• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שאלה בנושא אופציות

• פותח הנושא פותח הנושא AF1k
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
@yanosh34 נחמד מצידך על השיתוף.
כבר כמה שנים שאני קורא אותו (את ERN), מתלבט ומתלבט ולא קופץ למים, אפילו דיסקסתי על זה בעבר כאן עם אורי ג, וגם בבוגל הדס התדיינתי בנושא כשהשורה התחתונה שלי היא שכנראה התוחלת היא חיובית. אך בכל זאת נרתעתי בינתיים מלהתעסק בזה.
אשמח אם תוכל לשתף בנקודות הבאות.
1. את הבטחונות אתה מחזיק במזומן (או אג''ח וכדו') או במניות?
2. במידה ואלו מניות, איך אתה מוודא שהברוקר לא יבצע מכירה כפויה? הרי במקרה של נפילה בשווקים הוא עלול לפתע להפחית את שווי הבטחונות בצורה דרסטית ואפילו מקסימלית.
3. באיזה כלים אתה מבצע את המכירה בפועל? (חוזים, אופציות, מיני וכו')
4. האם אתה מבצע איזשהו חישוב של היווניות או שאתה פשוט סומך על מחיר השוק?

תודה רבה!

שאלות נוספות
5. ניכוי המס המיידי אינו מפחית מערך האסטרטגיה בצורה מהותית?
6. האם יש לך חוות דעת מרו''ח וכדומה לגבי ההגדרה שלך כסוחר בעקבות האסטרטגיה?

1. את הבטחונות אתה מחזיק במזומן (או אג''ח וכדו') או במניות?
הבטחונות הם מה שתמיד החזקתי בIB, שזה 100% VXUS.
אני אוהב את זה שאפשר להתנסות באסטרטגיה הזאת בלי צורך לשנות שום דבר בהקצאת הנכסים שלי.
אני כן חושב לחזק קצת את פלח האג"ח שלי שכרגע הוא 0% כחלק משינוי כללי בהקצאת הנכסים, כלומר בלי קשר בכלל למכירת האופציות, אז זה נושא אחר.

2. במידה ואלו מניות, איך אתה מוודא שהברוקר לא יבצע מכירה כפויה? הרי במקרה של נפילה בשווקים הוא עלול לפתע להפחית את שווי הבטחונות בצורה דרסטית ואפילו מקסימלית.
שומר על רמת מינוף מתאימה.
האופציות הן יומיות אז התרחיש הכי גרוע שצריך להיבחן הוא מה הכי גרוע שיכול לקרות ביום בודד, ולפי זה להחליט.
הדרישה לבטחונות של IB בחשבון Portfolio Margin זה 50K-60K פר חוזה SPX.
החשבון שלי עצמו 400K ו90% ממנו מוכר לבטחונות שזה 360K.
אז תיאורתית אני יכול למכור 6 חוזים בכל רגע נתון, אבל אני לא עובר את ה3 כרגע על האופציות המאוד רחוקות מהכסף ולא עובר את ה2 באופציות קצת יותר קרובות לכסף.

3. באיזה כלים אתה מבצע את המכירה בפועל? (חוזים, אופציות, מיני וכו')
כמו ERN.
SPX OPTIONS
אלה אופציות על S&P500 מסוג אופציות אירופאיות והן cash settled.
יש גם גירסאות יותר קטנות של אופציות על S&P500 למי שהחשבון שלו יותר קטן (SPY, XSP, NANOS)

4. האם אתה מבצע איזשהו חישוב של היווניות או שאתה פשוט סומך על מחיר השוק?
אני מסתכל על הדלתא כדי לקבל הערכה של מה ההסתברות שהאופציה תסיים בכסף.
אבל חוץ מזה אין איזה משהו עקבי עדיין בקבלת ההחלטה על איזה STRIKE ללכת.

5. ניכוי המס המיידי אינו מפחית מערך האסטרטגיה בצורה מהותית?
זה בטוח מפחית.
אבל אם זה קורה זה לפחות אומר שהיא רווחית באותה שנה. ובמקרה של מכירת אופציות כל רווחיות היא מבורכת, גם קטנה, כי זה לא על חשבון משהו אחר.

