• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שאלה בנושא אופציות

• פותח הנושא פותח הנושא AF1k
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
פותח פוזיציה
איך אתה בוחר את הסטרייקים שאתה מוכר, לפי דלתא או בחישוב פשוט (וקבוע) של X אחוזים מהמחיר הנוכחי?
ואני מניח שאתה רוכש מספר יחידות של אותה האסטרטגיה כדי שיהיה מה "לשפוך בדלי", האם אתה ממצע כשנכס הבסיס מתהפך עלייך?

אני פרימיטיבי, בגדול אחוז די קבוע בסדר גודל של 6-7% מרחק מנכס הבסיס. נותן לי בערך 30סנט למרווח, שהם כ30$ לחוזה (כל יחידה בעצם מייצגת 100 אופציות), אני עובד לרוב עם שתי מניות שעל כל אחת אני מוכר 15-20 סטים לכל כיוון (חוץ משהוע שבו יש הכרזת תוצאות לאותה מניה שאז אני לא נוגע כי התנועה יכולה להיות חריפה, ואז אני רק במניה השניה). אנימלא מחכה לפקיעה וסוגר כשהמרווח יורד לסדר גודל של 6סנט. במצב אופטימאלי נותן לי 2000$ בשבוע. במקרה של תנודות קלות שיש כל הזמן, לא נוגע באף צד. במקרה של ץנודת חזקה, סוגר את הרגל שהתרחקה ופותח חדשה קרוב יותר במקרה שזה קורה בשלב מוקדם יחסית. אם זה קרוב יותר לפקיעה אז אין טעם כי כבר אין בשר וסתם חבל על הסיכון המוגבר. לעומת זאת אם מתקרב לבערך 2% מהמרווח, אני מחכה לסוף יום לראות אם זה לא חוזר ואז סוגר את המרווח שגדל ופותח חדש רחוק יותר, כמובן שהרגל הזאת היא בהפסד, אבל הוא מקוזז על ידי המכירה המחודשת ועל ידי הרגל השניה שהצטמקה ואולי גם נמכרה מחדש קרוב יותר בשביל עוד פרמיה. בסך הכל במקרה כזה יוצאים לכל היותר בהפסד קל או ברווח קל.
לקחים שלמדתי מהכוויות, אם נכס הבסיס מתקרב לסטרייק המכור, לא להשאיר למחר ולקוות להיפוך כי הוא יכול להמשיך בכיוון במלוא הקיטור מיד בפתיחה.
הכי חשוב, עדיף הפסד קטן, מהפסד גדול, לא להיות גרידי כי באפציות הפסד קטן יכול להפוך לענק בדקות

איך אתה בוחר את הסטרייקים שאתה מוכר, לפי דלתא או בחישוב פשוט (וקבוע) של X אחוזים מהמחיר הנוכחי?
ואני מניח שאתה רוכש מספר יחידות של אותה האסטרטגיה כדי שיהיה מה "לשפוך בדלי", האם אתה ממצע כשנכס הבסיס מתהפך עלייך?
יש מלא סימולטור... הייתי ממליץ לשחק איתם ועם מידע היסטורי.

ותמיד תנסה לנתח את כל המקרים.

ואישית, וזה נובע מבורות, אני מאוד מעדיף אסטרטגיות שלא צריך "להגיב" לגביהן אם אתה בהפסד.

ובכלל זה אפיק שצריך ממש ממש להיזהר איתו.

