• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ביטוח מנהלים או פנסיה משלימה להפקדות מעל התקרה

• פותח הנושא פותח הנושא Bearbear
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Bearbear

משתמש סולידי
דירוג
11
היי,
אני בן 25, רווק שעובד כמפתח בהייטק.
עברתי מקום עבודה ועם השכר החדש אני עובר את תקרת המס לפנסיה מקיפה.
דיברתי עם סוכן הביטוח בחברה החדשה והוא הציג בפני 3 אופציות להפרשות מעל התקרה:
1. קופת גמל - המוצרים שהוא הציג בפני לא היו אטרקטיבים מבחינת הדמי ניהול/הפקדה אז לא רשמתי לעצמי אפילו.
2. ביטוח מנהלים בהראל - דמי הפקדה 0% ודמי ניהול 0.8% (דמי הניהול אמורים לרדת עם הזמן ככל שהסכום גדל, במדרגות של מאות אלפים).
3. פנסיה משלימה - דמי הפקדה 1.5% ודמי ניהול 0.1%
מאחר שעד כה לא הייתי צריך להפריש מעל לתקרה, והקופה המשלימה שלי "ריקה", הוא המליץ לי לקחת את ביטוח המנהלים, עד שיצטבר סכום מסוים ואז בעתיד אוכל להעביר את הכסף לפנסיה משלימה ללא חבות מס.
בנוסף, הוא ציין שיש לביטוח מנהלים יתרון שאם קורה לי משהו חס וחלילה, ההורים שלי מקבלים סכום כסף בפעימה אחת, אל מול פנסיה משלימה בה רק השארים מקבלים כל חודש עד גיל 21. אז לכאורה ביטוח מנהלים יותר אטרקטיבי עבורי כרגע בתור רווק שלא מתכנן להתחתן או להביא ילדים בשנים הקרובות.

יותר חשוב לי העניין של העמלות, מאשר החלק השני, אז אתמקד בו.

סך הכל,מהסתכלות על העמלות לכאורה נראה שביטוח מנהלים עדיף עבורי בשלב הנוכחי על פני פנסיה משלימה ושאני באמת צריך לעשות את החישוב של מאיזה סכום בקופה זה נהיה פחות אטרקטיבי (או לחפש באינטרנט איזשהו מחשבון או כלל אצבע).
אשמח לשמוע מכם:
- האם זה באמת כך או שאני מפספס משהו
- האם יש עמלות במוצר אחד שאין באחר שאני מפספס/לא הוצגו בפני
- האם העמלות האלה הם באמת סבירות או שעדיף לי לחפש אלטרנטיבות
- האם באמת ניתן להעביר את הכסף ממוצר של ביטוח מנהלים לפנסיה משלימה בעתיד

כמובן ששום דבר אינו המלצה, אבל אשמח לדעת מה הייתם עושים במקומי.

תודה

לקופת גמל אין דמי הפקדה, רק דמי ניהול. נשמע לי הזוי שהסוכן ״לא הצליח״ לספק לך קופת גמל בעלות נמוכה יותר מביטוח מנהלים (שזה הנורמה) כי 0.8 זה גבוה לעומת ממוצע של 0.6 לקופת גמל (אני משלם 0.35)

מעבר לזה הוא צודק, כשהקופה ריקה עדיף לבחור קופה עם דמי ניהול צבירה בלבד לעומת הפקדות, ולהיות במעקב עוד שנתיים ולבדוק מחדש. אבל צריך לקחת בחשבון שמשלימה/ביטוח מנהלים אפשר לקבל ביטוח כמו במקיפה אבל בקופת גמל לא.

כן אפשר לנייד בין מכשירי השקעה בלי בעיה בעתיד.

אני עשיתי דבר דומה, את החלק שמעל התקרה אני מפקיד לקופת גמל ריקה כדי לשלם רק עלות צבירה ובחרתי לוותר על החלק הביטוחי כי אני חושב שהביטוח של המקיפה הוא מספיק

לקופת גמל אין דמי הפקדה, רק דמי ניהול. נשמע לי הזוי שהסוכן ״לא הצליח״ לספק לך קופת גמל בעלות נמוכה יותר מביטוח מנהלים (שזה הנורמה) כי 0.8 זה גבוה לעומת ממוצע של 0.6 לקופת גמל (אני משלם 0.35)

מעבר לזה הוא צודק, כשהקופה ריקה עדיף לבחור קופה עם דמי ניהול צבירה בלבד לעומת הפקדות, ולהיות במעקב עוד שנתיים ולבדוק מחדש. אבל צריך לקחת בחשבון שמשלימה/ביטוח מנהלים אפשר לקבל ביטוח כמו במקיפה אבל בקופת גמל לא.

אני עשיתי דבר דומה, את החלק שמעל התקרה אני מפקיד לקופת גמל ריקה כדי לשלם רק עלות צבירה ובחרתי לוותר על החלק הביטוחי כי אני חושב שהביטוח של המקיפה הוא מספיק
תודה רבה על התגובה!
זה באמת היה נשמע לי מוזר שלא היה לו מוצר יותר אטרקטיבי עבור קופת גמל, כי לכאורה זה מוצר שהוא יותר פשוט. מצד שני אני מודע לזה שהסוכנים לאוו דווקא באים לטובתנו, וזו אחת הסיבות שבעקבותה שפתחתי את השרשור.

אשמח לדעת מה היו השיקולים שלך כשהחלטתה לוותר על הכיסוי הביטוחי מעבר לתקרה. בנוסף, אני מכיר שיש את האופציה ללכת על קופת גמל ואז לבטח בעצמך את השאר, אבל שזה פחות אטרקטיבי, אז אם יצא לך לבדוק את זה בעבר, אשמח לשמוע עוד.

בדקתי שוב מה הוא הציע לי בשיחה. הוא אמר שהמוצר מאוד יקר והתנאים הם 3% מהפקדה 0.6% מצבירה מה שנשמע הזוי בעייני, במיוחד בהתחשב שהוא מגיע מ'שקל' ואמור להיות להם הסדרים טובים עם גופי הביטוח.

בדקתי שוב מה הוא הציע לי בשיחה. הוא אמר שהמוצר מאוד יקר והתנאים הם 3% מהפקדה 0.6% מצבירה מה שנשמע הזוי בעייני, במיוחד בהתחשב שהוא מגיע מ'שקל' ואמור להיות להם הסדרים טובים עם גופי הביטוח.
אז תגיד לו שאתה תבדוק מול סוכנים אחרים מה הם יכולים להציע לעניין קופות גמל, יש לי תחושה שזה יגרום לו למצוא הצעות קצת יותר רלוונטיות.

דיברתי עם סוכן הביטוח בחברה החדשה והוא הציג בפני 3 אופציות להפרשות מעל התקרה:
אני מניח שהוא לא הציג בפניך אופציה רביעית - לעבוד בלי סוכן (או עם סוכן משלך)
מנסיוני, זאת הדרך הכי טובה להוזיל עלויות.

3. פנסיה משלימה - דמי הפקדה 1.5% ודמי ניהול 0.1%
מאחר שעד כה לא הייתי צריך להפריש מעל לתקרה, והקופה המשלימה שלי "ריקה", הוא המליץ לי לקחת את ביטוח המנהלים, עד שיצטבר סכום מסוים ואז בעתיד אוכל להעביר את הכסף לפנסיה משלימה ללא חבות מס.
אם אני זוכר נכון, אם אתה פשוט מפרחש למקיפה אז הכספים מעל התקרה פשוט "זולגים" לקופה משלימה שהם פותחים עבורך אוטומטית שתיהיה באותם תנאים (מבחינת עלות) כמו המקיפה.
ככה שאני לא באמת רואה סיבה לחכות ולצבור כסף במקום אחר קודם.

בנוסף, הוא ציין שיש לביטוח מנהלים יתרון שאם קורה לי משהו חס וחלילה, ההורים שלי מקבלים סכום כסף בפעימה אחת, אל מול פנסיה משלימה בה רק השארים מקבלים כל חודש עד גיל 21. אז לכאורה ביטוח מנהלים יותר אטרקטיבי עבורי כרגע בתור רווק שלא מתכנן להתחתן או להביא ילדים בשנים הקרובות.
מוזמן לעשות חיפוש על ביטוח מנהלים בפורום.
בגדול, אני באופן אישי לא הצלחתי למצוא שום סיבה להשתמש במוצר הזה. במיוחד מאז שכבר אין מקדם מובטח (אבל תאכלס גם לפני)

תודה רבה על התגובה!
זה באמת היה נשמע לי מוזר שלא היה לו מוצר יותר אטרקטיבי עבור קופת גמל, כי לכאורה זה מוצר שהוא יותר פשוט. מצד שני אני מודע לזה שהסוכנים לאוו דווקא באים לטובתנו, וזו אחת הסיבות שבעקבותה שפתחתי את השרשור.
זה מאוד תלוי במקום עבודה, אצלנו יש סוכן שמקבל תשלום ישירות מהמעסיק ולא דרך בית השקעות לפי עמלות והדמי ניהול שהוא יכול לספק לנו בהתאם. אבל כמו שרשמו, אתה לא חייב לעבוד עם הסוכן של המשרד, אפשר לקבל שירות מכל אחד או לבד
אשמח לדעת מה היו השיקולים שלך כשהחלטתה לוותר על הכיסוי הביטוחי מעבר לתקרה. בנוסף, אני מכיר שיש את האופציה ללכת על קופת גמל ואז לבטח בעצמך את השאר, אבל שזה פחות אטרקטיבי, אז אם יצא לך לבדוק את זה בעבר, אשמח לשמוע עוד.
כאשר מפקידים את המקסימום לקרן פנסיה מקיפה אז מבטחים שכר בגובה של 24k ~ ולדעתי זה מספיק לנו אז לא יצא לי לבדוק עלות אלטרנטיבית. אם הייתי רוצה ביטוח אז כנראה שהייתי עושה את זה דרך קרן פנסיה משלימה.

ולא רשמתי קודם אבל סיבה נוספת לזה שבחרתי קופת גמל ליתרה של הכספים היא במקרה של מוות הכספים בקופת גמל עוברים בצורה הונית ליורשים לעומת קצבה בקרן פנסיה. אבל אני בעצם מהמר שאני לא ימות עד שיצטבר שם סכום משמעותי

נערך לאחרונה ב:
כאשר מקפידים את המקסימום לקרן פנסיה מקיפה אז מבטחים סה״כ בגובה של 24k ~
אפשר לבטח עד שכר של כ 40 אש"ח, אם מפרישים רק תגמולים ולא פיצויים.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
היי :) הייתי שמח להעלות את השרשור כאן אחרי שאבא שלי הגיע למצב דומה (הפקדות מעבר לתקרת ההפקדה בפנסיה המקיפה) ועכשיו אני עוזר לו לבדוק מה יהיה הכי עדיף לו

יודע שאין תשובה אחת נכונה, אבל אילו שאלות יוכלו לעזור לנו (ולו בעיקר) להבין איזו אופציה תהיה הכי טובה עבורו?

תודה לכל העוזרים!

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ ביטוח מנהלים חדש או ישן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
T קרן פנסיה או ביטוח מנהלים בתנאים שהציעו לי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
F פנסיה מקיפה או ביטוח מנהלים? מבולבל לגמרי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
א קרן פנסיה משלימה או ביטוח מנהלים ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ד פנסיה משלימה או ביטוח מנהלים? צרכנות פיננסית 12
R ביטוח מנהלים או קופת גמל על הדלתא שוק ההון 65
R קופת גמל או ביטוח מנהלים עם מקדם מובטח ? צרכנות פיננסית 3
Y ביטוח מנהלים ? חשוב או בזבוז כסף ? צרכנות פיננסית 3
O ביטוח מנהלים או קופת גמל כאשר יש צורך בביטוח אובדן כושר עבודה צרכנות פיננסית 17
omertal קרן פנסיה או ביטוח מנהלים צרכנות פיננסית 3
א התייעצות לגבי ביטוח מנהלים או קופת גמל צרכנות פיננסית 0
G ניוד ביטוח מנהלים לניהול עצמי, כן או לא? שוק ההון 8
מ קרן פנסיה או ביטוח מנהלים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
חוסך צעיר קופת גמל או ביטוח מנהלים? צרכנות פיננסית 49
ליאור ג. קופת גמל או ביטוח מנהלים שוק ההון 26
ש דילמה לגבי ביטוח מנהלים או פנסיה שוק ההון 14
ס ביטוח מנהלים יקר עם הבטחת תשואה או קרן פנסיה ממש זולה? צרכנות פיננסית 4
ט קופת גמל או ביטוח מנהלים ? צרכנות פיננסית 46
F ביטוח מנהלים משנת 1992 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N שאלה על ניוד ביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
alinchik העברת כספי ביטוח מנהלים לקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
N ביטוח מנהלים וקיצבה קבועה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N מה לעשות עם קופות גמל ביטוח מנהלים ופוליסת חיסכון ישנות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N תחילת העסקה אזרח אמריקאי-ישראלי בישראל - שיקולים בנוגע לפנסיה מקיפה, ביטוח מנהלים, אכע.נכות, ביטוח שארים וכו פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
E הפרשות לפנסיה מעבר לתקרה - ביטוח מנהלים/קופת גמל/פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
S השוואה בין ביטוח מנהלים לקרן פנסיה בהיבט של זכויות המוטבים / השאירים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Y הוזלה בדמי ניהול ביטוח מנהלים אל מול פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
N התייעצות פנסיה ביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ג קרן פנסיה מול ביטוח מנהלים עם דמי ניהול דומים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
מ ביטוח מנהלים מקדם 198 - האם להעביר לפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
E ביטוח מנהלים משנת 99 - כדאיות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
H ביטוח אובדן כושר עבודה לגיל 65-67 למחזיקי ביטוח מנהלים מלפני 2001 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
S ניוד ביטוח מנהלים עם מקדם מובטח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
H הוצאת רכיב של אובדן כושר עבודה מתוך ביטוח מנהלים (לפני 2001) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
O ביטוח חיים כחלק מביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
B קרן פנסיה מול ביטוח מנהלים עם מקדם קבוע 200 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
א קשיחות ביטוח מנהלים מניב 1990 הפניקס, למשיכת קצבה חלקית פטורה ממס לפי סל פטור כ4903 שח,לפני הגיל הרשמי 67 פוסטים מאיכות נמוכה 6
I ביטוח מנהלים מול פנסייה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 30
Y כספי ביטוח מנהלים לאחר פטירה - תיקון 8 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ה ביטוח מנהלים ישן עם מקדם נמוך בדמי ניהול גבוהים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
A ניוד ביטוח מנהלים לקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ראובן7 ביטוח מנהלים-משיכה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ttmoon הפסקת ביטוח מנהלים ומעבר לפנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
Y ביטוח מנהלים מול פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
S ביטוח מנהלים מ-2012 מול פנסיה משלימה מול ק. גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
Y ניוד ביטוח מנהלים (לפני 2001) לגמל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
K פדיון כספי ביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ב התלבטות ביטוח מנהלים מול פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 23
deussex וותק קרן פנסיה משלימה - בעקבות העברת ביטוח מנהלים לקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
deussex לפני מהלך להעברת ביטוח מנהלים ופנסיה ממגדל לקופת ברירת מחדל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8

נושאים דומים

Back
למעלה