ראשית - כל רווח פה יהיה מבורך כי זה רווח עודף שמגיע בנוסף ועל גבי התיק הרגיל בחשבון, כלומר לא על חשבון השקעה אחרת. ואין עלויות מינוף. יש רק סיכון.
העמלות הן באמת מעצבנות אבל אם זה מה שנדרש בשביל להרוויח כסף אז אני מוכן לשלם אותן.
לגבי רווח פוטנציאלי זה מאוד תלוי כמה רחוק הולכים במינוף.
אתן דוגמה לפעולת מסחר אחת מאתמול שתמחיש על מה מדובר, והיא גם דוגמה שבה העמלות שותות הכי הרבה מהרווחים:
אתמול ב23:00 S&P500 סגר על 5917.
דקה אחרי זה, ב23:01, מכרתי 3 אופציות PUT על S&P500 עם STRIKE של 5300, פקיעה ליום שאחרי, ופרמיה של 0.1$ כל אחת (כפול 100)
על העסקה קיבלתי 30$ לפני עמלות ו26.39$ אחרי עמלות.
גודל החשבון, שגם משמש כבטחונות הוא כ400K$.
בחישוב מהיר מדובר על תשואה שנתית של בערך 2%.
תוספת של 2% תשואה לתיק הקיים היא דבר מאוד נחמד. אבל מדובר על תשואה ברוטו לפני הפסדים. מה הסיכון \ סיכוי להפסדים?
בשביל שהאופציה תיכנס לכסף, S&P500 היה צריך לרדת ביום אחד 10.43%. (המרחק בין 5917 ל5300) ואז הייתי מפסיד הרבה כסף.
כמה? 100$ עבור כל נקודה מתחת ל5300, כפול 3. למשל אם היה סוגר על 5250, הייתי מפסיד 15,000$.
מה הסיכוי שזה יקרה?
4 פעמים בהיסטוריה קרה שS&P500 נפל יותר מ10% ביום אחד.
פעמיים ב1929, פעם אחת בקורונה, ופעם אחת בblack monday.
בכל אחת מהפעמים הללו הVIX היה כל כך גבוה ביום שלפני, שאופציה עם אותה פרמיה היתה נכתבת באיזור של 20% מהכסף ולא של 10% מהכסף, ככה שכנראה שגם בהם הפוזיציה לא היתה נגמרת בהפסד.
לכן אפשר להגיד שזה מעולם לא קרה.
ועם זאת תמיד יש סיכון שיקרה משהו שמעולם לא קרה, אחרת אף אחד לא היה קונה ממני את הביטוח הזה.
אני עדיין בשלבים של ההתנסות והתאמה למה שמתאים עבורי.
לפעמים במקום למכור 3 אופציות של 0.1$ אני מוכר אחת יותר מסוכנת של 0.5$-1.0$.
הרעיון בגדול הוא לחזור על התהליך כמה שיותר פעמים ואז הקסם של תוחלת חיובית של כתיבת אופציות + חוק המספרים הגדולים, נכנס לפעולה.
לגבי עמלות:
בדוגמה שהראתי העמלות עלו 12% מההכנסה. המון.
אבל אם נלך על דוגמה של מכירת אופציה אחת בפרמיה של 1$, שהיא גם דיי רחוקה מהכסף, אז העמלה היא 1.55$ שזה 1.55% מההכנסה.
במהלך החודש שהתנסתי, אלה הם הנתונים עד כה:
צפה בקובץ המצורף 2567
צפה בקובץ המצורף 2568
צפה בקובץ המצורף 2569