• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שישיות או בר מים ?

• פותח הנושא פותח הנושא yosun
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

yosun

משתמש רשום
דירוג
3
מעניין אותי לדעת איך אתם מעדיפים לצרוך את המים ומה יותר זול ? בהנחה שאתם לא שותים ישירות מהברז
האם משתלם יותר לשלב שישיות + קנקנים בסגנון בריטה עבור מילוי קומקומים וכדומה.
אולי רק שישיות מים במבצעים , לדוגמא שישיית מים ב 9-10 ש״ח וכו׳ שבזמן האחרון אני רואה את זה כמעט בכל סופר.

אולי כבר משתלם לרכוש תמי 4/אלקטרה וכו׳ בתשלום חודשי ?
יש לקחת בחשבון כמובן אם מדובר על משפחה עם ילדים או רווקים

למה בכלל שישיות? יש לי בריטה ופשוט ממלא אותה ומחליף פילטר פעם בכמה חודשים.לא שיש משהו רע במי הברז, סתם איסטניזם.

לא זה ולא זה.
קודם כל בגלל הסירטון הנ"ל.
לעניות דעתי (העניה) לקנות מים מבוקבקים זו אמת איומה. זה נראה לי חוטא לכל הגיון.
אני מתכוון לקניה וצריכה שוטפת שלהם, הכוונה היא שאני לא מתנזר מקנייתם ברגע שזה משרת את מטרתי - בקבוק מים טריים לטיול שטח וכו'.

מקריאה של הספר המעולה "על הנוחות" של ארנה קזין (סופרת מצויינת שלה ספר נוסף ומעולה על תרבות הצריכה), התבהרו בי מחשבות רבות בסוגיה הנ"ל שהוסיפו לחוסר הנוחות המובנית והענקית שלי בעניין הזה. לאחר שקראתי (וגם הרבה לפנ כן)אני מבין עוד יותר כמה הזוי הוא לבקבק מים מהטבע.

מסנן את המים שלי עם פילטר בריטה שלו יתרונות מוכחים. מחליף אותו בכל חודשיים.
לא חייב דווקא פילטר מסוג "בריטה" אפשר פילטרים ממותגים אחרים.
וחסל.

קונה כל שנתיים בממוצע מיני בר לא ממותג ב 1000 שקל כולל פילטרים שאני מחליף בעצמי.
אחרי שמתקלקל, פשוט קונה חדש.

אין התעסקות עם טכנאים, תשלומים חודשיים, שירות לקוחות וכו'.

פיחסה מים. רק סודה בטעמים. 2.5 שקל לבקבוק ו0 קלוריות ושאר מזיקים.
50 שקל בחודש, 600 בשנה.

בפוסט שלי למדתי על נפלאות הבקבוקים האלו, ויותר אין גם מים מבוקבקים לטיולים.
https://www.nalgene.com
מכיר את החברה ואת מוצרי הפלסטיק המעולים שלה. מייצרים חלק מהמבחנות לסירכוז במעבדה שלי.
בכל מקרה, בבחירה שבין פלסטיק לנירוסטה או אלומיניום - אני מעדיף נירוסטה (LAKEN).

@ביולוג ירושלמי, יש טענה שהפילטרים לסינון מים, ו בייחוד בריאה בה המים נמצאים פחות בתנועה, מהווים כר פורה להתפתחות בקטריות, אצות וכד' אותם אנחנו שותים. מסיבה זו, משווקי ברי המים ממליצים לתת למים לזרום כמה שניות לפני השימוש. האם לא יוצא שכרנו בהפסדנו בשתיית מים ממוצרים אלו?

שוב אני והחפירות-חקירות שלי...

@חלכאי אין "שום בעיה" לשתות קצת חיידקים עם המים, כולל בקטריות שהצליחו להתיישב על הפחם הפעיל של פילטר הבריטה. סטריליות סינטטית-מאולצת-מבוהלת-מפוחדת היא אם כל חטאת וריגוש של המערכת החיסונית הוא דבר חשוב ביותר.
מן הסתם הן המים (Waterborne), הן הפילטר והן הקנקן סופחים חיידקים על גביהם.

1. הפילטרים שעשויים מפחם פעיל עוברים טיפול מקדים של סטריליזציה. ככה שלפחות חלק מהדאגה לגבי היות הפילטר מזוהם מלכתחילה אפשר להוריד.
לדעתי הסטריליזציה היא בסוג של תהליך שמערב קיטור (אולי בסוג של אוטוקלאב) היות וכל פעם שאני פותח אריזה של פילטר, יש עליו אדי מים.
חלק מהמסקנות נבעו [גם] מהמאמר הזה, רק שים לב שיש חשיבות גדולה מאוד למצע שבו החיידקים גדלו לפני כן והמצע שבו הם גדלו בנוכחות של GAC (Granular Activated Carbon).
The results of this report have indicated that various waterborne pathogens can survive for extended periods of time when they colonize virgin GAC.

2. בגלל זה ממליצים מאוד לשטוף היטב את הקנקן בין החלפת פילטר להחלפה עם מים חמים וסבון כלים (ואני הייתי מוסיף ייבוש מלא של הקנקן אחרי השטיפה לפחות יום-יומיים).

3. רוב החיידקים המזיקים לאדם (פתוגנים) מגיעים לאו דווקא מהפילטר עצמו ולאו דווקא מהמים, אלא מעצם פעולת החלפת הפילטר בידיים מזוהמות ובסביבה מזוהמת.
להשתדל לשטוף היטב את הידיים במים עם סבון לפני שנוגעים בפילטר הנקי ובקנקן הנקי.

בהכללה, ולעניות דעתי הלא מלומדת בתחום (הנסיון שלי בתחום הביופילם החיידקי הוא מועט מאוד ולא מחקרי), בפרק זמן של חודש-חודשיים, בהינתן שרק מים עוברים בפילטר בלי מזהמים שונים מסביב (פירורים וכל מיני מרעין דמזהמין שנפלו אל הקנקן) - לא אמורה להתייצב שם אוכלוסיית חיידקים רצינית. יכול להיות שאני מאוד טועה ופילטרים של בריטה עמוסים בביופילמים חיידקיים.
הדגש הוא על כמות (ריכוז) החיידקים וכמובן גם מאיזה סוג הם - מזיקים או לא מזיקים? ישנם חיידקים ששורדים טוב יותר בסביבה מימית, דלה במשאבים עם חומציות פחות או יותר נייטרלית לכיוון החומצית (בארץ ייתכן שהנטיה של המים היא לכיוון הבסיסי, אני לא בטוח).
מה גם שמי הברז עוברים כלורינציה (ריכוז מרבי מותר של כלורידים במי השתייה עומד על 600 מ"ג לליטר, אני מניח שהריכוז האמיתי משתנה בין רשות לרשות) וגם ככה אין בהם הרבה חומרי מזון לחיידקים שעל מנת להתפתח.
בנוסף, הקיבה היא סביבה חומצית מאוד שעושה עבודה מעולה בלנטרל חיידקים שונים למיניהם שאינם מורגלים בסביבה חומצית מאוד.

אז מה המסקנה?
אין לי כזאת ולא אתן תחושה שיש לי כזאת.
רוב המאמרים שמצאתי עסקו בפילטרים של GAC במפעלי טיפול מים ברמה תעשייתית, לא ביתית.
זה המאמר היחיד שמצאתי ואין לי גישה אליו.
לא מצאתי בשיטוטיי הוכחה ניצחת או מספרים ברורים לנסיונות מיקרוביאליים עם פילטרים ביתיים המורכבים מ- GAC. זה קצת מוזר אבל אני מניח שהחברות עושות זאת בעצמם במכונים עצמאיים או שפשוט לא שילמו מספיק במלגות מחקר לחוקרים כדי שיחקרו את התחום :> (המחקר צועד על קיבתו וזה נפוץ שחברות תרופות מסבסדות דוקטורנטים וניסויים בתחום הדעת שלהן).
באופן פרדוקסלי אני מספיק סומך על הרשויות בעניין של איכות המים בישראל ואני סבור שמי הברז בישראל בהחלט מספיק טובים לשתיה. סינון שלהם בפילטר בריטה אינו נדרש/נחוץ ל"בריאות" המים, אבל מוסיף להרגשה הטובה ולטעם הטוב.
באופן פרדוקסלי #2 אני מספיק סומך על "בריטה" כחברה מסחרית שאני עושה שימוש בפילטר שלה שיעבירו אותו בדיקות מדגמיות-מיקרוביאליות על מנת להזהיר משתמשים לגבי טווחי זמן ואופן השימוש... שהרי במידה ויתגלה זיהום רציני בפרק זמן של שימוש סביר לפי המלצות החברה (עד חודש או עד X ליטר מים) - החברה תיתבע. בהרבה מאוד מקרים קל מאוד לעלות על מקור זיהום חיידקי. בהרבה מאוד מקרים קשה מאוד לעלות מה המקור שלו. יש מודלים שלמים שמנטרים את הנ"ל.

הערה למתעניינים בבריטה - פה מצאתי הרבה מידע מעניין על פילטר הבריטה עצמו שלא מצאתי לפני כן כולל הצהרה שהוא מחזיק לחודשיים למשפחה ממוצעת.

נערך לאחרונה ב:
בגדול מים מהברז וגם בקבוקים.
הבקבוקים זה בעיקר עניין של נוחות שאפשר לפזר אותם בכמה מקומות. יש לי בקבוק מים ליד המיטה במקום לקום אם אני צמאה בלילה, בקבוק מים איפה שאני מתאמנת תמיד או בסלון שיהיה. הזמינות של המים בכל חדר בבית גורמת לכך שאנחנו שותים הרבה יותר מים ולא רק כשאוכלים או נמצאים במטבח. אם אני במטבח, מכינה לימונדה או מיץ או סתם בא לי לשתות מים זה יהיה ממים מהברז.
זה יוצא 11 שקלים לשישייה של 2 ליטר ששורדת אצלנו בערך חודש. מה גם כשמגיעים חברים או אנשים מבחוץ הם עושים פרצופים על כך ששמים להם מים מהברז אז נוח שיש בקבוק שיוכלו לראות שמוזגים ממנו. בקיצור, נוחות 11 שקל בחודש בשביל לגרום לי לשתות יותר מים זה שווה מבחינתי.

יש לי בקבוק מים ליד המיטה במקום לקום אם אני צמאה בלילה, בקבוק מים איפה שאני מתאמנת תמיד או בסלון שיהיה.
זה יוצא 11 שקלים לשישייה של 2 ליטר ששורדת אצלנו בערך חודש.
אני הייתי שוקל מחדש את העניין של בקבוק גדול מחוץ למקרר ששותים אותו במשך כמה ימים \ שבועות. נשמע כמו גן עדן למיקרואורגניזמים שונים.

ביחס לטענתך לאמהות כל חטאת, אני טענתי שהיא איננה ביולוגית.
ריגוש של המערכת החיסונית החל מילדות, כלומר חשיפה "עדינה" לגורמים שיכולים לרגש את המערכת החיסונית (אלרגנים, מחוללי מחלות "קלים" למשל בבית, בגן ובבית הספר) - היא חלק חשוב מאוד ב"תיאוריית ההגיינה" (1 | 2 | 3 | 4 | 5).
פה נשאלת השאלה מה הכוונה בגורמים אלו וברור שהכוונה היא לא לחשוף ילד לחולה שחפת או מבוגר לחולה שפעת במתכוון וכו'... לא הייתי ממליץ ללקק משטחים שבאו במגע עם חומר צואתי (אי. קולי של מערכת העיכול) או בשר לא מבושל (סלמונלה), אבל כן הייתי ממליץ להתלכלך והרבה.
עדיין רק היפותיזה, אך ישנם לא מעט מאמרים ועבודה מדעית נכבדת שמנסים ומוכיחים חלקים נכבדים מתקפותה, כולל מנגנון ביולוגי משוער/מוצע.

