• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קופת גמל להשקעה או השקעות

• פותח הנושא פותח הנושא IYinvestor
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

IYinvestor

משתמש רשום
דירוג
0
היי אני די חדש בתחום ההשקעות וכרגע מנסה להבין איזה מסלול מומלץ יותר עבורי (דרך בית השקעות), קופת גמל להשקעה עוקב s&p500 או השקעה חודשית בקרן סל מחקה s&p500.
המטרה שלי היא פחות או יותר לצבור כמה שיותר הון בסוף השירות לקראת האזרחות. עד כה רק קראתי ולמדתי על המונחים בתחום וכעת מנסה סוף סוף להתחיל.
קצת מידע על נתוני הפתיחה שיכול לעזור:
בן 20, משרת כלוחם;
עו"ש: 11,200₪
הכנסה חודשית: 2890₪
להבנתי אהיה זכאי בסוף השירות למענק צבאי, פיקדון ומלגת לימודים שממנת 100% משכר הלימוד.

היי אני די חדש בתחום ההשקעות וכרגע מנסה להבין איזה מסלול מומלץ יותר עבורי (דרך בית השקעות), קופת גמל להשקעה עוקב s&p500 או השקעה חודשית בקרן סל מחקה s&p500.
המטרה שלי היא פחות או יותר לצבור כמה שיותר הון בסוף השירות לקראת האזרחות. עד כה רק קראתי ולמדתי על המונחים בתחום וכעת מנסה סוף סוף להתחיל.
קצת מידע על נתוני הפתיחה שיכול לעזור:
בן 20, משרת כלוחם;
עו"ש: 11,200₪
הכנסה חודשית: 2890₪
להבנתי אהיה זכאי בסוף השירות למענק צבאי, פיקדון ומלגת לימודים שממנת 100% משכר הלימוד.
לטווח ההשקעה שתיארת (עד סוף השירות, אתה בן 20, אז מקסימום 4 שנים), כנראה. שלהשקיע 100% במניות יהיה רעיון גרוע.

לטווח ההשקעה שתיארת (עד סוף השירות, אתה בן 20, אז מקסימום 4 שנים), כנראה. שלהשקיע 100% במניות יהיה רעיון גרוע.
בעיקרון אתה צודק באופן כללי.
אבל במקרה הספציפי הזה, סכום ההשקעה כל כך נמוך שאפילו אם חצי ממנו יימחק לא יקרה שום דבר. לדעתי זה כן בסיס טוב ללמוד להשקיע במניות ולחיות עם התנודתיות.

המטרה שלי היא פחות או יותר לצבור כמה שיותר הון בסוף השירות לקראת האזרחות
לחסוך בקרן כספית.
קופת גמל להשקעה נותנת הטבה רק בגיל הפנסיה (מה שלפני, זה בעיקר דמי ניהול גבוהים) והשקעה ישירה במדד מנייתי טובה לעוד 10-15 שנה ואילך.
מניחה שאתה רוצה להשתמש בכספים שיצטברו לך ביציאה לאזרחות (לימודים, טיולים...).

כמו שרשמו מעליי, טווח השקעה נמוך למדי בשביל השקעה במניות .

אם בכל אופן מעוניין לעשות זאת, חשוב לדעת יתרונות וחסרונות של המוצרים :
גמל להשקעה נותנת גמישות במחיר של דמי ניהול יקרים יותר מקניית תעודת סל באופן עצמאי בבית ההשקעות .
הגמישות מתבטאת בהעברת מסלולי השקעה ניוד מקופות גמל של חברות ללא אירוע מס .

תציץ במסלולים נוספים (אג"ח עד 25% מניות\מסלולים כלליים) עם חשיפה חלקית למניות בקופות הגמל להשקעה במידה ורלוונטי יותר מבתי ההשקעות

תודה לעונים. אני אחדד ואומר שאת רוב הכסף לא אצטרך בסוף השירות וכנראה ארצה להמשיך להשאיר אותו מושקע, לכן אולי עדיף יהיה ללכת על מסלול משולב שבו רוב הכסף ילך על קרן סל sp500 והשאר לקרן כספית? לדוגמה 80% מניות 20% קרן כספית או 70%, 30% בהתאמה...

תודה לעונים. אני אחדד ואומר שאת רוב הכסף לא אצטרך בסוף השירות וכנראה ארצה להמשיך להשאיר אותו מושקע, לכן אולי עדיף יהיה ללכת על מסלול משולב שבו רוב הכסף ילך על קרן סל sp500 והשאר לקרן כספית? לדוגמה 80% מניות 20% קרן כספית או 70%, 30% בהתאמה...
את הכסף שתהיה מוכרח לו בטווח הקצר (קרי: שנים בודדות מהיום), יהיה מסוכן להשים במניות.

זאת אפשרות הגיונית לפי החידוד האחרון, אבל כדי שלא תקבל הלם מכסף שפתאום "נעלם" (ותקבל רגליים קרות מהשקעות בבורסה) - תתייחס לאותו חלק שהשקעת במדד מניות כאילו אין לך אותו.
בגילך יותר הגיוני לדאוג לאני העתידי של עוד 4 שנים מאשר לאני העתידי של עוד 15 שנה, אז אולי כדאי אחוזים גבוהים יותר ממה שתיכננת לטובת קרן כספית.
אגב, כמה נשאר לך מהמשכורת החודשית לאחר הוצאות?

באחוזים גבוהים הכוונה גם לרוב הכסף שילך לקרן כספית? אם כן מה לדעתך החלוקה המומלצת, 80, 20 לטובת קרן כספית?
אולי אידיאלית יהיה דווקא עדיף לשים 9k-10K להפקדה בקרן כספית ככרית ביטחון ובאופן חודשי לשים 100% על קרן סל מנייתית?
מהמשכורת החודשית ישאר 490₪ בעו"ש

נערך לאחרונה ב:
מהמשכורת החודשית ישאר 490₪ בעו"ש
אחרי שהפקדת או אחרי ההוצאות הרגילות?
מה לדעתך החלוקה המומלצת, 80, 20 לטובת קרן כספית?
אין לי דעה באחוזים :)
אני מנסה לחשוב איתך מה הגיוני לך יותר - רוב הכסף בשביל העשור הקרוב או רובו בשבילך לגיל 30 ומעלה. וזה לא שחור ולבן, אלא תלוי בך ובחלומות שלך.
האם יש לך מטרות לשנים הראשונות אחרי החזרה לאזרחות? אם כן, אתה יודע לכמת אותן בכסף? אתה יודע מה יצטרך להגיע ממך ומה מההורים?
הבת שלי פתחה בגיל 22 תיק השקעות בידיעה שהיא לא מתכוונת ללכת לאקדמיה אלא לעבוד. מדי שנה היא מוסיפה לשם כסף אבל גם שומרת על סכום חירום בעו"ש/קרן כספית שסוגר לה חצי שנה של הוצאות חודשיות אם יתחשק לה לעשות הפסקה בעבודה (בדיוק עכשיו היא מממשת הפסקה כזאת אבל דמי האבטלה מספיקים לה ועדיין חוסכת). זאת דוגמא אפשרית אחת, אבל היא יוצאת דופן. רוב הצעירים יוצאים לטיול גדול, הולכים ללמוד, שמחים להוציא כסף על וולט, מסעדות וקפיצות לחו"ל, מתחילים לצאת לדייטים (אתה גבר אז תצטרך לצערי לשלם, זאת האופנה היום), להשכיב כסף לחתונות של חברים, לקנות רכב, לדמיין את הדירה שאוטוטו יקנו וכן הלאה.
רק אתה מכיר את עצמך, ואולי תכיר טוב יותר אחרי שתתחיל את החיים האמיתיים.

אני ממש בעד לשים את רוב הכסף הנחסך לעתיד רחוק יותר, אבל זה צריך לבוא מתוך הבנה שאתה לא נלחץ אם הכסף נחתך פתאום וממהר למכור בהפסד, ושאתה עושה התאמות רציונאליות בין הלו"ז של המטרות שלך (כשיהיו לך) לחלוקה בין השקעות בסיכון לזמן קצר (ותיק מנייתי הוא כזה) להשקעות סולידיות.
דוגמא אפשרית: בגיל 25 אתה קובע מטרה לקנות דירה בתוך 10 שנים - מאותו רגע, אתה מפקיד כל חסכון לטובת הון עצמי בקרן כספית עד שמצטבר לך הסכום הרצוי ואז ממשיך להשקיע בתיק המנייתי. זה קצת פשטני אז רק מקווה שהכיוון שאני מציעה ברור יותר, וזאת עדיין רק דעה אישית שלי.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
קודם כל סחתיין על ההתעוררות המוקדמת, להתחיל בגיל צעיר זה כבר יתרון משמעותי

בשביל לצבור כמה שיותר הון עד האזרחות במקרה שלך הייתי מפקיד את כל הכספים בקרן כספית, ככה אתה מקבל תשואה סולידית אבל יותר בטוחה ויש פחות סיכויים שתגיע לאזרחות ותפגוש פחות מהכסף ששמת

אבל אני מאמין שיש תכניות באזרחות לטווח הקצר ולטווח הארוך, ולכן הייתי מתמקד דווקא בקצת עבודת מחקר

קודם כל, עם כמה כסף באמת תסיים את השירות, כולל מענק צבאי (פיקדון הייתי שם בכוכבית כי בטווח הקצר הוא יכול להשתחרר רק למקרים ספציפיים אם אני לא טועה), כולל חיסכון לכל ילד אם נצבר ועדיין לא משכת, וכולל הכספים שתפקיד בהשקעות (נגיד שעד סוף השירות בחרת בקרן כספית כי טווח ההשקעה הוא באמת קצר והתנודתיות של שוק ההון במקרה הזה יכולה יותר לפגוע מלהועיל). תוסיף גם כספים שאתה יודע שתקבל מהמשפחה, תחשוב על הכל.

עכשיו אחרי שיש לך את כל הסכום הזה, תתחיל לבנות את המטרות שלך- טיול אחרי צבא, לימודים, חתונה, יציאות עם חברים, אוטו, הון עצמי לדירה למגורים/השקעה

לכל מטרה תבדוק כמה כסף תצטרך, ומתי תרצה להגשים את המטרה הזאת
אולי פתאום תגלה שיש מטרות שהכסף בשבילן כבר קיים אצלך, ולא תצטרך לשים אותו במקום עם סיכון גבוה

את הכספים שתצטרך לטווח של עד 10 שנים- תצבור במקום סולידי
את מה שתצטרך רק בעוד 10+ שנים תצבור במסלול יותר אגרסיבי (מנייתי), שבו השילוב של תנודתיות לאורך זמן, ביחד עם ריבית דריבית יעבוד לטובתך

תשחק גם עם מחשבון ריבית דריבית עם הפקדות מחזוריות בשביל לראות כמה כסף תצטרך להפקיד כדי להגיע לסכום בזמן שתכננת
אם תסתבך עם התשואות- כיום תיק סולידי כמו קרן כספית מביא 3.75% תשואה שנתית, תיק 100% על מדד מנייתי רחב (אס אנד פי/ מדד עולמי) מגיע לתשואה ממוצעת של 7% לשנה בטווח הארוך
כל שילוב בין תנודתי לסולידי (נגיד תיק שמחולק בין מניות ואג״ח) יביא תשואה צפויה של ״בין לבין״

*אין באמור המלצה או ייעוץ, זו דעתי בלבד :)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Y גיל 55- קופת גמל לקצבה במקום קופת גמל להשקעה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
P הטבת מס של קופת גמל להשקעה שוק ההון 17
N קופת גמל פנסיונית (לא להשקעה) - IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Z דיווח קופת גמל להשקעה טופס 806 בדוח השנתי 1301 מיסים 0
P מכירת קופת גמל להשקעה: איך אדע שלא רימו אותי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N העברת קופת גמל להשקעה לילד בגיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ קופת גמל להשקעה וקיבוע זכויות מיסים 1
ק עזיבת קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N מישכון ושיעבוד בהלוואה כנגד קופת גמל להשקעה / השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N העברת קופת גמל להשקעה לתיק מסחר עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
D קופת גמל להשקעה / תעודת סל / קרן כספית? שוק ההון 0
M דירה בהנחה או קופת גמל להשקעה נדל"ן 2
O העברת קופת גמל להשקעה למסחר עצמאי שוק ההון 5
E השקעה כנגד קופת גמל להשקעה שוק ההון 7
B קופת גמל להשקעה מסלול עוקב מדד S&P 500 מול מסחר עצמאי שוק ההון 10
גימפל הפקדה לקרן פנסיה מול קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
G משיכת קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
א קופת גמל להשקעה כחיסכון לילדים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 23
I מינוף קופת גמל להשקעה (?) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
I השקעה דרך תיק השקעות או דרך קופת גמל להשקעה - מימון שוק ההון 3
מ קופת גמל להשקעה (שלי) על שם אבי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
L קופת גמל להשקעה לטובת חסכון לילדים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
G קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
B מה לעשות עם קופת גמל להשקעה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
B התלבטות לגבי קופת גמל להשקעה והלוואה כנגדה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ס השוואת קופת גמל להשקעה מול מסחר עצמאי שוק ההון 15
G ניוד כספים של קרה"ש ושל קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A קופת גמל להשקעה- אזרח אמריקאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
R משיכת קופת גמל להשקעה עבור תיק השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
S קופת גמל להשקעה עוקב סנופי VS השקעה בסנופי בחשבון מסחר עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
G למה להמשיך להחזיק קופת גמל להשקעה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 70
N קופת גמל להשקעה או תיק מחקה מדדים באקסלנס? פוסטים מאיכות נמוכה 4
Y הבדלים בתשואות קופת גמל להשקעה עוקבות SP500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N פתיחת קופת גמל להשקעה דרך מקום עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
N קופת גמל להשקעה מחקה מדד בגיל 30 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
Y קופת גמל להשקעה - שאלה על משיכת כספים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א השקעה בs&p דרך etf או קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א קופת גמל להשקעה - מקדם קצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
T קופת גמל להשקעה והשקעה במדדים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
A זיכוי מס חוץ בישראל כנגד מס ששולם לארה"ב על פדיון קופת גמל להשקעה מיסים 10
X פדיון של קופת גמל + קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
F קופת גמל להשקעה - משתלם רק מגיל מבוגר יחסית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 44
L השלכות מס לתושב חוץ - קופת גמל להשקעה וקרן השתלמות מיסים 5
פיטר גריפין קופת גמל להשקעה בנוסף לתיק השקעות כתכנית גיבוי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
ע קופת גמל להשקעה או קופת גמל לחסכון לעצמאי מיסים 1
Myrath שימושים אפשריים בהפסד קופת גמל להשקעה? מיסים 11
גימפל רוצה להשקיע בS&P 500 לעשות את זה דרך קופת גמל להשקעה, או דרך מסחר עצמאי בבורסה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
גימפל קופת גמל להשקעה על שם בני, האם זה כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
S למה קופת גמל להשקעה פחות טוב מהשקעה עצמאית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
A קופת גמל להשקעה בניהול אישי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1

נושאים דומים

Back
למעלה