• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

חיסכון לפרישה עצמאי או קופגל"ה - הפעם עם טוויסט

• פותח הנושא פותח הנושא כוכבי
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

כוכבי

משתמש סולידי
דירוג
12
אז אומנם המוסכמה היא שעדיף חיסכון עצמאי.
(בין השאר בגלל דמי הניהול ומסלולי השקעה לא יעילים בקופגל"ה)

אבל מה לגבי אדם בשנות החמישים לחייו (מתקרב לקצבה ודמי הניהול ישפיעו פחות) , בריא ופעיל עם רקע גנטי טוב שמקווה לחיים ארוכים מאוד (טפו טפו), נניח 95 ויקבל משם קצבה עד מותו?
האם כדאי לו להפקיד לקופגל"ה (ע"מ להגדיל מעט את הקיצבה שכבר יש לו ממכשירים אחרים) או להשקיע בעצמו את הסכום ע"מ למשוך אנונה?
יצאנו לבדוק...

מוזמנים להגיב, להאיר ולהעיר
יכול להיות שפספסתי משהו

קודם כל זה התסריט שהכי מיטיב עם קופגל"ה. אם יש סיטואציה שזה משתלם - היא פה. הבעיה העיקרית בקופגל"ה הוא שכדי לקבל קצבה צריך להמשיך ולשלם דמי ניהול גם אחרי הפרישה. ההחלטה לקבל קצבה כך או כך אומרת ששתי החלופות סובלות במידה שווה.

אבל מאוד לא ברור לי חישוב האנונה. החישוב מבוסס על מספר שנות החיים, אבל זה כמובן לא ידוע מראש. החישוב האמיתי הוא חישוב אקטוארי מורכב שכולל הימור על תוחלת החיים - משהו שחברת ביטוח תבצע ותציע ללקוח, לא משהו סטנדרטי.
יש איזה מוצר אנונה שמוצע לציבור שעליו מבוסס החישוב?

בצד של קופגל"ה יש לדעתי הנחות קצת מקלות, אטלי אני טועה. דמי ניהול 0.45% נראה לי נמוך. מקדם פרישה 171 נמוך מאוד - 200 יותר סביר.

היי אוגורן, תודה על ההתייחסות

הבעיה העיקרית בקופגל"ה הוא שכדי לקבל קצבה צריך להמשיך ולשלם דמי ניהול גם אחרי הפרישה.
דמי הניהול האלה כבר מגולמים במקדם הפרישה שנמצא בסימולציה

אבל מאוד לא ברור לי חישוב האנונה. החישוב מבוסס על מספר שנות החיים, אבל זה כמובן לא ידוע מראש
ברור שלא ידוע אבל סטטיסטית אנשים עם מאפיינים מסויימים (פעילות, תזונה, גנטיקה) חיים יותר.
החישוב האמיתי הוא חישוב אקטוארי מורכב שכולל הימור על תוחלת החיים - משהו שחברת ביטוח תבצע ותציע ללקוח, לא משהו סטנדרטי.
יש איזה מוצר אנונה שמוצע לציבור שעליו מבוסס החישוב?
הסימולציה מחשבת לקיחת אנונה מהחיסכון האלטרנטיבי של ההפקדות שהיו נעשות בקופגל"ה. בהינתן הנתונים של:
סכום החיסכון הראשוני, תשואה, תקופת לקיחת האנונה החישובים הם ברורים ויש נוסחאות אקסל שעושות זאת בגיליון הנ"ל.

דמי ניהול 0.45% נראה לי נמוך
אני כיום עם 0.4%. אפשר לשחק עם זה אבל זה זניח בגיל 50+

מקדם פרישה 171 נמוך מאוד
זה מקדם לפי טבלאות קרנות פנסיה לפורש ללא בת-זוג
אבל אחרי חשיבה בנושא, נראה לי שיותר נכון להשוות למקדם עם הבטחות לשארים כי במקרה הנגדי של חיסכון עצמי ישאר משהו לשארים במקרה של מוות (תלוי באיזה גיל)...
אז שיניתי ל 200 וזה אכן מצמצם מאוד את היתרון של קופגל"ה בסימולציה הזאת.

=== זה משנה את התמונה ומוריד את היתרון של קופגל"ה ===
(אלא אם לא חשוב לפורש שארים / הורשה)

דמי הניהול האלה כבר מגולמים במקדם הפרישה שנמצא בסימולציה
נכון אבל צריך לשלם אותם. זה המחיר של לקבל קצבה ולא כסף בכיס.

ברור שלא ידוע אבל סטטיסטית אנשים עם מאפיינים מסויימים (פעילות, תזונה, גנטיקה) חיים יותר.
הסימולציה מחשבת לקיחת אנונה מהחיסכון האלטרנטיבי של ההפקדות שהיו נעשות בקופגל"ה. בהינתן הנתונים של:
סכום החיסכון הראשוני, תשואה, תקופת לקיחת האנונה החישובים הם ברורים ויש נוסחאות אקסל שעושות זאת בגיליון הנ"ל.
השאלה היא איך אתה יודע שהתנאים בגליון הם תנאים שאתה יכול בפועל לקבל.
יש חברה ספציפית שמציעה מוצר ספציפי בתנאים האלה? וכמובן מבטיחה להמשיך לשלם עד 120 אם צריך, ולא רק עד תוחלת החיים שלפיה חישבת.
למשוך מהחסכון בקצב שיחזיק על גיל 95 אבל ישאיר אותך רעב בגיל 96 זה רעיון מסוכן.

בל אחרי חשיבה בנושא, נראה לי שיותר נכון להשוות למקדם עם הבטחות לשארים כי במקרה הנגדי של חיסכון עצמי ישאר משהו לשארים במקרה של מוות (תלוי באיזה גיל)...
אז שיניתי ל 200 וזה אכן מצמצם מאוד את היתרון של קופגל"ה בסימולציה הזאת.
דוקא זה נראה לי פחות בעייתי.
משיכה כקצבה משתלמת יותר למי שלא מעוניין לקחת כסף לקבר. היא מאפשרת למשוך אחוז גבוה יחסית מהסכום, ולתת לחברת ביטוח להתמודד עם הסיכון שתחיה "יותר מדי". לא לכולם יש שארים שצריך לדאוג להם.

מוזמנים להגיב, להאיר ולהעיר
יכול להיות שפספסתי משהו
על הנייר ההנחות שלך נכונות (מלבד מקדם קצבה שארחיב עליוז)

בפועל החיים דינמיים יותר
ולפלוני שאתה מדבר עליו כנראה הכסף שיושקע בקופגה היה די נמוך גם ככמה ויהווה אחוזים בודדים מאוד מהקצבה החודשית כי גם ככב מוגבל ל70 וקצת בשנה
נניח ישקיע בשביל שנתיים (עכשיו יפקיד 75 ובינואר עוד 75)
זה יתן לו נניח לפי 7 אחוז תשואה
בגיל 65 - 600 אלף שקל
כלומר סביב 3 אלף קצבה חודשית נוספת
זה נחמד אבל לא מהותי
וכובל אותו לכל החיים לקצבה

יש בלטמים בחיים ש600 אלף שקל מאוד יכולים לעזור.

נניח מעבר לכיסא גלגלים וצריך לעבור דירה או להנגיש אותה
טיפול רפואי או פרה רפואי יקר
להחליט לעשות בפרישה טיול סביב העולם
וכו וכו

מה שכן חשוב להתייחס אולי זה לעניין המיסוי
וכמה קצבה צפויה לו ומה המיסוי שלה
נניח הוא בגיל פרישה לא יהיה עם הכנסות גבוהות וישלם מס רווחי הון נמוך של 10 אחוז וחא 25 זה מהותי לחישוב
כנל אם הןא יוכל להשתמש בנקודות זיכוי אולי ולא לשלם מס כלל

*בהנחה שאין לו עןד תיק ממוסה יש סיכוי סביר שבוא גם ככה לא ישלם מס על מכירת ניע בפרישה בכמויות שיתאימו לאותם 3 אלף בחודש

אם כבר סטטיסטית הדבר שהכי משפיע על אורך חיים הוא הקרבה לשירותי בריאות מתקדמים
נניח בישראל הקטנה (עם מערכת בריאות בין הטובות בעולם) מי שגר במכרז חי יותר ממי שגר בצפון או בדרום
ללא קשר לכל מה שרשמת פה

מעבר לזה לצערי סרטן בהרבה מקרים די מתעלם מהשלישיה שרשמת...

