• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

תואר מאתגר

• פותח הנושא פותח הנושא דור ה-Z
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אחלה.
באמת חושק ומתאווה לעבוד בתחום הביולוגיה?
באמת באמת?
באמת באמת באמת?
אז או שאתה מחליט לתרוץ מרתון עד התואר שני, כולל, או שאל תרוץ בכלל.
וגם אז, שום משרה מכובדת לא מובטחת לך ושכר מכובד בוודאות שלא.
אם אתה בינוני אתה תהיה בינוני כמו בכל מקצוע. והבינוניות בתחום מדעי החיים היא הרצפה של המרתף של החניון התת-קרקעי בתחום המחשבים.
אם אתה תותח, אז אתה כבר תהיה תותח.
רוב האנשים הם בינוניים (פעמון גאוס).

זאת בערך נקודת המוצא שלי-לא מובטח לי כלום, והכל תלוי בהישגיי.
אני מרוצה מכך, אבל כמו שאמרת-תואר בביולוגיה הוא יותר "הכל או כלום" מתואר ברפואה/מדמ"ח למשל.
מכאן מתחילה ההתלבטות שלי-האם הסיכון שווה את זה? אולי יש לי סתם חלום ילדותי?

ומה אתה חושב שאנליסטים בחברות פרמצבטיקה עושים מול המכשירים שלהם?...
מול ה- GC ומול ה- HPLC ומול צלחות הפטרי ומול סופרי התאים והאנלייזרים למיניהם וסוגיהם?
כל יום ממציאים את הגלגל מחדש? כל יום לא עושים את אותן הפעולות? את אותן הבדיקות?
אתה חושב שבתעשייה לא צריכים פועלים מתוחכמים ומשכילים שייצרו מוצרים שדורשים פעולות חוזרות ונשנות?
אתה חושב שבמחקר, האופציה שלא תעשה את אותו הדבר שוב ושוב גוברת על האופציה שתעשה את אותן פעולות שוב ושוב ושוב?
ומתכנתים?... ובודקי תוכנה?... ועורכי דין?... וכלכלנים מול האקסלים?...
אתה חושב שלעשות את אותן הפעולות שוב ושוב ושוב זו בעיה אינהרנטית?
ומה עשו חוקרים שחזרו על אותן פעולות שוב ושוב ושוב עד שמצאו תשובה?
ומה עשיתי אני כשחצי שנה חזרתי על אותן פעולות שוב ושוב ושוב (ושוב) בסזיפיות מעוררת חלחלה ותוך תסכולים מפלצתי ומאיים, עד שקיבלתי את המוטציה שחיפשתי?

אני חושב שכול תואר כולל בתוכו שינון, וזה לגטימי (מקווה שלא נוצרה ההרגשה שלו)-השאלה היא כמה שינון.
יש תארים שדורשים שינון יותר מביולוגיה, ויש כאלה שפחות.
יש תארים שיותר חוזרים על עצמם, ויש כאלה שפחות.
אגב, אולי חזרת על משהו בסזיפיות אבל לפחות הייתה לזה תכלית-מוטציה שחיפשת. אני לא בטוח כמה תכלית יש לטלר, למען האמת.

נו אז?... על מה תלין?...
אתה חושב שזו באמת תלונה כל כך לגטימית?
שסטודנט באוניברסיטה הפתוחה, שאפילו לא ברור באיזו שנה אקדמית הוא נמצא (כי את הקורסים לוקחים חופשי-חופשי מתי שאפשר ורוצים), בתחילת דרכו, מלין על העובדה שהוא אמור ומצופה ממנו להכיר את החומר דרך האצבעות (כתיבה) והאוזניים (שמיעה) והעיניים (קריאה)?
לשנן זה כל כך רע? זה השטן?
חוץ מלשנן אתה יודע לעשות עוד הרבה דברים בתחום מדעי החיים? מה אתה רוצה בדיוק שיעשו איתך?
מה אתה חושב שתואר זה בדיוק לעשות? כל היום מעבדות ושיגועים?
להפיק פרוטאוליפוזומים אתה יודע? לקבל תשובת XY באמצעות FISH דרך QF-PCR אתה יודע?
לבדוק רמות ביטוי של CD34 על ASC`s בעזרת נוגדנים מצומדים ומכשיר FACS אתה יודע?
אז מה אתה רוצה? שפשוט ילמדו אותך את זה ואז "תדע"?
שתעשה עוד ועוד ועוד מעבדות באוניברסיטה, שאני לא בטוח שאתה יודע שהן הדבר היקר ביותר עבור כל אוניברסיטה בעבור הסטודנטים שלה מכל התארים כולם גם יחד?...

אני חושב שזה לגטימי שאדם יתהה בין עצמו לעצמו, האם הוא מרוצה מהיחס בין שינון למחקר בתואר שלו. זה הכל. :)

זה כל כך יעזור אם יתנו לך לעשות עוד ועוד ועוד ניסויים, להריץ עוד ועוד ריאקציות, לבזבז עוד ועוד חומרים שנמכרים בעשרות אלפי דולרים למ"ל, ולהחזיק עוד ועוד ועוד פיפטורים?
אם כן - אז גש לאחד הפרופסורים באוניברסיטאות האמיתיות, מאלו שיש להן מעבדות שחוקרות, ותבקש ממנו להתחיל ולעבוד אצלו כסטודנט.
זה מה שאני עשיתי בסמסטר ב' של שנה ב'.

האמת שזאת לא אופציה שידעתי שקיימת, למען האמת
תודה!

אתה צריך להבין שכמעט כל תואר הוא מלאכת שינון שזו בעצם הכרה של החומר. התוודעות אליו.
אולי פרט לתארים באומנות נניח, וגם שם יש תולדות האומנות וצריך לשנן לא מעט.
אז איך מתוודעים?...
הרבה מאוד משננים. קצת חושבים. ואז עוד קצת משננים ועוד קצת חושבים. ואז חושבים ומשננים את מה שלמדנו לחשוב עליו.
הרבה מאוד תארים הם שילוב של שינון עם למידה עיוורת עם למידה לא עיוורת עם לחשוב קצת ובעיקר לצלוח את התואר.
תואר ראשון הוא בדיקת היתכנות לאפשרות שתמשיך לתואר שני. זה כל הרעיון.
על הדרך בחלק מהתארים הוא אפילו מעניק מקצוע אם ממש בורכת.
בדר" כ מה שתואר ראשון יכול להציע לך זה בעיקר כלים למחשבה, כלים ללמידה, כלים לשינון וכלים להושיב את עצמך על התחת ולהיות רציני לגבי משהו אפילו שלא בא לך, וחברים מסוגים שונים שבחיים לא היית מכיר אחרת.
העיקר שאתה יודע מה עושה אופרון הלקטוז! :lol:

אז מה אתה עושה שם?
(אל חשש, כמעט כל סטודנט חושב את המחשבות הללו, והרבה).

אז אולי כדאי באמת.
(שוב אל חשש, כמעט כל סטודנט חושב את המחשבות הללו, והרבה... חלקם אפילו מממשים או מוסיפים חטיבה או מחד-חוגי עוברים לדו-חוגי).

את זה דווקא כן עושים בביולוגיה לחלוטין, וברוב החברות והמשרות... ביולוגיה היא תחום יצרני. שמייצר משהו. כמעט תמיד.
אתה אולי לא "מייצר" משהו ומייצר מידע כשאתה CRF או משהו בתחום הקליניקה.
אבל בחברות התעשייתיות, אתה בהחלט מייצר. מפתח. חלק מתהליך הפיתוח. חלק מתהליך הייצור.
ושם יש מוצר, תרופה, משהו פיזי.
זאת לעומת אלפי מקצועות שונים שרק מייצרים ניירת או מידע או לא יודע מה...
עורכי דין משועממים חסרי לקוחות שתובעים ייצוגית רק כדי להעסיק ולפרנס את עצמם.
אנשי מחשבים שמייצרים עוד ועוד ועוד ספאמפליקציות.
ועוד כל מיני העלבות מתנשאות על שלל מקצועות שהמין האנושי המציא רק כדי שיהיה לו מה לעשות עם 7 מליארד חרטבונות.

מאוד. יחסית.
למדתי לא מעט קורסים בשנה א' ושנה ב' עם אנשי "מדעי הרפואה" (=תלמידי רפואה). מה שאומר שהתכנים שלמדנו היו זהים.
וכמובן שעם תואר ראשון בביולוגיה אתה יכול להמשיך ל- 4 שנתי ברפואה אם כל כך בא לך לתקן אנשים.

איך עד עכשיו? :lol:

עד עכשיו, אני די מרוצה :)

מה זה חשבת??!?!?... ועכשיו הוא לא?
עוד לא סיימת בכלל. עוד לא ניסית להשתלב. עוד לא עברת אפילו חצי דרך (להרגשתי הלא מבוססת אתה בקושי בשנה ב').
אתה עולל.
הנה אני בתעשיית התרופות... לא גאונות גדולה.
בתואר הראשון לא חשבתי בכלל איפה אהיה... כל כולי היה עסוק רק בפאקינג להצליח לשרוד אותו לימודית ולשים אוכל במיני בר.
כנראה שהמצב שלך ממש טוב ואתה כבר חושב על העתיד ולא רק על לצוף עם הראש מעל המים.

אוקיי, בוא ניישר קו-אני בתחילת שנה ב', מסכים שאני עולל, ולכן האשכול הזה כאן, כדי שאוכל להבין בדיוק אם הכנסתי את עצמי למקום הנכון.
עד כה מהאשכול הזה השכלתי.
אני לא מתכנן לסיים את התואר שלי (או כל תואר), באו"פ-אליה הגעתי נטו בגלל תוכנית ההמרה של הבגרויות, וכי התעניינתי בביולוגיה.
עם הזמן, שמתי לב שלמידה פרונטלית קלה יותר לי מלמידה עצמאית, ועל כן, החלטתי שכשתגיע העת לסיים את התואר, אולי אפילו אחרי הצבא, אעבור לאוניברסיטה "רגילה". עד אז, אני משתמש במלגות שלי כדי "לטעום" מהאוניברסיטה, ולהתקדם לאיטי בתואר.
יש לי זמן. אני לא רץ לסיים תואר ואז לגלות "אופס, זה לא מה שהייתי צריך" או "אופס, לא הבנתי מה עושים בו בזמן" או אופסים אחרים שונים ומשונים.
על כן, אני מרשה לעצמי לתהות לגבי התואר, לשאול על תעסוקה, מה עושים עם זה, האם זה מכוון אותי למטרה שלי, לעצור את הלמידה או לעבור לקחת קורס בנושא אחר בכלל.
בן 18 אחרי הכל, לא ממהר. גם כך אני רוצה לעבור לאוניברסיטה ישר אחרי הצבא ולחסוך כמה שנים טובות של בזבוז, ויחד עם חבילה של נ"ז, אני חושב שזה יהיה הספק מספק עבורי.

אז תעשה הסבה לרוקחות או תעבור לרוקחות, מה אתה עושה בביולוגיה?
ובכלל "מדעי התרופה" זה חארטה.
ואני רושם את זה כי למדתי איתם.
רוצה להתעסק בתרופות ראש בארלנמאייר? אחד על מעבה ופרה?
תלמד רוקחות. נקודה.
וגם שם אתה תראה שלא כולם "מייצרים תרופות".
חלק מהם בכלל בסופרפארם. חלק מהם עושים ניירת. חלק אחר עושים רישומים או Pharmacovigilance. חלק עשו הסבה למדריכי קרוספיט והידרותרפיה במכללת רידמן.
אתה חושב שכל מי שלמד את התחום "מייצר תרופות"?

כאן הבעיה-אני באמת ובתמים לא יודע אם אני צריך ביולוגיה או רוקחות.
למה "מדעי התרופה" זה חרטא?
ברור שלא כל מי שלמד את התחום מפתח תרופות, אבל אני מחפש תחום שיכוון לשם לפחות.

אגב, "מפתח תרופה" זה משהו מאוד כוללני.
הנה אני, עם הכשרה של פסאודו-מיקרוביולוג/פסאודו-ביוכימאי, עובד לא ב"תחום שלי" ו"מפתח תרופה".
לא מבין מה זה אומר אפילו.
כל מי שעובד בחברת תרופות נחשב כ"מפתח תרופה" או רק מי שלמד ביולוגיה?
או רק מי שבמחלקת מחקר ופיתוח מפתח מוצרים שונים/נוספים/אחרים?
ומה עם ה- QA? וה- QC? גם הם נחשבים כמפתחי תרופות?

להגדרה לאשכול זה-מפתח תרופה-אדם שעוסק בניצול תהליכים ביו-כימאיים בגוף האדם כדי להמציא/להכניס חומר כימי אשר יוביל לתוצאה רצויה, באופן ישיר. כלומר, הכוונה היא למישהו שמגלה דרכים כימיות להכנת התרופה, ואת החומר הכימי המתאים למטרה.
הכוונה ברורה?

כן, מאוד.
אתה לא תהיה כימאי. ואתה גם לא תהיה מומחה גדול במדמ"ח.
קלאסיקה.
כמו אלו שלמדו כימיה-ביולוגיה, שהם בדר"כ לא מדהימים בביולוגיה (מפרגן להם 70%), וגם לא מדהימים בכימיה (מפרגן להם 70%), רק כי הם גם וגם. בסופו של דבר זה לא יוצא 140%.
האוניברסיטה כתעשייה שחייבת לדאוג לעצמה (האוכל שלה הוא סטודנטים משלמים, סובסידיה ממשלתית, תרומות, כסף ציבורי והרבה הרבה מסכנות ואומללות) אוהבת לבלבל, לשקר, לבלף ולהיות לא כנה.
אוהבת לקדש את האינטרדיסיפלנרי שהיא מילת הבאז החדשה, הבון טון של החארטא.
תלמד כימיה תואר ראשון. תשבור את הראש.
ואז תעשה תואר שני במדמ"ח. תשבור עוד יותר את הראש.
ככה באמת באמת תהיה אינטרדיסיפלנרי ולא "גם וגם"
.

זה רעיון טוב, אבל הוא יקח לא מעט זמן, במהלכו אדם צריך לכלכל את עצמו (לא אני העכשיוי, אבל אני העתידי, כנראה כן).

טוב... הספיק לי. נראה לי שגם לך היה מספיק.
אני רוצה להתנצל מראש (בכנות!) ולהסביר שכל הנ"ל לא נכתב "עם עצבים", אבל כן עם קצת חוסר סבלנות ולכן בטוח מרגיש קצת עצבני ולא מתנחמד.
טוב, שאלת שאלות, ביקשת תשובות, אך אחד לא הבטיח סבלנות ונחמדות. לפעמים אני ממש ממש משתדל ולפעמים ממש ממש לא יוצא לי אפילו שאני רוצה.
אני מקווה שתוכל להבין אותי... אני בנאדם ממורמר שמרגיש שההתלבטויות שלך הן מעט ילדותיות ולא סגורות על עצמן.
אם יורדים לשורש השאלות - הן כן. אבל זה לא עושה אותן למטופשות יותר.
כשאני הייתי בתואר הראשון התלבטתי את אותם הדברים בדיוק...
אם הייתי יודע אז את מה שאני יודע היום, [כנראה] שלא הייתי היום איפה שאני נמצא. אבל כן הייתי נמצא היום איפה שאני.
מבלבל בכוונה.
מקווה שלך יילך יותר טוב.
נו, זה וגם הכינוי "דור ה- Z" שאני קצת רגיש אליו... תאשים את עוז ותמר אלמוג!!!.

מקווה ש"עזרתי".

האמת, קודם כל, תודה, כי באמת עזרת.
אשמח גם לשבת איתך על כוס קפה באוניברסיטה העברית בהזדמנות, אם תסכים ותוכל, כי אני חושב שאתה יכול להבהיר לי הרבה על הכיוון שתואר בביולוגיה נמשך אליו.
ההתלבטויות שלי הן אכן לא סגורות על עצמן, כי אני עדיין לומד תוך כדי תנועה, וממשיך לתהות-זאת בחירה חכמה? לאן היא תוביל? אואהב את זה בכלל? מה המשכורת בתחום? באמת אהיה טוב כמו שאני מקווה? מה אם לא? וכו' וכו' וכו'.

בנוגע לכינוי-"דור ה-Z" הוא כינוי ששמתי מפאת גילי (18, כאמור), ומתוך תקווה להיות "ייצוג" לדור בוגר יותר, בכייני פחות, שחותר לעבוד ויודע מה הוא רוצה מהחיים (בקיצור, קצת ההפך מחלקים מדור ה-Y). האם אני כל זה? עדיין לא. האם אני רוצה להיות כל זה? כן.
משתמשים כמו "צעירים" מביאים לי קצת תקווה שאולי באמת אני לא היחיד, ויקום בישראל דור ליברלי שחותר להגשמה עצמית תוך אחריות אישית ולא תוך להפיל הכל על "המדינה" "המערכת" וכו'. אני חושב שכן אפשר להצליח עם עבודה קשה וכוונה, אבל אני גם חושב שלא כל המערכות שאמורות להיות שקופות, הן באמת כאלה (כמו דעתך על האקדמיה).
מקווה שגדעתי לך את הקונוטציה לעוזר ותמר אלמוג :)

זאת בערך נקודת המוצא שלי-לא מובטח לי כלום, והכל תלוי בהישגיי.
אוקיי, אבל זה לא קשור לביולוגיה... כנ"ל בשום מקצוע.

אבל כמו שאמרת-תואר בביולוגיה הוא יותר "הכל או כלום" מתואר ברפואה/מדמ"ח למשל.
אני לא חושב שאמרתי את זה כי אני לא מבין אינטואטיבית מה המשפט הזה אומר.

האם הסיכון שווה את זה? אולי יש לי סתם חלום ילדותי?
אין לי מושג. לא מכיר אותך, לא יכול להכיר אותך כי לא יודע ולא מסוגל להכיר אף אחד וגם לא מכיר את עצמי.
לי לא היה חלום ילדות. הגעתי ללמוד ביולוגיה בתיכון (אבל לא באמת למדתי) כי הייתי צריך לבחור משהו ופחדתי ממחשבים-מתמטיקה-פיזיקה וכי חשבתי שזה מעניין. השלמתי ביולוגיה במכינה (פה לגמרי באמת למדתי) רק כי למדתי ביולוגיה בתיכון ובעיקר כי לא נמשכתי לשום תחום אחר.
שיטת האלימינציה עובדת לי נהדר.

האמת שזאת לא אופציה שידעתי שקיימת, למען האמת
תודה!
אני גם יודע גם למה אתה לא יודע שקיימת... כי אתה באו"פ. והאו"פ היא לא באמת אוניברסיטה כמו כל שאר האוניברסיטאות.
הייתי שם, ראיתי מה הולך גם מבפנים מאוד, אז זו לא העלבה, אלא התרשמות אישית שלי.
גש לאינטרנט של האוניברסיטה הקרובה אליך, כנס לאתר של מחלקת מדעי החיים. חפש חוקרים ושלח להם מיילים.
תגיד שאתה סטודנט בשנה ב' שמחפש להתלמד ולהתנסות בעבודת מעבדה במטרה להמשיך לתואר שני. תכין את עצמך לעבודת מעבדה שחורה ופשוטה כי לומדים מלמטה (הכנת צלחות ומצעים ותמיסות).
יש מצב שהם יעדיפו סטודנטים של המוסד שלהם, אבל לא בטוח... תנסה ותראה.

אני בתחילת שנה ב'
איזו אינטואיציה בתיה :lol:
כדי שאוכל להבין בדיוק אם הכנסתי את עצמי למקום הנכון.
אתה לא תבין את זה מהאשכול הזה... הוא יכול בפוטנציאל גבוה רק לבלבל אותך לדעתי.
תשאל את עצמך מה אתה מחפש ועל מה אתה מוכן לוותר. מה הכי חשוב לך.
אם זה עוזר לך תשתמש במה אתה לא מחפש, על מה אתה לא מוכן לוותר (אלימינציה עובדת בשבילי מעולה).
ברצינות.
נניח שאלות מפגרות כמו:
מוכן לוותר על כסף ומחפש עניין ולייצר משהו אמיתי? ביולוגיה תחום לא רע לזה.
לא מוכן לוותר על כסף, רוצה להרוויח הרבה, מסוגל לשבת על מחשב "כל היום"? מחשבים זה בשבילך.
כמובן שיש עוד שיקולים, כמו שביולוגים בדר"כ מועסקים עד גיל מבוגר בלי שום בעיה, ובהיי-טק שומעים חדשות לבקרים על פיטורים של מתכנתים בגיל 45-50 וקושי לחזור למסלול העבודה השגרתי (הכל בהכללות נורא נורא מכלילות). אני רק מניח שאין עשן בלי אש.

כאן הבעיה-אני באמת ובתמים לא יודע אם אני צריך ביולוגיה או רוקחות.
גם וגם. תלוי מאיזו זווית אתה מגיע לזה ומה מושך אותך...
רוצה לעבוד עם תאי גזע? תאי עצם? חיידקים? רוצה לעשות Assays ביולוגים על כל מה שזה אומר (נניח הפקת חלבונים, Immunophenotyping, הנדסה גנטית וכו')? - ביולוג.

רוצה לעבוד עם תמיסות שונות? עם ממסים/מומסים אורגניים ואנ-אורגנים? לעשות Assays כימיים על כל מה שזה אומר (נניח אצילציות, ספקטרומטריית מסות, לייצר חומרים פעילים מחומרים לא פעילים, ניקיונות ומיצויים, לזהות חומרים בתוך תמיסות עם HPLC, GC)? - דבר עם כימאי.

למה "מדעי התרופה" זה חרטא?
כי אלו שלמדו את זה אמרו לי שעדיף כבר רוקחות וכי זה רוקחות עם עוד כמה דברים לא חשובים.
זה הם אמרו. אני לא למדתי את זה.
וגם כי בסוף הם מגיעים לאן שהרוקחים מגיעים.
בדיוק כמו ביולוגיה וביוטוכנולוגיה.

להגדרה לאשכול זה-מפתח תרופה-אדם שעוסק בניצול תהליכים ביו-כימאיים בגוף האדם כדי להמציא/להכניס חומר כימי אשר יוביל לתוצאה רצויה, באופן ישיר. כלומר, הכוונה היא למישהו שמגלה דרכים כימיות להכנת התרופה, ואת החומר הכימי המתאים למטרה.
הכוונה ברורה?
הכוונה ברורה... אתה לא מתמצא מדי בעסק לדעת שתרופה יכולה להיות גם תאי עצם שמגודלים בביוראקטור ומושתלים לחולים שיש להם דילול עצם.
וכו'.
תרופה זה לא רק חומר כימי אלא גם חומר ביולוגי חי ונושם (נשימה תאית למשל).

בגלל שאתה נורא צעיר, אישית אותי זה מדהים שאתה בכלל פה בפורום, מתחבר לתכנים של האתר, חופר אצל אנשים וחופר בבלוגים ומנסה לדעת וללמוד.
אני צופה לך עתיד מזהיר 3>

טוב, מקווה שאוכל לפרגן לך חזרה עם תגובה משעשעת או מועילה, אחרי כל הסבלנות שאתה הפגנת כלפי השאלות שלי ;)

מתנצל מראש על כך שהתגובה שלי תתייחס ל-"פריזמה" יחסית צרה מכל ההתלבטות הגדולה שהצגת.

קודם כל, לדעתי שווה להיזכר בכך שעשויים להיות לא מעט אנשים מבריקים שלא לומדים ביולוגיה כפי שרצו, מסיבות מגוונות. מוטב שתעריך את הכיסא שלך.

שנית,
התואר דורש שינון מטורף, העבודה פשוט חוזרת על עצמה שוב ושוב, והתחלתי לחשוב לעצמי שאולי כדאי לי לעשות הסבה לתואר אחר (עוד ממזמן).
חזרה-שינון-repeat זה דבר כלכך נורא?

הלוואי עלי יציבות ושגרה של כמה שנים שבהם הדבר הכי קשה שאעשה זה repeat.

יודע מה ילד, משכנתא או מחלה כרונית דורשים מאנשים?

שלישית, כנס לפורטל דרושים של חברות כמו טבע, טרו, ק.צ.ת, Alphabio וחבריהם ותבדוק אילו משרות וכיוונים יש שם. לפי מיטב זיכרוני נתקלתי פעם אפילו במשרות המשלבות לימודי דוקטורט. עבור משרת סטודנט ממוצעת כמו זו, אשר תעזור לי לנסות ולהתברג לחברות גדולות, לי באופן אישי אין שום בעיה לסבול משגרת שינון וחזרה של כמה שנים.

מניח שיצא לך כבר להיכנס לרשימות דרושים של חברות העשויות להיות רלוונטיות לתחום שלך ונסית לאתר כיוונים אופציונאליים של לימודים-קריירה, נכון? (גם אם תתחיל בחברות קטנות וקיקיוניות, במשרות התחלתיות). מניח שמעטים משכילים לעשות זאת לפני שהם מתחילים לימודים אקדמאים, ומקצתם אף לפני שחרורם מצה"ל.

נערך לאחרונה ב:
אוקיי, אבל זה לא קשור לביולוגיה... כנ"ל בשום מקצוע.
אני לא חושב שאמרתי את זה כי אני לא מבין אינטואטיבית מה המשפט הזה אומר.
הכוונה היא שעל פני השטח, מצבו של ביולוג בינוני יהיה גרוע ממצבו של מהנדס תוכנה בינוני.
תמיד הקצוות של המוצלחים ביותר יזכו להוקרה (כספית, כבוד וכו'), אבל העניין הוא שאני לא יודע באמת איפה אני על עקומת הפעמון הזו.

אין לי מושג. לא מכיר אותך, לא יכול להכיר אותך כי לא יודע ולא מסוגל להכיר אף אחד וגם לא מכיר את עצמי.
לי לא היה חלום ילדות. הגעתי ללמוד ביולוגיה בתיכון (אבל לא באמת למדתי) כי הייתי צריך לבחור משהו ופחדתי ממחשבים-מתמטיקה-פיזיקה וכי חשבתי שזה מעניין. השלמתי ביולוגיה במכינה (פה לגמרי באמת למדתי) רק כי למדתי ביולוגיה בתיכון ובעיקר כי לא נמשכתי לשום תחום אחר.
שיטת האלימינציה עובדת לי נהדר.
שיטת האלימינציה היא גישה מעניינת.

אני גם יודע גם למה אתה לא יודע שקיימת... כי אתה באו"פ. והאו"פ היא לא באמת אוניברסיטה כמו כל שאר האוניברסיטאות.
הייתי שם, ראיתי מה הולך גם מבפנים מאוד, אז זו לא העלבה, אלא התרשמות אישית שלי.
גש לאינטרנט של האוניברסיטה הקרובה אליך, כנס לאתר של מחלקת מדעי החיים. חפש חוקרים ושלח להם מיילים.
תגיד שאתה סטודנט בשנה ב' שמחפש להתלמד ולהתנסות בעבודת מעבדה במטרה להמשיך לתואר שני. תכין את עצמך לעבודת מעבדה שחורה ופשוטה כי לומדים מלמטה (הכנת צלחות ומצעים ותמיסות).
יש מצב שהם יעדיפו סטודנטים של המוסד שלהם, אבל לא בטוח... תנסה ותראה.
כאמור, האו"פ היא "שפן הניסיונות" שלי לאיתור מה אני אוהב ללמוד, די מהר רואים שזה שונה מאוניברסיטה רגילה.
אנסה לשלוח מיילים לצוות של אוניבריסיטת תל אביב, אולי יהיה לי קצת מזל :)

איזו אינטואיציה בתיה :lol:
כנראה שמשבר "אמצע התואר" זאת חוויה גלובלית :)

אתה לא תבין את זה מהאשכול הזה... הוא יכול בפוטנציאל גבוה רק לבלבל אותך לדעתי.
תשאל את עצמך מה אתה מחפש ועל מה אתה מוכן לוותר. מה הכי חשוב לך.
אם זה עוזר לך תשתמש במה אתה לא מחפש, על מה אתה לא מוכן לוותר (אלימינציה עובדת בשבילי מעולה).
ברצינות.
נניח שאלות מפגרות כמו:
מוכן לוותר על כסף ומחפש עניין ולייצר משהו אמיתי? ביולוגיה תחום לא רע לזה.
לא מוכן לוותר על כסף, רוצה להרוויח הרבה, מסוגל לשבת על מחשב "כל היום"? מחשבים זה בשבילך.
כמובן שיש עוד שיקולים, כמו שביולוגים בדר"כ מועסקים עד גיל מבוגר בלי שום בעיה, ובהיי-טק שומעים חדשות לבקרים על פיטורים של מתכנתים בגיל 45-50 וקושי לחזור למסלול העבודה השגרתי (הכל בהכללות נורא נורא מכלילות). אני רק מניח שאין עשן בלי אש.

אני לא צריך להיות מיליונר (למרות שזה בטח יכול להיות נפלא), אבל אני גם לא יודע כמה באמת מרוויח ביולוג?
אם אחרי התואר שלי אוכל לעבוד בשביל כ-10K נטו או אם יש פוטנציאל התקדמות עם התואר לאיזור הזה והלאה-אהיה מרוצה.
ככל שהעבודה תהיה יותר יזמית, ותיצור מוצר מוחשי שתורם לאנושות-אהיה יותר מרוצה.
אולי אנסה קורס JAVA ואראה איך אני עם זה, ואשווה לחוויותיי מביולוגיה.

גם וגם. תלוי מאיזו זווית אתה מגיע לזה ומה מושך אותך...
רוצה לעבוד עם תאי גזע? תאי עצם? חיידקים? רוצה לעשות Assays ביולוגים על כל מה שזה אומר (נניח הפקת חלבונים, Immunophenotyping, הנדסה גנטית וכו')? - ביולוג.

רוצה לעבוד עם תמיסות שונות? עם ממסים/מומסים אורגניים ואנ-אורגנים? לעשות Assays כימיים על כל מה שזה אומר (נניח אצילציות, ספקטרומטריית מסות, לייצר חומרים פעילים מחומרים לא פעילים, ניקיונות ומיצויים, לזהות חומרים בתוך תמיסות עם HPLC, GC)? - דבר עם כימאי.

הנדסה גנטית זה לחלוטין התחום שיותר אהוב עליי בביולוגיה, יחד עם מערכת החיסון. אלה פשוט נושאים יפהפיים.
הלוואי שיכולנו לתכנת תא.

כי אלו שלמדו את זה אמרו לי שעדיף כבר רוקחות וכי זה רוקחות עם עוד כמה דברים לא חשובים.
זה הם אמרו. אני לא למדתי את זה.
וגם כי בסוף הם מגיעים לאן שהרוקחים מגיעים.
בדיוק כמו ביולוגיה וביוטוכנולוגיה.

אז זה פשוט עוד תואר עם שם מפוצץ. נחמד.

הכוונה ברורה... אתה לא מתמצא מדי בעסק לדעת שתרופה יכולה להיות גם תאי עצם שמגודלים בביוראקטור ומושתלים לחולים שיש להם דילול עצם.
וכו'.
תרופה זה לא רק חומר כימי אלא גם חומר ביולוגי חי ונושם (נשימה תאית למשל).
מעניין. לא חשבתי על זה ככה, משום מה אני תמיד רואה ברוחי כדור או זריקה כתרופה :lol:

בגלל שאתה נורא צעיר, אישית אותי זה מדהים שאתה בכלל פה בפורום, מתחבר לתכנים של האתר, חופר אצל אנשים וחופר בבלוגים ומנסה לדעת וללמוד.
אני צופה לך עתיד מזהיר 3>

:$
מבטיח להמשיך ולחפור :lol:

טוב, מקווה שאוכל לפרגן לך חזרה עם תגובה משעשעת או מועילה, אחרי כל הסבלנות שאתה הפגנת כלפי השאלות שלי ;)

מתנצל מראש על כך שהתגובה שלי תתייחס ל-"פריזמה" יחסית צרה מכל ההתלבטות הגדולה שהצגת.

קודם כל, לדעתי שווה להיזכר בכך שעשויים להיות לא מעט אנשים מבריקים שלא לומדים ביולוגיה כפי שרצו, מסיבות מגוונות. מוטב שתעריך את הכיסא שלך.

שנית,

חזרה-שינון-repeat זה דבר כלכך נורא?

הלוואי עלי יציבות ושגרה של כמה שנים שבהם הדבר הכי קשה שאעשה זה repeat.

יודע מה ילד, משכנתא או מחלה כרונית דורשים מאנשים?

שלישית, כנס לפורטל דרושים של חברות כמו טבע, טרו, ק.צ.ת, Alphabio וחבריהם ותבדוק אילו משרות וכיוונים יש שם. לפי מיטב זיכרוני נתקלתי פעם אפילו במשרות המשלבות לימודי דוקטורט. עבור משרת סטודנט ממוצעת כמו זו, אשר תעזור לי לנסות ולהתברג לחברות גדולות, לי באופן אישי אין שום בעיה לסבול משגרת שינון וחזרה של כמה שנים.

מניח שיצא לך כבר להיכנס לרשימות דרושים של חברות העשויות להיות רלוונטיות לתחום שלך ונסית לאתר כיוונים אופציונאליים של לימודים-קריירה, נכון? (גם אם תתחיל בחברות קטנות וקיקיוניות, במשרות התחלתיות). מניח שמעטים משכילים לעשות זאת לפני שהם מתחילים לימודים אקדמאים, ומקצתם אף לפני שחרורם מצה"ל.

אם העבודה היא 99% שינון כמו טלר, זה נורא ואיום, לפחות עבורי.
יש איתי בצוות בחורות שמאוהבות בעבודה, אבל אני פשוט מרגיש שאני הולך ומשתגע.
רגע השיא עד כה היה ביקור בחטיבה הבנקאית העיסקית, שם חפרתי קצת לבנקאית עיסקית במהלך משימה כלשהי, והיא הבטיחה לענות על שאלותיי בקשר לריביות, לדרגת הסיכון של הלקוחות ועוד כשיהיה לה זמן. היה כיף לדבר עם מישהו עם ידע פיננסי על התחומים האלה, זה פלוס מינוס האלמנט המחשבתי היחיד :)

ברור לי שיש יתרונות לקביעות ולעבודה שגרתית (בקושי שבוע שם, כבר 7 אנשים התלוננו באוזניי שאין קביעות בבנק, פעם כל "אידיוט" קיבל, היום כמעט אף אחד וכו' וכו'-כולל מפתחת תוכנה צעירה שעבדה כטלרית כי בנתה על הקביעות, ואז הבינה שלא תהיה כזו. היא תעזוב עוד מעט ואתפוס את מקומה.) אבל אם ארצה יום אחד קביעות, אעשה הסבה להוראה/עבודה ממשלתית אחרת ואגמור עניין.
קביעות מרגיעה ומשרה ביטחון, זה נכון, אבל היא מכניסה הרבה אנשים לאזור נוחות והם מפסיקים ללמוד ולהתפתח. מניסיוני הדל עם עצמי, כשאני נכנס לאזור נוחות אני מפסיק להפתח, ולכן אני משתדל תמיד להשאר בתנועה.

זאת משרת סטונדט? עם דרישה ל-PHD? וואו.
באופן כללי המשרה מרשימה, זה בטוח :)
האמת שלא ממש מצאתי בזמנו משרת סטונדט בביולוגיה. אחפש שוב, תודה!

אחלה.
באמת חושק ומתאווה לעבוד בתחום הביולוגיה?
באמת באמת?
באמת באמת באמת?
אז או שאתה מחליט לרוץ מרתון עד התואר שני, כולל, או שאל תרוץ בכלל.
וגם אז, שום משרה מכובדת לא מובטחת לך ושכר מכובד בוודאות שלא.
אם אתה בינוני אתה תהיה בינוני כמו בכל מקצוע. והבינוניות בתחום מדעי החיים היא הרצפה של המרתף של החניון התת-קרקעי בתחום המחשבים.
אם אתה תותח, אז אתה כבר תהיה תותח.
רוב האנשים הם בינוניים (פעמון גאוס).

ומה אתה חושב שאנליסטים בחברות פרמצבטיקה עושים מול המכשירים שלהם?...
מול ה- GC ומול ה- HPLC ומול צלחות הפטרי ומול סופרי התאים והאנלייזרים למיניהם וסוגיהם?
כל יום ממציאים את הגלגל מחדש? כל יום לא עושים את אותן הפעולות? את אותן הבדיקות?
אתה חושב שבתעשייה לא צריכים פועלים מתוחכמים ומשכילים שייצרו מוצרים שדורשים פעולות חוזרות ונשנות?
אתה חושב שבמחקר, האופציה שלא תעשה את אותו הדבר שוב ושוב גוברת על האופציה שתעשה את אותן פעולות שוב ושוב ושוב?
ומתכנתים?... ובודקי תוכנה?... ועורכי דין?... וכלכלנים מול האקסלים?...
אתה חושב שלעשות את אותן הפעולות שוב ושוב ושוב זו בעיה אינהרנטית?
ומה עשו חוקרים שחזרו על אותן פעולות שוב ושוב ושוב עד שמצאו תשובה?
ומה עשיתי אני כשחצי שנה חזרתי על אותן פעולות שוב ושוב ושוב (ושוב) בסזיפיות מעוררת חלחלה ותוך תסכול מפלצתי ומאיים, עד שקיבלתי את המוטציה שחיפשתי בחלבון שחקרתי?

נו אז?... על מה תלין?...
אתה חושב שזו באמת תלונה כל כך לגטימית?
שסטודנט באוניברסיטה הפתוחה, שאפילו לא ברור באיזו שנה אקדמית הוא נמצא (כי את הקורסים לוקחים חופשי-חופשי מתי שאפשר ורוצים), בתחילת דרכו, מלין על העובדה שהוא אמור ומצופה ממנו להכיר את החומר דרך האצבעות (כתיבה) והאוזניים (שמיעה) והעיניים (קריאה)?
לשנן זה כל כך רע? זה השטן?
חוץ מלשנן אתה יודע לעשות עוד הרבה דברים בתחום מדעי החיים? מה אתה רוצה בדיוק שיעשו איתך?
מה אתה חושב שתואר זה בדיוק לעשות? כל היום מעבדות ושיגועים?
להפיק פרוטאוליפוזומים אתה יודע? לקבל תשובת XY באמצעות FISH דרך QF-PCR אתה יודע?
לבדוק רמות ביטוי של CD34 על ASC`s בעזרת נוגדנים מצומדים ומכשיר FACS אתה יודע?
אז מה אתה רוצה? שפשוט ילמדו אותך את זה ואז "תדע"?
שתעשה עוד ועוד ועוד מעבדות באוניברסיטה, שאני לא בטוח שאתה יודע שהן הדבר היקר ביותר עבור כל אוניברסיטה בעבור הסטודנטים שלה מכל התארים כולם גם יחד?...
זה כל כך יעזור אם יתנו לך לעשות עוד ועוד ועוד ניסויים, להריץ עוד ועוד ריאקציות, לבזבז עוד ועוד חומרים שנמכרים בעשרות אלפי דולרים למ"ל, ולהחזיק עוד ועוד ועוד פיפטורים?
אם כן - אז גש לאחד הפרופסורים באוניברסיטאות האמיתיות, מאלו שיש להן מעבדות שחוקרות, ותבקש ממנו להתחיל ולעבוד אצלו כסטודנט.
זה מה שאני עשיתי בסמסטר ב' של שנה ב'.
אתה צריך להבין שכמעט כל תואר הוא מלאכת שינון שזו בעצם הכרה של החומר. התוודעות אליו.
אולי פרט לתארים באומנות נניח, וגם שם יש תולדות האומנות וצריך לשנן לא מעט.
אז איך מתוודעים?...
הרבה מאוד משננים. קצת חושבים. ואז עוד קצת משננים ועוד קצת חושבים. ואז חושבים ומשננים את מה שלמדנו לחשוב עליו.
הרבה מאוד תארים הם שילוב של שינון עם למידה עיוורת עם למידה לא עיוורת עם לחשוב קצת ובעיקר לצלוח את התואר.
תואר ראשון הוא בדיקת היתכנות לאפשרות שתמשיך לתואר שני. זה כל הרעיון.
על הדרך בחלק מהתארים הוא אפילו מעניק מקצוע אם ממש בורכת.
בדר" כ מה שתואר ראשון יכול להציע לך זה בעיקר כלים למחשבה, כלים ללמידה, כלים לשינון וכלים להושיב את עצמך על התחת ולהיות רציני לגבי משהו אפילו שלא בא לך, וחברים מסוגים שונים שבחיים לא היית מכיר אחרת.
העיקר שאתה יודע מה עושה אופרון הלקטוז! :lol:

אז מה אתה עושה שם?
(אל חשש, כמעט כל סטודנט חושב את המחשבות הללו, והרבה).