בכלל זה אפיק שצריך ממש ממש להיזהר איתו.
אני משתדל ב 80% סיכוי, יתכן שבעיתוי הרכישה בצירוף תנודתיות המכירה תתבצע על כ 70%
גריפת רווח של 50% לאחר מחצית הזמן שעבר\נותר, 75% ברבע האחרון, נותן לה לפקוע ביומיים האחרונים (100%)
אם יש כשלים אז אפשר למצע באותו "סיכוי נוכחי", לקנות חזרה אם היתה תנודתיות רגעית והיא חלפה
סכינים נופלות הן הבעיה והפסד אחד יכול למחוק כ 4 נצחונות, אחרי 2-3 מיצועים (וקניית זמן נוסף) אפשר לצמצם את ההפסד
לא ממליץ בכל מקרה, אם מהמרים על סיכויים קרובים ל50% עדיף כבר לקנות את נכס הבסיס (סינטטית או לא)
מסכים לגבי המעקב האקטיבי, הוא בעייתי למי שלא מעוניין להתעסק בתיק שלו ברמה היומית
בכלל, סיכוי הצלחה גבוהים או לא, אפשר לקבל שרשרת של הפסדים שתמחק את התיק, לכן יש לחלק למנות קטנות שניתנות ל"בליעה" ולהיות באחוזי חשיפה נמוכים ומזומן בצד

@האחד בן כמה התיק במתכונתו הנוכחית? והאם הוא פלח מהתיק ה"ראשי" ואם כן בכמה?

נערך לאחרונה ב:
גם השקעה פאסיבית שנכנסת להפסד צריכה תגובה. אני יודע שאנשים בפורום הזה מאמינים שקניית מדדים היא הפתרון להכל ואפשר רק להרוויח בטווח הרחוק, ואם יש ירידות חזקות אז דוגריםצעל המדדים והם עולים חזרה.
הבעיה שהחיים שלנו הם לא ממוצע ולא סטטיסטיקה ומדד יכול להישאר נמוך גם עשרות שנים כמו ביפן, ובדיוק צריך את הכסף.
לא טוב לשבת על השקעה ולהתעלם ממה שקורה מסביב

אני משתדל ב 80% סיכוי, יתכן שבעיתוי הרכישה בצירוף תנודתיות המכירה תתבצע על כ 70%
גריפת רווח של 50% לאחר מחצית הזמן שעבר\נותר, 75% ברבע האחרון, נותן לה לפקוע ביומיים האחרונים (100%)
אם יש כשלים אז אפשר למצע באותו "סיכוי נוכחי", לקנות חזרה אם היתה תנודתיות רגעית והיא חלפה
סכינים נופלות הן הבעיה והפסד אחד יכול למחוק כ 4 נצחונות, אחרי 2-3 מיצועים (וקניית זמן נוסף) אפשר לצמצם את ההפסד
לא ממליץ בכל מקרה, אם מהמרים על סיכויים קרובים ל50% עדיף כבר לקנות את נכס הבסיס (סינטטית או לא)
מסכים לגבי המעקב האקטיבי, הוא בעייתי למי שלא מעוניין להתעסק בתיק שלו ברמה היומית
בכלל, סיכוי הצלחה גבוהים או לא, אפשר לקבל שרשרת של הפסדים שתמחק את התיק, לכן יש לחלק למנות קטנות שניתנות ל"בליעה" ולהיות באחוזי חשיפה נמוכים ומזומן בצד
תיזהר מאוד מכל המודלי תמכור... שוק יעיל וכו'...

בנוסף, לפעמים יותר חכם להמר על תנודתיות, מאשר על כיוון. רק חשוב להיזהר מאסטרטגיות עם הפסד לא מוגבל.

ג"נ:
אישית סחרתי מעט מאוד באופציות. והניסיון שלי דווקא דיי חיובי. הפסדתי הרבה יותר על מניות. עבדתי בחברה שפיתחה כלי לניתוח טכני, ובחברה שבין השאר התעסקה בנגזרים... ראיתי דיי הרבה טריידים מהצד. לדעתי, הכאב ראש גדול על התועלת. אבל, זה כלי שימושי.