וחשוב לשים לב גם לאיכות חיים ולא רק לאורך שלהם

יש חברה ספציפית שמציעה מוצר ספציפי בתנאים האלה? וכמובן מבטיחה להמשיך לשלם עד 120 אם צריך, ולא רק עד תוחלת החיים שלפיה חישבת.
זה מה שנותנת קרן פנסיה שלשם תועבר צבירת הקופגלה לשם קבלת קצבה: קצבה עם סוף החיים, לא?
(בהנחה שאנחנו סומכים עליהן...)
למשוך מהחסכון בקצב שיחזיק על גיל 95 אבל ישאיר אותך רעב בגיל 96 זה רעיון מסוכן.
משיכת האנונה עד גיל 95 היא פשוט האלטרנטיבה ההגיונית שנבחנת בסימולציה כנגד קופת גמל להשקעה.
זה בהנחה שיש עוד חסכונות (פנסיה והשקעות אחרות)
נניח ישקיע בשביל שנתיים
יש לאדם בגיל 55 עד 67 יותר מ 10 שנים להפקדות.
אם יפקיד בכל השנים האלה, אז הסימולציה מראה יתרון של כ 350 אלף ש"ח לטובת קופגלה במצטבר.
(אפשר להדליק "1" בעמודת "הפקדות" לראות בסוף הגיליון את התוצאה)
יש בלטמים בחיים ש600 אלף שקל מאוד יכולים לעזור.
מדובר על אדם שיש לו עומק פיננסי (השקעות עצמיות וגם קצבה פנסיונית סבירה בפרישה)
מה שכן חשוב להתייחס אולי זה לעניין המיסוי
וכמה קצבה צפויה לו ומה המיסוי שלה
כפי שכתבתי בגיליון , נקודות זיכוי ומדרגות נמוכות כבר "יבוזבזו" על קצבה שתתקבל ממכשירים פנסיונים אחרים.
(אולי הייתי צריך לכתוב את זה גם פה)
לכן הסימולציה לוקחת בחשבון מס ריאלי מלא של 25% על האנונה שתופק מהחשבון העצמאי.
כמובן שהקצבה מקופגלה פטורה ממס.
לכן זה עוד יתרון במקרה הזה להפקדה לקופגלה.
על הנייר ההנחות שלך נכונות (מלבד מקדם קצבה שארחיב עליוז)
אשמח להרחבה על המקדם

זה מה שנותנת קרן פנסיה שלשם תועבר צבירת הקופגלה לשם קבלת קצבה: קצבה עם סוף החיים, לא?
(בהנחה שאנחנו סומכים עליהן...)
אני באמת לא יודע.
אם יש קרן פנסיה ספציפית שמבטיחה שאם תמיר קופ"ג להשקעה בעוד שנים תקבל את התנאים האלה, אז יופי.

משיכת האנונה עד גיל 95 היא פשוט האלטרנטיבה ההגיונית שנבחנת בסימולציה כנגד קופת גמל להשקעה.
זה בהנחה שיש עוד חסכונות (פנסיה והשקעות אחרות)
לדעתי זאת לא השוואה נכונה.
במקרה אחד אתה מקבל קצבה עד 120 (ומצד שני מקבל הרבה פחות במקרה של מוות מוקדם יחסית), במקרה אחר אתה מקבל כסף רק עד 95, אבל משאיר הרבה ליורשים אם מת לפני כן.

להשוואה נכונה צריך מוצר אנונה שכולל מרכיב של הימור על תוחלת חיים - כמו שיש בקצבה. אני לא מכיר כזה, אולי יש.
לדעתי לאדם עם עומק פיננסי שדואג ליורשים שלו, כל מוצרי הקצבה לא טובים. הם נותנים תוחלת נמוכה יחסית, ומנגד הבטחת קצבה עד 120 במקרה הצורך. למי שצריך את הקצבה השקט שזה נותן הוא משמעותי.
אדם עם עומק פיננסי יכול להשקיע במניות, בטווח הארוך זה משתלם ובטווח הקצר הוא יכול להתמודד.

השאלה- האם בגיל 90 יהיה לך כוח וקוגניציה למכור מניות כל חודש כדי לממן הוצאות.

• אהבתי
Reactions: A42
בטח יותר משיהיו לי בגיל 94 להבין מה לעשות עם האנונה שהפסיקה לשלם.

אבל זאת תהיה לגיטימית - איך לנהל את הכסף כך שימשיך לעבוד אבל גם יהיה נזיל באמת - לא נזיל כמו מניות שאפשר למכור בקליק אלא נזיל כמו יתרת זכות בעו"ש.
הכי פשוט זה לתת לילדים את לנהל את זה.

וגם להגיש טפסים לרשות המיסים.

קרן גמל להשקעה היא מוצר שנותן בעיקר הנגשה ונוחות במחיר זול.

נו, אז זה עוד טיעון לטובת הקופגל"ה שתיתן בבוא היום קצבה אל מול אנונה שמושכים מחשבון בניהולי איש
במחיר זול
קופג"לה זה דווקא לא מוצר זול: דמי ניהול של 0.5-0.8% זה לא הכי נחמד.
אבל מכיוון שמדובר פה על אדם שכבר מתקרב לפרישה אז זה פחות קריטי.

אני בהחלט מסכים שקצבה מקרנות היא אופציה יותר פרקטית ומרגיעה אחרי גיל מסוים. תסתכלו על כל בני ה80+ סביבכם ואיך שהם מתנהלים עם כסף

יש לאדם בגיל 55 עד 67 יותר מ 10 שנים להפקדות.
אם יפקיד בכל השנים האלה, אז הסימולציה מראה יתרון של כ 350 אלף ש"ח לטובת קופגלה במצטבר.
הכוונה היתה לבחון את המקרה המחמיר. הפקדה עד התקרה של שנתיים רצופות.

מעבר לזה גם לא כך כך יעיל. כי כמו שאמרת יש לו כספים עכשיו ונניח הוא יחכה איתם 3-4-5 שנים עד שיכניס אותם לקופגה כדאי לא לאבד נניח ערך.זה יהיה מושקע בשוק הון אבל אז במכירה תשלם מס רווחי הון ולא יהיה אפקט ריבית דה ריבית

אז גם שנתייפ זה המקרה הכי מחמיר לטובת הקופג וגם מראש זה סכומים יחסית קטנים

אין מה להמתין אחרי גיל 60, כי אתה נדפק במקדם פחות משתלם.

קצבה פנסיונית לא עוזרת לבלטמים גדולים
עומק פיננסי אני מניח שנדלן ולא כזף נזיל או מניע אחרת לא היתה דילמה כי הוא היה ממשיך במה שהיום יש לו

כפי שכתבתי בגיליון , נקודות זיכוי ומדרגות נמוכות כבר "יבוזבזו" על קצבה שתתקבל ממכשירים פנסיונים אחרים.
(אולי הייתי צריך לכתוב את זה גם פה)
לכן הסימולציה לוקחת בחשבון מס ריאלי מלא של 25% על האנונה שתופק מהחשבון העצמאי.
כמובן שהקצבה מקופגלה פטורה ממס.
לכן זה עוד יתרון במקרה הזה להפקדה לקופגלה
אם כך הפער מצטמצם אבל לדעתי החישוב שלך לא נכון כי אתה מתעלם מעלות המקדם קרי דמי הניהול עבור המקדם המובטח

אשמח להרחבה על המקדם
בצורה מופשטת מקדם נותן לך תשואה קבועה של 6 אחוז ראלי על חשבון כל הקרן.

פרשת בגיל 67 ובגיל 68 מתת הגוף הפנסיוני הרוויח את כל ה95 אחוז כסף שנשאר בקרן.
עברת את גיל 100 בערך דפקת את המערכת והמשכת לקבל תשלומיפ למרות שבהיוון אחורה משלמים לך יותר מאשר יש בקרן

בצורה מדוייקת יש על זה הרבה תוספות שמורידןת כדאיות
1. דמי ניהןל מגולם במקדם דמי ניהול של 0.3-0.5 אחוז בשנה לטובת ציפות עבור כל שנות הקצבה כלומר תקבל מקדם 200 במקום מקדם 201 שהיית צריך
2. ככל שאתה פורש בגיל מבוגר יותר אחרי גיל 60 המקדם עולה אבל ממש לא ביחס ישר. כדאי להבין תסתכל במקדמים של גיל 75 נניח. משיהו נשאר לעבןד עוד הרבה שנים
תוחלת חיים ממוצעת היום היא 84, בו נניח שזה 90 ( הקלה מאוד גדולה אבל כן מי שחצה אצ 75 שי לו תוחלת חיים ממוצעת קצת יותר מ84)
הייתי מצפה המקדם של גיל 75 יהיה לפחות כפול מהמקדם של גיל 60 כי יש 15 שנה פחות לשלם קצבאות וסטטיטית הרבה פחות מחצי מהקצבאות
עכשיו לך לטבלאות ותראה שזב בקושי תוספת של 50 אחוז אם זוכר נכון.
3. יש תוספות של ביטוחים הפופולרית היא הבטחת 240 קצבאות לשארים כלומר 240 קצבאות פחות מה ששולם עד שהחוסך מת יעסור ליורשים. זה כמובן לא בחינם וגם מוריד אצ במקדם. אדם ערירי יבחר בלי זב ויעלה את המקדם. כמובן שזה לא נדרש כלל בתיק ממוסה כי זה לא קצבה אלה קרן שברובה תישאר גם ככה ליורשים

במקום לצאת בגיל 60

בצורה מדוייקת יש על זה הרבה תוספות שמורידןת כדאיות
1. דמי ניהןל מגולם במקדם דמי ניהול של 0.3-0.5 אחוז בשנה לטובת ציפות עבור כל שנות הקצבה כלומר תקבל מקדם 200 במקום מקדם 201 שהיית צריך
2. ככל שאתה פורש בגיל מבוגר יותר אחרי גיל 60 המקדם עולה אבל ממש לא ביחס ישר. כדאי להבין תסתכל במקדמים של גיל 75 נניח. משיהו נשאר לעבןד עוד הרבה שנים
תוחלת חיים ממוצעת היום היא 84, בו נניח שזה 90 ( הקלה מאוד גדולה אבל כן מי שחצה אצ 75 שי לו תוחלת חיים ממוצעת קצת יותר מ84)
הייתי מצפה המקדם של גיל 75 יהיה לפחות כפול מהמקדם של גיל 60 כי יש 15 שנה פחות לשלם קצבאות וסטטיטית הרבה פחות מחצי מהקצבאות
עכשיו לך לטבלאות ותראה שזב בקושי תוספת של 50 אחוז אם זוכר נכון.
3. יש תוספות של ביטוחים הפופולרית היא הבטחת 240 קצבאות לשארים כלומר 240 קצבאות פחות מה ששולם עד שהחוסך מת יעסור ליורשים. זה כמובן לא בחינם וגם מוריד אצ במקדם. אדם ערירי יבחר בלי זב ויעלה את המקדם. כמובן שזה לא נדרש כלל בתיק ממוסה כי זה לא קצבה אלה קרן שברובה תישאר גם ככה ליורשים

הסימולציה מביאה מקדם אמיתי מטבלאות של מיטב דש לגבר פורש בגיל 60 או 67 (תלוי בלשונית שתבחרו מגיליון) במסלול ללא בת זוג וללא הבטחות.
ואם דמי הניהול כבר מגולמים במקדם , שקובע את הקצבה, אז אין מה לדון בהם שוב. לא?

ואפרופו גיל תחילת קבלת קצבה: לפי סימולציה אחרת שעשיתי עדיף לפרוש בגיל 67 ולא בגיל 60 (בהנחה שאדם חי עד גיל 95).
אומנם תקופת הקצבאות קצרה יותר, אבל הקצבאות גבוהות יותר והסכום המצטבר שיתקבל גבוה יותר.

הסימולציה מביאה מקדם אמיתי מטבלאות של מיטב דש לגבר פורש בגיל 60 או 67
נכון להיום. המספרים הללו מתעדכנים כל הזמן לפי השינויים בתוחלת החיים.
ואפרופו גיל תחילת קבלת קצבה: לפי סימולציה אחרת שעשיתי עדיף לפרוש בגיל 67 ולא בגיל 60 (בהנחה שאדם חי עד גיל 95).
לא צריך סימולציה, זה ככה לפי הגדרה.
החישוב של המקדם הוא כזה שתקבל את אותו סכום אם תחיה עד הממוצע, לא משנה באיזה גיל אתה פורש.
כלומר אם אתה מניח שתחיה יותר מהממוצע עדיף להתחיל למשוך כמה שיותר מאוחר ואם תחיה פחות עדיף כמה שיותר מוקדם.

החישוב של המקדם הוא כזה שתקבל את אותו סכום אם תחיה עד הממוצע, לא משנה באיזה גיל אתה פורש
הממוצע לא שונה לפי גיל הפרישה? להבנתי ההפרש בין תוחלת החיים בגיל 60 לבין תוחלת החיים בגיל 67 קטן מ- 7 שנים בכמה חודשים. הרי חלק מבני ה- 60 לא מגיעים לגיל 67.

• אהבתי
המספרים הללו מתעדכנים כל הזמן לפי השינויים בתוחלת החיים.
אומרים את זה לא מעט, אני עוקב אחר טבלאות המקדמים כבר מ 2016 ולא ראיתי שינוי ניכר.
(היו שנים שהמקדמים עלו קצת, והיו שנים שאף ירדו בגלל רפורמות.)
הטבלאות לוקחות בחשבון את הגידול בתוחלת החיים בשנת הפרישה.
(אני לוקח את המקדם שצפוי בגיל הפרישה ולא של היום)
כמובן, יכול להיות שיהיה "גידול בגידול החזוי כעת" ואת זה הטבלאות לא לוקחות בחשבון.
במקרה המקדם אכן יגדל.

בכל אופן, גם אם אני מזין מקדם שהוא משמעותית יותר גרוע, עדיין הסימולציה מראה יתרון לקופגל"ה במקרה הזה.

להבנתי ההפרש בין תוחלת החיים בגיל 60 לבין תוחלת החיים בגיל 67 קטן מ- 7 שנים בכמה חודשים
כן, אבל זה קשור לזה שהמקדם גם מניח תשואה, לא רק את מספר החודשים.

הרי לפורישם כיום בגיל 67 יש מקדם של כ-200, אילו זה היה מודד חודשים בלבד זה בסך 16.5 שנים, אבל תוחלת החיים לגברים בני 67 זה 20-21 שנים.

• אהבתי
הממוצע לא שונה לפי גיל הפרישה?
כמובן שכן
להבנתי ההפרש בין תוחלת החיים בגיל 60 לבין תוחלת החיים בגיל 67 קטן מ- 7 שנים בכמה חודשים. הרי חלק מבני ה- 60 לא מגיעים לגיל 67.
בדיוק!