אז אולי כדאי באמת.
(שוב אל חשש, כמעט כל סטודנט חושב את המחשבות הללו, והרבה... חלקם אפילו מממשים או מוסיפים חטיבה או מחד-חוגי עוברים לדו-חוגי).

את זה דווקא כן עושים בביולוגיה לחלוטין, וברוב החברות והמשרות... ביולוגיה היא תחום יצרני. שמייצר משהו. כמעט תמיד.
אתה אולי לא "מייצר" משהו ומייצר מידע כשאתה CRF או משהו בתחום הקליניקה.
אבל בחברות התעשייתיות, אתה בהחלט מייצר. מפתח. חלק מתהליך הפיתוח. חלק מתהליך הייצור.
ושם יש מוצר, תרופה, משהו פיזי.
זאת לעומת אלפי מקצועות שונים שרק מייצרים ניירת או מידע או לא יודע מה...
עורכי דין משועממים חסרי לקוחות שתובעים ייצוגית רק כדי להעסיק ולפרנס את עצמם.
אנשי מחשבים שמייצרים עוד ועוד ועוד ספאמפליקציות.
ועוד כל מיני העלבות מתנשאות על שלל מקצועות שהמין האנושי המציא רק כדי שיהיה לו מה לעשות עם 7 מליארד חרטבונות.

מאוד. יחסית.
למדתי לא מעט קורסים בשנה א' ושנה ב' עם אנשי "מדעי הרפואה" (=תלמידי רפואה). מה שאומר שהתכנים שלמדנו היו זהים.
וכמובן שעם תואר ראשון בביולוגיה אתה יכול להמשיך ל- 4 שנתי ברפואה אם כל כך בא לך לתקן אנשים.

איך עד עכשיו? :lol:

מה זה חשבת??!?!?... ועכשיו הוא לא?
עוד לא סיימת בכלל. עוד לא ניסית להשתלב. עוד לא עברת אפילו חצי דרך (להרגשתי הלא מבוססת אתה בקושי בשנה ב').
אתה עולל.
הנה אני בתעשיית התרופות... לא גאונות גדולה.
בתואר הראשון לא חשבתי בכלל איפה אהיה... כל כולי היה עסוק רק בפאקינג להצליח לשרוד אותו לימודית ולשים אוכל במיני בר.
כנראה שהמצב שלך ממש טוב ואתה כבר חושב על העתיד ולא רק על לצוף עם הראש מעל המים.

אז תעשה הסבה לרוקחות או תעבור לרוקחות, מה אתה עושה בביולוגיה?
ובכלל "מדעי התרופה" זה חארטה.
ואני רושם את זה כי למדתי איתם.
רוצה להתעסק בתרופות ראש בארלנמאייר? אחד על מעבה ופרה?
תלמד רוקחות. נקודה.
וגם שם אתה תראה שלא כולם "מייצרים תרופות".
חלק מהם בכלל בסופרפארם. חלק מהם עושים ניירת. חלק אחר עושים רישומים או Pharmacovigilance. חלק עשו הסבה למדריכי קרוספיט והידרותרפיה במכללת רידמן.
אתה חושב שכל מי שלמד את התחום "מייצר תרופות"?

אגב, "מפתח תרופה" זה משהו מאוד כוללני.
הנה אני, עם הכשרה של פסאודו-מיקרוביולוג/פסאודו-ביוכימאי, עובד לא ב"תחום שלי" ו"מפתח תרופה".
לא מבין מה זה אומר אפילו.
כל מי שעובד בחברת תרופות נחשב כ"מפתח תרופה" או רק מי שלמד ביולוגיה?
או רק מי שבמחלקת מחקר ופיתוח מפתח מוצרים שונים/נוספים/אחרים?
ומה עם ה- QA? וה- QC? גם הם נחשבים כמפתחי תרופות?

כן, מאוד.
אתה לא תהיה כימאי. ואתה גם לא תהיה מומחה גדול במדמ"ח.
קלאסיקה.
כמו אלו שלמדו כימיה-ביולוגיה, שהם בדר"כ לא מדהימים בביולוגיה (מפרגן להם 70%), וגם לא מדהימים בכימיה (מפרגן להם 70%), רק כי הם גם וגם. בסופו של דבר זה לא יוצא 140%.
האוניברסיטה כתעשייה שחייבת לדאוג לעצמה (האוכל שלה הוא סטודנטים משלמים, סובסידיה ממשלתית, תרומות, כסף ציבורי והרבה הרבה מסכנות ואומללות) אוהבת לבלבל, לשקר, לבלף ולהיות לא כנה.
אוהבת לקדש את האינטרדיסיפלנרי שהיא מילת הבאז החדשה, הבון טון של החארטא.
תלמד כימיה תואר ראשון. תשבור את הראש.
ואז תעשה תואר שני במדמ"ח. תשבור עוד יותר את הראש.
ככה באמת באמת תהיה אינטרדיסיפלנרי ולא "גם וגם".

טוב... הספיק לי. נראה לי שגם לך היה מספיק.
אני רוצה להתנצל מראש (בכנות!) ולהסביר שכל הנ"ל לא נכתב "עם עצבים", אבל כן עם קצת חוסר סבלנות ולכן בטוח מרגיש קצת עצבני ולא מתנחמד.
טוב, שאלת שאלות, ביקשת תשובות, אך אחד לא הבטיח סבלנות ונחמדות. לפעמים אני ממש ממש משתדל ולפעמים ממש ממש לא יוצא לי אפילו שאני רוצה.
אני מקווה שתוכל להבין אותי... אני בנאדם ממורמר שמרגיש שההתלבטויות שלך הן מעט ילדותיות ולא סגורות על עצמן.
אם יורדים לשורש השאלות - הן כן. אבל זה לא עושה אותן למטופשות יותר.
כשאני הייתי בתואר הראשון התלבטתי את אותם הדברים בדיוק...
אם הייתי יודע אז את מה שאני יודע היום, [כנראה] שלא הייתי היום איפה שאני נמצא. אבל כן הייתי נמצא היום איפה שאני.
מבלבל בכוונה.
מקווה שלך יילך יותר טוב.
נו, זה וגם הכינוי "דור ה- Z" שאני קצת רגיש אליו... תאשים את עוז ותמר אלמוג!!!.

מקווה ש"עזרתי".

מת על התגובות שלך.
הלוואי והייתי תמיד מוקף סביבי ב10 אנשים שמדברים תכלס כמוך.

איפה אתה לומד ביולוגיה?
עשיתי תואר ראשון בכלכלה וביוטכנולוגיה (שזה ביולוגיה עם עוד כמה קורסי מעבדות) בעברית. לא זכור לי יותר מדי שינונים (אוקיי, אולי למעט ביוכימיה). מה שאני יכול להגיד לך, זה שבשנה א' אתה עדיין לא יודע מה זה ביולוגיה. אני מתאר לעצמי שאתה עושה כרגע בעיקר כימיה, פיזיקה, מתמטיקה וסטטיסטיקה. אולי גם ביולוגיה של התא או איזה קורס מבוא אחר. כשמסיימים (אם מסיימים) את לימודי הבסיס האלה התואר משתנה לגמרי. גנטיקה, ביולוגיה מולקולרית - אלה קורסים מדהימים שלא דומים בכלום למה שאתה עושה כרגע, אז הייתי נזהר מההסקה מקורסי הבסיס שזה כן או לא בשבילך.

כימיה בטח למדת כבר לא מעט אז אם אתה מרגיש שזה מושך אותך לך על זה. קח בחשבון שבתואר בכימיה עושים דברים נוספים על הכימיה הכללית והכימיה האורגנית שביולוגים נחשפים אליה - למשל, כימיה פיזיקלית, כימיה אנליטית ועוד.

לא מסכים עם הקביעה שאין עבודות בזה עם תואר ראשון.
אם פרקטיקה זה מה שמושך אותך ונהנית מפייטון, לדעתי אין שאלה וכדאי לך לעבור ללמוד את זה (לאו דווקא במסגרת אקדמית אגב). הבדלי השכר בין ביולוגים למתכנתים הוא עצום, והוא מצטמצם רק במעט עם הנסיון.

