• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

תואר שני בכלכלה

ישראלי ממוצע

משתמש סולידי
דירוג
11
שלום,

אני אתחיל ללמוד תואר שני בכלכלה (תואר מתמטי) באוניברסיטה מסוימת שהיא לא או"פ ב-24.12 (אם לא ימשיכו לדחות את מועד פתיחת לימודים עקב מלחמה), אז רציתי לשאול איך כדאי להתנהל בהרצאות/תרגולים/שיעורים? האם כדאי בכלל להעתיק מהלוח? או שאקבל מצגות אחרי זה ומשם אפשר ללמוד? ואיזה מהאפשרויות הבאות (מחשב נייד/מחברות רגילות/טאבלט לכתיבה) כדאי ונוח לשימוש?

את התואר הראשון עשיתי באו"פ ושם הדברים התנהלו אחרת, בעוד שבאוניברסיטה מסוימת שאלמד בה צריך להגיע פיזית להרצאות/תרגולים/שיעורים ולנסות להסתדר שם במקום (מה שלא עשיתי בתואר ראשון), לכן לא ברור לי איך כדאי להתנהל במסגרת שונה.

תודה רבה
1f642.png

*כתבתי אוניברסיטה מסוימת מכיוון שהבנתי לפי הכללים של הפורום שאסור לפרסם שמות של מוסדות וכו' בגלל שזה עלול להיות חלק משיווק וכו', אבל כן הזכרתי את או"פ כדי שתבינו את המצב אצלי*

קודם כל בהצלחה!
לעניות דעתי כל מקרה לגופו. תעשה מה שמרגיש לך לנכון (תכתוב, אל תכתוב ותתרכז בלהקשיב). אני לא מסוגל לכתוב ולהקשיב כי אני כותב מאוד לאט. יש אנשים שאם לא כותבים לא נכנס להם לראש. אני משתדל להקשיב ולהשלים דברים קריטיים (ממישהו שכן כותב), אני רושם כותרות נושאים בלבד כדי שיהיה יותר קל להשלים לאחר מכן.
לעניות דעתי מחשב נייד הוא לא אופציה אם אתה עושה תואר מתמטי? נראה לי מסורבל מבחינת הכתיבה.

הייתי מנסה טאבלט/אייפד. מאוד נוח גם לשיתוף קבצים בין סטודנטים

אז רציתי לשאול איך כדאי להתנהל בהרצאות/תרגולים/שיעורים? האם כדאי בכלל להעתיק מהלוח? או שאקבל מצגות אחרי זה ומשם אפשר ללמוד? ואיזה מהאפשרויות הבאות (מחשב נייד/מחברות רגילות/טאבלט לכתיבה) כדאי ונוח לשימוש?
יכול לשתף מנסיוני מהתואר השני שלי מהעולמות הריאליים (לא בכלכלה). ההתנהלות שלי היתה בדיוק כמו בתואר ראשון בהרצאות/תרגולים (אני די חריג בעניין, אבל אני אישית לא מאמין בלהעתיק מהלוח דברים שהם כלליים ומעדיף לזכור מה למדתי בצורה כללית של נושאים ולבדוק איפה זה מופיע בספר הקורס. אולי פה ושם אם מוזכר משהו שהוא לא ממש מהחומר אז אני כותב לי לחפש את זה. באופן כללי תמיד הייתי משתדל לזכור הכל בעל פה). אתה רוצה בעיקר להבין אם יש סיכומים של המרצה משנים קודמות (דרייב וכדומה. יש מחלקות שהסטודנטים באמת אויבים אחד לשני ואז זו בעיה) ומה השתנה בהרצאות/תרגולים שלו. בנוסף, יש בדרך כלל ספר של הקורס שממנו המרצה לוקח את החומר ובאמת שבהרבה מקרים עדיף ללמוד משם.

אצלנו היו הקלטות כמעט להכל. בתואר הראשון לפני המבחנים בדרך כלל הייתי צופה בכל ההרצאות מחדש ועושה מלא מבחנים של שנים קודמות. זה גם עבד לי בתואר שני. בתואר שני דברים לפעמים משתנים והרבה קורסים החליפו מבחן באיזה משהו אחר כמו עבודה/הרצאה/מבחן בעל פה וכדומה.

