theoneandonly
משתמש רשום
- דירוג
- 0
קודם אגיד שקראתי את כל השרשור הענק הזה ועדיין לא מצאתי תשובה לשאלה הבסיסית של המיסוי.
אתאר את הסיטואציה בצורה קלה:
בתאריך 1.3.19 קיבלתי זכות ל 600 rsu שיובשלו לפי המפרט הבא:
1.3.20 150 יחידות
1.6.20 37 יחידות וכך זה מתקדם כל תקופה מסוימת מופשרת עוד כמות מסוימת של יחידות עד להגעה לסך השלם בתאריך 1.3.23
נכון להיום יש בידיי 180 יחידות מתוך 600.
מה שלא ברור לי הוא איך עובד עניין המיסוי.
יש את ה grant date שהוא 1.3.19
יש את ה vesting date של ה 150 שהוא 1.3.20
יש את ה vesting date של ה 37 יחידות שהוא 1.6.20 וכך הלאה
יש 102 entitieled date שאין לי מושג מה זה אומר בתאריך 1.3.21
אם אני מבין נכון אני משלם פחות מס אם אני מחכה שנתיים.
ואלה השאלות שלי:
1. שנתיים ממתי? האם לכל הפשרה של יחידות צריך לחכות שנתיים? כלומר כדי לממש את ה 150 צריך שנתיים מה 1.3.20 כדי לממש עוד 37 צריך שנתיים מ 1.6.20?
2. מה המשמעות של Average 30 day price ? אני רואה שיש ממוצע כזה כללי ולא ממוצע מחיר לצד כל תאריך הפשרה.
3. האם יש איזשהו אקסל או נוסחא מסוימת שאני יכול להכניס לתוכה פרמטרים בקלות ולקבל כמה כסף אני יכול לקבל עכשיו )לאחר התחשבנויות מס(. אני פשוט צריך לדעת בכל רגע נתון מה ההון העצמי שיש לי כי ייתכן ואני רוכש דירה ול rsu יש משמעות גדולה מאוד מבחינת המשכנתא.
4. בשום מקום אני לא רואה שיש דבר כזה שנקרא מחיר הענקה. אז איך אפשר לחשב את המס?
עריכת מנהל:
תגובה מאלפת ניתן למצוא כאן בהמשך השרשור הנוכחי, ודיון לגבי פדיון RSU לאחר עזיבת מעסיק כאן
אתאר את הסיטואציה בצורה קלה:
בתאריך 1.3.19 קיבלתי זכות ל 600 rsu שיובשלו לפי המפרט הבא:
1.3.20 150 יחידות
1.6.20 37 יחידות וכך זה מתקדם כל תקופה מסוימת מופשרת עוד כמות מסוימת של יחידות עד להגעה לסך השלם בתאריך 1.3.23
נכון להיום יש בידיי 180 יחידות מתוך 600.
מה שלא ברור לי הוא איך עובד עניין המיסוי.
יש את ה grant date שהוא 1.3.19
יש את ה vesting date של ה 150 שהוא 1.3.20
יש את ה vesting date של ה 37 יחידות שהוא 1.6.20 וכך הלאה
יש 102 entitieled date שאין לי מושג מה זה אומר בתאריך 1.3.21
אם אני מבין נכון אני משלם פחות מס אם אני מחכה שנתיים.
ואלה השאלות שלי:
1. שנתיים ממתי? האם לכל הפשרה של יחידות צריך לחכות שנתיים? כלומר כדי לממש את ה 150 צריך שנתיים מה 1.3.20 כדי לממש עוד 37 צריך שנתיים מ 1.6.20?
2. מה המשמעות של Average 30 day price ? אני רואה שיש ממוצע כזה כללי ולא ממוצע מחיר לצד כל תאריך הפשרה.
3. האם יש איזשהו אקסל או נוסחא מסוימת שאני יכול להכניס לתוכה פרמטרים בקלות ולקבל כמה כסף אני יכול לקבל עכשיו )לאחר התחשבנויות מס(. אני פשוט צריך לדעת בכל רגע נתון מה ההון העצמי שיש לי כי ייתכן ואני רוכש דירה ול rsu יש משמעות גדולה מאוד מבחינת המשכנתא.
4. בשום מקום אני לא רואה שיש דבר כזה שנקרא מחיר הענקה. אז איך אפשר לחשב את המס?
עריכת מנהל:
תגובה מאלפת ניתן למצוא כאן בהמשך השרשור הנוכחי, ודיון לגבי פדיון RSU לאחר עזיבת מעסיק כאן
נערך לאחרונה ע"י מנהל: