• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

החלטה לגבי ESPP QuickSale - כן או לא?

• פותח הנושא פותח הנושא richie
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

richie

משתמש סולידי
דירוג
24
היי :)

עד כה עבדתי רק בחברות סטרטאפ. לפני כחצי שנה הצטרפתי לקורפורייט ונכנסתי לתכנית ESPP עם הפרשה מקסימלית.
אני לא מצליח להחליט אם לעשות QuickSale או לא.

היתרונות, החסרונות והסיכונים - ברורים לי. ועדיין לא מצליח להחליט. ה-Locked buying price שלי נמוך מאוד ביחס לאיפה שהמניה נמצאת היום וזה גורם לי לרצות להחזיק במניה, מצד שני, גם ככה חלק נכבד מהמשכורת שלי ב-4 שנים האלו (אם לא אפוטר/אעזוב לפני) תלוי בביצועי מניות החברה (RSU).

אשמח לשמוע דעות של אנשים לפה ולפה כדי להחכים, וגם בעיקר - לשמוע מה אנשים עושים בפועל עם ESPP.

תודה מראש ומצטער על הפוסט מאיכות נמוכה :)

א

באופן אישי (אם היה לי בכלל תגמול הוני) - הייתי מתייחס אליו (ESPP, לא RSU) ככסף במיסוי שולי שהתקבל בהנחה.
כלומר אני בעד quicksale. הייתי לוקח את ההנחה ופשוט משקיע מחדש את הכסף במסלול מנייתי רחב - על אחת כמה וכמה אם הייתי כה תלוי בRSU של החברה.

באופן אישי (אם היה לי בכלל תגמול הוני) - הייתי מתייחס אליו (ESPP, לא RSU) ככסף במיסוי שולי שהתקבל בהנחה.
כלומר אני בעד quicksale. הייתי לוקח את ההנחה ופשוט משקיע מחדש את הכסף במסלול מנייתי רחב - על אחת כמה וכמה אם הייתי כה תלוי בRSU של החברה.
הקטע שקשה לי להתמודד איתו הוא שאני ממש מסכים איתך. מנגד, אני רואה חברים שלא מכרו ESPP, ולאורך השנים הרוויחו *מיליונים*. אם הם היו מוכרים ומשקיעים ב-S&P500, לא היו מגיעים מגיעים לסכומים שהגיעו בחיים. זה מקשה על ההחלטה

בוודאי quicksale.
אין שאלה.

זה לא כמו RSU שיש לך עליו דחיית מס והטבות מס. אין שום ייתרון להמשיך להחזיק דווקא מניה אחת בודדת.

(מחריגה את התגובה שלי למצב הנפוץ שבו תשלום המס מבוצע בתום התקופה)

הקטע שקשה לי להתמודד איתו הוא שאני ממש מסכים איתך. מנגד, אני רואה חברים שלא מכרו ESPP, ולאורך השנים הרוויחו *מיליונים*. אם הם היו מוכרים ומשקיעים ב-S&P500, לא היו מגיעים מגיעים לסכומים שהגיעו בחיים. זה מקשה על ההחלטה
קוראים לזה תזמון שוק והטיית השרדות, אתה לא רואה את החברים שהמניות של החברה שלהם לא שווה כלום

אני רואה חברים שלא מכרו ESPP, ולאורך השנים הרוויחו *מיליונים*
שטויות.
אולי הם מערבבים את זה עם RSU?
זה כולה חיסכון של 10-15% מהשכר, כמה כבר כסף זה יוצא (גם אם זה נותן תשואה מטורפת).
אם אתה רוצה להמר על מניה בודדת תקנה את המניה. מה הקשר ל-ESPP?

ושוב, בתום התקופה אתה משלם את המס אז אין כאן שום הבדל בין לקנות את המניה בעצמך (בתום התקופה).

שטויות.
אולי הם מערבבים את זה עם RSU?
זה כולה חיסכון של 10-15% מהשכר כמה כבר כסף זה יוצא (גם אם זה נותן תשואה מטורפת).
אם אתה רוצה להמר על מניה בודדת תקנה את המניה. מה הקשר ל-ESPP?

ושוב, בתום התקופה אתה משלם את המס אז אין כאן שום הבדל בין לקנות את המניה בעצמך (בתום התקופה).
לא בטוח שהבנתי.
לESPP יש כמה דרכי מיסוי.
קודם כל יש את החלק של ההנחה שממוסה תמיד כמיסוי שולי + ביטוח לאומי.
מעבר לכך, יש את חלק הרווח/הפסד - חלק זה יכול להיות ממוסה הונית אם חלפה תקופת ההבשלה (בדיוק כמו RSU). אך זה תלוי בסוג התוכנית למיטב ידיעתי.

with that being said...
בתקופה שהדולר במצב לא יציב, ששוק התעסוקה לא יציב ויש גלי פיטורים כה משמעותיים והמציאות בבועה הקטנה שנקראת ישראל ממש לא יציבה...
לא הייתי רוצה להיות חשוף בשלושה דרכים לעתיד החברה בה אני עובד:
1) שכר עתידי/קיצוצי שכר אפשריים
2) ESPP/RSU - סיכון משמעותי
3) סיכוי שהחברה תפטר אותי

דווקא יש הבדל גדול, נניח שמדובר במניה כמו אינטל ששילשה את עצמה בחצי השנה האחרונה...

דווקא יש הבדל גדול, נניח שמדובר במניה כמו אינטל ששילשה את עצמה בחצי השנה האחרונה...
לא הבנתי מה זה קשור?
אחרי תום התקופה אתה משלם את המס ונשאר עם המניה.
או
אחרי תום התקופה אתה משלם את המס ומוכר, קונה את המניה מחדש ונשאר עם המניה.
מה ההבדל?

שים לב שהחרגתי לתוכנית שבה משלמים את כל המס בתום התקופה.

לא בטוח שהבנתי.
לESPP יש כמה דרכי מיסוי.
קודם כל יש את החלק של ההנחה שממוסה תמיד כמיסוי שולי + ביטוח לאומי.
מעבר לכך, יש את חלק הרווח/הפסד - חלק זה יכול להיות ממוסה הונית אם חלפה תקופת ההבשלה (בדיוק כמו RSU). אך זה תלוי בסוג התוכנית למיטב ידיעתי.
לכן החרגתי לזו שמשלמים את כל המס בתום התקופה.
(אותה אני מכירה והיא די נפוצה)

אם זה מהסוג השני אז אולי זה פחות חד משמעי. אבל שוב, מדובר בסכומים קטנים ביחס ל- RSU…

אחרי תום התקופה אתה משלם את המס ונשאר עם המניה.
או
אחרי תום התקופה אתה משלם את המס ומוכר, קונה את המניה מחדש ונשאר עם המניה.
מה ההבדל?
אוקי לא הבנתי אותך קודם, חשבתי שכוונתך לא לנצל את התוכנית ופשוט לקנות מניות רגיל בסוף התקופה.

אכן כשאין נאמן (וזה הרוב) לא משנה אם אתה מוכר וקונה מחדש או נשאר עם המניה.

אוקי לא הבנתי אותך קודם, חשבתי שכוונתך לא לנצל את התוכנית ופשוט לקנות מניות רגיל בסוף התקופה.
ברור שלנצל!
זו תוכנית מעולה.
כמו פיקדון עם מינימום תשואה מעולה מובטחת (כמעט) ומקסימום לא מוגבל.
אבל רק אם עושים quicksale…

כשאין נאמן (וזה הרוב)
כן.
החרגתי לתוכנית הזו.
וגם להבנתי זה הרוב (כשמדברים על ESPP)

• אהבתי
Reactions: MMM
בוודאי quicksale.
אין שאלה.

זה לא כמו RSU שיש לך עליו דחיית מס והטבות מס. אין שום ייתרון להמשיך להחזיק דווקא מניה אחת בודדת.

(מחריגה את התגובה שלי למצב הנפוץ שבו תשלום המס מבוצע בתום התקופה)
מסכים איתך ב100%, אך נתקלתי בתופעה מעניינת בארה״ב שבה אין שום דחייה והטבות מס גם לRSU.
אנשים רבים בכל זאת לא מבצעים מכירה מיידית.

Humphrey Yang - עם שני מיליון עוקבים ביוטיוב (המון לפיננסים), מתכנן פיננסי מוסמך שעבד בבנק גדול, ונחשב לאחד היוצרים המובילים בעולם בpersonal finance:

דקה 10:27
“Now, the guide wants you to sell the RSUs as soon as they vest, but I think this entirely dependent on the company you’re at, and if you need the money immediately or not. If you’re someone who believes in your company and doesn’t really need the money right now, then perhaps you can just hold down to your RSUs, because it could be a really great way to generate wealth if you could hold down to those shares and your company does really well. […]

Now in some cases you may just want to hold down to your company stock, especially if your company is like on a rocket ship trajectory. And, even if your net worth is all of a sudden a large percentage of that company stock, it still might be better for you in the long run. For example if you work a Nvidia and you got RSUs earlier this year and you knew that the AI boom is going crazy, would you really want to diversify away from one of the stocks that has probably the most momentum in the stock market right now? Probably not. “

ושוב, מדובר בארה״ב במוצר עם אפס הטבות או דחיית מס בדיוק כמו ESPP. זה גורם לי לתהות אם יש פה איזה משהו ענק שאני מפספס, או שיועץ פיננסי עם עמדה סבירה בכל עניין אחר מנסה למכור התעשרות מהירה דווקא בסוגיה הספציפית הזאת, והמוני אנשים אינטליגנטים קונים את זה.

Humphrey Yang - עם שני מיליון עוקבים ביוטיוב (המון לפיננסים), מתכנן פיננסי מוסמך שעבד בבנק גדול, ונחשב לאחד היוצרים המובילים בעולם בpersonal finance:
הרבה תארים, מעט תוכן. לפי הציטוט הוא אמר "אם אתם מאמינים שהחברה תעלה, תקנו/תחזיקו מניות שלה". אין בטיעונים שלו שום קשר ל espp או ל rsu

הרבה תארים, מעט תוכן. לפי הציטוט הוא אמר "אם אתם מאמינים שהחברה תעלה, תקנו/תחזיקו מניות שלה". אין בטיעונים שלו שום קשר ל espp או ל rsu
מכל הבחינות האפשריות אתה צודק - זה אותו דבר לכל מניה (למעשה אפילו פחות גרוע אם זה לא RSU כי אתה לא תלוי באותה חברה גם למשכורת). ועדיין - הוא דיבר במקטע הזה רק על RSU. מאוד מוזר - הרבה מהתגובות מלינות כל כך, אז כנראה שאני לא מפספס פה משהו.

לפי הציטוט הוא אמר "אם אתם מאמינים שהחברה תעלה, תקנו/תחזיקו מניות שלה". אין בטיעונים שלו שום קשר ל espp או ל rsu
בדיוק.

זה גורם לי לתהות אם יש פה איזה משהו ענק שאני מפספס,
לא חושבת.
ועדיין - הוא דיבר במקטע הזה רק על RSU
כמו שנכתב למעלה הוא לא נתן אפילו בדל סיבה מה היתרון של המניה הספציפית של העבודה שלך, לעומת בחירה במניות בודדות אחרות.

מעבר לכך זה ממש מצחיק שדקה קודם הוא לא התנגד ל-״שלב״ של לקנות קרנות סל, והסביר שגם אם זה מפתה לנסות להתעשר מהר באמצעות בחירה של מניות בודדות, זה מצריך לחקור את החברה, וצריך להבין שזה מגיע עם סיכון מוגבר.

אז פתאום עם מניית המעביד הוא זורק את כל השלב הזה לפח? פתאום לא רק שזה כדאי, אפילו שווה לשקול לא להגביל את החשיפה ל-1/3 מההון שלך? פתאום זה נכון להתעלם מהסיכונים רק בגלל שאתה ״מרגיש״ שזה זמן טוב למניה של החברה שלך ואין בעיה להחזיק את המניה גם כשהיא תופסת נתח רציני מההון שלך??

בקיצור צריכה להיות סיבה ממש טובה בשביל לבחור להחזיק את המניה הבודדת הספציפית הזו של המעביד.
בישראל יש סיבות ממש טובות (וגם אז צריך לשקול את זה ולהגדיר כמה נכון להשאיר ואיזה אחוז מהתיק).
בארצות הברית אין.

בקיצור צריכה להיות סיבה ממש טובה בשביל לבחור להחזיק את המניה הבודדת הספציפית הזו של המעביד.
העובדים מכירים את החברה מבפנים, זה נותן להם פרספקטיבה שאין להם ביחס לחברות אחרות. זה לא טיעון בלעדי לסל השיקולים, אבל כן הבדל בין RSU למניות אחרות.

העובדים מכירים את החברה מבפנים
לדעתי הטיעון הזה עובד בדיוק הפוך כי יש לעובדים bias של היכרות (כמו עודף ההשקעה בבורסה הישראלית). למעט בודדים שיש להם מידע פנים עסקי, וגם זאת רק בנקודות זמן ספציפיות שבהן מידע הפנים גובר על האקראיות של המציאות.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
העובדים מכירים את החברה מבפנים, זה נותן להם פרספקטיבה שאין להם ביחס לחברות אחרות. זה לא טיעון בלעדי לסל השיקולים, אבל כן הבדל בין RSU למניות אחרות.
הטיית הביתיות...

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S עזרו לי לקבל החלטה לגבי הביטוח הסיעודי צרכנות פיננסית 40
C התייעצות לגבי החלטה סופית על דירת מחיר למשתכן להשקעה + גודל משכנתא נדל"ן 23
G עובר מעסיק וניצב בפני החלטה אם להשאר או לעבור קופה (השוואת דמי ניהול) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
R איך מקבלים החלטה באיזה מסלול פנסיוני להיות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
מ יומן החלטה יומני מסע אישיים 29
N קנית דירה ראשונה למגורים - התאבדות כלכלית או החלטה חכמה? נדל"ן 8
י נמצאים בצומת החלטה ונשמח לעזרה נדל"ן 28
C 340K בעו"ש מתקשה לגבש החלטה שוק ההון 21
Aslan החלטה בין אירית צוברת לאמריקאית מחלקת - היום שאחרי הפרישה שוק ההון 8
R כפל ביטוח בריאות - בדיקת פוליסות לפני קבלת החלטה על ביטול צרכנות פיננסית 5
א עזרה בקשר לעץ החלטה אוף טופיק 0
O החלטה על דמי הניהול הסמויים בארץ תינתן עוד חצי שנה צרכנות פיננסית 0
S החלטה בקרנות מחקות שוק ההון 18
K טבלת החלטה להשקעה בקרנות זרות למשקיעים שאינם אזרחי ארה"ב מיסים 2
J החלטה משנת חיים - מעבר לארהב שוק ההון 88
O החלטה מה לשים בקרן פנסיה בראיה של תיק אחד שוק ההון 7
adamshalev החלטה היסטורית בארה"ב: הפד העלה את הריבית ב-0.25% שוק ההון 9
Couch Potato התייעצות לגבי מיחזור/פירעון משכנתא נדל"ן 3
א כיצד מדברים בשפת הילדים לגבי חיסכון והשקעות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
S שאלה לגבי נספח ג' ונספח ד' בטופס 1301 מיסים 0
K התייעצות לגבי דירת מחיר מטרה בכפר סבא נדל"ן 4
D התלבטות לגבי הגרלת דירה בהנחה יוני 26 נדל"ן 0
M תמהיל משכנתאות - ושאלה לגבי ריביות נדל"ן 6
Y כמה שאלות לגבי דוח שנתי למס מיסים 3
A התלבטות לגבי איך לבנות תיק. שוק ההון 6
א התלבטות לגבי חיסול חלק מהמשכנתא נדל"ן 10
א שאלות לגבי ביטוח דירה של הוריי נדל"ן 2
ל התייעצות לגבי פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 15
A בן 23 מתלבט לגבי הנדסת חשמל \ הנדסת מכונות התפתחות אישית 3
1 התלבטות לגבי המשך התואר התפתחות אישית 6
ב מאמר מעניין באתר של קיצ'ס - לגבי דחיית פרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
N התלבטות לגבי קרן עולמית Invesco MXWO (0.05% דמי ניהול) שוק ההון 12
K התלבטות לגבי אופי השקעה בחשבון מסחר עצמאי שוק ההון 12
S התלבטות לגבי השקעה ביורו בפלח הסולידי של התיק שוק ההון 0
A שאלות לגבי מעבר לאמישראגז כספק חשמל פרטי: צרכנות פיננסית 2
ס מכתב שקיבלתי לגבי הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ה מעבר משכיר לעצמאי - שאלות לגבי התנהלות אופטימלית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ה התלבטות לגבי הנהלת חשבונות ויעוץ מס התפתחות אישית 17
ק מאמר שנתקלתי בו בסופ"ש לגבי מוטבים/צוואות/יורשים. כבוד בשופט עופר גרוסקופף פסק ביוני השנה, שביטוח חיים, גמל ופנסיה, שייכים רק למוטב שנקבע בקופות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
E התייעצות לגבי משכנתא ושאלה בנוגע ליתרה והחזרים נדל"ן 2
N עוד לגבי קרנות שאין להם TICKER, אבל רוצים לשתף במעקב הפורטפוליו (GoogleSheets) שוק ההון 0
C שאלה לגבי מגן מס שוק ההון 11
B תהיות לגבי מכשיר השקעה שוק ההון 3
A מתלבט לגבי תואר ראשון – סטטיסטיקה ומדע הנתונים(בשילוב כלכלה): עברית מול תל-אביב התפתחות אישית 7
N אשמח להסבר לגבי מכירת קרן נאמנות מחקה פטורה שוק ההון 5
yoyo ייעוץ לגבי כדאיות מיחזור משכנתא נדל"ן 3
א פרישה חלקית - דילמה לגבי הקצאת נכסים ומיקסום הטבות מס בתיק ההשקעות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
פ התייעצות לגבי תמהיל משכנתא נדל"ן 2
F שאלה לגבי המרת מט”ח באקסלנס טרייד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
D שאלה לגבי ASUS Vivobook 16 אוף טופיק 2

נושאים דומים

Back
למעלה