אמרת שמתמטיקה של תיכון היא תיאורטית מדי בשבילך - אז אני תוהה אם תואר אקדמי במדמ"ח, שבו תידרש ללמוד אינפי, ליניארית, מתמטיקה דיסקרטית ועוד הוא בכלל רלוונטי. מה שכן, זה תחום שאפשר בהחלט להיכנס אליו גם בלי תואר, יכול להיות שזה כיוון ששווה לך לבדוק.

מת על התגובות שלך.
הלוואי והייתי תמיד מוקף סביבי ב10 אנשים שמדברים תכלס כמוך.
תודה רבה... זו בהחלט מחמאה מארץ המחמאות.
ואני מאחל לך להכיר כמה שיותר אנשי תכל'ס, אבל הרבה הרבה הרבה יותר אנשים שחולמים ושלא קשורים במאום לתכל'ס ובורחים ממנו כי איתם יותר כיף ומדמיינים (ומגיעים) רחוק.
היפר-ריאליות כתכונת אישיות היא מעמסה איומה. היפר-ראליות זה לחלשים שלא מוצאים מנוס מהמציאות כמו שהיא ומקובעים עמוק בתוך מכסה המנוע מבלי לראות החוצה מבעד לטמבון.

המשך התגובה שלי לא תהיה מועילה לדור ה- Z, סתם תגובה פסאודו-עניינית לנעם, שהתשובה שלו כביולוג מסקרנת אותי בתור בוגר של העברית:

לא זכור לי יותר מדי שינונים (אוקיי, אולי למעט ביוכימיה)
הצחקת אותי קצת :lol: לא יותר מדי שינונים?...
אתה בטוח לגבי זה?
אז איך זוכרים את כל החומר? הכל מהגיון? או שהכל מ"ידיעה"?
איך אתה יודע ש- Rho factor הוא חלק מהטרמינציה של תהליך השעתוק? ואיך ללא שינון החומר יודעים שיש טרמינציה שהיא תלויית Rho factor וכזו שהיא לא תלויית Rho factor?...
מלמדים את זה וזהו ולא משננים? ככה מ"ידיעה"?...

ואיך עכשיו מידיעה אני זוכר מה קורה באופרון הטריפטופן ומה הם חמשת הגנים שכלולים בו? ואת העובדה שאופרון הטריפטופן הוא אינהיביטורי?
תואר במדעי החיים כולל המון המון המון המון שינון. המון.
ככה זה. זה חלק מהקסם למי שאוהב לדעת (אני מאוד נהנתי מזה ואהבתי להתמחות בלדעת הכל) ויש כאלו שסובלים מכך.
לצערי, רק דרך שינון רב אפשר ללמוד ולדעת את כל אלפי התהליכים, השמות, הגורמים, הקיצורים, יחסי הגומלין, המשובים החיוביים והשליליים והחלבונים שמשתתפים במאות תהליכים ביולוגים שסטודנט חרוץ ורציני שרוצה להשכיל את עצמו אמור להכיר במהלך חייו האקדמיים.
וזה עוד מבלי להזכיר את מאות השמות והאירועים והמאורעות שאמורים להכיר כחלק מההיסטוריה של המדע והביולוגיה (ווטסון קריק, פלמינג, פסטר וכו' וכו' וכו' וכו' וכו').

עושים דברים נוספים על הכימיה הכללית והכימיה האורגנית שביולוגים נחשפים אליה - למשל, כימיה פיזיקלית
אם היית מתעניין קצת מעבר למרחבי הפורום בהר הצופים הנפלא, היית יודע שביולוגים בעברית בהחלט עושים קורס שלם של כימיה פיזיקלית והוא גדול ומתיש נורא וברמה של 6 יח"ל (ולא 5 כמקובל).
ככה זה היה בתקופתי ב- 1967.

לא מסכים עם הקביעה שאין עבודות בזה עם תואר ראשון.
לא רק שאני מחזק אותך פה, אלא אני מזהיר מראש - יש המון המון המון המון המון עבודה לבוגרי תואר ראשון בביולוגיה.
יש עבודה כמו זבל ויש בוגרי ביולוגיה וכל שאר תארי הפסאודו-ביולוגיה למיניהם כמו זבל.
פה אני אומר בפה מלא וללא שום חשש שאין בכלל מה לדאוג.
איפה הקאצ'?... בפעם המאתיים בפורום הזה - השכר.
הלאה.

הבדלי השכר בין ביולוגים למתכנתים הוא עצום, והוא מצטמצם רק במעט עם הנסיון.
מחדד... עצום = הבדלים של בין פי 2 בשכר הבסיס והלאה כיד הדמיון בלי שום בעיה.
"מזל" שמס ההכנסה הדיפרנציאלי מתערב באי-השוויון החמור ועוזר לביולוגים לא לאבד את עצמם לדעת :lol:
מודה שהיום בתחנת הרכבת די השתעשעתי כששמעתי רביעיית הייטקיסטים (כנראה מאינטל) שמתלוננים שהם הגיעו למס שולי של 49% ועכשיו לוקחים להם משהו כמו 8K מס הכנסה... זה לא שעשע אותי בצורת שמחה לאיד, אלא מבחינת הקונספט של מס שולי 49%.
מדרגת הכלום ושן ועין שלי, אדם צריך להודות על כך שהוא בכלל מגיע למדרגת המס הזו, לא?...

רושם את זה בתור מישהו שמקבל מס הכנסה שלילי - כל פעם שאני צריך לשלם בלית ברירה מס הכנסה על הבקושי שכר שאני עושה, אני נהיה שלילי :lol:

חוץ מזה הכל די נכון.

נערך לאחרונה ב:
ימיה בטח למדת כבר לא מעט אז אם אתה מרגיש שזה מושך אותך לך על זה. קח בחשבון שבתואר בכימיה עושים דברים נוספים על הכימיה הכללית והכימיה האורגנית שביולוגים נחשפים אליה - למשל, כימיה פיזיקלית, כימיה אנליטית ועוד.
ביולוגים בעברית בהחלט עושים קורס שלם של כימיה פיזיקלית והוא גדול ומתיש נורא וברמה של 6 יח"ל (ולא 5 כמקובל).
ככה זה היה בתקופתי ב- 1967.
גם בתקופתי (תשס"א), אם כי אצלי זה היה 5 נ"ז.
ומנחש שהתכוונת 1997? :)

ומנחש שהתכוונת 1997? :)
אני מחבב אותך מאוד יבגני :>
רק אומר שלמדתי עם פרופ' נועם אגמון שיבדל לחיים ארוכים ולא פדגוגיים אמן.

צחקת אותי קצת :lol: לא יותר מדי שינונים?...
יש לך הגדרה מאוד משונה לשינון. לדעת חומר מבחינתי זה לא לשנן. האם זה שאני יודע ש4 גדול מ2 זה משינון או מידיעה?
אני מכיר את המשננים, למדו איתי המון כאלה. אני מאמין בהבנה של החומר, וברגע שמבינים על מה מדברים זה לא פשוט מילים בסינית ואז כן זה הופך לידיעה. אם אתה קורא לזה שאני יודע את הסדר באופרון הלקטוז "שינון", אז כל דבר הוא שינון. לדעת שG מתחבר לC וA לT זה ידע, לא שינון. לדעת באיזה מהקשרים יש 3 קשרי מימן ובאיזה יש שניים זה ידע, לא שינון. מבחינתי גם לזכור את כמות הבייס פרס בDNA של האדם נכנס לקטגוריה של ידע, ולא של שינון. שני המבחנים היחידים שאני ממש זוכר את עצמי משנן אליהם זה ביוכימיה וביואינפורמטיקה (אחד מהם, עשיתי באותו סמסטר שני קורסים בביואינפורמטיקה, אחד היה מדהים והשני היה שינון, ומשניהם אני לא זוכר כלום). DNA נמצא בגרעין - זה ידע או שינון? (באיאוקריוטים, אל תתחכם איתי עכשיו על הביולוגיה עצמה ;-) )

גם בתקופתי (תשס"א), אם כי אצלי זה היה 5 נ"ז.
אם היית מתעניין קצת מעבר למרחבי הפורום בהר הצופים הנפלא
אם היית מתעניין מעבר למרחבי הפורום הנפלא בהר הצופים, היית יודע שלא לומדים ביוטכנולוגיה בהר הצופים, ושלמעשה כף רגלי לא דרכה שם עד התואר השני. אבל בוא תמשיך להניח הנחות שגויות ולהגיע למסקנות, זה נראה כיף.

