• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

למישהו יצא להשתמש במערכת מבוססת פקטורים לניהול השקעות של alphabeta או של חברה מתחרה ?

• פותח הנושא פותח הנושא sy4321
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

sy4321

משתמש סולידי
דירוג
12
פרטים על המערכת: https://alphabeta.co.il/access/
מישהו יודע מה עלות השימוש במערכת, והתנסה בה ויכול לעדכן אם היא מביאה ערך וניתן להשיג בעזרתה תשואה עודפת ?

עברתי על האתר, ונראה שהם משתמשים בהרבה מילים גבוהות בלי להסביר מה הם עושים. או במילים אחרות, לא הבנתי כלום.
עברתי על הלינקדאין שלהם, ובשביל חברה שעושה אנליזה כמותית ובינה מלאכותית של שוקי הון, אין להם כמעט אנשים מהתחום.
מה זה בדיוק "מערכת מבוססת פקטורים"? לכל משקיע יש את הפקטורים שהוא מתייחס אליהם, לא הצלחתי להבין במה הם שונים.

עברתי על האתר, ונראה שהם משתמשים בהרבה מילים גבוהות בלי להסביר מה הם עושים. או במילים אחרות, לא הבנתי כלום.
עברתי על הלינקדאין שלהם, ובשביל חברה שעושה אנליזה כמותית ובינה מלאכותית של שוקי הון, אין להם כמעט אנשים מהתחום.
מה זה בדיוק "מערכת מבוססת פקטורים"? לכל משקיע יש את הפקטורים שהוא מתייחס אליהם, לא הצלחתי להבין במה הם שונים.
אני מנחש שהם מתייחסים לזה.

יש להם קרנות שהם מנהלים דרך אלטשולר. ממבט זריז הם אכן משיגים יותר תשואה מול מדדים מקבילים אבל עם הרבה יותר סיכון. לא היה לי כח לבדוק את הסיכון תשואה, אבל לא נראה שהם המציאו משהו חדש, ובאופן כללי הקרנות עוסקות רק בישראל שהתשואה על הסיכון שלה גם ככה נמוכה.

נערך לאחרונה ב:
מישהו יודע מה עלות השימוש במערכת, והתנסה בה ויכול לעדכן אם היא מביאה ערך וניתן להשיג בעזרתה תשואה עודפת ?
פקטורים זה לא משהו חדש ואפשר להחשף לפקטורים דרך אינספור קרנות סל.
יש כאלה שיגידו שגם הSNP500 זה השקעה בפקטור מסוים (ערך), ולו חלקי.

ממבט זריז הם אכן משיגים יותר תשואה מול מדדים מקבילים אבל עם הרבה יותר סיכון. לא היה לי כח לבדוק את הסיכון תשואה, אבל לא נראה שהם המציאו משהו חדש, ובאופן כללי הקרנות עוסקות רק בישראל שהתשואה על הסיכון שלה גם ככה נמוכה.
הם השיגו יותר תשואה מול מדדים מובילים למרות שהם גובים 0.83% דמי ניהול+דמי נאמנות. חלק ממדדי smartbeta מכילים מעט מניות (30) והם מפרסמים את המניות הכלולות בהם. מעניין אם למי שיש תיק מספיק גדול כדאי לרכוש את המניות הכלולות במדד smartbeta באופן עצמי ובכך לחסוך את דמי הניהול ולהשיג תשואה עודפת, מה דעתך ?

למה אתה סבור שהתשואה בישראל על הסיכון נמוכה ? איזה מדד/פרמטר אתה בוחן ואיפה כדי להגיע למסקנה זו ?

נערך לאחרונה ב:
אין להם כמעט אנשים מהתחום
מוזר שבאתר שלהם בכלל לא ראיתי את מנהלי החברה. בלינקדאין הם מופיעים והם לא מהתחום ?! מוזר שאלטשולר שחם הקימו איתם קרנות מחקות.
אני ראיתי סרטון באתר שמציג את מערכת אלפא אקסס והיא היתה ניראת לי מרשימה.
אני לא יודע אם משקיעים פרטיים יכולים לרכוש מנוי אליה או שהיא מיועדת רק לבתי השקעות/מנהלי תיקים לכן שאלתי אם למישהו יצא לעבוד איתה או עם מערכת דומה של חברה מתחרה ויכול לשתף על ההתרשמות שלו מהמערכת.

אתה מכיר חברה שלא שואפת להיות מרשימה בסרטוני שיווק שלה?
ברור שהם שואפים להציג סרטוני שיווק מרשימים.
השאלה אם המערכת שמוצגת בסרטון היא מערכת אמיתית שפועלת וניתן להשיג בעזרתה יחס תשואה סיכון גבוה יותר או שמראים שם למה שהם שואפים להגיע והמערכת עדיין לא שם.
אני מבין שהמערכת לא מושלמת אחרת לא היה צורך לשווק אותה ומספיק היה לבעלים שישתמשו בה בעצמם בלבד.
אבל האם אתם חושבים שלמערכות ביג דאטה מבוססות פקטורים יש בכלל אפשרות להשיג יחס תשואה סיכון גבוה יותר לאורך זמן ? (אפילו במקרה דמיוני שהמערכת ניתנת לשימוש בחינם).

אבל האם אתם חושבים שלמערכות ביג דאטה מבוססות פקטורים יש בכלל אפשרות להשיג יחס תשואה סיכון גבוה יותר לאורך זמן ?
לא.

הטענה הזו שקולה לכך שהשוק אינו יעיל, וכל המחקרים מראים שהוא כן יעיל.

הם השיגו יותר תשואה מול מדדים מובילים למרות שהם גובים 0.83% דמי ניהול+דמי נאמנות. חלק ממדדי smartbeta מכילים מעט מניות (30) והם מפרסמים את המניות הכלולות בהם. מעניין אם למי שיש תיק מספיק גדול כדאי לרכוש את המניות הכלולות במדד smartbeta באופן עצמי ובכך לחסוך את דמי הניהול ולהשיג תשואה עודפת, מה דעתך ?
הם מפרסמים רבעון אחורה, תמיד תקנה הרבה אחריהם מניות בשוק קטן ומאוד תנודתי כך שלא תדע באיזה שער הם קנו ואם עדיין זו קניה טובה. בקיצור מיותר.
למה אתה סבור שהתשואה בישראל על הסיכון נמוכה ?
כי הסיכון גבוה, ה 3 שנים האחרונות של מלחמה ומהפכה משפטית הדגישו את הסיכונים לטווח הקצר. האקלים הפוליטי-חברתי כלפינו בעולם והבעיה הדמוגרפית של תמיכה ממשלתית בחינוך ובגידול של אוכלוסיה אנטי יצרנית-דמוקרטית הם סיכונים בטווח הארוך יותר. התשואה ב 20 שנה האחרונות, לפחות בבורסה, לא מפצה על כל זה.
איזה מדד/פרמטר אתה בוחן ואיפה כדי להגיע למסקנה זו ?
תנודתיות, אין לי מושג מאיפה משיגים על הקרנות הנ"ל ומאחר והם קיימות זמן קצר בלבד קצת קשה לקבוע. אני פשוט הסתכלתי על הירידה בין השיא 2022 לשפל של 2023, בעוד תא 125 ירד ב 25% מדד הסמרטבטא שלהם עליו ירד ב 33%. לא סופר מדעי אבל זה המקסימום שאני מוכן להשקיע, אתה יכול יותר אם תרצה, בספק אם תמצא נתון יותר מעודד.

לסיכום, הם מקבלים תשואה מתוך תוספת סיכון, כמה יותר? לא יודע בדיוק בעיקר כי אין מטודולוגיה ברורה.

נערך לאחרונה ב:
אבל האם אתם חושבים שלמערכות ביג דאטה מבוססות פקטורים יש בכלל אפשרות להשיג יחס תשואה סיכון גבוה יותר לאורך זמן ? (אפילו במקרה דמיוני שהמערכת ניתנת לשימוש בחינם).
כן, אבל בתנאי שאתה לא תשמע על זה.

לא.

הטענה הזו שקולה לכך שהשוק אינו יעיל, וכל המחקרים מראים שהוא כן יעיל.
אתה חושב שגם בישראל השוק יעיל ?
יש להם מדדים פקטורים "חכמים" שמכים את מדד היחוס בארץ.

אתה חושב שגם בישראל השוק יעיל ?
יש להם מדדים פקטורים "חכמים" שמכים את מדד היחוס בארץ.
על פני כמה שנים? האם בעקביות?
תמיד גם כדאי לבדוק אם היו להם קרנות כושלות שנסגרו/מוזגו עם קרנות אחרות. תעלול נפוץ של מנהלים אקטיבים.

הם מפרסמים רבעון אחורה, תמיד תקנה הרבה אחריהם מניות בשוק קטן ומאוד תנודתי כך שלא תדע באיזה שער הם קנו ואם עדיין זו קניה טובה. בקיצור מיותר.
אלטשולר שחם מפרסמים את האחזקות בקרנות SmartBeta רבעון אחורה, אבל חברת המדדים מפרסמת את המניות ואת המשקלים מידי יום.
ראה דוגמא:

על פני כמה שנים?
15 שנה.
האם בעקביות?
בחלק מהמדדים כן ובחלק לא:
אבל אולי כדאי לנסות להשקיע ישירות (ללא דמי ניהול) ב30 המניות של המדד החכם הבא שניצח את מדד הייחוס בעקביות 15 שנה (לפחות לפי הנתונים שהם מפרסמים, לא בדקתי, אם אחליט לבצע זאת כמובן שאבדוק לפני כן):
מה דעתך ?
תמיד גם כדאי לבדוק אם היו להם קרנות כושלות שנסגרו/מוזגו עם קרנות אחרות. תעלול נפוץ של מנהלים אקטיבים.
במקרה של מדדים "חכמים" לפי פקטורים וללא שיקול דעת של מנהל השקעות, למה לדעתך זה קריטי לדעת שהיו קרנות אחרות לפי פקטורים אחרים שנכשלו ?
בכל אופן איך ניתן לבדוק את זה ?

אבל אולי כדאי לנסות להשקיע ישירות (ללא דמי ניהול) ב30 המניות של המדד החכם הבא שניצח את מדד הייחוס בעקביות 15 שנה (לפחות לפי הנתונים שהם מפרסמים, לא בדקתי, אם אחליט לבצע זאת כמובן שאבדוק לפני כן):
טוב, זה כבר ממש מגוחך. הם בחרו בדיעבד מניות שהיו מצליחות ומראים לך סטטיסיטיקה שלהן לאורך 15 שנה (כמובן שהקרן שלהם לא הייתה קיימת אז). ועוד יש שם גרף שמדבר על תשואה "תאורטית" החל מ- 2008 בעוד שציר ה- X שם מתחיל ב- 2017.
זה משהו שהוא בין חובבנות להונאה, ברשותך לא אתייחס לשאר השאלות שלך כי זה פשוט לא נראה לי רלבנטי.

ברשותך לא אתייחס לשאר השאלות שלך כי זה פשוט לא נראה לי רלבנטי.
אשמח לפחות לתשובה לשאלה הכללית איך בודקים אם היו למנהל קרן מסוים קרנות נוספות כושלות שנסגרו/מוזגו עם קרנות אחרות.

אשמח לפחות לתשובה לשאלה הכללית איך בודקים אם היו למנהל קרן מסוים קרנות נוספות כושלות שנסגרו/מוזגו עם קרנות אחרות.
אני מניח שאם חופרים בגוגל ובאתר הבורסה אז אפשר למצוא דיווחים מתאימים. לא ניסיתי בעצמי.

זה כבר ממש מגוחך. הם בחרו בדיעבד מניות שהיו מצליחות ומראים לך סטטיסיטיקה שלהן לאורך 15 שנה (כמובן שהקרן שלהם לא הייתה קיימת אז).
כשחוקרים אם יש פקטורים שבעזרתם ניתן להכות מדד ייחוס הדרך היחידה שאני מכיר זה להסתכל על נתוני העבר, ולראות אילו מניות היכו את המדד ולחפש פקטורים משותפים למניות אלו שסטטיסטית היכו לאורך זמן את מדד הייחוס ולקוות שהשקעה לפי פקטורים אלו תכה את המדד גם בעתיד.
בהשקעות שום דבר לא ודאי, אבל אני לא חושב שהמחקר שלהם מגוחך.

בהשקעות שום דבר לא ודאי, אבל אני לא חושב שהמחקר שלהם מגוחך.
מומלץ להתייחס בזהירות לכל מחקר/מדד שעושה אופטימיזציה על נתוני עבר, כי פשוט אפשר לשחק עם זה עד שמוצאים משהו שפועל.

הנה דוגמה: הרגע המצאתי מדד על ביטקויין (80%) ואתריום (20%)
איך התשואות של המדד שלי ב- 15 השנים האחרונות? מה אתה מסיק מזה לגבי העתיד?

אולי דוגמה קצת פחות בוטה, ראה למשל את תיק "עוגת דובדבנים" פה שמכה בקלות את כל תיקי ההשקעות של המומחים:

אבל זה בגלל שכיווננו אותו בדיעבד על נתוני עבר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
yossidiv האם למישהו כאן יצא להשקיע עם [נערך] פוסטים מאיכות נמוכה 7
ג חשבון ב coinbase כאזרח אמריקאי תושב ישראל, יצא למישהו? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 8
N למישהו יצא להוציא דרכון רומני? עלות vs כדאיות אוף טופיק 10
K למישהו יצא להמיר שקלים ליורואים ולשלוח אותם לבנק אירופאי דרך xe? צרכנות פיננסית 1
unrealx למישהו פה יצא להתעסק עם "אינטו - רשת חברתית להשקעות נדל"ן"? נדל"ן 1
yossidiv למישהו פה יצא לעבוד עם Covercy? צרכנות פיננסית 24
G ביטוח רכב בחברה שומרה, למישהו יש נסיון? פוסטים מאיכות נמוכה 4
דנילה יש למישהו טיפים לניקיון יעיל וחסכוני של הבית? אוף טופיק 87
Y למישהו יש הסבר אינטואטיבי על מרטינגל חסום? אוף טופיק 5
V איזה מסלול בקרן פנסיה עדיף למישהו בן 35 - מניות, עוקב סנופי או משהו אחר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
L מאקרו ששואב תשואות בתדירות יומית, מאתר הבורסה לניירות ערך? יש למישהו? פוסטים מאיכות נמוכה 1
S משיכת דולרים מקראקן, למישהו יש ניסיון? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
B משרת סטודנט מדעי המחשב למישהו עם ניסיון התפתחות אישית 9
R למישהו יש נסיון עם פעמון חכם לדלת ? אוף טופיק 3
A יש למישהו מידע על מדדים שונים שוק ההון 3
L למישהו יש רעיון מה אפשר לעשות עם שעות פנויות וידע בתכנות אוף טופיק 8
א הטבות הבנקים לפותחי חשבון עו"ש - האם למישהו יש ניסיון בהשגתן בחשבון קיים? צרכנות פיננסית 18
א שאלה קצת מביכה - למה למישהו אכפת מדיבידנדים ? שוק ההון 172
נ מסמך אקסל טוב לניהול השקעות- יש למישהו? שוק ההון 2
G קרה למישהו פעם ? מכירה רעיונית שוק ההון 5
L מישראל לIB ל TW למישהו יש נסיון? צרכנות פיננסית 6
L אני צריכה לשלוח סריקה דרכון שלי למישהו איך אני מוודא שהוא לא ישתמש איתה אחר כך? אוף טופיק 7
Z האם למישהו יש קישור לרשימת קרנות מחקות הישראליות הזולות שוק ההון 6
L דירה במרכז - AIRBNB - למישהו יש נסיון? נדל"ן 21
נ אוליי למישהו יש רעיון כיצד ניתן לאמוד מה יהיה מקדם קצבה בגיל פרישה??? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
נ למישהו יש רעיון איך ניתן לאמוד מה יהיה מקדם קצבה בגיל פרישה??? צרכנות פיננסית 1
י שאלה בהשקעות אבל למישהו שונה - הלכה וכשרות. שוק ההון 15
Liron2035 למישהו יש נסיון עקבי ומוצלח עם העברת כסף מבנק לאומי לIB (זה"ב)? צרכנות פיננסית 34
L יש למישהו המלצה לשכפול מפתחות לרכב באשקלון והסביבה? פוסטים מאיכות נמוכה 1
ליאת - איפה שיש רצון... למישהו יש המלצה (לא יעוץ!) על קופת גמל להשקעה עם דמי ניהול נורמליים? צרכנות פיננסית 26
Z נדל"ן מניב בארץ (משרדים). האם יש למישהו קישור לידע ומידע איכותי בנושא שוק ההון 0
waskindalost למישהו יש המלצה למכונת כביסה ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 59
T יש למישהו נסיון עם יועצי (/"משווקי") השקעות של בתי ההשקעות? שוק ההון 3
אנא-אל למישהו יש נסיון עם מעמ+דמי טיפול של משלוח? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 33
משה למישהו יש ניסיון בהעברת שיעורים פרטים? אוף טופיק 17
S למישהו יש המלצה ליועץ השקעות? שוק ההון 2
אנא-אל למישהו/י יש נסיון בנו פו/ חפיפה עם אבקת סודה לשתייה? אוף טופיק 46
דימה למישהו יש ניסיון במענקי מילואים ומכתבים למוסד לביטוח הלאומי? צרכנות פיננסית 6
V אני רוצה לקנות לאחיינית שלי כיסא אוכל לבית ולא מבין בזה כלום, יש למישהו המלצה? אוף טופיק 10
ג האם למישהו יש ניסיון עם השירות של רמי לוי תקשורת(סלולר)? צרכנות פיננסית 3
Rio יש למישהו מושג מדוע זה לא נותן לי למכור? (תמונה בפנים) שוק ההון 13
Q יש למישהו נסיון עם הלוואות חברתיות ? שוק ההון 1
מוריה ביטוח סיעודי? בית אבות סיעודי? למישהו ניסיון? אוף טופיק 12
הקוקיה למישהו יש התנסות אישית עם וואלה מובייל? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
Z האם העלת תקרת עוסק פטור ל120,000 זה החל מ2024 אכן יצא לפועל סופית? מיסים 3
A יצא ספר של גון בוגול בעברית: "המדריך למשקיע המתחיל" אוף טופיק 4
E הקמת אתר נישתי למכירות בין אנשים - באיזה טכנולוגיות להשתמש? יזמות והגדלת הכנסות 19
E האם להשתמש בכסף כדי להוריד את גובה המשכנתא או להשקיע בשוק ההון? נדל"ן 29
I איך הכי נכון להשתמש בהון העצמי לרכישת דירה למגורים נדל"ן 12
א בחו"ל להשתמש באשראי או מזומן? צרכנות פיננסית 38

נושאים דומים

Back
למעלה