• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

נ״י טיימס בכתבת פרופיל: מייקל סיילור, נוכל או גאון?

Hannah3

משתמש רגיל
דירוג
179
נ״י טיימס בכתבת פרופיל לא מחמיאה בכלל על מייקל סיילור, דמות מוכרת מעולם הקריפטו. הטיימס עיתון דיי זהיר. הניסוחים עדינים כי אף אחד לא רוצה לחטוף תביעה. כל מילה נבדקת ונבחנת מקרוב. ועדיין, זה לא נראה טוב. המילים ״אולי נוכל״ (HUCKSTER) מופיעות שם.

לדעתי סיילור הצליח לגבש סביבו מועדון מעריצים שרובו גברים צעירים שחיים אונליין, עם תקוות להתעשרות מהירה, שנשבו בכוח הכריזמה והיכולת הרטורית שלו. במקור זו חברת תוכנה, אבל המוצר שלהם אינו הסיבה שהוא מככב בטוויטר ויוטיוב וכאלה.

כשמסתכלים מקרוב על החברה שלו, אין שם הרבה מעבר לזה שהוא מושקע בהרבה ביטקוין, ואז אין כביכול סיבה לקנות מניות של סטרטג׳י במקום את המטבע עצמו. אלא שסיילור טוען שהחשבונאות היצירתית שלו מהווה יתרון איכשהו.

אגב, הוא הואשם כבר כמה פעמים בהונאת רשויות המס. מה שמעניין זה שהציטוטים מדמויות אחרות בתחום שמובאים בכתבה אינם חיוביים, אבל התגובות האנונימיות למטה הן בסגנון ״אתה לא מבין כלום, האיש גאון״ וכו׳. האדם היחיד שאני מכירה שהשתכנע מדבריו של סיילור גם שם 500 דולר על מטבע מימקוין בשם PEANUT THE SQUIRREL, והכתבה הנ״ל לא עוררה בו דחף למכור את המניות של סטרטג׳י. גם לא ירידה של 60% בשנה.

החלטתי לעלות את זה לדיון כי מזמן לא אמרו לי ״את לא מבינה כלום, האיש גאון״ וכו׳, ואם אין מלחמה עם איראן, אז יאללה שיירו עליי טילים באינטרנט במקום.

שאלה מעניינת ששווה לשאול זה מה ייקרה לערך המטבע אם וכאשר החברה של סיילור תתרסק.

נערך לאחרונה ב:
סה"כ עבד לו עד שהוא התחיל לגייס הון ע"י דילול בעלי המניות עם מניות סטרץ' ואגחים להמרה. הוא חשב שבעלי המניות מטומטמים ולא יבינו שהוא זורק עליהם את כל הסיכון.

סיילור מעניין רק בהקשר שהוא חשף את וולסטריט וכמה הכסף פיאט כמעט חינם לאנשים שיש להם אותו
רק שהוא החליט לשחק את המשחק על סטרואידים והמינון רק עולה
לא הייתי משקיע במניה של חברה שרק מחזיקה ביטקוין (וקצת ביזנס) אם אני יכול להחזיק ביטקוין ישירות בלי לשלם לו ולכל הצוות שלו על המשכורות
משקיע יחזיק חברה כזו רק אם הוא רוצה גם סטרואידים (מינוף גבוה)

לפני כ 4 שנים הוא אפשר לבעלי המניות שלא רוצים באסטרטגיה הזו למכור את מניותהם, ובכלל כל מי שלא רוצה/רצה/ירצה להיות חשוף יכל מזמן לצאת מההשקעה שלו בה
ככה שמי שעדיין מחזיק, מודע היטב לסיכון, ואם הוא לא מודע, אז שילמד
מכוון הביטקוין עלה רבות מאז תחילת האסטרטגיה, ופסיכולוגית אנשים אוהבים לקנות כשהכל ירוק, לא מן הנמנע שהמניה היתה גם בפרימיום ענק וגם מתחת ל NAV עם תנודות עצומות שמתנתקות מהשווי

בכל מקרה, אני לא מוצא טעם להשקיע בבן אדם, אם כבר אני מבין את נכס הבסיס
אבל הוא כן איש מכירות מצויין, רוב מחזיקי ביטקוין יודעים את זה וזה עוזר להסברה
יש לו דמות שאפשר להתחבר אליה בקרב "גברים צעירים שחיים אונליין"