סגרתי תואר של 150 נ"ז בלי פיזיקלית. הכימיה שלי כללה 7 נ"ז עקרונות הכימיה, 2 נ"ז מעבדה בעקרונות הכימיה, 3 נ"ז אורגנית א', 4 נ"ז אורגנית ב'. היו עוד המון קורסים עם נגיעה כימית אבל אלה היחידים שממש הוגדרו כימיה. אם בגבעת רם זה שונה - אחלה. כל הכבוד. אז מה? לכן שאלתי אותו איפה הוא לומד, יש הבדלים בין מוסדות לימוד שונים בארץ (וכמו שאתה רואה, גם בתוך אותם מוסדות עצמם).

בכל מקרה, נראה לי ששניכם פספסתם את הפואנטה, שהיא - כימיה של ביולוגים לא שקולה לתואר בכימיה. נראה לי, לא יודע, לא עשיתי תואר בכימיה עדיין. יום אחד כשיהיה קצת זמן פנוי.
עצום = הבדלים של בין פי 2 בשכר הבסיס
אתה אופטימי. פי 2 זה מה שעושים מתכנתים בלי תואר. מי שלמד תואר (מדמח או הנדסת תוכנה) באוניברסיטה נורמלית ומעלה מתחיל מפי 3, לפחות ממה שאני שומע מחברים.

איך אתה יודע ש- Rho factor הוא חלק מהטרמינציה של תהליך השעתוק? ואיך ללא שינון החומר יודעים שיש טרמינציה שהיא תלויית Rho factor וכזו שהיא לא תלויית Rho factor?...
ועכשיו גרמת לי להתגעגע למולקולרית. הקורס שהכי נהנתי ממנו בתואר (בשני התחומים), וחלק נכבד מהשכ"ד שלי בשנה ג' מומן משיעורים פרטיים שהעברתי בו.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
היית יודע שלא לומדים ביוטכנולוגיה בהר הצופים
הא?... התכוונתי לחוג לכלכלה אם לא הבנת אותי עד הסוף...
ואני יודע טוב מאוד שלא לומדים ביוטכנולוגיה בהר הצופים כי אני בוגר של החוג הזה, שאותו לומדים בגבעת רם, בפקולטה לחקלאות ובפקולטה לרפואה בעין כרם, ובעיקר לא בהר הצופים אלא אם לוקחים קורס ביזמות/פטנטים וכו'.
אני אישית לא התקרבתי להר הצופים.

כימיה של ביולוגים לא שקולה לתואר בכימיה
ברור שלא.
התחלתי בכימיה-ביולוגיה, ואני יכול לומר שהכימיות של הכימאים הם ברמה גבוהה יותר משל הביולוגים (מן הסתם).
והביולוגיה של הכימאים היא ברמה נחותה לעומת זאת של הביולוגים.

חסל סדר זיהום השרשור הזה בפרטים לא קשורים.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A תואר שני במתמטיקה / מדעי המחשב - התייעצויות ולבטים. התפתחות אישית 0
ת המל"ג אישר לאוניברסיטאות להוציא תואר ראשון חדש בבינה מלאכותית, טריק שיווקי או בעל ערך אמיתי? התפתחות אישית 20
1 תואר במדעים, התלבטות של אמצע החיים התפתחות אישית 0
S אופטימיזציית קריירה: תואר וניסיון בדרך לייעוץ אסטרטגי התפתחות אישית 12
א האם אוכל למצוא עבודה עם תואר במדעי הסביבה? התפתחות אישית 25
P עשיתי תואר לשווא? מה המפלט האחרון? התפתחות אישית 19
A תואר שני במדמ"ח, מתלבט האם ללמוד פיזיקה אוף טופיק 10
A מה אפשר לעשות עם תואר במדעי המחשב שלא מצריך ניסיון ? התפתחות אישית 20
A תואר במדעי המחשב וכלכלה או ראיית חשבון ? התפתחות אישית 2
A מתלבט לגבי תואר ראשון – סטטיסטיקה ומדע הנתונים(בשילוב כלכלה): עברית מול תל-אביב התפתחות אישית 7
B מחפש הכוונה / עצה - בוגר תואר אוף טופיק 1
D תואר ברוקחות התפתחות אישית 2
ר באמצע תואר ראשון במדעי המחשב, הייתה דרך מוגדרת ועכשיו התערערה, באילו צעדים לנקוט כעת? התפתחות אישית 26
A עצות לבחירת משרה ראשונה לאחר סיום תואר במדעי המחשב התפתחות אישית 41
A הסבה למחשבים (תכנות) - אינפיניטי לאבס / תואר שני התפתחות אישית 15
ע מתלבטת לגבי תואר בהנדסת חומרים וכימיה בתל אביב אוף טופיק 17
ס נקודת זיכוי מס סיום תואר מיסים 3
A שאלות לגבי תואר בכלכלה התפתחות אישית 5
ס תואר במדעי המחשב בפתוחה או באחת משלושת הגדולות (טכניון,עברית,תל אביב) התפתחות אישית 24
I ייעוץ תואר בחשבונאות התפתחות אישית 1
Y תואר שני באירופה התפתחות אישית 3
N בן 25. לאיזה תואר להירשם ואיזה מסלול לקחת? התפתחות אישית 7
ש התלבטות לגבי תואר שני במדעי המחשב - האם יש לי את הסיבות הנכונות? התפתחות אישית 5
D תואר שני טיפולי בארה"ב אוף טופיק 2
צור יונתן תואר צבאי - האפשרי או רעיון שעדיף לגנוז? התפתחות אישית 15
A בוגר תואר שני במדמ"ח, התייעצות לגבי ההמשך התפתחות אישית 8
ל ייעוץ לגבי תואר בהנדסת חשמל התפתחות אישית 18
עידו ג אופק תעסוקתי ללא תואר ראשון יזמות והגדלת הכנסות 22
M תואר בסטטיסטיקה ומדעי הנתונים התפתחות אישית 7
I האם לעשות תואר במדעי המחשב או קורס/ים בגיל 29 התפתחות אישית 2
stevexcx תואר ראשון- מערכות מידע אוף טופיק 0
ס לכמה זמן לפרוס תואר במדעי המחשב? התפתחות אישית 12
ס "אל תלמד תואר במדעי המחשב,בינה מלאכותית תחליף אותך בקרוב" אוף טופיק 140
I התלבטות לגבי התחלת תואר במדעי המחשב בגיל 29 – האם זה הצעד הנכון? התפתחות אישית 10
ס קורסים מדעי המחשב תואר ראשון התפתחות אישית 1
ETF Shark דילמה כלכלית לגבי תואר בבאר שבע. התפתחות אישית 13
G תואר ויחידה טכנולוגית התפתחות אישית 10
י רילוקיישן כמשרה ראשונה/תואר שני? אוף טופיק 4
V תואר שני בהנדסה ללא מהנדסים התפתחות אישית 1
Elliott ממוצע 83 מדעי המחשב מהאוניברסיטה הפתוחה צריך עצה + שאלה על בן גוריון תואר שני התפתחות אישית 12
O תואר שני בהנדסת תעשיית וניהול עם התמחות בדאטה סיינס. התפתחות אישית 0
מ מתלבטת איזה תואר ללמוד - איזה תואר בהנדסה או משהו אחר בכלל? התפתחות אישית 2
P סיימתי תואר לפני שנה ולא מוצא עבודה התפתחות אישית 19
L תואר בחשבונאות/סטטיסטיקה התפתחות אישית 9
A תואר שני - Data science התפתחות אישית 11
O נקודת זיכוי בגין תואר אקדמי שלא נוצלה מיסים 3
ETF Shark צעדים ראשונים בתחום ה-Data Science: תואר ראשון והתחבטויות התפתחות אישית 9
G תואר בגיל מאוחר במדעי המחשב (פתוחה) התפתחות אישית 43
ב תואר במדמ"ח בפתוחה לרגל המצב התפתחות אישית 18
י תואר שני בכלכלה התפתחות אישית 3

נושאים דומים

Back
למעלה