6. האם יש לך חוות דעת מרו''ח וכדומה לגבי ההגדרה שלך כסוחר בעקבות האסטרטגיה?
לא.
לא מכיר את הקריטריונים המדויקים של מס הכנסה אבל אני עובד כשכיר במשרה מלאה וההכנסה מהאסטרטגיה הזאת, כרגע, גם בתרחיש האופטימי, היא אחוז מאוד קטן מכלל ההכנסה שלי.
ואם אמשיך עם זה כשכבר לא אעבוד כשכיר, אז מס הכנסה רק יפסיד כסף אם הוא יבחר להגדיר אותי כסוחר.

הדרישה לבטחונות של IB בחשבון Portfolio Margin זה 50K-60K פר חוזה SPX.
החשבון שלי עצמו 400K ו90% ממנו מוכר לבטחונות שזה 360K.
אתה בחשבון MARGIN או PORTFOLIO MARGIN?

אתה בחשבון MARGIN או PORTFOLIO MARGIN?
יש לי תחושה שאם הוא בפורטפוליו זה לא היה עובד לו. (היו מחשבים את האופציות מול העובדה שהוא מחזיק מדדים מניתיים).

יש לי תחושה שאם הוא בפורטפוליו זה לא היה עובד לו. (היו מחשבים את האופציות מול העובדה שהוא מחזיק מדדים מניתיים).
אני רואה כעת שיאנוש כתב בפירוש שהוא עובד עם פורטפוליו

הבטחונות הם מה שתמיד החזקתי בIB, שזה 100% VXUS.
טוב, זה סתם מעניין למה. (אלא אם כן אתה מחזיק את המשלים במקומות אחרים).
לא מכיר את הקריטריונים המדויקים של מס הכנסה אבל אני עובד כשכיר במשרה מלאה וההכנסה מהאסטרטגיה הזאת, כרגע, גם בתרחיש האופטימי, היא אחוז מאוד קטן מכלל ההכנסה שלי.
אם תצטרך לשלם 50% מס הכנסה, זה כנראה יהיה פחות מוצלח ועלול להשפיע על התוחלת של העיסקאות כולן. זה שהעיסקאות רווחיות, עדיין לא אומר שהמס לא הופך אותן לגרועות.
ואם אמשיך עם זה כשכבר לא אעבוד כשכיר, אז מס הכנסה רק יפסיד כסף אם הוא יבחר להגדיר אותי כסוחר.
זה נכון, אבל ביטוח לאומי ירויח כנראה.

טוב, זה סתם מעניין למה. (אלא אם כן אתה מחזיק את המשלים במקומות אחרים).
הקצאה עולמית רגילה. המשלים נמצא בהשתלמות+פנסיה.

אם תצטרך לשלם 50% מס הכנסה, זה כנראה יהיה פחות מוצלח ועלול להשפיע על התוחלת של העיסקאות כולן. זה שהעיסקאות רווחיות, עדיין לא אומר שהמס לא הופך אותן לגרועות.
אתה צודק. אם זה יקרה, כנראה שאפסיק כי התמריץ להסתכן בשביל להתחלק 50% עם מישהו אחר ברווח יהיה קטן יותר.

אם הבנתי נכון @yanosh34 מתאר כלי ששמו Cash-Secured Put אך במקום מזומן ערבות האופציה נסמכת על הפרוטפוליו. הכלי הזה נועד לאפשר רכישה של נייר ערך, למעשה מאה ממנו כי כל אופציה מבטאת את האפשרות של רכישה או מכירה של 100 מניות, במחיר זול יותר ממחירו הנוכחי. על החוזה הזה, בו אתה מבטיח רכישה אם המחיר ירד למחיר שבחרת, תקבל פרימיום. אך כיוון והאופציה ניתנת למכירה, ניתן להרוויח מהכלי אם מחיר נייר הערך לא הגיע למחיר הספוט.

הכלי הזה הוא גם חלק מאסטרטגיה רחבה יותר בו ניתן גם למכור אופציות call על נייר ערך שנקנה עם הכלי לעיל.

אני ממליץ על האתר optionstrat לו אין לי קשר להבנת הכלים השונים.

