shualabimnusa
משתמש רשום
- דירוג
- 0
אני שכירה במקצוע יחסית מכניס ויציב. אמא שלי בת 77, עדיין עובדת, וללא פנסיה. יש לה דירה קטנה וישנה שהיא לא גרה בה, שמושכרת ב-5000 ש״ח לחודש, ושמסיבות שונות עדיף לא למכור כרגע. מכרתי לא מזמן את הדירה שלי כדי לעזור לייצר לאמי איזשהו תחליף פנסיה.
אני מנסה להבין איך הכי נכון להשקיע את הכסף, בערך 3.9 מ׳ ש״ח, כשהמטרה היא תשואה חודשית גבוהה (ואם אפשר גם שמירה על ערך הכסף).
אחת האפשרויות ששקלתי היא קניית דירה בלונדון, באיזורי ביקוש, והשכרה. הפאונד מאד נמוך כרגע, ונראה שאני יכולה לקנות דירת 4 חדרים משופצת ולהשכיר אותה בסביבות 4000 פאונד לחודש. לפי חישוב שלי, אחרי מס והוצאות אחזקה וחברת ניהול, התשואה החודשית יכולה לעבוד כפנסיה טובה, ועוקפת את האפשרויות שלי בנדל״ן בארץ. חייתי באנגליה כמה שנים ואני מכירה את לונדון במידה מסוימת, אם כי לא כמשקיעה.
יש לי בעצם שתי שאלות:
1. מה אני מפספסת? אני יודעת שנדל״ן בחו״ל נחשב לא מומלץ ובעייתי.
2. יש אלטרנטיבות עדיפות בשוק ההון שמתאימות למטרה הספציפית הזאת?
אני מנסה להבין איך הכי נכון להשקיע את הכסף, בערך 3.9 מ׳ ש״ח, כשהמטרה היא תשואה חודשית גבוהה (ואם אפשר גם שמירה על ערך הכסף).
אחת האפשרויות ששקלתי היא קניית דירה בלונדון, באיזורי ביקוש, והשכרה. הפאונד מאד נמוך כרגע, ונראה שאני יכולה לקנות דירת 4 חדרים משופצת ולהשכיר אותה בסביבות 4000 פאונד לחודש. לפי חישוב שלי, אחרי מס והוצאות אחזקה וחברת ניהול, התשואה החודשית יכולה לעבוד כפנסיה טובה, ועוקפת את האפשרויות שלי בנדל״ן בארץ. חייתי באנגליה כמה שנים ואני מכירה את לונדון במידה מסוימת, אם כי לא כמשקיעה.
יש לי בעצם שתי שאלות:
1. מה אני מפספסת? אני יודעת שנדל״ן בחו״ל נחשב לא מומלץ ובעייתי.
2. יש אלטרנטיבות עדיפות בשוק ההון שמתאימות למטרה הספציפית הזאת?