• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קופת גמל IRA, מבחינת שירות לקוחות - יש העדפה אם לעבוד מול גלובל נט או מול אקטיון?

• פותח הנושא פותח הנושא nimib
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

nimib

משתמש סולידי
דירוג
14
אקטיון וגלובל נט הם רק הגוף המתווך עם IBI, בנקים וכו איפה ששם ינוהל הכסף.
אבל השאלה שלי היא לא על איפה ינוהל הכסף, השאלה שלי היא על העבודה מול אקטיון או מול גלובל נט - אם למישהו יש ניסיון. נגיד כשרוצים דוחות, או כשיש שאלה מינהלית, או בעתיד להתמקח עוד על עמלות.
נכון לכרגע הם מציעים הצעה דומה עם הפרש של כמה מאיות האחוז.

עדיף בכלל לא. זה הפך למוצר לא משתלם שכל הגופים הגדולים ברחו ממנו.
אחוז החסכון זניח בהשוואה לכאב ראש בניוד בכל פעם שגוף אחד מעביר לאחר.

לקח לי חצי שנה לנייד את הכסף החוצה כשגלובל נט עמדו להכנס וגם אז, "איבדו" לי קופה של 250K. מזל ששמרתי את כל המסמכים.

זה הפך למוצר לא משתלם שכל הגופים הגדולים ברחו ממנו.
זה הפך ללא משתלם לגופים עצמם (יותר נכון לפחות משתלם ממה שהם חשבו). ללקוחות זה עדיין משתלם.
אחוז החסכון זניח בהשוואה לכאב ראש בניוד בכל פעם שגוף אחד מעביר לאחר.
שוב, אולי לגופים יש כאב ראש בניוד כזה. ללקוח אין.
אני עברתי 5 גופים שונים לאורך הזמן (בגלל רכישות ומעברים מהצד שלהם) והייתה לי 0 התעסקות.

או שאתה מדבר על ניוד יזום מצדך? אבל זה ארוע חד פעמי בכניסה ל IRA. אין שום סיבה לעבור גופים אח''כ, בטח שלא בתדירות גבוהה שגורמת לך לכאב ראש.

לקח לי חצי שנה לנייד את הכסף החוצה כשגלובל נט עמדו להכנס וגם אז, "איבדו" לי קופה של 250K. מזל ששמרתי את כל המסמכים.
לא הבנתי למה ניידת במקרה הזה.
אם לא היית עושה כלום הניוד לגלובלנט היה עובר אוטומטית באופן שקוף לחלוטין עבורך, כמו שקרה לכל שאר הלקוחות שלהם.

אקטיון וגלובל נט הם רק הגוף המתווך עם IBI, בנקים וכו איפה ששם ינוהל הכסף.
אבל השאלה שלי היא לא על איפה ינוהל הכסף, השאלה שלי היא על העבודה מול אקטיון או מול גלובל נט - אם למישהו יש ניסיון. נגיד כשרוצים דוחות, או כשיש שאלה מינהלית, או בעתיד להתמקח עוד על עמלות.
נכון לכרגע הם מציעים הצעה דומה עם הפרש של כמה מאיות האחוז.
אני יכול לתת ניסיון על גלובלנט.
בגדול לקוח שלהם כמעט שנתיים.
בהתחלה הייתי שכיר, כל הפקדה שויכה די מהר יחסית. בד"כ עד ה10-15 הכסף היה כבר בחשבון (המעסיק לא תמיד מפקיד ב01 לחודש).
גם כעצמאי, שולח מייל עם אסמכתא על הפקדה תוך יומיים גג שלושה הכסף משויך לחשבון.

מעבר לזה, יש אתר בו אני יכול לראות את ההפקדות וכו' (לצורכי חישובי הטבות מס בעתיד) והכל נראה תקין.
מעבר לזה, אתה לא באמת צריך אותם.

כמו שאמרו כאן, יש היום אפיקים עם דמי ניהול לא רעים ומסלולים מחקי מדד בפנסיה. בחלקם אפילו זולים יותר. קופת גמל, משום מה הדמי ניהול קצת יותר גבוהים ולמרות שזה מוצר כביכול פשוט יותר, הוא פחות נפוץ ולכן יותר יקר. IRA גמל עוד יותר נישתי.
עם זאת, לנהל את זה בIRA, זה לא כזה over head ונותן לך שליטה ופיקוח הדוק. לעומת פנסיה, זה חיה אחרת לגמרי. לעומת קופות גמל, הדמי ניהול של IRA, כן יותר זולים.

בקרן פנסיה שלי, קשה לי לעשות באמת בקרה ואני בעיקר חייב לסמוך עליהם (שזה כנראה לא כזה נורא). אבל אם מישהו יעלים לי 1000 שקל שם וירשמו על דמי ניהול השקעות אין לי דרך לדעת מזה. ההפקדות משויכות בדיליי של חודשיים.

אני יכול לתת ניסיון על גלובלנט.
בגדול לקוח שלהם כמעט שנתיים.
בהתחלה הייתי שכיר, כל הפקדה שויכה די מהר יחסית. בד"כ עד ה10-15 הכסף היה כבר בחשבון (המעסיק לא תמיד מפקיד ב01 לחודש).
גם כעצמאי, שולח מייל עם אסמכתא על הפקדה תוך יומיים גג שלושה הכסף משויך לחשבון.

מעבר לזה, יש אתר בו אני יכול לראות את ההפקדות וכו' (לצורכי חישובי הטבות מס בעתיד) והכל נראה תקין.
מעבר לזה, אתה לא באמת צריך אותם.

כמו שאמרו כאן, יש היום אפיקים עם דמי ניהול לא רעים ומסלולים מחקי מדד בפנסיה. בחלקם אפילו זולים יותר. קופת גמל, משום מה הדמי ניהול קצת יותר גבוהים ולמרות שזה מוצר כביכול פשוט יותר, הוא פחות נפוץ ולכן יותר יקר. IRA גמל עוד יותר נישתי.
עם זאת, לנהל את זה בIRA, זה לא כזה over head ונותן לך שליטה ופיקוח הדוק. לעומת פנסיה, זה חיה אחרת לגמרי. לעומת קופות גמל, הדמי ניהול של IRA, כן יותר זולים.

בקרן פנסיה שלי, קשה לי לעשות באמת בקרה ואני בעיקר חייב לסמוך עליהם (שזה כנראה לא כזה נורא). אבל אם מישהו יעלים לי 1000 שקל שם וירשמו על דמי ניהול השקעות אין לי דרך לדעת מזה. ההפקדות משויכות בדיליי של חודשיים.
לא הבנתי מה שרשמת על קופת הגמל.
קודם כל אגיד שאני מדברת על IRA קופת גמל.
קופת גמל שמנוהלת על ידי חברת גמל, נניח במקרה הטוב לוקחת לך דמי ניהול שנתיים 0.3%, ויש גם דמי ניהול הוצאות משתנות שיורדים ישר מהרווחים ולמרות שהם קיימים הם שקופים לך, ואם למשל אתה במסלול מנייתי זה כ0.6% (ושוב - זה יורד אוטומטית מהרווחים, כך שכשאומרים לך שהקופה עשתה ב2025 נניח 25% זה כבר אחרי ניכוי הוצאות הניהול המשתנות).
IRA גם ייקח לך כ0.3-0.4% שנתי פלוס הוצאות ניהול על קניית ומכירה.

לא הבנתי מה שרשמת על קופת הגמל.
קודם כל אגיד שאני מדברת על IRA קופת גמל.
קופת גמל שמנוהלת על ידי חברת גמל, נניח במקרה הטוב לוקחת לך דמי ניהול שנתיים 0.3%, ויש גם דמי ניהול הוצאות משתנות שיורדים ישר מהרווחים ולמרות שהם קיימים הם שקופים לך, ואם למשל אתה במסלול מנייתי זה כ0.6% (ושוב - זה יורד אוטומטית מהרווחים, כך שכשאומרים לך שהקופה עשתה ב2025 נניח 25% זה כבר אחרי ניכוי הוצאות הניהול המשתנות).
IRA גם ייקח לך כ0.3-0.4% שנתי פלוס הוצאות ניהול על קניית ומכירה.
דווקא לא.
דמי ניהול הוצאות הוא נמוך וזניח בira אם אתה קונה ומחזיק. עמלת קניה ממוצעת היא 0.06-0.08% וזה רק על הכסף החדש שנכנס. אצלי זה פחות מ0.01%.
מה שכן בקרן מחקה יש דמי ניהול ואם תחבר את זה יחד אתה עדיין מתחת ל0.1%.

בקופה רגילה הדמי ניהול שוטף גבוהים יותר, כי אנשים מעבירים מסלולים/מניידים או לפחות ככה זה תמיד יוצא איכשהו יחסית גבוה דמי ניהול הוצאות

דווקא לא.
דמי ניהול הוצאות הוא נמוך וזניח בira אם אתה קונה ומחזיק. עמלת קניה ממוצעת היא 0.06-0.08% וזה רק על הכסף החדש שנכנס. אצלי זה פחות מ0.01%.
מה שכן בקרן מחקה יש דמי ניהול ואם תחבר את זה יחד אתה עדיין מתחת ל0.1%.

בקופה רגילה הדמי ניהול שוטף גבוהים יותר, כי אנשים מעבירים מסלולים/מניידים או לפחות ככה זה תמיד יוצא איכשהו יחסית גבוה דמי ניהול הוצאות
איפה יש לך עמלת קניה/מכירה פחות 0.01%?
בקרן מחקה (לא מדברת על אס אנד פי) נדיר שיש מתחת ל0.1%, יש הרבה רלוונטיות עם 0.3, 0.4 ומעלה.

איפה יש לך עמלת קניה/מכירה פחות 0.01%?
הוא התכוון מהצבירה.
בסוף בשביל שנוכל להשוות תפוחים לתפוחים, צריך להמיר את ההוצאה השוטפת לאיך שמציגים את "הוצאות ניהול השקעות" בקרנות המנוהלות.

בקרן מחקה (לא מדברת על אס אנד פי) נדיר שיש מתחת ל0.1%, יש הרבה רלוונטיות עם 0.3, 0.4 ומעלה.
רלוונטיות למי?

שוב, צריך להשוות תפוחים לתפוחים. אם משווים לסנופי בקרן מנוהלת, אז צריך להשוות לסנופי ב-IRA.

הוא התכוון מהצבירה.
בסוף בשביל שנוכל להשוות תפוחים לתפוחים, צריך להמיר את ההוצאה השוטפת לאיך שמציגים את "הוצאות ניהול השקעות" בקרנות המנוהלות.
דווקא לגבי 0.01% נשמע שהתכוון שזו עמלת קניה/מכירה. הנה הציטוט שלו "עמלת קניה ממוצעת היא 0.06-0.08% וזה רק על הכסף החדש שנכנס. אצלי זה פחות מ0.01%." (הרי עמלת קנייה ממוצעת היא באמת 0.06 - 0.08 בIRA והוא אומר "אצלי זה פחות מ0.01%")

דווקא לגבי 0.01% נשמע שהתכוון שזו עמלת קניה/מכירה. הנה הציטוט שלו "עמלת קניה ממוצעת היא 0.06-0.08% וזה רק על הכסף החדש שנכנס. אצלי זה פחות מ0.01%." (הרי עמלת קנייה ממוצעת היא באמת 0.06 - 0.08 בIRA והוא אומר "אצלי זה פחות מ0.01%")
הוא התכוון שאם ממירים את עמלות הק/מ (0.06-0.08) שהם רק על כסף חדש שנכנס, ביחס לכלל הצבירה זה יוצא 0.01 ומטה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N קופת גמל פנסיונית (לא להשקעה) - IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
efrat דמי ניהול IRA קופת גמל ישנה שוק ההון 14
א תושב חוץ ארה"ב קופת גמל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
R קופת גמל ira לפי 190 במקום תיק מסחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
G קופת גמל רגילה IRA פטורה ממס ושימוש בדיבדנדים בתור "הפקדה" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ד קופת גמל IRA בפועל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
B קופת גמל הונית מול קצבתית בניהול IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
C קופת גמל IRA בפרישה ומשיכה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N קופת גמל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
M קופת גמל IRA לתושבי חוץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
O קופת גמל IRA - אג״חים פוסטים מאיכות נמוכה 2
O קופת גמל IRA בפרישה וקבלת קצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
ttmoon קופת גמל IRA ביטקוין קנדי ETF פוסטים מאיכות נמוכה 2
ttmoon סוגי הוצאות בקרן פנסיה אל מול קופת גמל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
I קופת גמל במסלול מחקה מדד או IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
S התייעצות - מעבר ל-IRA (קרן השתלמות + קופת גמל) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Y העברת קופת גמל ישנה (פיצויים) ל-IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
י קופת גמל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 54
N קופת גמל IRA פער הבנתי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
B קרן השתלמות - IRA בדמי ניהול של 0.35% או עוקב S&P ב-0.18% + קופת גמל מול פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ח קופת גמל להשקעה IRA צרכנות פיננסית 2
א קופת גמל ira פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
K קופת גמל IRA או חשבון ממוסה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
D קופת גמל להשקעה במסלול IRA צרכנות פיננסית 7
YizhakF תיק השקעות או קופת גמל IRA ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
אחד_שיודע איך מהוונים ערך של קופת גמל IRA לצורך חלוקת נכסים בפרידה שוק ההון 26
S קופת גמל אישית (IRA) בנוסף לתיק השקעות בבית השקעות שוק ההון 1
מ דמי ניהול קופת גמל IRA גדולה צרכנות פיננסית 10
T קופת גמל IRA או מחקה מדד שוק ההון 4
U קופת גמל ישנה נזילה ניוד ל IRA וסקר שוק 2020 שוק ההון 53
Powerslave קופת גמל מלפני 2005: ניהול IRA? שוק ההון 33
S קופת גמל IRA מול מסלול מנייתי שוק ההון 7
O השוואה בין קופת גמל IRA או קרן פנסיה - לא מה שציפיתי צרכנות פיננסית 6
O קופת גמל IRA שוק ההון 2
Dor95 קופת גמל ira עם קרנות איריות מול מסלול פאסיבי שוק ההון 52
A פתיחת קופת גמל IRA לסכום של פחות מ-100,000 צרכנות פיננסית 10
קורא הדוק קופת גמל IRA - ריכוז גופים צרכנות פיננסית 3
L קופת גמל IRA - סכום מינימלי? שוק ההון 6
ה קופת גמל נזילה מעוניין להמיר אותה ל IRA שוק ההון 2
ש קופת גמל פנסיונית IRA שוק ההון 32
נ פתיחת חשבון קופת גמל IRA שוק ההון 4
G קופת גמל להשקעה IRA שוק ההון 18
A קופת גמל IRA בניהול אישי לשכיר ללא קופה קיימת שוק ההון 19
Z קופת גמל פסיבית מול IRA פסיבי שוק ההון 33
josie קופת גמל ira לעומת קרן פנסיה ברירת מחדל. שוק ההון 0
ה קופת גמל בניהול עצמי- IRA שוק ההון 9
איתמר חסון קופת גמל להשקעה IRA שוק ההון 6
ס קופת גמל IRA לשכירים עם צבירה של מעל מליון ש"ח צרכנות פיננסית 2
koni קופת גמל IRA-המשך השקעה מול תיק רגיל ופנסיה דרך ביטוח מנהלים? שוק ההון 5
liranviper קופת גמל IRA - הצעה בדמי ניהול 0.225% [תיקון 0.25%] צרכנות פיננסית 167

נושאים דומים

Back
למעלה