• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שאלה כללית בנושא דו"ח שנתי

• פותח הנושא פותח הנושא Merkori
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Merkori

משתמש רשום
דירוג
2
אהלן, זה שאלה קצת כללית ויש לי הרגשה מאוד טובה שאם אני אשאל את הרו"ח שלי(או כל רו"ח שמנסה להשיג לקוחות) הוא יפעל לפי האינטרס שלו ולא האינטרס שלי לכן אני שואל פה
אני חייל ויש לי כבר שנתיים עוסק פטור, תכננתי על לסגור אותו בגלל חוסר יכולת לתפעל את ההעסק בתחום שלי בגלל השירות הצבאי . אני כן מנסה למצוא סייד האסלס באופן סדיר בסופשים (משלוחים באפליקציות של אוכל שמצריכות עוסק ואם אין אז מורידים ניכוי מס במקור 30%) אבל זה לא מספיק בשביל לשלם לרו"ח לכן חשבתי על לתפעל הכל לבד.
השאלה שלי אם במידה ויש לי זמן ללמוד ולהבין עד כמה זה קשה לעשות את הדוחות האלה? מדובר באפלקיציות ששולחות לך קבלה מוכנה במייל על כל תשלום על שמך.
איפה לומדים את זה? אני בטוח שהדו"ח לא מאוד מסובך וניתן למצוא את המידע על הדברים האלה באינטרנט.
וכרגע הרו"ח הוא מיופה כוח.(כי הוא ממלא בשמי את כל הפרטים כרגע) זה בעיה להוריד את זה?
תודה מראש!

כל אחד יכול ללמוד איך לנהל בעצמו את הספרים (רישומי קבלות וכו') והדוחות אם הוא מוכן להשקיע את הזמן
אני עצמאי (עוסק מורשה) ומבצע הכל לבד כבר מספר שנים.
עוסק פטור זה קל יחסית - תתחיל כאן
עוסק פטור לא גובה מע"מ ורק מוציא קבלות על תשלומים. מגישים פעם אחת בשנה דוח למס הכנסה (כל אזרח אגב יכול - זה כמו להגיש "החזר מס" שהוא בעצם דוח מקוצר) - היום דרך האינטרנט בלבד. אתה צריך רישום מסודר של הוצאות והכנסות.
יש לך 2 אופציות אם אתה מנהל את העסק כ"עוסק פטור"
1. לשכור יועץ מס (הוא יותר זול מרו"ח), אולי פעם אחת לראות איך הוא עושה את זה
2. לעשות הכל לבד - כאמור לא מסובך יותר מדי אבל דורש השקעת זמן. יש מספיק חומר באינטרנט.

ההמלצה שלי לנסות לבד - גם כחינוך פיננסי והכנה לחיים. לדעתי חשוב מאוד להבין נושאים של מדרגות מס, נקודות זיכוי, ניכויי מס - וכך ניתן ללמוד את זה בצורה הטובה ביותר.

אתה יכול להשתמש במדריך "דע זכויותיך וחובותיך" של מס הכנסה. בנוסף למס הכנסה יש ימים שאתה מגיע לסניף והם עוזרים לעצמאיים למלא דוחות. אתה יכול גם לקחת קורס בהנהלת חשבונות באוניברסיטה הפתוחה זה יעזור לך להבין יותר טוב מה אתה עושה.

לדעתי אם הרו"ח שלך גובה סכום לא פרופרציונלי ביחס להיקף הפעילות שלך ומורכבות הדו"ח תעשה סקר שוק בטוח תמצא איזה רו"ח או יועץ מס שעובד מהבית ויעשה לך את העבודה תמורת 1,000 - 1,500 ש"ח בשנה.

אני לא חושב שהחסכון הזה בעלויות שווה את הסיכון שתפספס משהו או תשכח להגיש דו"ח בזמן ותקבל קנסות.

