מריבית בנק ישראל שהיא 4.5%).
אז לשאלה של הבחור:
"בסופו של דבר קרן כספית כן מייצרת תשואה ריאלית חיובית?"
כן. תשואה ריאלית חיובית (מעל שיעור האינפלציה - מעל 3.5%).
אבל לא יותר מריבית בנק ישראל (פחות מ- 4.5%).
טכנית, מופסדים בקצת, כי יש דמי ניהול נניח סביבות 0.1%, ורוב הקרנות הכספיות השקליות עשו סביבות 4.3%~.
כן? או שאני מטומטם?

כן. תשואה ריאלית חיובית
זה המצב כיום, אבל זה לא מובטח. בשנים של הריבית האפסית התשואה הריאלית הייתה שלילית - איזה מינוס אחוז או משהו כזה.

הנקודה שלי היא שמסיבות של שיווי משקל הריבית שתסכים לקבל היא בערך כמו האינפלציה, אחרת תלך למקום אחר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
L איך העלאת הריבית תוריד את מחירי הדיור- אם כבר תעלה אותם בסופו של דבר נדל"ן 610
ה "בסופו של דבר יש לנו תיק השעות אחד"? עזרה בעניין זה! שוק ההון 13
A פרומפט ליצירת דוח FIFO מתוך דוח קניה ומכירה של מניות מברוקר אמריקני מיסים 4
T צריך קצת עצות להשקעה של 100k שוק ההון 6
K יומן מסע של מהנדסת יומני מסע אישיים 16
ש 50000 ש"ח לשימוש של 1500 בחודש עצתכם שוק ההון 25
M דמי ניהול ונאמנות של קרן נאמנות שוק ההון 4
M משהו לא מסתדר לי בנתונים של קרן ההשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
S מערכת IB של מיטב טרייד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
N כרטיס אשראי עם עמלת המרה של אחוז? צרכנות פיננסית 7
A בניית בית פרטי בליווי של חברת "בונים בית" נדל"ן 8
algo.il המורכבויות של ניוד פנסיה מIRA חזרה לגוף מנוהל- פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ש העברה של תיק ני"ע מבנק לברוקר בנסיבות סבוכות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 20
ש קורס מסחר יומי של אינסיידרס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 49
N עמלה של קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S למישהו יצא להשתמש במערכת מבוססת פקטורים לניהול השקעות של alphabeta או של חברה מתחרה ? שוק ההון 28
לאץ' הקצאת נכסים של קרנות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Z חישוב עלות הקניה של שכבה בנייר לא ישראלי בבנק. שוק ההון 56
P יתרונות וחסרונות של דרכי חסכון לילדים שוק ההון 5
R משיכה מקרן השתלמות של הסכום שמעבר לתקרת המס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ג האם יש הצמדה וריבית על חבות מס שנוצרה בשנה קודמת עקב פריסה לאחור של מס שבח? מיסים 7
P הטבת מס של קופת גמל להשקעה שוק ההון 17
N מה המשמעויות של העברת חיסכון של קופת גמל קיצבתית לIRA? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
א חישוב פרישה בגיל 60 עם חיסכון חודשי של 8 אלף שקל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 13
ח איך יכול להיות שירד לי יותר מ-25% מס על פדיון של קופת גמל? מיסים 11
N מס על דיבידנד ועל פקדונות של עוסק מורשה מיסים 2
N מכרתי קרן כספית ברווח של 20 שח והבנק הוריד לי 5 שקלים מס שוק ההון 44
ה המחשבון של הסולידית אישר!! פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 28
F בנייה מחודשת של החלק הסולידי של התיק עקב פירעון של פיקדון בנקאי שוק ההון 8
algo.il רכישה של בשר\דגים טריים בסיבוס? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
S התלבטות: השארת ירושה של 1.2 מליון בקרן כספית עד צורך עתידי שוק ההון 5
B עם מי כדאי להתייעץ בנוגע לירושה של קופת גמל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
הסולידית המעבדה של הסולידית שער הקהילה 35
N איך מערכות המסחר של IBI ופסגות + שאלות ספציפיות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
א אסטרטגיה של מתחיל שוק ההון 47
ה תוכנה להשוואה היסטורית של תשואות וסטיות תקן שוק ההון 1
algo.il טעות של בית השקעות לאחר מכירת RSU\ESPP מיסים 1
R עיכוב בהעברת פנסיה למיטב מגלובלנט וחיובים של IBI פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
D השוואה של אסטרטגיות שוק ההון 4
MichaelScott פער של 0.7% בין ריבית המשכנתא שהייתי אמור לשלם למה שאני משלם בפועל נדל"ן 27
ג פתיחת קרן השתלמות לעצמאים לאחר יותר מ6 שנים - איך מתבצע החישוב של פטור ממס רווח הון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
R מישהו כאן בברוקר של צ'ארלס שוואב? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
B איך מערכת המסחר של פסגות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
הירהורים המרה של 100k$ לש"ח צרכנות פיננסית 24
ה השוואת 2 מסלולי S&P500 של מגדל בתשואה שונה לחלוטין פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
B שאלות על ירושה של תיק השקעות שוק ההון 4
Echelon ניהול נכון של כתובות לחשבונות וכרטיס אשראי ב-Bank of America צרכנות פיננסית 0
S איך לבדוק אילו תביעות וביטוחים של אבא ז"ל עוד לא מוצהו או כספים שלא נמשכו פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
oz1987 קרן השתלמות של מגדל שוק ההון 15
L ספליט 1-100 בקרן מחקה S&P500 של אינסבקו... קורה? שוק ההון 18

נושאים דומים

Back
למעלה