• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

תואר , לא פרקטי אבל חייב ? ובמה ?

• פותח הנושא פותח הנושא Yuvalbuz3
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
לא מתחבר לתכנות, ואני לא מת על מתמטיקה, לצערי אני לא אחד מברי המזל שיש להם תשוקה אדירה למקצוע הכי טוב במשק כיום

אתה לא צריך תשוקה אדירה למקצוע, אתה צריך תשוקה אדירה לפרנס את עצמך בכבוד, ואני אומרת את זה מניסיון. בגיל 36 ועם יותר מדי תארים, אני נאלצת לעשות הסבה מקצועית לתכנות, כי אי אפשר להתפרנס במקצוע שלי. אתה באמת רוצה למצוא את עצמך מרוויח 10 ברוטו אחרי התואר?

אתה לא צריך תשוקה אדירה למקצוע, אתה צריך תשוקה אדירה לפרנס את עצמך בכבוד, ואני אומרת את זה מניסיון. בגיל 36 ועם יותר מדי תארים, אני נאלצת לעשות הסבה מקצועית לתכנות, כי אי אפשר להתפרנס במקצוע שלי. אתה באמת רוצה למצוא את עצמך מרוויח 10 ברוטו אחרי התואר?
מה למדת? לא בטוח שתכנות יתאים לך? צריך לראות שמסתדרים עם זה

בכלכלה משפטים וראיית חשבון הוא יכול למצוא את עצמו עם 6.5 אחרי התואר

בסופו של דבר המטרה היא.להיות עצמאי , כלומר אני לא רוצה לעשות תואר בכלכלה בשביל להיות טלר בבנק , אני לא רוצה לעשות תואר במשפטים כדי להיות עוד, הבנת ? אני פשוט בודק תארים שיכולים להי

ו

ת לי קלף להקמה של עסקים ומיזמים.

תראה מה הגבתי בציטוט מעליך

ניסיתי להיות אופטימית אבל כן, אתה צודק.

@Yuvalbuz3 אם אתה רוצה להיות עצמאי ויש לך כישרון לנטוורקינג ושיווק בשוק רווי, אז אולי עריכת דין עדיפה על כלכלה.

בסופו של דבר המטרה היא.להיות עצמאי , כלומר אני לא רוצה לעשות תואר בכלכלה בשביל להיות טלר בבנק , אני לא רוצה לעשות תואר במשפטים כדי להיות עוד, הבנת ? אני פשוט בודק תארים שיכולים להי

ו

ת לי קלף להקמה של עסקים ומיזמים.

תראה מה הגבתי בציטוט מעליך
כעו"ד או רו"ח במשרד טוב אולי לא תרוויח המון בהתחלה (אם כי הרבה יותר מ-6.5K. אלו מספרים שלא קיימים במשרדים טובים), אבל תיחשף להרבה עסקים ואנשי עסקים. גם תלמד הרבה ואם יהיה לך מזל ותפעל נכון, אולי תמצא שותפים לעתיד. מצד שני, אלו מקצועות של ניירת ודקדקנות במספרים / ניסוחים שיכולים פחות להתאים למי שהיזמות בוערת בעצמותיו.

אם אתה מעוניין בהשקעות ופיננסיים, ואתה רוצה תואר בעיקר בשביל ידע והשורה הזו בקוח, למה לא מנהל עסקים בעצם? זה גם יוכל לעזור לך בהקמת העזק שאתה רוצה.

בסופו של דבר המטרה היא.להיות עצמאי

אין תואר שמכוון אותך לזה. יש הרבה תארים שבכל אחד מהם אתה לומד פלח מסוים של דברים שמשמשים אנשים בעלי עסק - הנדסת תעשייה וניהול, חשבונאות, משפטים, מנהל עסקים, יזמות...

לדעתי, בת'כלס, אתה צריך להיסגר על מה אתה רוצה לעשות כעצמאי - לפתוח מכולת, לפתוח עסק לייבוא של מחשבים, לפתוח סטרטאפ בתחום האנרגיה הסולארית או לפתוח עסק ולעסיק קבלני שיפוצים.

אני שכיר, אבל אני מכיר את העולם של העצמאים מהמשפחה. אנשים שלא למדו שום תואר. כל הידע המקצועי שלהם (בתחום העיסוק שלהם) הם למדו תוך כדי עבודה כשכירים. כנ"ל לגבי הידע האדמניסטרטיבי (מילוי דיווחים, הוצאת חשבוניות וכו'). ומה שהם לא יודעים הם נעזרים בשירותים של רואה חשבון.

תואר לא יעזור לך כלום בעולם היזמות והעסקים.
בשביל זה אתה צריך קודם כל כסף, ואחר כך ניסיון בתחום הרלוונטי. תואר לרוב יקנה לך משרה של שכיר לטוב ולרע.
בזמנו אחרי שהיה לי כבר תואר עשיתי עוד תואר בהנדסת בניין כי רציתי להיות קבלן. איפשהו באמצע התואר (למזלי זה היה רק שנתיים כי את מקצועות המתמטיקה והפיזיקה היה לי מהתואר הקודם) הבנתי את מה שאני כותב לך עכשיו, בשביל להיות קבלן צריך הרבה כסף (שחלקו הזעום הולך לתשלום למהנדס בניין) ולהיות חוצפן ומרפקן עם נסיון ורצוי גם קשרים

בשביל להעשיר את עצמי בעוד כלים וידע, בשביל ליצור קשרים , בשביל רזומה שישרת אותי בהמשך הדרך מבחינה תדמיתית לצורך גיוס ולצורך שיווק ..
אתה מתעקש לבזבז זמן בתואר, שככל הנראה לא יוסיף לך יותר מדי.
אם כך, ועל אף כל התגובות הנך מתעקש ללמוד תואר, אז לך תלמד משהו, מה זה משנה מה, או אולי בכלל תלמד את כל התארים שהופיעו בשרשור. אני בטוח שיתרום לך רבות. תוכל אחרי זה למסגר את התואר ולתלות על הקיר בשירותים.

לדעתי היתרון הכי גדול בתואר כלשהו הוא מבחינה חברתית והקשרים שנוצרים.

רק בשביל זה אני מאמין שיש ערך גבוה מאוד לתואר(ולא משנה איזה). (עד לפני תקופה קצרה הראייה שלי הייתה שתואר מיותר, גם מדעי המחשב מהטכניון).
כדי לקבל את הערך הזה מהתואר, צריך באופן אקטיבי לעבוד על זה ולרצות לפתח קשרים.

מה לא לעשות - לא לראות את כל הקורסים בתואר בווידאו, לא לדלג על "מפגשי לימוד" בספריה, לא לבזבז את הזמן בסדרות ובשטויות.

ספיציפית כלכלה לא רק שלא ייתן לך כלום, אלא ייקח 3 שנים יקרות מאוד מהחיים.
משפטים רק למטרת "יש לי תואר" - אני מזמין אותך לנסות סמסטר אחד. אם לאחר מכן תהיה מסוגל אפילו לרגע לעשות חושבים עם עצמך ולשאול האם זה היה שווה בהינתן שאין לך שום עניין במשפטים ו/או ב prospects שבאים אחרי התואר - אתה כנראה תברח.

מה לגבי תארים די חרטא אבל עם קצת ערך כמו "יזמות", או דברים משיקים בבין תחומי לדוגמא?
אני מניח שמדובר בזיקוק של חלק מהדברים החשובים במנהל עסקים, ביחד עם קורסי "מוטיבציה" ו "קפיצה למים".
אם לא תצפה למשהו קונקרטי לאחר מכן, זאת דווקא אופציה.

אה ואיך שחכתי, הנה תרשם startupschool.com, זה בחינם.

לדעתי היתרון הכי גדול בתואר כלשהו הוא מבחינה חברתית והקשרים שנוצרים.

רק בשביל זה אני מאמין שיש ערך גבוה מאוד לתואר(ולא משנה איזה). (עד לפני תקופה קצרה הראייה שלי הייתה שתואר מיותר, גם מדעי המחשב מהטכניון).
כדי לקבל את הערך הזה מהתואר, צריך באופן אקטיבי לעבוד על זה ולרצות לפתח קשרים.

מה לא לעשות - לא לראות את כל הקורסים בתואר בווידאו, לא לדלג על "מפגשי לימוד" בספריה, לא לבזבז את הזמן בסדרות ובשטויות.

ספיציפית כלכלה לא רק שלא ייתן לך כלום, אלא ייקח 3 שנים יקרות מאוד מהחיים.
משפטים רק למטרת "יש לי תואר" - אני מזמין אותך לנסות סמסטר אחד. אם לאחר מכן תהיה מסוגל אפילו לרגע לעשות חושבים עם עצמך ולשאול האם זה היה שווה בהינתן שאין לך שום עניין במשפטים ו/או ב prospects שבאים אחרי התואר - אתה כנראה תברח.

מה לגבי תארים די חרטא אבל עם קצת ערך כמו "יזמות", או דברים משיקים בבין תחומי לדוגמא?
אני מניח שמדובר בזיקוק של חלק מהדברים החשובים במנהל עסקים, ביחד עם קורסי "מוטיבציה" ו "קפיצה למים".
אם לא תצפה למשהו קונקרטי לאחר מכן, זאת דווקא אופציה.

אה ואיך שחכתי, הנה תרשם startupschool.com, זה בחינם.
תשובה מצוינת. אם אתה רוצה להיות יזם אז תיזום, תכשל, תלמד ותנסה שוב בכל מיני תחומים... יזמות, ניהול, שיווק, מכירות זה תחומים של אישיות שמתחילים ולומדים תוך כדי עיסוק. שיטת הקורסים הספציפים עדיפה על תארים אכן.

שלום , אני עומד בפני דילמה .
הראשונה היא האם ללמוד משפטים או כלכלה.
כאשר כרגע לפחות אני לא מעוניין להפוך לעורך דין אלא יותר בידע ובאפשרויות התעסוקה הרבות והמגוונות שיש אח"כ.
כלכלה נורא מעניין אותי , תמיד עניין , אבל השאלה אם ליזמות לא עדיף משפטים ?
עובדים איתי סטודנטים לכלכלה ומשפטים (וגם כאלה שסיימו), זה שילוב אפשרי לגמרי.
ליזמות עדיף לך כנראה מנהל עסקים על כלכלה.
יש בהר הצופים תכנית של תואר ראשוו במשפטים + MBA (תואר שני במנהל עסקים במקביל), תשקול את זה.

לגבי נחיצות הלימודים - אם אני לא טועה, מארק צוקרברג וביל גייטס מעולם לא סיימו תואר. אז אם אתה יזם מאוד מאוד מוצלח, זה לא נחוץ. אם אתה קצת פחות מוצלח מהם (כלומר שייך לקבוצה של ה99.99999% התחתונים של האוכלוסיה), לדעתי תואר יעזור

אם תרצה שאקשר אותך לסטודנטים למשפטים שעושים כלכלה במקביל, או סטודנטים למשפטים שעושים mba במקביל, תגיד. אמנם רק בעברית כי איתם אני עובד/לומד, אבל אם זה ייתן איזה פרספקטיבה - בכיף

כאחד שלומד כרגע מנהל עסקים בפתוחה (סיימתי כבר חצי מהתואר בערך והרבה קורסים חופפים לתואר בכלכלה), לא רואה איך עד עכשיו מה שלמדתי עוזר ביזמות/פתיחת עסק. זה הכל תיאורטי ולא פרקטי.