נערך לאחרונה ב:
אתה יכול להשתמש במדריך "דע זכויותיך וחובותיך" של מס הכנסה. בנוסף למס הכנסה יש ימים שאתה מגיע לסניף והם עוזרים לעצמאיים למלא דוחות. אתה יכול גם לקחת קורס בהנהלת חשבונות באוניברסיטה הפתוחה זה יעזור לך להבין יותר טוב מה אתה עושה.

לדעתי אם הרו"ח שלך גובה סכום לא פרופרציונלי ביחס להיקף הפעילות שלך ומורכבות הדו"ח תעשה סקר שוק בטוח תמצא איזה רו"ח או יועץ מס שעובד מהבית ויעשה לך את העבודה תמורת 1,000 - 1,500 ש"ח בשנה.

אני לא חושב שהחסכון הזה בעלויות שווה את הסיכון שתפספס משהו או תשכח להגיש דו"ח בזמן ותקבל קנסות
לא חשבתי על האופציה של לימודים, אני בכל מקרה הולך ללמוד כלכלה וחשבונואות בעתיד ( כנראה ) יכול להיות שאני יוכל לקבל אפילו נקודות זכות על זה, אבדוק יותר לעומק
לגבי הרו"ח אני משתחרר די בקרוב וזה סה"כ עסק שהפך להיות עסק שליחיות בסופ"ש שהצפי שלי עד השחרור הוא +4000 ואחרי זה כנראה אלך לטייל ואז לעבוד כשכיר עד הלימודים. אז להוציא 25% מהמשכורת על דו"ח זה באסה מצד שני אם אני אשאר בלי עסק אז אני אוציא 30% על ניכוי מס במקור, אני חושב שהאופצייה הכי טובה שלי זה לנסות איזה שהוא קורס בזמן שירות בכל מקרה אני לא מאמין שמדובר פה בדו"ח מסובך (15-20 קבלות שהאפלקצייה מוציאה על שמי באופן מסודר,בלי הוצאות)
אשמח לדעת אם למישהו פה יש עוד מקורות מידע ?

אני חייב להתייחס למשפט "שאם אני אשאל את הרו"ח שלי(או כל רו"ח שמנסה להשיג לקוחות) הוא יפעל לפי האינטרס שלו ולא האינטרס שלי"
מה שאתה כותב כאן זה איום ונורא. ולא רק על רואה חשבון אלא על כל בעל מקצוע!

אתה משלם לו כדי שהוא יחשוב רק על האינטרס שלך ושום דבר אחר
אם יש לך אפילו שמץ של ספק שזה מה שקורה- עליך לעשות "חישוב מסלול מחדש" באופן מיידי

לגבי השאלה, אני ממליץ לרבים לנסות ולהגיש את הדו"ח בעצמם
מס הכנסה פותח גם באיזור אפריל לשכת הדרכה לציבור לאנשים שרוצים לדווח לבד

גלוי נאות: הכותב רואה חשבון

אני חייב להתייחס למשפט "שאם אני אשאל את הרו"ח שלי(או כל רו"ח שמנסה להשיג לקוחות) הוא יפעל לפי האינטרס שלו ולא האינטרס שלי"
מה שאתה כותב כאן זה איום ונורא. ולא רק על רואה חשבון אלא על כל בעל מקצוע!

אתה משלם לו כדי שהוא יחשוב רק על האינטרס שלך ושום דבר אחר
אם יש לך אפילו שמץ של ספק שזה מה שקורה- עליך לעשות "חישוב מסלול מחדש" באופן מיידי

מס הכנסה פותח גם באיזור אפריל לשכת הדרכה לציבור לאנשים שרוצים לדווח לבד

גלוי נאות: הכותב רואה חשבון
תנסה לבדוק מתישהו אם הגלגלים ברכב שלך תקינים או שצריך להחליף אותם.
בכל מוסך.
תגיד לנו מה ענו לך.

זה ישראל, ארץ הגועל והקומבינות, אתה באמת מצפה ממישהו לחשוב על האינטרס שלך פה אם לא יוצא לו מזה כלום? כי אתה מדבר על 2 מתוך 10 אנשים, ואין שום דרך לדעת אלא אם כן אתה בעצמך מבין בזה..

תנסה לבדוק מתישהו אם הגלגלים ברכב שלך תקינים או שצריך להחליף אותם.
בכל מוסך.
תגיד לנו מה ענו לך.

זה ישראל, ארץ הגועל והקומבינות, אתה באמת מצפה ממישהו לחשוב על האינטרס שלך פה אם לא יוצא לו מזה כלום? כי אתה מדבר על 2 מתוך 10 אנשים, ואין שום דרך לדעת אלא אם כן אתה בעצמך מבין בזה..
אם ככה אתה חושב, לך תגור במדבר- רחוק מכל אדם. כי לכל אחד יש אינטרס.
אל תקשיב לרופא, אל תקשיב למכונאי הרכב שלך, ובטח שלא לרואה החשבון שלך

אתה רואה לאן צורת חשיבה זו מובילה?

אתה משלם לאיש מקצוע כדי שיהיה ברור לשניכם באיזה צד של הפרוסה שלו החמאה מרוחה
כי אם אתה לא מתגמל אותו- מישהו אחר יעשה את זה
ואם העצה שלו נשמעת לך לא משהו- פנה לחוות דעת נוספת. גם היא בתשלום

מסקרן אותי, לאלו אנשים אתה ממליץ את זה?
לעצמאים \ שכירים?
לאלו ששואלים אותך אם אפשר לבד? או לאלו שבהתנהלות שלך אתה מזהה שהם מנסים להבין את מה שאתה עושה ולא מעדיפים את שיטת "שגר ושכח"?

כי בנקודת המבט שלי, לרו"ח תהיה גם רתיעה מקצועית מלשלוח אנשים להגיש לבד (חבל, הם יעשו טעויות וישלמו על זה).

מסקרן אותי, לאלו אנשים אתה ממליץ את זה?
לעצמאים \ שכירים?
לאלו ששואלים אותך אם אפשר לבד? או לאלו שבהתנהלות שלך אתה מזהה שהם מנסים להבין את מה שאתה עושה ולא מעדיפים את שיטת "שגר ושכח"?

כי בנקודת המבט שלי, לרו"ח תהיה גם רתיעה מקצועית מלשלוח אנשים להגיש לבד (חבל, הם יעשו טעויות וישלמו על זה).
בדרך כלל אני מליץ לאנשים לנסות לבד כאשר הדו"ח מספיק פשוט ואין לך הרבה מה לטעות
למשל, עוסק פטור ש"עשה" 10,000 ₪ בשנה- מה הטעם להתעסק עם הוצאות?

מניסיון שלי גם אנשים כאלה מסתבכים לדוגמא מגישים בלי לשדר או מפספסים את הדד ליין, מתעלמים ממכתבים, לא מגישים הצהרת הון. בסוף זה מתפוצץ.

יש מספיק חומר באינטרנט.
לא מצאתי כלום, לפחות לא משהו ברור עבור שליח ממוצע.

. לעשות הכל לבד - כאמור לא מסובך יותר מדי אבל דורש השקעת זמן.
האם מכיר מקורות מידע מהימנים שמספקים את הבסיס הנדרש והממצא עבור, כפי שציינת לדוגמה, הכנסה של 10K לשנה?

מניסיון שלי גם אנשים כאלה מסתבכים לדוגמא מגישים בלי לשדר או מפספסים את הדד ליין, מתעלמים ממכתבים, לא מגישים הצהרת הון. בסוף זה מתפוצץ.
מותר לבקש שתסביר את עצמך קצת יותר?

ובפרט, למה כוונתך עם המילים "לשדר" ו-"מתפוצץ" ;)

אני באמת מציע שתיקח יועץ מס לשנה הראשונה, הוא ינחה אותך לגבי ניהול ספרים ויגיש את הדוח השנתי בעבורך. לאחר מכן אם תרצה תוכל להמשיך לבד, תכיר כבר את המושגים ותוכל לחפש עוד חומר באינטרנט

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ שאלה כללית בנושא משכנתא נדל"ן 7
B שאלה בקשר למחקה מדד סנופי ובצורה כללית שוק ההון 3
T שאלה כללית בנוגע לרכש ETF-ים בתור סוחר עצמאי שוק ההון 3
H שאלה כללית על סטרטאפ שנמכר בפחות מהכסף שהושקע בו אוף טופיק 5
L קרן פנסיה לצד קופת גמל - שאלה כללית שוק ההון 88
I שאלה כללית על מדדים שוק ההון 6
D דמי ניהול בקרן פנסיה - שאלה כללית צרכנות פיננסית 2
G המלצות ליועץ השקעות + שאלה שוק ההון 2
C שאלה לגבי מגן מס שוק ההון 11
B שאלה על איחוד חשבונות בנק צרכנות פיננסית 6
ה שאלה בנושא מגן מס מיסים 0
N שאלה על פוליסת חיסכון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
A שאלה על מגן מס בבינלאומי שוק ההון 1
N שאלה על קרנות סל לעומת קרן מחקה שוק ההון 6
N שאלה על קרן צוברת דיבידנדים שוק ההון 1
N שאלה על קרן מחקה שוק ההון 12
N שאלה על קרן מחקה מדד חו"ל כלשהו שוק ההון 4
N שאלה על קרנות מחקות וקרנות סל שוק ההון 1
N שאלה על קרן ממונפת פי 3 נאסדק שוק ההון 4
ר שאלה מורכבת בנושא מס הכנסה ומס שבח מיסים 0
yoyo שאלה ליחידים שפרשו- כמה כסף לחודש צריך אדם יחיד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 22
B שאלה על הנחה בביטוח בריאות לילדים - הראל צרכנות פיננסית 3
F שאלה לגבי המרת מט”ח באקסלנס טרייד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
חתול לילה שאלה על גידור בעת מכירת דירה נדל"ן 7
T שאלה לגבי ASUS Vivobook 16 אוף טופיק 2
S שאלה על תחליפים ישראליים לקרנות אמריקניות שוק ההון 12
ה שאלה על הרכב נכסים במסלול עוקב מדד S&P 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
י שאלה למי שהתנסה בהלוואות בערבות המדינה או בקרנות חברתיות יזמות והגדלת הכנסות 2
L שאלה קטנה בנוגע לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
D שאלה לגבי קרן השתלמות או גופת גמל להשקעה זוג טרי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
N שאלה על עמלות על שורת דיבידנד בבית השקעות + שאלה על העברת IRA שוק ההון 0
N שאלה על קיזוז הכנסה מול הוצאה בעו"ש צרכנות פיננסית 1
מ שאלה קצת מוזרה, אבל... שוק ההון 15
deussex שאלה עבור אימי "כתב ויתור וסילוק מוחלט של תביעות" בסוף העסקתה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
flower שאלה על טיפול פלואוריד אצל רופא שיניים – האם באמת נחוץ כל חצי שנה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
T שאלה על חשבון מרג׳ין (לא פורטפוליו) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
N שאלה עמלות בבית מסחר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
N שאלה לגבי תעודות סל שוק ההון 3
N שאלה על קרן השתלמות IRA שוק ההון 5
S שאלה לגבי 867 ונספח ג' ו-ד' בדוח 1301 (שכיר) מיסים 7
E שאלה לבעלי דירות - נדל"ן 93
ס שאלה על החזר מס מיסים 4
Y שאלה לגבי מיסוי קרן נדל"ן בחו"ל - מסלול הלוואה מיסים 1
A שאלה לתושבי ר"ג (או לכל אחד שיודע) נדל"ן 2
ז שאלה לגבי החזרה של כסף לישראל מחשבון השקעות בין לאומי שוק ההון 4
N שאלה לגבי לימודי הנדסת חשמל באוניבירסיטאות התפתחות אישית 9
S שאלה לגבי כדאיות מכירת ביטקוין פיזי לאחר שכבר קניתי קרן מחקה של ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
ע שאלה על חוק X300 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
W שאלה לגבי הצהרת סטטוס תעסוקתי שוק ההון 1
G שאלה בנוגע לדיווח מס espp ? מיסים 3

נושאים דומים

Back
למעלה