לגביי הכתבה ספציפית, לא קראתי, אבל אני מכיר את הניחוחות של המוציא לאור, לכן לצידי יש ערימת מלח שאני נוהג להשתמש בה רבות במקרים הללו

בכל מקרה, אני לא מוצא טעם להשקיע בבן אדם, אם כבר אני מבין את נכס הבסיס
אבל הוא כן איש מכירות מצויין, רוב מחזיקי ביטקוין יודעים את זה וזה עוזר להסברה
יש לו דמות שאפשר להתחבר אליה בקרב "גברים צעירים שחיים אונליין"
בסופו של דבר הוא עשה לביטקוין שירות דוב.

הוא הוכיח לוולסטריט את כל המניפולציות הקשורות לביטקוין ועל הסכנות מאנשים כמוהו "ששולטים" בכיפה.

בסופו של דבר הוא עשה לביטקוין שירות דוב.

הוא הוכיח לוולסטריט את כל המניפולציות הקשורות לביטקוין ועל הסכנות מאנשים כמוהו "ששולטים" בכיפה.
את וולסטריט לא צריך ללמד מניפולציות בכללי, ספציפית לגביי ביטקוין זה סתם זרקור שמאיר חזק, הוא פשוט לקח פוזיציית ברזל, ולא קוצר את הרווחים
נקרא לזה מניפולציה לטווח ארוך, אבל אין חדש תחת השמש, ג'יפי מורגן עושה זאת על בסיס קבוע, בשוק המתכות לדוגמא, רק שהוא בנק ואם השורט/לונג לא פועל לטובתו הוא משנה (לובינג) את הכללים

אני לא חושב שהוא עשה שירות דוב ספציפית לביטקוין, אם כבר כל פרסום רע או טוב הוא בסופו של דבר פירסום

מי שלא מבין את הנכס ו/או נמנע מלהשקיע ב asset class כמו ביטקוין , לא יעזרו לו אלף מייקל סיילורים, לטוב או לרע
אני משקיע בביטקוין עוד כשסיילור בעצמו היה נגדו, ככה שהוא לא השפיע עליי
הוא כן היה יריית הפתיחה ל"חברות אוצר", אבל זה רק קרה בתקופת הקורונה שהוא בנה את התזה שלו
אותי לא היה צריך לשכנע, אבל להגיד שהוא נתן שירות דובי לביטקוין, זה צד אחד של האמת
גם במחיר הנכס וגם באדפציה, סיילור צץ בתקופה טובה
הסייקלים של ביטקוין לא נגרמים בגללו ולא בזכותו
ולכן, כל שירות הסברה שהוא הביא לתחום, הוא מבורך, פשוט כי יש לו קצת יותר אוזניים שמקשיבים לו מאשר ה 2 וחצי ערוצי יוטוב שהיו לפני 2018
הוא הנגיש הרבה מידע איך הכסף עובד בכללי ולדעתי זה פלוס ענק לתחום (פחות טוב לעולם הפיאט)
וכשאתה כותב "בסופו של דבר" כשאנחנו רק בתחילת הדרך, פחות משני עשורים מהבלוק הראשון, ובסך הכל כמה שנים שהמיינסטרים בכלל שמעו על ביטקוין, אני מציע שנבדוק את עצמנו לגביי הטענה הזאת לפחות בעוד עשור, כשיהיו לנו נתוני אמת, האם המשקיעים "בו" או באסטרטגיה שלו מטומטמים (לפי הגדרתך) או שהאסטרטגיה הצליחה/מצליחה

וכתבת, אנשים כמוהו ששולטים ב"כיפה"
בוא, נתת יותר מדי קרדיט לבן אדם, הוא לא שולט בכלום חוץ מהחלטות של החברה שהוא בעל מניות בה וגם המנהל הכללי שלה
יש לו אפס כח פוליטי/לוביסטי מול המחוקקים וכל מה שהוא מסוגל לעשות זה להראות עד כמה כסף פיאט הוא פוגזי שרוב האנשים חושבים שהוא אמיתי
הוא לא המציא שום דבר חדש בענף החוב המוסדי כמו אג"ח להמרה, או דילול מניות של משקיעים באקוויטי
הסיבה היחידה שאתה שומע עליו בכלל זה כי הוא החליט שלהחזיק ביטקוין משרת אותו יותר טוב מהסנופי