כאחד שלומד כרגע מנהל עסקים בפתוחה (סיימתי כבר חצי מהתואר בערך והרבה קורסים חופפים לתואר בכלכלה), לא רואה איך עד עכשיו מה שלמדתי עוזר ביזמות/פתיחת עסק. זה הכל תיאורטי ולא פרקטי.
מצחיק, כי כשאני עשיתי את התואר הראשון בכלכלה ולקחתי קורסי בחירה ממנהע"ס התחושה שלי הייתה "וואו! סוף סוף משהו פרקטי!"

ככה שהכל תלוי פרספקטיבה. ביחס לכמה עמוק בתוך התאוריה תואר בכלכלה נמצא, מנהל עסקים היה יכול להיקרא גם "כלי עבודה" חח

תמיד מעניין איך אותם דברים נראים שונה מנקודות מבט שונות

מצחיק, כי כשאני עשיתי את התואר הראשון בכלכלה ולקחתי קורסי בחירה ממנהע"ס התחושה שלי הייתה "וואו! סוף סוף משהו פרקטי!"

ככה שהכל תלוי פרספקטיבה. ביחס לכמה עמוק בתוך התאוריה תואר בכלכלה נמצא, מנהל עסקים היה יכול להיקרא גם "כלי עבודה" חח

תמיד מעניין איך אותם דברים נראים שונה מנקודות מבט שונות
איזה קורסים לקחת ממנהל עסקים אם אפשר לשאול?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
איזה קורסים לקחת ממנהל עסקים אם אפשר לשאול?
מערכות מידע בניהול - דיבר על איך לבנות דאטה בייס בצורה נכונה ולעבוד איתו. באתי לשם עם יכולות אקסל ואקסס טובות, ובכל זאת הפקתי ממנו המון.
יסודות החשבונאות- ברגע שיוצאים לתעשייה ויוצאים מהאקדמיה, כל יום שומעים מושג משם.
יסודות המימון - בזה אני עובד היום, אז לא חוכמה. אבל עדיין בעיניי הקורס הכי פרקטי בתואר, ידע על הלוואות, ריביות, אינפלציה, משכנתאות, שוק ההון, תמחור אג"ח - החלק של תמחור מניות יותר תיאורטי, אבל נותן אינטואיציה טובה.
ניהול פיננסי - תיאורטי לגמרי, לעבודה שלי היום הוא רלוונטי.

כחלק מהתואר השני לקחתי עוד קורסים במנהל עסקים, הם לא כולם פתוחים לתואר ראשון, אבל בין הפרקטיים והמעניינים שבהם היה אופציות ונכסים מותנים

