• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מיקסום תשואה במכירת דירה שעוברת פינוי-בינוי

_Tomer_

משתמש רגיל
דירוג
36
יש לי דירה שכרגע מושכרת ועתידה לעבור פינוי בינוי בעתיד הקרוב. אני מעוניין למכור אותה.
נתעלם לרגע מתנאי השוק ונניח שהשוק סטטי.
באיזה שלב של התהליך יהיה הכי משתלם למכור את הדירה? כשיש חתימות דיירים? אישור תוכניות? התחלת בניה?..
מכירה מאוחר מדי יכולה לגרום לכך שהדירה תהיה ריקה וללא שימוש או איבוד תשואה אלטרנטיבית (גם אחוז רווח אחד על ערך דירה משמעותי)

בתחושת בטן שלי עדיף למקסם את הרווח לקראת סוף הבניה כי הסיכונים של הקונה מתמעטים ואפשר לדרוש מחיר דירה מלא ומצד שני איבוד התשואה יחסית קטן

בתחושת בטן שלי עדיף למקסם את הרווח לקראת סוף הבניה כי הסיכונים של הקונה מתמעטים ואפשר לדרוש מחיר דירה מלא ומצד שני איבוד התשואה יחסית קטן
פחות או יותר זה נכון. ככל שהפרויקט מתקדם הסיכון מצד הקונה הולך וקטן. אם תמכור עכשיט, יש סיכוי שהפרויקט לא יקרה, ייעצר, בעיות אחרות וזה בא לידי ביטוי במחיר נמוך יותר מצד הקונה.

יחד עם זאת, ישנם משתנים אחרים שיכולים להשפיע כמו ביקוש בשכונה, פרויקטים בשכונה, מיקום וכן הלאה.

באיזה שלב של התהליך יהיה הכי משתלם למכור את הדירה? כשיש חתימות דיירים? אישור תוכניות? התחלת בניה?..
תלוי בהרבה גורמים אבל ברור שאת מקסום הערך תקבל אחרי האכלוס.

יש לי דירה שכרגע מושכרת ועתידה לעבור פינוי בינוי בעתיד הקרוב. אני מעוניין למכור אותה.
נתעלם לרגע מתנאי השוק ונניח שהשוק סטטי.
מכירה מאוחר מדי יכולה לגרום לכך שהדירה תהיה ריקה וללא שימוש או איבוד תשואה אלטרנטיבית (גם אחוז רווח אחד על ערך דירה משמעותי)

מומלץ שתתייעץ עם עו"ד שמתמחה במיסוי מקרקעין. יש הרבה גורמים שקשורים למיסוי, לרבות מס שבח והיטל השבחה שעשויים להיות מושפעים מהשלב שבו אתה מוכר את הדירה או את הזכויות שלך במקרקעין.

לא מהווה יעוץ משפטי, יעוץ מס או יעוץ כלכלי.

אל תסמוך על פרסומים באינטרנט

פחות או יותר זה נכון. ככל שהפרויקט מתקדם הסיכון מצד הקונה הולך וקטן. אם תמכור עכשיט, יש סיכוי שהפרויקט לא יקרה, ייעצר, בעיות אחרות וזה בא לידי ביטוי במחיר נמוך יותר מצד הקונה.
מנצל"ש: גם אצלי דירה לקראת השבחה. נניח ששווי הדירה לפני ההשבחה הוא X והשווי לאחר ההשבחה הוא Y. עלות ההשבחה Z. איזה מחיר נכון לבקש עבור הדירה כעת? אנחנו בשלב מכרז הקבלנים שזה כבר די מתקדם, אבל עדיין דיירים יכולים לשים ברקס.
אני יודע שהתשובה הקלאסית היא "המחיר שהשוק מוכן לתת לך" אבל הייתי רוצה לדעת למה לכוון.

כי הסיכונים של הקונה מתמעטים
אלה לא הסיכונים של הקונה.
אלה הסיכונים של הנכס - האופציה.

גם לך (כבעל הנכס) יש כאן שאלה של ניהול סיכונים, לא רק שאלה של מיקסום תשואה.
הרי יתכן שהפרוייקט יתעכב הרבה מעבר למצופה / יתבטל לגמרי מסיבות כאלו ואחרות, ולמפרע יתברר שהיה שווה לך לקחת את הפרמיה הקטנה באופן יחסי שתקבל היום על הסיכוי.
(מתמודד בעצמי עם אותה הדילמה)

אנחנו בשלב מכרז הקבלנים שזה כבר די מתקדם, אבל עדיין דיירים יכולים לשים ברקס.
זה ממש לא שלב מתקדם אלא ממש ההתחלה.
זה רק אומר שיש נכונות של כל הדיירים לקדם את הנושא.
זה עדיין לא אומר שהפרויקט כדאי מבחינה פיננסית ו/או שהעירייה מוכנה לקדם את הפרויקט.
השלב שממנו והלאה הפרויקט ודאי, הוא שלב אישור התכניות בועדה המקומית/אזורית.
ברור שגם אחרי שלב זה עוד אפשר להתקע, אבל מכאן והלאה זה בעיקר בידיים של היזם. לפני זה אתם תלויים בגורמים שאין לכם שליטה עליהם.

משלב הפינוי תקבל שכירות מהיזם שזה עדיף על שוכר שדורש תחזוקת דירה/תיקונים.
סמוך לשלב הפינוי אתה עשוי להתקשות למצוא שוכרים, לכן רצוי למצוא מראש שוכר שישאר עד הפינוי (חוזה לכמה שנים עם סעיף פינוי בינוי).

בשלב ראשוני - עד שלב בחירת קבלן, או למחמירים- עד שמתקבל רוב מיוחס (66% מבעלי הדירות במקבץ בניינים, ו60% מבעלי הדירות בכל בניין) אתה יכול להתייחס לדירה כנכס עם אופציה.
שלב של 'מדברים על פינוי בינוי' יכול לארוך שנים רבות, לכן אם אתה מעוניין לממש תממש עכשיו (כמובן שזה ש'מדברים על פינוי בינוי' יעלה את ערך הדירה כבר עכשיו).
לחילופין, תחזיק את הדירה עד שלב הבנייה ותפרסם במחירים של הקבלן (עם התגמשות קטנה).
אם אתה נמצא אחרי רוב מיוחס זה לא הזמן למכור -זה הזמן לקנות-

לא ממליץ. תמיד יש יוצא מן הכלל

זה עדיין לא אומר שהפרויקט כדאי מבחינה פיננסית ו/או שהעירייה מוכנה לקדם את הפרויקט.
השלב שממנו והלאה הפרויקט ודאי, הוא שלב אישור התכניות בועדה המקומית/אזורית.
כבר אושר בעיריה וגם שולם הטל השבחה (חשבתי שזה ברור, איך אפשר לצאת למכרז קבלנים בלי אישור למה בונים?)

תוכל להתייחס לשאלה איך מתמחרים נכס במצב כזה? שיש סיכוי טוב להשבחה גדולה אבל זה עוד לא סופי שיוצאים לפרויקט.

תוכל להתייחס לשאלה איך מתמחרים נכס במצב כזה? שיש סיכוי טוב להשבחה גדולה אבל זה עוד לא סופי שיוצאים לפרויקט.
זה מאד מוזר מה שאתה כותב.
מי שילם את ההטילי השבחה? האם היו כאלה בכלל? פינוי בינוי בדרך כלל פטורים מזה.
יש יזם ואין קבלן? או שאין קבלן ואין יזם?
מי עבד על התב"ע ועל ההיתרים? מי שילם לאדריכלים?

קצת סיבכת אותי. זה תוספות בנייה מטעם הדיירים (נניח מרפסות לצורך הדוגמה) בלי יזם.
הכל בתשלום של בעלי הדירות בבניין.
עכשיו מבין.
תמחור הוגן יהיה שווי הדירה אחרי ההשבחה מינוס עלויות ההשבחה הצפויות מינוס מקדם ביטחון כלשהו מינוס מקדם דחייה על הזמן והבלגן.

תמחור הוגן יהיה שווי הדירה אחרי ההשבחה מינוס עלויות ההשבחה הצפויות מינוס מקדם ביטחון כלשהו מינוס מקדם דחייה על הזמן והבלגן.
+"רווח יזמי" לקונה ;)
מקדם ביטחון ומקדם דחייה אינם "רווח".

ממה שזכור לי, מכירה של הדירה בשלב הבנייה עלולה להיות תאונת מס שבח.

מומלץ שתתייעץ עם עו"ד שמתמחה במיסוי מקרקעין. יש הרבה גורמים שקשורים למיסוי, לרבות מס שבח והיטל השבחה שעשויים להיות מושפעים מהשלב שבו אתה מוכר את הדירה או את הזכויות שלך במקרקעין.

לא מהווה יעוץ משפטי, יעוץ מס או יעוץ כלכלי.

אל תסמוך על פרסומים באינטרנט
כמובן.

ממה שזכור לי, מכירה של הדירה בשלב הבנייה עלולה להיות תאונת מס שבח.
מוסיף שזאת דירה ראשונה ואני עומד בתנאי הפטור למס שבח

בדיוק בגלל זה מכירה בזמן הבניה עשויה להיות תאונת מס שבח, כי אתה לא מוכר דירת מגורים כהגדרתה.

בדיוק בגלל זה מכירה בזמן הבניה עשויה להיות תאונת מס שבח, כי אתה לא מוכר דירת מגורים כהגדרתה.
לא הכרתי שזה אחד מהסעיפים לדירת מגורים מזכה. תודה רבה!

נערך לאחרונה ב:
כבר אושר בעיריה וגם שולם הטל השבחה (חשבתי שזה ברור, איך אפשר לצאת למכרז קבלנים בלי אישור למה בונים?)

למכור עכשיו יהיה וואחד כאב ראש ל-2 הצדדים.
הייתי מחכה לסוף הבניה עם המכירה.

כמובן.

לכך בדיוק רמזתי, ולכן מומלץ שתתיעץ עם עורך דין שמתמחה במיסוי מקרקעין. יש הרבה ניואנסים.

לא מהווה יעוץ מס או יעוץ משפטי

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
F תזמון מכירת RSU לטובת מיקסום דמי לידה מיסים 12
The Objectivist מיקסום קרנות וקופות מהעבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
פסיוני מיקסום זיכוי ממס מיסים 6
NachYur מיקסום תיק אמריקאי שוק ההון 9
ר התייעצות לגבי מיקסום השקעות עם הכנסה חודשית נמוכה - יש רעיונות? שוק ההון 1
הדבורה מיה מיקסום הטבת מס להפרשת קהש כשכיר שהוא גם עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
D מיקסום השקעה סולידית ל-3 שנים שוק ההון 14
A איך מאזנים בין נוחות ניהול תיק מול מיקסום חשיפה שוק ההון 70
זאב מיקסום תועלת מרכב נוסף מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11
סתןלי ת'כסף מיקסום פוטנציאל IRA בעת בחירת קרן מנייתית מחקה שוק ההון 13
$$$ טראמפ $$$ מה עושים עם 100,000 שקל שחייבים להביא תשואה גבוהה?? שוק ההון 63
מ אג"ח כמחולל תשואה לטווח קצר שער הקהילה 20
Gari מציאת התשואה לפדיון של קרן אג"ח מסוג תשואה לפדיון מסוג "bullet" שוק ההון 5
ה הצעת משרד האוצר: שינויים בהקצאת תשואה מובטחת בפנסיה המקיפה (שוב) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 36
efrat הצעה לקורס וליווי עם תשואה מובטחת חלומית שוק ההון 28
T תשואה מוזרה בקרן מחקה שוק ההון 30
צ השוואת תשואה של תיקי השקעות שוק ההון 23
א איך למסלול של אינפיניטי יש תשואה גבוהה יותר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
D.Tanz תשואה סנופי YTD - שאלה שוק ההון 4
I חישובי תשואה מאג"ח שוק ההון 15
M אג"ח דולרי של מדינת ישראל 6.5% תשואה שוק ההון 63
Y חישוב תשואה סולידית על הלוואה שוק ההון 4
ת בסופו של דבר קרן כספית כן מייצרת תשואה ריאלית חיובית? שוק ההון 43
N איך מחשבים תשואה מצטברת ? שוק ההון 2
F ממוצע תשואה נדלן לעומת שוק ההון נדל"ן 13
O מהי בעיניכם תשואה טובה ומציאותית פוסטים מאיכות נמוכה 51
י מנגנון הבטחת תשואה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
L דמי ניהול אל מול תשואה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
ה תדירות איזון מנגנון תשואה מובטחת בקרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א שאלה על תשואה לשינוי מעלות שוק ההון 2
חדש בשוק תשואה של קרן אג״ח שוק ההון 3
ptom תשואה עודפת לכאורה צרכנות פיננסית 9
O תשואה דירה להשקעה נדל"ן 9
MaorRocky קופת גמל לא מחזירה לי תשואה של השוק ואני לא מבין למה שוק ההון 2
A מחזור פקדונות צמודים למדד – תוספת תשואה? צרכנות פיננסית 14
A חישוב תשואה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ה חישוב תשואה מאג"ח ממשלתי לא צמוד שוק ההון 11
I מנגנון תשואה מובטחת בפנסיה כיצד הוא עובד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
K תשואה על נדל''ן במרכז נדל"ן 12
אבי.נהיר תשואה חסרת סיכון להשוואה נדל"ן 4
N תשואה לפדיון אף פעם לא נכונה שוק ההון 54
M מקסום סכום מושקע בקרנות IRA? (נראה שמפסידים את היתרון בדמי ניהול בהפסד תשואה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
E אם אני קונה מחקה מדד - 1159250 בבנק או בבית השקעות זה אותה תשואה בדיוק או שיש סטיות? שוק ההון 4
ח פער בין תשואה ממוצעת להחזר בפועל שוק ההון 6
B s&p500 פנסיה לעומת גמל הבדלי תשואה שוק ההון 3
N חישוב תשואה של אגח צמוד מדד לפדיון שוק ההון 18
ה תשואה שקרובה לבנק ישראל שוק ההון 15
D הבדלי תשואה בין אותה הקרן שנסחרת במטבעות שונים שוק ההון 1
S תשואה חודשית מנדל״ן כתחליף פנסיה נדל"ן 12
S אלטרנטיבה אגחית לקרן כספית המבטיחה תשואה ריאלית ולא תשואה שקרובה לריבית בנק ישראל? שוק ההון 33

נושאים דומים

Back
למעלה