שאלה ליודעי דבר בנושא יינות מומלצים

הנושא בפורום 'אוף טופיק' פורסם ע"י כבשת הרש, ‏30/4/19.

  1. כבשת הרש

    כבשת הרש משתמש ותיק

    הצטרף ב:
    ‏25/12/17
    הודעות:
    99
    לייקים שהתקבלו:
    114
    שלום,
    אני ממש ממש לא אנין טעם כשזה מגיע ליינות. כל פעם אני מתלבט מחדש מול מדף היינות בסופר איזה יין לקנות לאירוח של אורחים מכובדים או איזה יין להביא איתנו כאשר אנחנו מוזמנים לאירוח.
    אשמח לקבל המלצה ליין טוב במחיר סביר. אני אתן לעונים לפרש את המונח "סביר" כראות עיניהם.
    תודה
     
  2. גרהם

    גרהם משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏6/3/15
    הודעות:
    7,061
    לייקים שהתקבלו:
    6,558
    הייתי מנסה לקנות פעם אחת בקבוק יקר ואחרי שנגמר למלא ביין עם צבע דומה שעולה 30 שקל. המחמאות מובטחות.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏30/4/19
  3. צדיק נסתר

    צדיק נסתר משתמש ותיק

    הצטרף ב:
    ‏15/10/15
    הודעות:
    62
    לייקים שהתקבלו:
    124
    היוש
    אם רוצים יין שולחני יש בסטופ מרקט
    ילו טייל או two wines
    אם אתהרוצה בקבוק בשביל רושם יש הרבה אפשרויות
    מקומי או מיובא
    תגדיר תקציב ותקבל המלצה
    לרוויה והנאה
     
    טל51 ו-כבשת הרש אוהבים את זה.
  4. RustyJ

    RustyJ משתמש ותיק

    הצטרף ב:
    ‏5/5/18
    הודעות:
    533
    לייקים שהתקבלו:
    273
    יש לנו במשפחה שר משקאות שחובב יינות טובים ודואג להשקות אותה בכמויות בלתי סבירות ככל שמזדמן. כשהיין טוב בקבוקים נגמרים גם אם לא כל הקהל אנין טעם ומבין, כשהיין לא להיט נשארים בקבוקים לא ריקים.

    באופן כללי יקבי רמת הגולן מוצלחים מאוד, חובבים גם ריוחה למיניהן וכדומה. אם קונים בכמות ובזמן אפשר לרדת ממאה שח לבקבוק. אבל אז צריך להתאפק כמה שנים...
     
    כבשת הרש אוהב/ת את זה.
  5. Delver

    Delver משתמש ותיק

    הצטרף ב:
    ‏3/10/17
    הודעות:
    359
    לייקים שהתקבלו:
    373
    בתקציב של 55-60 ש"ח לבקבוק אני מאוד אוהב את גמלא קברנה סוביניון של יקבי רמת הגולן, זה יין טעים שהתאים לכל מי שאני מכיר שטעם אותו ובאופן כללי סדרת גמלא די מוצלחת.
    בתקציב של 80-90 ש"ח לבקבוק אני מאוד אוהב את la vie (לה-וי) של יקב קסטל, זה הכי זול שלהם.
    בתקציב מעל זה - כל יין של יקב קסטל, יקב אמפורה ויקב pelter יהיו מעולים, בסוף זה גם עניין של טעם, כך שאין פה "תשובות נכונות".
    אני לא ממליץ להוציא מעל 100 ש"ח לבקבוק אם לא יודעים להעריך את הסחורה, זה די מבאס להגיש בקבוק מעולה (שגם עלה בהתאם) לאנשים שמתלבטים אם בא להם יין אדום, יין לבן, תירוש או קולה (true story, never again).
     
  6. Benjamin Willard

    Benjamin Willard משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏10/8/16
    הודעות:
    5,369
    לייקים שהתקבלו:
    4,431
    זה נכון לבורגנים ונובורישים שמסתכלים על המחיר, ולא מבינים כלום...

    יין בסופו של דבר זה עניין של טעם. לא בהכרח תעדיף יין יותר יקר... אישית, בקבוק של יין לבן קליל זה אחלה בעיני.

    אבל דיי קשה לבלבל בין יין פח צעיר, ליין שעבר ישון....
     
    טל51 אוהב/ת את זה.
  7. כבשת הרש

    כבשת הרש משתמש ותיק

    הצטרף ב:
    ‏25/12/17
    הודעות:
    99
    לייקים שהתקבלו:
    114
    סליחה על הבורות, מה באמת ההבדל המהותי בין בקבוק יין זול לבקבוק יין יקר? מה מקבלים בתמורה לכסף על בקבוק יין יקר יותר חוץ מסמל סטטוס?
     
    טל51 אוהב/ת את זה.
  8. Benjamin Willard

    Benjamin Willard משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏10/8/16
    הודעות:
    5,369
    לייקים שהתקבלו:
    4,431
    הטעם? מורכבות?

    מבחינת התהליך ההבדלים הם בסוג הענבים, בתהליך התסיסה, ובישון...

    חשוב גם להפריד בין יין לבן (הרוב) שלא צריך תהליך מסובך, לאדום שם זה יכול להיות סיפור של שנים...
     
    טל51 ו-כבשת הרש אוהבים את זה.
  9. גרהם

    גרהם משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏6/3/15
    הודעות:
    7,061
    לייקים שהתקבלו:
    6,558
    ואנשים לא משלמים על מותג? על אופנה? מעניין כמה אנשים יבחינו בין יין של 100 שח ליין של 500 שח לבקבוק
     
  10. Modric19

    Modric19 משתמש ותיק

    הצטרף ב:
    ‏11/1/17
    הודעות:
    316
    לייקים שהתקבלו:
    284
    גליל יראון, פלאם קלאסיקו, פטיט קסטל
     
    טל51, כבשת הרש ו-Benjamin Willard אוהבים את זה.
  11. דאניל

    דאניל משתמש ותיק

    הצטרף ב:
    ‏28/10/18
    הודעות:
    296
    לייקים שהתקבלו:
    246
    דן אריאלי עשה פעם ניסוי, נתן לאנשים לשתות יין יקר ויין זול, וכל פעם אמר להם שהיין עלה מחיר אחר, בלי קשר למחיר האמיתי. היין שהם חשבו שהוא היקר, היה להם יותר טעים.
     
    ביולוג ירושלמי, בת העמק ו-גרהם אוהבים את זה.
  12. יוסי מערוף

    יוסי מערוף משתמש ותיק

    הצטרף ב:
    ‏2/7/18
    הודעות:
    451
    לייקים שהתקבלו:
    459
    על טעם ועל ריח... יינות שניסיתי לאחרונה והיו הצלחה
    דלתון מרלו אסטייט - עולה כ-65 ש"ח
    דלתון מרלו רזרב - יין שעולה קצת יותר מ-100 ש"ח
    גמלא סנג'ובזה - כ-50 ש"ח (או הגרסא הזולה שלו -- טפרברג סנג'ובזה - - 35 ש"ח)
    יין פורט של טפרברג (90 ש"ח)

    יינות ברקן לא נכנסים אליי הבייתה טובים ככל שיהיו
     
    טל51 ו-כבשת הרש אוהבים את זה.
  13. Benjamin Willard

    Benjamin Willard משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏10/8/16
    הודעות:
    5,369
    לייקים שהתקבלו:
    4,431
    לא על זה הוא שאל נכון?
    ברור שיש מותגים (צרפתים בעיקר ) שסתם מנפחים מחירים. אבל הבנתי שהוא שאל על ההבדל ביין עצמו.
    זה מדד חסר משמעות "כמה אנשים?"...
    כנראה שיהיה קל להבחין, תלוי בסוג היין. אבל, אנחנו כנראה מדברים על יינות שעברו תהליך שונה...

    מה שכן, יכול מאוד להיות שגם מי שמבין את ההבדל יעדיף את היין ב100 לצד הסטייק...
     
    טל51 אוהב/ת את זה.
  14. גרהם

    גרהם משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏6/3/15
    הודעות:
    7,061
    לייקים שהתקבלו:
    6,558
    אתה אמרת שההבדל בין יין יקר לזול הוא בטעם ובמורכבות ולכן שאלתי אם פרמטרים כמו מותג ואופנה לא משפיעים גם כן.
    אבל זו השאלה ששאל פות"ש. הוא רוצה לקלוע לטעמם של אחרים (אורחים ומארחים).
    בינתיים הפנו כאן למחקר שקובע אחרת ממה שטענת כאן (אם כי השאלה שם מעט שונה). אשמח אם יש לך הפניה למחקר שתומך במה שטענת.
     
  15. Shlomi Z

    Shlomi Z משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏29/7/18
    הודעות:
    2,946
    לייקים שהתקבלו:
    1,583
    מה שמחזק את הטענה שצריך לקנות את ההכי יקר בשביל שיהיה טעים :)
    אחרת המארח/זה שהביא את היין, לא יתבעס על עצמו.

    ג.נ
    מי אתם אנשים ששותים יין כשיש בירות חיטה בארץ?
    [חוץ מיוסיק שמותר לו הכל]
     
  16. Arik Aharon

    Arik Aharon משתמש רשום

    הצטרף ב:
    ‏28/8/18
    הודעות:
    6
    לייקים שהתקבלו:
    3
    ממליץ על הר אודם
     
    טל51 ו-כבשת הרש אוהבים את זה.
  17. יוסי מערוף

    יוסי מערוף משתמש ותיק

    הצטרף ב:
    ‏2/7/18
    הודעות:
    451
    לייקים שהתקבלו:
    459
    מה הקשר?
    יין אדום שותים בסיטואציה מסויימת ובירות שותים בסיטואציות אחרות :)
    לי תמיד יש גם יינות וגם בירות במזווה
     
    טל51 אוהב/ת את זה.
  18. Shlomi Z

    Shlomi Z משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏29/7/18
    הודעות:
    2,946
    לייקים שהתקבלו:
    1,583
    זה משהו שהחדירו בך קפיטליסטים.
    כמו השטות הזאת שאישה צריכה להתאפר לאירוע בשביל "להרגיש אישה", אישה יפה תמיד. נקודה.
    בירה היא לכל מצב. יין זה המצאה של הבורגנות. :)
    סתם סתם.
    לבריאות לכולם ! במפגש סולידי הבא, בירות עלי.
     
    wa11a, Leo1 ו-ביולוג ירושלמי אוהבים את זה.
  19. דאניל

    דאניל משתמש ותיק

    הצטרף ב:
    ‏28/10/18
    הודעות:
    296
    לייקים שהתקבלו:
    246
    1+
     
    יוסי מערוף אוהב/ת את זה.
  20. yossik

    yossik מודרטור

    הצטרף ב:
    ‏24/1/15
    הודעות:
    6,751
    לייקים שהתקבלו:
    8,039
    אני לא אוהב בירה, רק לפעמים בקיץ חם.
    אבל לנושא שלנו,
    אני אוהב יין, מבין ויודע מה זה יין טוב [סליחה על הצניעות].
    כשטועמים יין מייד יודעים מה חרא, מה טוב, מה מצויין ומה נדיר.
    ראשית יש חשיבות לטמפרטורת היין שאמורה להיות במה שמוגדר 'טמפרטורת החדר' וזה משהו בין 13-18 מעלות.
    אם תבדקו בויקיפדיה זה מוגדר 18-22, אבל במינוח של הייננים זו הטמפרטורה במרתף היקב.
    לכל סוג יין [בגדול] יש המלצות לטמפרטורה:
    יין אדום יבש, 16-18
    יין לבן ורוזה, 9-12
    "שמפניה", קאווה, מבעבעים 6-8
    לאחר פתיחת הבקבוק מריחים, מוזגים מעט לכוס זכוכית לטעימה ראשונה. בטעימה הראשונה אפשר כמעט מייד לדעת אם היין איכותי, אבל,
    צריך להשאיר את הבקבוק פתוח לבערך כשעה כדי שהיין שהיה כלוא בבקבוק יוכל 'לנשום'. לא מנשימים את המעבעים, הקאווה וסנגריה, את אלו שותים מייד.
    היו לי מספר נסיונות עם יינות שבטעימה ראשונה הרגישו טוב ולאחר כשעה הפכו למצויינים.
    טיילתי בעולם ויש לי משפחה פריזאית וטעמתי הרבה. בלי להכליל, הדרום אפריקאי, הדרום אמריקאי וישראלים בדרך כלל בעלי תכולת אלכוהול גבוהה יחסית [מעל 13.5] ולי במעט זה מפריע כי זה נותן ליין טעם חזק יותר ומעט מחוספס.
    בעבר אהבתי מרלו ושירז אבל ב 6 שנים האחרונות עברתי לקברנה סוביניון.
    לסדר האחרון הבאתי קברנה סוביניון של 'הר'. הופעתי לטובה למרות המחיר הנמוך [40 לאחד או 3 ב 100].
    אז תזכרו שיש חשיבות לטמפרטורה ואם לא, אתם פשוט מזמברים את הטעם האמיתי וגם קברנה סוביניון שעולה 150-200 שיוגש בטמפרטורה של 10 מעלות או 20+ יהיה [לא] טעים כמו היין של סגל שעולה 19.90 ...
     
מוזמנים להשתמש בקישורי השותפים הבאים כדי לקנות באמאזון , להוריד ספרי שמע, או להקים אתר אינטרנט משלכם (מדריך מפורט - כאן). תודה על תמיכתכם באתר.
טוען...
נושאים דומים פורום תאריך
שאלה על בדיקת כדאיות השקעה באקסל אוף טופיק ‏5/9/19
שאלה כללית על סטרטאפ שנמכר בפחות מהכסף שהושקע בו אוף טופיק ‏21/8/19
שאלה לגבי שכירות אוף טופיק ‏3/8/19
שאלה על ההטבות מס בפריפריה. אוף טופיק ‏20/7/19
שאלה קטנה בנוגע לאקסולידית. אוף טופיק ‏17/7/19
  1. אתר זה משתמש בעוגיות דפדפן. אין באמור בפורום כדי להוות ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו של כל אדם.