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A תואר שני במתמטיקה / מדעי המחשב - התייעצויות ולבטים. התפתחות אישית 0
ת המל"ג אישר לאוניברסיטאות להוציא תואר ראשון חדש בבינה מלאכותית, טריק שיווקי או בעל ערך אמיתי? התפתחות אישית 20
1 תואר במדעים, התלבטות של אמצע החיים התפתחות אישית 0
S אופטימיזציית קריירה: תואר וניסיון בדרך לייעוץ אסטרטגי התפתחות אישית 12
א האם אוכל למצוא עבודה עם תואר במדעי הסביבה? התפתחות אישית 25
P עשיתי תואר לשווא? מה המפלט האחרון? התפתחות אישית 19
A תואר שני במדמ"ח, מתלבט האם ללמוד פיזיקה אוף טופיק 10
A מה אפשר לעשות עם תואר במדעי המחשב שלא מצריך ניסיון ? התפתחות אישית 20
A תואר במדעי המחשב וכלכלה או ראיית חשבון ? התפתחות אישית 2
A מתלבט לגבי תואר ראשון – סטטיסטיקה ומדע הנתונים(בשילוב כלכלה): עברית מול תל-אביב התפתחות אישית 7
B מחפש הכוונה / עצה - בוגר תואר אוף טופיק 1
D תואר ברוקחות התפתחות אישית 2
ר באמצע תואר ראשון במדעי המחשב, הייתה דרך מוגדרת ועכשיו התערערה, באילו צעדים לנקוט כעת? התפתחות אישית 26
A עצות לבחירת משרה ראשונה לאחר סיום תואר במדעי המחשב התפתחות אישית 41
A הסבה למחשבים (תכנות) - אינפיניטי לאבס / תואר שני התפתחות אישית 15
ע מתלבטת לגבי תואר בהנדסת חומרים וכימיה בתל אביב אוף טופיק 17
ס נקודת זיכוי מס סיום תואר מיסים 3
A שאלות לגבי תואר בכלכלה התפתחות אישית 5
ס תואר במדעי המחשב בפתוחה או באחת משלושת הגדולות (טכניון,עברית,תל אביב) התפתחות אישית 24
I ייעוץ תואר בחשבונאות התפתחות אישית 1
Y תואר שני באירופה התפתחות אישית 3
N בן 25. לאיזה תואר להירשם ואיזה מסלול לקחת? התפתחות אישית 7
ש התלבטות לגבי תואר שני במדעי המחשב - האם יש לי את הסיבות הנכונות? התפתחות אישית 5
D תואר שני טיפולי בארה"ב אוף טופיק 2
צור יונתן תואר צבאי - האפשרי או רעיון שעדיף לגנוז? התפתחות אישית 15
A בוגר תואר שני במדמ"ח, התייעצות לגבי ההמשך התפתחות אישית 8
ל ייעוץ לגבי תואר בהנדסת חשמל התפתחות אישית 18
עידו ג אופק תעסוקתי ללא תואר ראשון יזמות והגדלת הכנסות 22
M תואר בסטטיסטיקה ומדעי הנתונים התפתחות אישית 7
I האם לעשות תואר במדעי המחשב או קורס/ים בגיל 29 התפתחות אישית 2
stevexcx תואר ראשון- מערכות מידע אוף טופיק 0
ס לכמה זמן לפרוס תואר במדעי המחשב? התפתחות אישית 12
ס "אל תלמד תואר במדעי המחשב,בינה מלאכותית תחליף אותך בקרוב" אוף טופיק 140
I התלבטות לגבי התחלת תואר במדעי המחשב בגיל 29 – האם זה הצעד הנכון? התפתחות אישית 10
ס קורסים מדעי המחשב תואר ראשון התפתחות אישית 1
ETF Shark דילמה כלכלית לגבי תואר בבאר שבע. התפתחות אישית 13
G תואר ויחידה טכנולוגית התפתחות אישית 10
י רילוקיישן כמשרה ראשונה/תואר שני? אוף טופיק 4
V תואר שני בהנדסה ללא מהנדסים התפתחות אישית 1
Elliott ממוצע 83 מדעי המחשב מהאוניברסיטה הפתוחה צריך עצה + שאלה על בן גוריון תואר שני התפתחות אישית 12
O תואר שני בהנדסת תעשיית וניהול עם התמחות בדאטה סיינס. התפתחות אישית 0
מ מתלבטת איזה תואר ללמוד - איזה תואר בהנדסה או משהו אחר בכלל? התפתחות אישית 2
P סיימתי תואר לפני שנה ולא מוצא עבודה התפתחות אישית 19
L תואר בחשבונאות/סטטיסטיקה התפתחות אישית 9
A תואר שני - Data science התפתחות אישית 11
O נקודת זיכוי בגין תואר אקדמי שלא נוצלה מיסים 3
ETF Shark צעדים ראשונים בתחום ה-Data Science: תואר ראשון והתחבטויות התפתחות אישית 9
G תואר בגיל מאוחר במדעי המחשב (פתוחה) התפתחות אישית 43
ב תואר במדמ"ח בפתוחה לרגל המצב התפתחות אישית 18
י תואר שני בכלכלה התפתחות אישית 3

נושאים דומים

Back
למעלה