התיק בן בערך 8 חודשים. בסיבוב הראשון הגעתי לתשואה של 100% תוך 3 חודשים, אבל כמו שכתבתי, חטפתי כוויות מתוך גרידיות והפסדים קטנים הפכו לגדולים יותר בגלל שכשנכס הבסיס היה מתקרב לסטרייק המכור ישבתי וחיכיתי שיתהפך כי לא רציתי לצאת בהפסד, ואז הפסד קטן הפך לגדול. ירדתי לסכום הפתיחה ואז החלטתי להפיק לקחים. מאז, משהו כמו 4 חודשים אני זהיר יותר ןיש שבועות שאני מסיים בלי רווח בכלל אבל מצד שני אין לי כמעט הפסדים. כרגע חזרתי ל25% תשואה.
כרגע אין לי תיק השקעות ואפשר לומר שהכל במזומן, השוק לא מוצא חן בעיני, יותר מדי מזכיר לי את שנת 2000, אופוריה מטורפת, חברות מפסידות נרכשות במליארדים רק בגלל בסיס המשתמשים, שוב כתבות על הפינוקים בהייטק, קרנות הון סיכון שמשקיעות בכל מה שזז עשרות מליונים.
הסכום של המשחקים באופציות הוא מה שאישתי הקציבה לי להשתוללות, מהווה בערך חצי אחוז מההון הכולל ובערך 3% מההון הנזיל שגדל באופן רציף

כרגע אין לי תיק השקעות ואפשר לומר שהכל במזומן, השוק לא מוצא חן בעיני
מה האסטרטגיה? אתה מחכה ש"השוק" ירד, מתכנן להשקיע בנדל"ן או עסק,משהו שונה?

נניח כתבתי פוט בכסף או מחוצה לו, העמדתי בטחונות והכל,
הפוט נכנס לכסף והחלטתי לסגור פוזיציה,
1. איך עושים את זה?
2. אצטרך להשאיר בחשבון מזומן מספיק וממנו הברוקר יגבה את החוב שנוצר, נכון?!

נערך לאחרונה ב:
הסכום של המשחקים באופציות הוא מה שאישתי הקציבה לי להשתוללות, מהווה בערך חצי אחוז מההון הכולל ובערך 3% מההון הנזיל שגדל באופן רציף
מזכיר לי אנשים ש"עושים מאות אחוזים בשנה בהשקעה בביטקוין".
כביכול משקיעים מתוחכמים שמביסים את כל המשקיעים המשעממים בתיקים פסיביים. זה מאוד נחמד לעשות 100% בשנה. אבל אם זה על 1% מההון שלך, זה ישפיע על מצבך הכלכלי בערך כמו תיק סופר-שמרני 80/20 (20% מניות, 80% נכסים בתשואה 0 כמו מזומן) אפילו אם ה-20% המנייתי יעשו תשואה של 5% בלבד לשנה בממוצע.

נ.ב. לא מתכוון ללעוג, אלא רק לשים את אחוזי התשואה הפנומנליים ממסחר באופציות ושאר נכסים אקזוטיים בפרופורציה.

איזה חוב? המימוש הוא רכישה רגילה של המניה.
- חוב התכוונתי לפער השלילי בין מחיר המימוש למחיר המניה (הטרמינולוגיה שלי לקויה בכל הנוגע לאופציות :$)
- אני מניח שהמימוש הוא רכישה ומסירה מיידית ואין צורך ביתרת מזומן או אשראי מעבר לפער בין מחיר המימוש למחיר המניה, נכון?!
- יש סוגי אופציות שבמימוש/פקיעה לא מוסרים את הני"ע אלא רק תשלום הפער.

אני מניח שהמימוש הוא רכישה ומסירה מיידית ואין צורך ביתרת מזומן או אשראי מעבר לפער בין מחיר המימוש למחיר המניה, נכון?!
לא. אופציות פיסיות דורשות רכישה מלאה רגילה. רוב הברוקרים ישמחו להלוות את הסכום הדרוש.

למען הסר ספק אדגיש שדיברתי על כתיבת אופציות, או שפספסת את זה או שלא הבנתי אותך.
ואם הפער שלילי, אין מה לממש.
אם הפער שלילי ואני סוגר פוזיציה או שהיא פוקעת מוטל עלי לשלם את ההפרש או לקנות את הני"ע ולמוסרו מיידית (כתלות באופציה אמריקאית או שאינה)
השאלה שלי היא, במצב המתואר כיצד אשלם את ההפרש הנ"ל?
האם התשובה להלן נכונה?
קליק ימני על האופציה - > "ממש".