כי אם התוחלת חיובית, אז היא חיובית גם בכל חלק מהזמן קטן ככל שיהיה, והשאלה רק האם אפשר להישאר רווחיים אחרי העמלות.
נראה לי שאנחנו כבר לא רחוקים מאוד בדעתנו, אבל אני רוצה להתעכב על הנק' הזו. זה עשוי להיות רווח מאוד קטן בפרקי זמן קצרים, ואפילו יכול להיות 0 או שלילי בטווחי זמן של נניח דקות או שעות מפני שהרווח בטווח הארוך של מניות הוא על פני ימים שונים וזה מכיל תזוזות של מחירים מחוץ לשעות המסחר.

עד כמה שאני יודע יש אופציות חודשיות ושבועיות, אתה סוחר באופציות עם 0 או 1 יום לפקיעה פעמיים בשבוע?
האופציות שקוראים להן אופציות "שבועיות" הן אופציות שיש אחת מהן כל יום.
אני לא בטוח מדוע קוראים להן שבועיות, אולי משום שעד לפני כמה שנים היתה באמת אחת כזאת בשבוע.
היום על SPX יש אחת כזאת לכל יום מסחר. אני תמיד מוכר כאלה שהן ליום הבא.
הנה המבחר בUI של IB:
Capture (1).webp

נערך לאחרונה ב:
נראה לי שאנחנו כבר לא רחוקים מאוד בדעתנו, אבל אני רוצה להתעכב על הנק' הזו. זה עשוי להיות רווח מאוד קטן בפרקי זמן קצרים, ואפילו יכול להיות 0 או שלילי בטווחי זמן של נניח דקות או שעות מפני שהרווח בטווח הארוך של מניות הוא על פני ימים שונים וזה מכיל תזוזות של מחירים מחוץ לשעות המסחר.
אם נלך רגע לקיצון, למשל למכור אופציה ולקנות אותה שניה אחרי, ולחזור על התהליך בלי הפסקה.
אז ברור שפה למרות התוחלת החיובית התיאורתית, נפסיד מלא כסף בגלל העמלות.

צריך להגיע לתדירות שבה העמלות מהוות אחוז מספיק קטן מההכנסה.

אם נלך רגע לקיצון, למשל למכור אופציה ולקנות אותה שניה אחרי, ולחזור על התהליך בלי הפסקה.
אז ברור שפה למרות התוחלת החיובית התיאורתית, נפסיד מלא כסף בגלל העמלות.

צריך להגיע לתדירות שבה העמלות מהוות אחוז מספיק קטן מההכנסה.
אולי לא ירדת לסוף דעתי.

להחזיק מניות זה רווחי בטווח הארוך.
לקנות מניה במהלך שעות המסחר במחיר שהשוק מאפשר לך זה משהו שעשוי להיות לא רווחי בתוחלת אם אתה מסתכל לטווח של נניח דקות, אפילו בהתעלם מהעמלות.

ההנחה שלך ש"התוחלת חיובית לכן גם לחלק אותה לפרקי זמן קצרים ישאיר משהו חיובי" שגויה בעולם שבו יש שעות מסחר ושעות שבהן לא סוחרים.

הוספתי כאן טבלה עם פירוט מלא של כל העסקאות. מתעדכנת אוטומטית יומית.

לקנות מניה במהלך שעות המסחר במחיר שהשוק מאפשר לך זה משהו שעשוי להיות לא רווחי בתוחלת אם אתה מסתכל לטווח של נניח דקות, אפילו בהתעלם מהעמלות.
אני חושב שזה כן רווחי בתוחלת רק עם שונות גדולה יותר אבל זה כבר דיון תיאורתי מדי ופחות רלוונטי.