אני לא מבין מה ההתרגשות, בערימת הזבל הפיננסית האיש דג רקק. כתבות צבע מהסוג ששמים בסוף המהדורה כששולחים את הורוביץ לסופר לנד או את יונית לדבר קצת איטלקית.
נו, אז מייקל סיילור עשה פירמידת אג"ח ממונפת כמו שעושות כל חברות הנדל"ן - לקחת חוב על בסיס בטוחות נדל"ן, כדי לקנות עוד בטוחות, ואז לקחת עוד חוב על בסיס הבטוחות.
אז לכאורה נדל"ן יותר בטוח. אבל בתקופה שיש ריבית הפכפכה, 2-3 מלחמות איזוריות, נשיא מעצמת העולם שרוצה להשתלט על 2-3 מדינות, זהב שעולה 3.7% ביום -
איך אומרים בעברית? נו שוין.

אני מזכיר לעצמי כל יום לא לגעת במ(יי)קל, למרות שהטריקים שלו מפתים. אבל האם אנחנו יכולים להגיד שכל מבצעי ה"שלם 5% היום, 95% אחרי המלחמה" הם פחות רעל פיננסי?
במילים אחרות, מה למעלה ומה למטה? האם המוסד המהוגן "נ"י טיימז" שרוצה להוכיח שתהילת העבר שלו עדיין רלוונטית, הוא באמת המוסד המהוגן שהוא?

האם "נדל"ן ישראלי" כטייטל, שהוא עסק בטוח ומהוגן, ומלא בהונאות ומהתלות וקפיצות חישוקים פיננסיים שאתה יודע שיתפוצצו לכולנו יום אחד בפרצוף - או שהריבית תרד קודם,
באמת כל כך עדיף על איזה מוקיון וול סטריט תורן שעושה טריקים ושטיקים, בלי להבטיח אושר לעד, אלא פשוט - מה שאתה רואה זה מה שאתה מקבל?
האם אני מעדיף שימכרו לי הבטחות על בטחון עטופות בצלופן, או שימכרו לי נכס וולטילי, שכולם יודעים שהוא וולטילי, ואף אחד לא מתיימר לטעון ההפך - עטוף באריזת מתנה?

שכל אחד יעשה מה שטוב לו, זה המוטו. כל עוד לא מדובר על רמאויות חשבונאיות כמו מינוף 99X שפשוט מוחק כסף, מתמטית,
אלא סתם עוד נכס משעמם שיש כמה משועממים שטוענים שהוא מסוכן - בסדר. דירה בדימונה, יותר בטוח מאשר הנכס העולה ביותר בעולם, עם קצת טריקים?

הגווארדיה הישנה תמיד אוהבת לשחק אותה הורה טוב שמדריך את הילד מה לא לעשות, אבל בסוף זה סתם פחד ובורות של הדור הישן.
מי ששבוי בקסם של הלהטוטן התורן, לא ישתכנע מכמה זקנים מהוגנים. הוא לקח את ההחלטה שלו. מי שלא שבוי אצלו, שזה הרוב, לא יחדש לו דבר.
זה כמובן מקביל לתחומים אחרים. אם אפתח כתבה בעיתון מהוגן ואכתוב שפוטין משוגע - מה זה משנה? אשכנע מישהו שכבר לא משוכנע? כולם עייפים, כולם מודעים, כולם בחרו.

ככתבת צבע זה נחמד, זה עלק בוהק, זה קלק זוהר, זו קריאת שירותים טובה. אבל - תפקיד המיידע כבר מזמן לא בעיתונות הכתובה. בטח לא מאוחר כל כך, על נושא נדוש כל כך.
זהו, זה היה זרם התודעה שלי באמצע הלילה על כמה העולם הזה לא מאוזן - פאקינג נשיא מעצמה רוצה לפלוש ל3 מדינות, אחת בנאט"ו, ולצאת למלחמה עם עוד כמה,
ובאותו עולם, קיים איזשהו עיתון שהוא "מוסד", שעושה עוד כתבת צבע דהויה על תופעה שהייתה חדשה לפני שנתיים, על בסיס איזו בהלה מוסרית מנכס בן 17 שהמוסדיים כבר אימצו.

מזכיר לי את דהירת הפרשים הפולניים על הארמיה הגרמנית ביום הראשון של מלחמת העולם השנייה. כקוריוז, זה נחמד. רק חבל שאנשים מתו עליו.
ומי שלא ראה שמחת Wall Street Bets ברדיט, לא ראה שמחה מימיו. הומור והרפתקאות של "גברים צעירים שחיים אונליין". נכון, גם בקוריוז הזה יש גברים צעירים ששילמו בחייהם.
אבל מה כבר יש להם בחוץ? הם עשו את הבחירות שלהם. כמו הבהלה המוסרית של אמסטרדמסקי מפולימרקט - אה, אז עכשיו כשלכל אזרח יש מידע פנים, לא רק לעשירים, זה רע?

נערך לאחרונה ב:
נו, אז מייקל סיילור עשה פירמידת אג"ח ממונפת כמו שעושות כל חברות הנדל"ן - לקחת חוב על בסיס בטוחות נדל"ן, כדי לקנות עוד בטוחות, ואז לקחת עוד חוב על בסיס הבטוחות
זה משהו אחד כשעושים את זה בנכס סולידי והכי ריאלי כמו נדל"ן וגם אז ראינו איך זה נגמר. עכשיו תחשוב מה הולך לקרות בנכס הכי תנודתי והכי לא ריאלי שאפשר כשהרבה אחרים מתחילים לחקות אותו.

זה משהו אחד כשעושים את זה בנכס סולידי והכי ריאלי כמו נדל"ן וגם אז ראינו איך זה נגמר. עכשיו תחשוב מה הולך לקרות בנכס הכי תנודתי והכי לא ריאלי שאפשר כשהרבה אחרים מתחילים לחקות אותו.
מה הולך לקרות לא הבנתי
תשואה מגיעה עם סיכון
במקרה של ביטקוין, תנודתיות גבוהה מעלה את הסיכון וגם את פוטנציאל התשואה

אם יותר חברות יעברו למצב שחלק מה"אוצר" שלהם בביטקוין אז הם יצטרכו לרכוש אותו מאיפה שהוא
ביטקוין הוא נכס עם היצע מוגבל וביקוש עולה
סיילור קונה פי 1.5 ממה שהכורים (היצע) כורים ביום, משמע הוא אוכל את ההיצע הקיים ומה שנוצר "אתמול"
מכוון שהוא טוען שהוא לא מתכוון למכור, אז לכל אחד שירצה לרכוש יהיה הרבה יותר קשה (מחיר עולה)
לדעתי, זה בלתי נמנע שהיצע נמוך יגרום למחיר לעלות כשהביקוש יגדל

אם יותר חברות יעברו למצב שחלק מה"אוצר" שלהם בביטקוין אז הם יצטרכו לרכוש אותו מאיפה שהוא
השאלה מהיכן מגיע המימון. בהעדר פעילות ריאלית בביטקוין ובעקבות זה העדר ריבית שנוצרת מאחזקתו המקור היחיד הוא "משקיעים", כלומר כסף שחונה במטבע זמנית ויהיה חייב לצאת באיזה שלב.

מה הולך לקרות לא הבנתי
תשואה מגיעה עם סיכון
במקרה של ביטקוין, תנודתיות גבוהה מעלה את הסיכון וגם את פוטנציאל התשואה

ביטקוין הוא נכס עם היצע מוגבל וביקוש עולה
סיילור קונה פי 1.5 ממה שהכורים (היצע) כורים ביום, משמע הוא אוכל את ההיצע הקיים ומה שנוצר "אתמול"
מכוון שהוא טוען שהוא לא מתכוון למכור, אז לכל אחד שירצה לרכוש יהיה הרבה יותר קשה (מחיר עולה)
לדעתי, זה בלתי נמנע שהיצע נמוך יגרום למחיר לעלות כשהביקוש יגדל
ביום שהוא ודומיו לא ימצאו עוד פראיירים ,כדי לגלל את החוב, ללוות מהם עוד כסף(כי היום הדרך שלהם ללוות זה לדפוק את הלווים/משקיעים הקודמים ע"י דילולים) והם יצטרכו להחזיר את החובות הקודמים לא תהיה להם ברירה וזה למכור את כל הביטקוין שלהם, אף אחד לא ישאל אותם אם הם רוצים או לא רוצים למכור.

נערך לאחרונה ב:
השאלה מהיכן מגיע המימון. בהעדר פעילות ריאלית בביטקוין ובעקבות זה העדר ריבית שנוצרת מאחזקתו המקור היחיד הוא "משקיעים", כלומר כסף שחונה במטבע זמנית ויהיה חייב לצאת באיזה שלב.
אם אין פעילות עסקית ורק מחזיקים ביטקוין - השאלה לגיטימית, וכן המשקיעים (לא ברור למה, אולי מינוף זול? ) במקרה הזה הם המימון
אם יש פעילות עסקית, אז האוצר הוא רווחים
נכון להיום חברות נוטות להחזיק נכסים סולידיים באוצר, כמו אג"ח גבוה או סתם קרן כספית, כמו שקיים לרוב בחברות גלובליות עם מט"ח מרובה

ביום שהוא ודומיו לא ימצאו עוד פראיירים ,כדי לגלל את החוב, שילוו להם עוד כסף(כי היום הדרך שלהם ללוות זה לדפוק את הלווים הקודמים) והם יצטרכו להחזיר את החובות הקודמים לא תהיה להם ברירה וזה למכור את כל הביטקוין שלהם, אף אחד לא ישאל אותם אם הם רוצים או לא רוצים למכור.
אין עם זה בעיה, כל מה שתיארת זה את שוק החוב וגילגולו
אפשר לטעון את אותו הדבר על אג"ח של ארה"ב, כסף אמיתי לא קיים שם, כמובן שההבדל הוא שלארהב יש יותר משאבים למכור, או יותר כוח למחוק אותו
אבל זה שיקול שכל משקיע חייב לקחת בחשבון, אם אני מלווה לחברה כסף אני צריך לבדוק שיחס החוב הוא לא גדול מדי והכי חשוב שיש אפשרות להחזיר
במקרה של סיילור, יש לו בחלק מאגח ריפודים עם פוטים (put) ש"מרגיעים" את המשקיעים וגם הכנסה עסקית
המשקיעים (הפרייארים שאתה קורא להם) מודעים לכל הסיכונים סיילור יוצר, ומי שלא, זאת בעיה שלו
אם ממש בא לך, אתה יכול להיות המדרג ולטעון שזה אג"ח זבל בר השקעה וציפייה לתשואה גבוהה עם סיכון גבוה בהרבה
אפשר גם לקרוא לכל המשקיעים האחרים באגח זבל כללי פרייארים, אבל רק אם ממש בא לך

אין עם זה בעיה, כל מה שתיארת זה את שוק החוב וגילגולו
אפשר לטעון את אותו הדבר על אג"ח של ארה"ב, כסף אמיתי לא קיים שם, כמובן שההבדל הוא שלארהב יש יותר משאבים למכור, או יותר כוח למחוק אותו
אבל זה שיקול שכל משקיע חייב לקחת בחשבון, אם אני מלווה לחברה כסף אני צריך לבדוק שיחס החוב הוא לא גדול מדי והכי חשוב שיש אפשרות להחזיר
במקרה של סיילור, יש לו בחלק מאגח ריפודים עם פוטים (put) ש"מרגיעים" את המשקיעים וגם הכנסה עסקית
המשקיעים (הפרייארים שאתה קורא להם) מודעים לכל הסיכונים סיילור יוצר, ומי שלא, זאת בעיה שלו
אם ממש בא לך, אתה יכול להיות המדרג ולטעון שזה אג"ח זבל בר השקעה וציפייה לתשואה גבוהה עם סיכון גבוה בהרבה
ההשוואה לאגח לא רלוונטית כי לארה"ב יש אזרחים וחברות שהיא יכולה לגבות מהם כסף בכפיה כדי להחזיר חובות, מה שאין לחברות הנ"ל.

הבעיה שאם כל הפרקטיקה הזאת נופלת היא תפגע בכל מחזיקי הקריפטו, לא רק במי שהשקיע במייקל סיילור. בדיוק כמו שמשבר הסאב פריים לא פגע רק במשקיעי לימן ברדרס.

רוב בעלי הקריפטו לא מודעים לזה וגם המשקיעים גילו את זה ביום אחד שמדללים אותם, "הם לא היו מודעים לזה", והם הפילו את המניה ב 16% ביום ומשם היא ממשיכה לרדת והוא ממשיך לדלל כל משקיע חדש שמגיע, בסוף הם יגמרו.

נערך לאחרונה ב:
ההשוואה לאגח לא רלוונטית כי לארה"ב יש אזרחים וחברות שהיא יכולה לגבות מהם כסף בכפיה כדי להחזיר חובות, מה שאין לחברות הנ"ל
היא רלוונטית מאוד כדי להציג את החוב המתגלגל כמשהו שקיים רק במקרה של סיילור
אבל לא חייב ארה"ב, פשוט היא בעל החוב הכי גדול, משם אתה יכול לרדת עמוק בדירוגים כדי להחשף לנכסים מסוכנים שהם חלק בלתי נפרד מתחום ההשקעות

הבעיה שאם כל הפרקטיקה הזאת נופלת היא
זה בסדר, שוק הקריפטו לא מעניין אותי
אני מבין ביטקוין וזה מרגיע אותי, כי אני יודעים שסייקליםקיימים ושוק דובי מגיע לעתים
אני אקנה בשימחה אם המחיר ירד עוד 50 אחוז ויותר

לגביי הפיסקה האחרונה, לא יודע מאיפה אתה שואב את הנתונים אבל מי שהשקיע בתזה של סיילור הרוויח הרבה מעבר למה שהוא ציפה, אתה מוזמן לראות את הפרימיום העצום שהיה למניה בשנים האחרונות

אני לא חולק עליך, אני חושב שא. כולנו אנשים בוגרים, ב. חד משמעית שוק הנדל"ן הממונף, בקצוות שלו, לא יותר סולידי משוק הביטקוין, שזה בסוף נכס שעולה ויורד.
אז אם אני קונה דירה בדימונה, ו"המחיר שלה לא קורס" כמו ביטקוין, אבל זה סתם כי אף אחד לא רוצה לקנות ממני, שזה מעשית אומר מחיר אפס - זה יותר סולידי? לא באמת.
ביום שהוא ודומיו לא ימצאו עוד פראיירים ,כדי לגלל את החוב, ללוות מהם עוד כסף(כי היום הדרך שלהם ללוות זה לדפוק את הלווים/משקיעים הקודמים ע"י דילולים) והם יצטרכו להחזיר את החובות הקודמים לא תהיה להם ברירה וזה למכור את כל הביטקוין שלהם, אף אחד לא ישאל אותם אם הם רוצים או לא רוצים למכור.
פשוט יקפיאו את החוב, הם גם ככה לא מחוייבים לשלם ברוב הכלים שלהם. זה הרבה יותר גמיש ממרג'ין או מנדל"ן, אין קבלן שנושף בעורף - רק משקיעים חסרי כוח אמיתי.
בגדול כן. אג"ח זה שם מטעה מאוד, וזה נכון גם לכל אג"ח זבל - זה כלי ספקולטיבי ותו לא, זה שיש "אג"ח" בשם לא אומר שיש פה סולידיות.
רוב בעלי הקריפטו לא מודעים לזה וגם המשקיעים גילו את זה ביום אחד שמדללים אותם, "הם לא היו מודעים לזה", והם הפילו את המניה ב 16% ביום ומשם היא ממשיכה לרדת והוא ממשיך לדלל כל משקיע חדש שמגיע, בסוף הם יגמרו.
אני חושב שמי שמודע לא אכפת לו, ומי שלא מודע, לא מודע, וגם ככה מאוחר מדי בשבילו. זה לא נכס שקונים בשביל להרוויח מחר בבוקר, ומי שכן, בעייתו.

בגדול כן. אג"ח זה שם מ
סולידי בטוח שלא, לא נראה לי שיש מי שחושב כך גם
אג"ח הוא הסכם על נייר, של משהו תמורת משהו
שכל אחד יעשה את השיקול שלו, האם מתאים לו אותו ה"משהו" וכמה הוא צופה שההסכם ימומש כדי שיתקבל המשהו בתמורה
המדרגים של s&p הכניסו את סטרטג'י לדירוג זבל B -
הם צופים שסטרטג'י תעמוד בהתחייבויות אבל בעלי רגישות גבוהה למחיר נכס הבסיס
ניתן לקרוא כאן כדי להתרשם

רק אציין שאני אישית חושב שזאת טעות להשקיע בביטקוין באמצעות שיכבה של חברה שמחליטה החלטות
אני אציין שוב שאחזקה ישירה עדיפה על כל הסכם אבל, זה אבל חשוב מאוד..
לא ממליץ בכלל, לאף אחד, להשקיע בלי להבין במה, במיוחד לא בנכסים ספקולטיביים יותר ממניות

אני חושב שכדי להבין מה זו באמת התופעה הזו שנקראת MSTR חשוב להבין למה בכלל היא צצה.
סיילור התחיל את הרעיון הזה של חברת אוצר כאשר עוד לא היו קיימים ETF's על ביטקוין.
באותם זמנים וגם היום קיים שוק עצום לכאלה שמבקשים את המוצר ביטקוין עטוף "בשכבת מגן" כלומר ללא SELF CUSTODY
ונוסף על כך הרבה אנשים מעדיפים ובצדק את הנוחות של לקנות ביטקוין באמצעות ברוקר "לגיטימי" או הברוקר שהם כבר נמצאים בו.
מה שסיילור עשה בעצם זה שהוא דפקטו הפך את החברה שלו לדרך היחידה להחזיק חשיפה ישירה לספוט, כיוון שהמוצר הזה לא היה קיים בכלל.

היום כאשר קיימים ה- ETF'S אין סיבה מיוחדת להחזיק את החברה שלו על פניהם
אלא לספקולנטים שמנסים להרוויח את ההפרש של שווי החברה שלו כנגד ה NAV שלה בביטקוין.

עכשיו בלי קשר לזה סיילור ניצל את הרעב של המיינסרטים לאינסטורמנטים של קופון (אג"ח) והצליח באמצעות הלוואות למנף
ברמות די מטורפות את הכמות ביטקוין שלו.
אבל בסיס "השגעון" הוא שהוא מאמין שהשווי של ביטקוין יעלה בהרבה על עלות הלוואות.
ועם כמה שהשגעון הזה נראה מטורף על הנייר, טכנית לפי מה שאני מבין רוב החוב שלו הוא עם ריבית של איזור ה 10%.
וקיימים היום הרבה אינסטורמנטים, ותקופות אחזקה שונות שהוא מנפיק אז מאוד קשה לעקוב.
אבל בגדול כל עוד הערך של ביטקוין עולה בממוצע שנתי מעל הקופונים שהוא משלם כנראה שזו אסטרטגיה רווחית לטווח ארוך.
כמובן שבסוף השטן בפרטים הקטנים וכבר שמעתי ביקורות בעבר של אנשים שחושבים שחלק האינסטורמנטים שהוא מציע יכולים
לגרום לחדלות פרעון של החברה, אם כי עד כה ומהמעט שאני יודע עוד לא ראיתי הוכחה חותכת לכך.

עריכה - שגיאה קטנה, GBTC הייתה קיימת גם באותה תקופה אך לא כ ETF אלא ETP, מה שיצר את הבעיות שלו.

נערך לאחרונה ב:
אני לא בטוח שאג״ח הוא המונח הנכון לדרך שסיילור מגייס כסף. הוא עושה את זה דרך preferred shares ומציע למי שקונה אותם ריבית של סביב 10% לתמיד. אין פה באמת קרן עם תאריך סגירה להחזר החוב כמו באג״ח.

אני לא בטוח שאג״ח הוא המונח הנכון לדרך שסיילור מגייס כסף. הוא עושה את זה דרך preferred shares ומציע למי שקונה אותם ריבית של סביב 10% לתמיד. אין פה באמת קרן עם תאריך סגירה להחזר החוב כמו באג״ח.
אכן חלק מהחוב הוא הכלאה של אקוויטי עם קופון
יש לו גם מכשירי חוב עם המרה לכיסא בדירקטריון
יש הרבה, אבל הוא לא המציא כלום, וולסטריט אוהבים להטוטים פיננסיים

יזהר המשקיע

Back
למעלה