ולכן לא מפתיע שאם אתה לוקח את הסיכון בגיל 60 ומחכה 7 שנים כדי לקחת פניסה, הסכום שתקבל יהיה גדול יותר כי חלק מאותם אנשים שלקחו את הסיכון הזה "הפסידו" בהימור
אומרים את זה לא מעט, אני עוקב אחר טבלאות המקדמים כבר מ 2016 ולא ראיתי שינוי ניכר.
(היו שנים שהמקדמים עלו קצת, והיו שנים שאף ירדו בגלל רפורמות.)
ברור שיש שנים שזה עולה ושנים שזה יורד. בסה"כ המגמה היא שהמקדם עולה. זה לא שוא יעלה עכשיו פי 2, אבל הוא עולה קצת כל הזמן.
לכמה הוא יעלה עד שתפרוש, אף אחד לא באמת יודע. העובדה שכרגע יש מגמה של עליה בתוחלת החיים, ולכן גם המקדם עולה עם הזמן.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
צ התחלת חיסכון פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D חיסכון בעלוץ דוח מס קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
O חיסכון לכל ילד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N חיסכון לכל ילד מנורה - סיכון מוגבר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N מה המשמעויות של העברת חיסכון של קופת גמל קיצבתית לIRA? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
א חישוב פרישה בגיל 60 עם חיסכון חודשי של 8 אלף שקל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 13
N שאלה על פוליסת חיסכון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
N מה לעשות עם קופות גמל ביטוח מנהלים ופוליסת חיסכון ישנות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
E מעבר לחיפה לצורך חיסכון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 28
א גמל להשקעה/פוליסות חיסכון שוק ההון 4
Odysseus חיסכון לכל ילד - מסלול עולמי (אינפיניטי ואחרים...?) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
hommie חיסכון לילד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ס חיסכון לאחר השתדרגות משמעותית בשכר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 16
M איפה כדאי לשים חיסכון נזיל? שוק ההון 16
O חיסכון חודשי לטווח קצר שוק ההון 3
ה שימוש בפנסיה לצורך חיסכון במס? מיסים 14
א חיסכון לכל ילד – קרן כספית או להמתין? שוק ההון 70
ל חיסכון לכל ילד מול קרן השתלמות - האומנם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
G השקעה\חיסכון לזמן בינוני שוק ההון 8
א השקעה באג"ח זבל לצורך חיסכון לטווח בינוני שוק ההון 11
א מס פדיון (25% ריאלי) בפוליסת חיסכון לפנסיונר עם מס שולי 14% שוק ההון 16
ג חיסכון ארוך טווח עבור זוג סטודנטים מבוגרים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
O חיסכון במס בתקופת ירידות? שוק ההון 13
י מעבר מפוליסת חיסכון ל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 25
R פוליסת חיסכון בחברת הכשרה (בסט אינווסט) שוק ההון 10
ש פוליסת חיסכון פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
H הטבת המס "הנסתרת" לבני 75 ומעלה בפוליסת חיסכון ופיקדונות בנקאיים מיסים 9
ש פוליסת חיסכון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
A קרן השתלמות/חיסכון ארוך טווח לעצמאי עם אזרחות אמריקאית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א קופת גמל לפי תיקון 190 (מס 15% נומינלי) או תיק בית השקעות/ פוליסת חיסכון בחברת ביטוח (מס 25% ריאלי). שוק ההון 37
ש חיסכון לכל ילד - מסלול מחקה מדד sp500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
Y מה קורה ב Finish Line( או באמצע ) מבחינת חיסכון? שוק ההון 1
H חיסכון לילדים במשפחה פזרנית שוק ההון 19
D הפקדת חיסכון בבנק לאומי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
Y מסלולי השקעה בפוליסת חיסכון (2) שוק ההון 3
Y הצורך והתועלת בסוכן לפוליסת חיסכון שוק ההון 11
Y הרפורמה בפוליסות חיסכון - מסלולים חדשים שוק ההון 3
E חיסכון עם קצבה חודשית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
littleSeal חיסכון עבור הורים מזדקנים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
M חיסכון לילדים או תיק השקעות מרוכז שוק ההון 3
R איך מוצאים פוליסת חיסכון בעלת יחס גבוהה של נכסים לא סחירים? שוק ההון 9
ר השקעה חודשית במדד לצורך חיסכון בקופת גמל להשקעה או בברוקר שוק ההון 6