אופציות פיסיות דורשות רכישה מלאה רגילה. רוב הברוקרים ישמחו להלוות את הסכום הדרוש
כאמור, אינני סגור אם התייחסת לקניה או כתיבה, בהנחה שכתבתי, כאשר בפקיעה אין ברשותי את הני"ע הברוקר יכפה עלי קניה, נכון?!

תודה :)
תוכל כעת לענות על השאלה המקורית?
נניח כתבתי פוט בכסף או מחוצה לו, העמדתי בטחונות והכל,
הפוט נכנס לכסף והחלטתי לסגור פוזיציה,
1. איך עושים את זה?
2. אצטרך להשאיר בחשבון מזומן מספיק וממנו הברוקר יגבה את החוב שנוצר, נכון?!

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
E שאלה בנושא חישוב מס אוף טופיק 16
ה שאלה בנושא מגן מס מיסים 0
ר שאלה מורכבת בנושא מס הכנסה ומס שבח מיסים 0
ע שאלה בנושא ניוד פוליסה ותיקה של מנורה - עדיף- עם מקדם קצבה 157.63 . קרן י'. לפוליסה מחקת מדדים או פוליסה אחרת ללא מקדם קצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
K שאלה בנושא חברת מעטים מיסים 0
E שאלה בנושא פקדונות אוף טופיק 6
E שאלה בנושא הפקדה בבנק אוף טופיק 3
D שאלה בנושא החזרי מס בשוק ההון מיסים 6
F שאלה רטורית למחשבה ודיון בנושא עמלת המרה של מט"ח בישראל פוסטים מאיכות נמוכה 4
F שאלה למתקדמים בנושא מיסוי רווח בקרן כספית נקובת $ מיסים 12
Nons Ense שאלה בנושא חובת דיווח והתנהלות עם חשבון מסחר שיושב בחו״ל שוק ההון 5
א שאלה בנושא - ריבית דריבית שוק ההון 5
H שאלה בנושא קניית iShares S&P500 שוק ההון 21
ג'וני לנד שאלה בנושא ריבית דריבית שוק ההון 48
מ שאלה כללית בנושא משכנתא נדל"ן 7
O שאלה בנושא תשואות של מק"מ שוק ההון 0
D שאלה בנושא התקדמות בהליך קניית דירה , מהם השלבים הנדרשים? שלב העורכי דין, המו"מ , התשלום נדל"ן 6
A שאלה בנושא הצהרת הון מיסים 3
A שאלה בנושא המרת מטח שוק ההון 4
M שאלה כללית בנושא דו"ח שנתי מיסים 11
O שאלה בנושא מגן מס בשוק ההון מיסים 5
F שאלה בנושא מימון / ערבות מדינה אוף טופיק 1
S שאלה לדיון בנושא תיק דיבידנדים Vs תיק מחקה מדדים דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 12
מ שאלה בנושא תשלום ריבית בלבד על משכנתא נדל"ן 5
H שאלה בנושא מס שבח על דירה שניה נדל"ן 2
A שאלה עקרונית בנושא קיזוז רווח והפסד הון שוק ההון 3
R שאלה בנושא מיסוי מקרקעין נדל"ן 1
T שאלה בנושא rsu מיסים 28
A שאלה בנושא קניית זהב אל מול שמירת הכסף בעו"ש שוק ההון 12
מ שאלה בנושא הקצאה לאג"ח שוק ההון 25
S שאלה בנושא אג"ח שוק ההון 0
M שאלה בנושא מס רכישה נדל"ן 2
R סדר בנושא עמלות/דמי ניהול בתיק השקעות - שאלה של מתחילים צרכנות פיננסית 4
כ שאלה ליודעי דבר בנושא יינות מומלצים אוף טופיק 41
M שאלה בנושא חובת דיווח של ברוקר על שינויים בקרן שוק ההון 0