אני אישית השתמשתי המון בטאבלט לקריאה (באוטובוסים למשל) או לצפייה בהרצאות וזה היה לי מאוד שימושי (נסיעות היו לי לפחות 3 שעות וחבל באמת על כל דקה. באוטובוסים בסך הכל הספקתי לקרוא ספרי קורס של אלפי עמודים בכל מיני נושאים ואני תמיד נדהם לראות שיש אנשים שמעדיפים לכלות את זמנם). מחשב נייד לא יעבוד בסביבה כזו בכלל וטלפון חכם זה סתם בזבוז זמן מוחלט. בהרצאות מחשב נייד היה מסיח את דעתי מההרצאה וגורם לי להתעסק בדברים (לעשות תרגילים למשל) אחרים אז אני באמת לא ממליץ ואני העדפתי להשאיר אותו בתיק. מחשב נייד כן היה לי מהותי (נניח להציג הרצאה).

אבל החלק החשוב באמת בתואר שני זה התזה. אני לא יודע איך זה הולך בכלכלה, אבל מחקר חשוב ומהותי זו אבן היסוד כנראה של תואר שני. יש תחומים כמו מתמטיקה שהמחקר יהיה מאוד ראשוני ולא יגיע כנראה למאמר (כי זה מאוד מורכב במתמטיקה), אבל כחלק מהמחקר כן תצטרך ללמוד הרבה מאוד חומר שלא קשור לאף קורס. אני לא יודע אם זה המצב אצלך, אבל התזה באמת לוקחת משהו כמו 70-90% מהזמן ברב המקרים וכמובן 100% מחופשות סמסטר וכדומה.

ברוך הבא לכלכלה.
כמי שנמצא באמצע תואר ראשון אני ממליץ לך לכתוב בשיטה הישנה עם עיפרון ודף. מוכח שזה עוזר לחרות את החומר בזיכרון באופן הכי יעיל ועקבי. אם זה ממש קשה לך - אז מחברת דיגיטלית (הרבה אצלנו משתמשים בזה וזה עוזר לשתף קבצים). רק לא לנסות להקליד. זה גם תרגול טוב לקראת המבחן עצמו.
בעוד שבאוניברסיטה מסוימת שאלמד בה צריך להגיע פיזית להרצאות/תרגולים/שיעורים ולנסות להסתדר שם במקום (מה שלא עשיתי בתואר ראשון), לכן לא ברור לי איך כדאי להתנהל במסגרת שונה.
אתה בטוח? אלה תארים מאוד מבוקשים עם כמות סטודנטים גדולה כמעט בכל קורס, לכן אין ממש סיכוי שיבדקו נוכחות מבחינת דרישות הקורס.
מה שכן - זה חשוב מאוד כדי להטמיע את החומר בהצלחה. אל תסתפק בהקלטות בדיעבד.