שמע אני באמת לא מבין מה הביג דיל פה, אתם בעצם מוכר ביטוח לטווח מאד קצר כנגד מקרי קיצון, מקרי קיצון פר הגדרה זה משהו שקורה לעיתים די נדירות, הנה רשימה של ה20 הגדולות:

האחרון שבהם היה לפני כ4.5 שנים עם ירידה יומית של 11.98%, במקרה שלך זה היה גורם להפסד כ60K דולר, אז יפה שאתה שואב מהשוק איזה 50$ ביום אבל אם וכאשר יהיה מקרה קיצון כזה הוא יכול למחוק לך רווח של כמה שנים טובות בדיוק כמו שאמרתי, שלא לדבר על זה שיש סיכוי לא רע בכלל לMC בגלל עלייה בדרישת בטחונות פתאומית.
אתה טוען שבמצבים כאלה הסטיות יהיו גבוהות במיוחד ככה שהפרמיות שתגרוף יהיו גבוהות הרבה יותר אבל השוק לא חייב לך דבר, אפשר בהחלט שהמשבר הבא יבוא בהפתעה גמורה גם בשוק עם סטיות נמוכות ואז ההפסד יהיה כואב במיוחד.
אז נכון שבהגיון מימוני אתה בעצם מספק ביטוח אז אתה אמור לצפות לתוחלת רווח חיובית אבל השוק לא חייב לך דבר.
עוד הפעם: אתה אוסף בכפיות ואולי יום אחד אתה תשפוך בדליים ואולי לא.

האחרון שבהם היה לפני כ4.5 שנים עם ירידה יומית של 11.98%, במקרה שלך זה היה גורם להפסד כ60K דולר, אז יפה שאתה שואב מהשוק איזה 50$ ביום אבל אם וכאשר יהיה מקרה קיצון כזה הוא יכול למחוק לך רווח של כמה שנים טובות בדיוק כמו שאמרתי, שלא לדבר על זה שיש סיכוי לא רע בכלל לMC בגלל עלייה בדרישת בטחונות פתאומית.
אתה טוען שבמצבים כאלה הסטיות יהיו גבוהות במיוחד ככה שהפרמיות שתגרוף יהיו גבוהות הרבה יותר אבל השוק לא חייב לך דבר, אפשר בהחלט שהמשבר הבא יבוא בהפתעה גמורה גם בשוק עם סטיות נמוכות ואז ההפסד יהיה כואב במיוחד.
אז נכון שבהגיון מימוני אתה בעצם מספק ביטוח אז אתה אמור לצפות לתוחלת רווח חיובית אבל השוק לא חייב לך דבר.
עוד הפעם: אתה אוסף בכפיות ואולי יום אחד אתה תשפוך בדליים ואולי לא.
אין בינינו ויכוח, כל מה שרשמת נכון, כולל זה שהסיכון הוא בירידה גדולה ולא צפויה.
אם האסטרטגיה הזאת היתה 100% בטוחה אז היא לא היתה יכולה להיות רווחית.
אני כן חושש מזה וכן חושב כל הזמן איך אני מצליח להרוויח ובו זמנית להגן על עצמי מתרחישי קיצון שכאלה.
כל אחד ששוקל את האסטרטגיה הזאת צריך להבין טוב מאוד את הסיכון הזה. לא סתם אומרים שאופציות זה עסק מסוכן.

אני רוצה להדגיש את העניין של הפרמיות מול התנודתיות למי שמתעניין.
הירידה של ה11.98% שציינת התרחשה בשיא הקורונה, VIX ביום שלפני עמד על 55.
VIX, ע"פ ההגדרה שלו, נקבע לפי גובה הפרמיות על אופציות על הS&P500.
בVIX כל כך גבוה, אם ממשיכים עם פרמיה של עד 1$, מדובר על מרחק של 20% מהכסף ומעלה.
ככה שבירידה של 11.98% שהתרחשה ב15.03.2020 האסטרטגיה הזאת לא היתה מפסידה כסף.
הסיכון הוא בירידה פתאומית גדולה ולא צפויה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אין בינינו ויכוח, כל מה שרשמת נכון, כולל זה שהסיכון הוא בירידה גדולה ולא צפויה.
אם האסטרטגיה הזאת היתה 100% בטוחה אז היא לא היתה יכולה להיות רווחית.
אני כן חושש מזה וכן חושב כל הזמן איך אני מצליח להרוויח ובו זמנית להגן על עצמי מתרחישי קיצון שכאלה.
כל אחד ששוקל את האסטרטגיה הזאת צריך להבין טוב מאוד את הסיכון הזה. לא סתם אומרים שאופציות זה עסק מסוכן.

אני רוצה להדגיש את העניין של הפרמיות מול התנודתיות למי שמתעניין.
הירידה של ה11.98% שציינת התרחשה בשיא הקורונה, VIX ביום שלפני עמד על 55.
VIX, ע"פ ההגדרה שלו, נקבע לפי גובה הפרמיות על אופציות על הS&P500.
בVIX כל כך גבוה, אם ממשיכים עם פרמיה של עד 1$, מדובר על מרחק של 20% מהכסף ומעלה.
ככה שבירידה של 11.98% שהתרחשה ב15.03.2020 האסטרטגיה הזאת לא היתה מפסידה כסף.
הסיכון הוא בירידה פתאומית גדולה ולא צפויה.
אתה יכול לגדר את הסיכון ע"י קניית פוטים עוד יותר רחוקים מהכסף בגרושים אבל זה כמובן יוריד לך מהרווח + עמלות.
עוד משהו: לדעתי הסיכון שלך בכל מקרה מגודר בגלל מנתקי זרם אבל צריך לוודא זאת איך זה משפיע על הפקיעה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
E שאלה בנושא חישוב מס אוף טופיק 16
ה שאלה בנושא מגן מס מיסים 0
ר שאלה מורכבת בנושא מס הכנסה ומס שבח מיסים 0
ע שאלה בנושא ניוד פוליסה ותיקה של מנורה - עדיף- עם מקדם קצבה 157.63 . קרן י'. לפוליסה מחקת מדדים או פוליסה אחרת ללא מקדם קצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
K שאלה בנושא חברת מעטים מיסים 0
E שאלה בנושא פקדונות אוף טופיק 6
E שאלה בנושא הפקדה בבנק אוף טופיק 3
D שאלה בנושא החזרי מס בשוק ההון מיסים 6
F שאלה רטורית למחשבה ודיון בנושא עמלת המרה של מט"ח בישראל פוסטים מאיכות נמוכה 4
F שאלה למתקדמים בנושא מיסוי רווח בקרן כספית נקובת $ מיסים 12
Nons Ense שאלה בנושא חובת דיווח והתנהלות עם חשבון מסחר שיושב בחו״ל שוק ההון 5
א שאלה בנושא - ריבית דריבית שוק ההון 5
H שאלה בנושא קניית iShares S&P500 שוק ההון 21
ג'וני לנד שאלה בנושא ריבית דריבית שוק ההון 48
מ שאלה כללית בנושא משכנתא נדל"ן 7
O שאלה בנושא תשואות של מק"מ שוק ההון 0
D שאלה בנושא התקדמות בהליך קניית דירה , מהם השלבים הנדרשים? שלב העורכי דין, המו"מ , התשלום נדל"ן 6
A שאלה בנושא הצהרת הון מיסים 3
A שאלה בנושא המרת מטח שוק ההון 4
M שאלה כללית בנושא דו"ח שנתי מיסים 11
O שאלה בנושא מגן מס בשוק ההון מיסים 5
F שאלה בנושא מימון / ערבות מדינה אוף טופיק 1
S שאלה לדיון בנושא תיק דיבידנדים Vs תיק מחקה מדדים דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 12
מ שאלה בנושא תשלום ריבית בלבד על משכנתא נדל"ן 5
H שאלה בנושא מס שבח על דירה שניה נדל"ן 2
A שאלה עקרונית בנושא קיזוז רווח והפסד הון שוק ההון 3
R שאלה בנושא מיסוי מקרקעין נדל"ן 1
T שאלה בנושא rsu מיסים 28
A שאלה בנושא קניית זהב אל מול שמירת הכסף בעו"ש שוק ההון 12
מ שאלה בנושא הקצאה לאג"ח שוק ההון 25
S שאלה בנושא אג"ח שוק ההון 0
M שאלה בנושא מס רכישה נדל"ן 2
R סדר בנושא עמלות/דמי ניהול בתיק השקעות - שאלה של מתחילים צרכנות פיננסית 4
כ שאלה ליודעי דבר בנושא יינות מומלצים אוף טופיק 41
M שאלה בנושא חובת דיווח של ברוקר על שינויים בקרן שוק ההון 0