זו למשל הסיבה שסבון רגיל מספיק לי ולא אשתמש בסבון "אנטי-מיקרוביאלי", שאני לא נוטה לסטריליות מוגזמת ולא נזהר מלאכול מהרצפה (רק כשמתחשק לי D:), שאני לא מתרגש מדי כשאנשים חולים לידי (במחלות הצטננות והתקררות, לא בשפעת) ועוד...
איש הישר בעיניו יזדהם או כמו שכתב צבי עצמון - "חוסך לכלוכו - שונא בנו".
בתור מישהו שאימונולוגיה היא לא תחום הדעת שלו, אעצור כאן כדי לא לצאת מההקשר של השרשור.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני משתמשת בפילטר של אוורפיור שמותקן מתחת לכיור, ויש לו ברז ייעודי. מחליפים פילטר כל שנה (אפשר גם יותר משנה). זה בוודאי יותר זול ממים בבקבוקים. זה גם יותר זול מבר כמו תמי 4. כנראה יותר יקר משימוש בבריטה - אבל לא בטוח. כל אחד צריך לבדוק בעצמו. המים ממש טעימים לי ואני לא מוגבלת לכמויות של קנקן אחד כל פעם. בבריטה תמיד יש לי הרגשה של טעם חמוץ.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ל מעוניין להפסיק לרכוש שישיות מים - איזה פתרון קיים יש? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 51
א אתם עובדים שעתיים או חודשיים? פוסטים מאיכות נמוכה 28
מ קופל גמל להשקעה - כן או לא? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ ביטוח מנהלים או קרן פנסיה משלימה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ק זה עכשיו או לעולם לא יומני מסע אישיים 17
G עובר מעסיק וניצב בפני החלטה אם להשאר או לעבור קופה (השוואת דמי ניהול) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
E מומלץ לעשות מחזור משכנתא? לבד או עם יועץ? נדל"ן 14
T בקשה להחזרי מס - האם כדאי עצמאית או דרך חברה? מיסים 6
I קופת גמל להשקעה או השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
P מס מגיל 60 - כל סוגי ההכנסה לפי המדרגות, או שיש יוצאי דופן? מיסים 8
Gari מכירות יחידות מקרן נקובה בדולר - מורווחת בדולר, מופסדת בשקל: מס רווחי הון או מגן מס? שוק ההון 5
R החלטה לגבי ESPP QuickSale - כן או לא? פוסטים מאיכות נמוכה 26
ת המל"ג אישר לאוניברסיטאות להוציא תואר ראשון חדש בבינה מלאכותית, טריק שיווקי או בעל ערך אמיתי? התפתחות אישית 20
ה במסגרת פינתנו, נוסו על נפשותיכם, או למה לא לתת לגופים מוסדיים לנהל את הכסף שלכם שוק ההון 10
H החזר מס אוטומטי לגמלאים על ריבית מפיקדון או מתוכנית חיסכון למי שנולדו לפני 2.1.1948 מיסים 3
מ ברוקר שאפשר להעלות אליו קובץ אקסל עם פקודות או להשבית את המערכת ליום יומיים שוק ההון 20
A האם עדיף לקנות חברה (או מדד) שמחלק דבידנדים, צובר את הדבידנדים שחילק או לא מחלק כלל? שוק ההון 15
Couch Potato רכב שני - מהעבודה, ליסינג או פרטי? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
ש קניית s&p או נסדק או כל נייר אמריקאי אחר בזמן שהדולר נמוך שוק ההון 10
ori_ דוח שנתי עם אלפי או נומרוטק מיסים 6
ק הוספת עמוד ממדי"ם, מי מחליט, הוועד או שזה תמ"א? נדל"ן 16
נגב דילמת משכנתא - לקבע ריביות או לא? נדל"ן 1
S השקעה בתל אביב: בין יד אליהו לדרום העיר – ליווי מקצועי או למידה עצמאית? נדל"ן 8
S איך מתנהלים עם RSU? (או מיסוי לעומת פיזור) שוק ההון 42
T Yet another שרשור משכנתא או הון עצמי: השלמת 800K למחיר למשתכן נדל"ן 28
ב מיסוי Return of Capital - דיבדנד, או מכירת מניה? שוק ההון 0
D משכנתא או השקעה שוק ההון 1
T קיצור תקופה, המשך השקעה במדדים, או גם וגם נדל"ן 23
AsherV פתק חצי פתוח או פריימריז? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 0
A אחריות קבלן מיום מסירה או מיום עזיבת הפרויקט? נדל"ן 9
מ איך בודקים על שטח מסוים בבניין אם הוא רכוש משותף או פרטי? נדל"ן 14
ח האם במצב שלי שווה לקחת מייצג או לנסות לבד? מיסים 11
י קו אשראי בברוקרים (או בנקים) בארץ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
N קופת גמל IRA, מבחינת שירות לקוחות - יש העדפה אם לעבוד מול גלובל נט או מול אקטיון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
the_newbie מחפש המלצה לרו״ח או Enrolled agent מיסים 2
$$$ טראמפ $$$ מדד עולמי, לקנות בשקלים או דולרים. שוק ההון 53
H נ״י טיימס בכתבת פרופיל: מייקל סיילור, נוכל או גאון? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 53
K פרילנס - תשלום בדולרים - פייפאל או פיוניר יזמות והגדלת הכנסות 12
S למישהו יצא להשתמש במערכת מבוססת פקטורים לניהול השקעות של alphabeta או של חברה מתחרה ? שוק ההון 28
B ביטוח מנהלים או פנסיה משלימה להפקדות מעל התקרה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
ס בעיית Liquidity Risk בקנייה או מכירת אג"ח (או נכסים אחרים) שוק ההון 22
ר טופס 867, קיזוז הפסדי הון כנגד הכנסה מרבית או מדיבידנד מיסים 5
A תואר במדעי המחשב וכלכלה או ראיית חשבון ? התפתחות אישית 2
מ קרנות איריות ישראל או לונדון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
A האם כדי למשוך את כספי הפיצויים או לבקש זיכוי מס במענק פרישה כנגד הזכאות לכספי הפיצויים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ג השקעה סולידית דולרית - הצעות לקרנות ETF או אופציות אחרות? שוק ההון 4
Y מימון עצמי לרכישת דירה - מתוך תיק השקעות ישראלי, תיק ני"ע ב- IB או קרן השתלמות? שוק ההון 4
כ חיסכון לפרישה עצמאי או קופגל"ה - הפעם עם טוויסט שוק ההון 43
M ניסוי בשטח - מכירת CSPX בברוקר ישראלי ובדיקה האם המיסוי צמוד מדד או לא מיסים 27
C להמשיך עם בלינק או לפתוח חשבון בבית השקעות? שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה