היי,
אני בן 25, רווק שעובד כמפתח בהייטק.
עברתי מקום עבודה ועם השכר החדש אני עובר את תקרת המס לפנסיה מקיפה.
דיברתי עם סוכן הביטוח בחברה החדשה והוא הציג בפני 3 אופציות להפרשות מעל התקרה:
1. קופת גמל - המוצרים שהוא הציג בפני לא היו אטרקטיבים מבחינת הדמי ניהול/הפקדה אז לא רשמתי לעצמי אפילו.
2. ביטוח מנהלים בהראל - דמי הפקדה 0% ודמי ניהול 0.8% (דמי הניהול אמורים לרדת עם הזמן ככל שהסכום גדל, במדרגות של מאות אלפים).
3. פנסיה משלימה - דמי הפקדה 1.5% ודמי ניהול 0.1%
מאחר שעד כה לא הייתי צריך להפריש מעל לתקרה, והקופה המשלימה שלי "ריקה", הוא המליץ לי לקחת את ביטוח המנהלים, עד שיצטבר סכום מסוים ואז בעתיד אוכל להעביר את הכסף לפנסיה משלימה ללא חבות מס.
בנוסף, הוא ציין שיש לביטוח מנהלים יתרון שאם קורה לי משהו חס וחלילה, ההורים שלי מקבלים סכום כסף בפעימה אחת, אל מול פנסיה משלימה בה רק השארים מקבלים כל חודש עד גיל 21. אז לכאורה ביטוח מנהלים יותר אטרקטיבי עבורי כרגע בתור רווק שלא מתכנן להתחתן או להביא ילדים בשנים הקרובות.
יותר חשוב לי העניין של העמלות, מאשר החלק השני, אז אתמקד בו.
סך הכל,מהסתכלות על העמלות לכאורה נראה שביטוח מנהלים עדיף עבורי בשלב הנוכחי על פני פנסיה משלימה ושאני באמת צריך לעשות את החישוב של מאיזה סכום בקופה זה נהיה פחות אטרקטיבי (או לחפש באינטרנט איזשהו מחשבון או כלל אצבע).
אשמח לשמוע מכם:
- האם זה באמת כך או שאני מפספס משהו
- האם יש עמלות במוצר אחד שאין באחר שאני מפספס/לא הוצגו בפני
- האם העמלות האלה הם באמת סבירות או שעדיף לי לחפש אלטרנטיבות
- האם באמת ניתן להעביר את הכסף ממוצר של ביטוח מנהלים לפנסיה משלימה בעתיד
כמובן ששום דבר אינו המלצה, אבל אשמח לדעת מה הייתם עושים במקומי.
תודה
אני בן 25, רווק שעובד כמפתח בהייטק.
עברתי מקום עבודה ועם השכר החדש אני עובר את תקרת המס לפנסיה מקיפה.
דיברתי עם סוכן הביטוח בחברה החדשה והוא הציג בפני 3 אופציות להפרשות מעל התקרה:
1. קופת גמל - המוצרים שהוא הציג בפני לא היו אטרקטיבים מבחינת הדמי ניהול/הפקדה אז לא רשמתי לעצמי אפילו.
2. ביטוח מנהלים בהראל - דמי הפקדה 0% ודמי ניהול 0.8% (דמי הניהול אמורים לרדת עם הזמן ככל שהסכום גדל, במדרגות של מאות אלפים).
3. פנסיה משלימה - דמי הפקדה 1.5% ודמי ניהול 0.1%
מאחר שעד כה לא הייתי צריך להפריש מעל לתקרה, והקופה המשלימה שלי "ריקה", הוא המליץ לי לקחת את ביטוח המנהלים, עד שיצטבר סכום מסוים ואז בעתיד אוכל להעביר את הכסף לפנסיה משלימה ללא חבות מס.
בנוסף, הוא ציין שיש לביטוח מנהלים יתרון שאם קורה לי משהו חס וחלילה, ההורים שלי מקבלים סכום כסף בפעימה אחת, אל מול פנסיה משלימה בה רק השארים מקבלים כל חודש עד גיל 21. אז לכאורה ביטוח מנהלים יותר אטרקטיבי עבורי כרגע בתור רווק שלא מתכנן להתחתן או להביא ילדים בשנים הקרובות.
יותר חשוב לי העניין של העמלות, מאשר החלק השני, אז אתמקד בו.
סך הכל,מהסתכלות על העמלות לכאורה נראה שביטוח מנהלים עדיף עבורי בשלב הנוכחי על פני פנסיה משלימה ושאני באמת צריך לעשות את החישוב של מאיזה סכום בקופה זה נהיה פחות אטרקטיבי (או לחפש באינטרנט איזשהו מחשבון או כלל אצבע).
אשמח לשמוע מכם:
- האם זה באמת כך או שאני מפספס משהו
- האם יש עמלות במוצר אחד שאין באחר שאני מפספס/לא הוצגו בפני
- האם העמלות האלה הם באמת סבירות או שעדיף לי לחפש אלטרנטיבות
- האם באמת ניתן להעביר את הכסף ממוצר של ביטוח מנהלים לפנסיה משלימה בעתיד
כמובן ששום דבר אינו המלצה, אבל אשמח לדעת מה הייתם עושים במקומי.
תודה