כתבתי אוניברסיטה מסוימת מכיוון שהבנתי לפי הכללים של הפורום שאסור לפרסם שמות של מוסדות וכו' בגלל שזה עלול להיות חלק משיווק וכו'
בטוח? אנשים מזכירים באופן מפורש הרבה אוניברסיטאות ומכללות ולא ראיתי שאסור בפורום.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
י לא מצליח למצוא עבודה (בעל תואר ראשון בכלכלה חד חוגי) התפתחות אישית 25
י סיום תואר ראשון בכלכלה (חד חוגי) וחיפוש עבודה התפתחות אישית 11
ל תואר דו חוגי בכלכלה ומדעי המחשב התפתחות אישית 3
י תואר שני בכלכלה במגמת מדעי הנתונים ללא תזה התפתחות אישית 2
Y תואר שני בכלכלה התנהגותית ומשכורת ל Game economist התפתחות אישית 0
ח מסיים כעת תואר בכלכלה וסטטיסטיקה, ומרגיש די נואש התפתחות אישית 40
M תואר בכלכלה - איזה מגמה לקחת? התפתחות אישית 7
O תואר בכלכלה התפתחות אישית 9
U תואר שלישי בכלכלה או מנהל עסקים ? אוף טופיק 2
ש התלבטות לגבי תואר שני במדעי המחשב - האם יש לי את הסיבות הנכונות? התפתחות אישית 4
T תואר שני טיפולי בארה"ב אוף טופיק 2
צור יונתן תואר צבאי - האפשרי או רעיון שעדיף לגנוז? התפתחות אישית 15
A בוגר תואר שני במדמ"ח, התייעצות לגבי ההמשך התפתחות אישית 8
ל ייעוץ לגבי תואר בהנדסת חשמל התפתחות אישית 18
עידו ג אופק תעסוקתי ללא תואר ראשון יזמות והגדלת הכנסות 18
M תואר בסטטיסטיקה ומדעי הנתונים התפתחות אישית 7
I האם לעשות תואר במדעי המחשב או קורס/ים בגיל 29 התפתחות אישית 1
S תואר ראשון- מערכות מידע אוף טופיק 0
ס לכמה זמן לפרוס תואר במדעי המחשב? התפתחות אישית 12
ס "אל תלמד תואר במדעי המחשב,בינה מלאכותית תחליף אותך בקרוב" אוף טופיק 57
I התלבטות לגבי התחלת תואר במדעי המחשב בגיל 29 – האם זה הצעד הנכון? התפתחות אישית 10
ס קורסים מדעי המחשב תואר ראשון התפתחות אישית 1
ETF Shark דילמה כלכלית לגבי תואר בבאר שבע. התפתחות אישית 13
G תואר ויחידה טכנולוגית התפתחות אישית 10
י רילוקיישן כמשרה ראשונה/תואר שני? אוף טופיק 4
V תואר שני בהנדסה ללא מהנדסים התפתחות אישית 1
Elliott ממוצע 83 מדעי המחשב מהאוניברסיטה הפתוחה צריך עצה + שאלה על בן גוריון תואר שני התפתחות אישית 12
O תואר שני בהנדסת תעשיית וניהול עם התמחות בדאטה סיינס. התפתחות אישית 0
מ מתלבטת איזה תואר ללמוד - איזה תואר בהנדסה או משהו אחר בכלל? התפתחות אישית 2
P סיימתי תואר לפני שנה ולא מוצא עבודה התפתחות אישית 19
L תואר בחשבונאות/סטטיסטיקה התפתחות אישית 9
A תואר שני - Data science התפתחות אישית 6
O נקודת זיכוי בגין תואר אקדמי שלא נוצלה מיסים 3
ETF Shark צעדים ראשונים בתחום ה-Data Science: תואר ראשון והתחבטויות התפתחות אישית 9
G תואר בגיל מאוחר במדעי המחשב (פתוחה) התפתחות אישית 43
ב תואר במדמ"ח בפתוחה לרגל המצב התפתחות אישית 18
R תואר שני מדעי הנתונים התפתחות אישית 5
N תואר ופרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 33
Y תואר בפיזיקה או בחשמל התפתחות אישית 4
T מסיים תואר בהנדסת חשמל. מדוכא, מפוחד, ומוטרד מהעתיד, צריך עצות. (פוסט ארוך) התפתחות אישית 16
M איך להציג תואר שנמרח בקורות חיים? התפתחות אישית 10
L תואר ראשון התפתחות אישית 23
@ תואר שני - הנדסת מכונות התפתחות אישית 5
לאץ' תואר בגיל מאוחר התפתחות אישית 27
א חיפוש משרות שלא דורשות תואר ראשון התפתחות אישית 2
A תואר שני בסטטיסטיקה, כדאי? התפתחות אישית 2
S להמשיך לתואר שני בארכיטקטורה או לעשות תואר ראשון נוסף במדעי המחשב? התפתחות אישית 4
A תואר שני במדעי המחשב- בחירת תחום התמחות (נושא לתזה) התפתחות אישית 5
AsMachined הסבה להייטקס - bootcamp או תואר שני? התפתחות אישית 15
C תואר שני במדעי המחשב התפתחות אישית 27

נושאים דומים

Back
למעלה