• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שאלה בנושא אופציות

• פותח הנושא פותח הנושא AF1k
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
קונים את הכמות שמכרת בחזרה עד לאיפוס
הקניה תעלה לך במחיר הפוט הנוכחי לכן זה הכסף שאתה צריך (+עמלת קניה)
במצב זה הפוזיציה נסגרת או נשארתי עם 2 פוזיציות הפוכות?
אם נשארו 2 פוזיציות זאת אומרת שיחולו עמלות מימוש בפקיעה.

במצב זה הפוזיציה נסגרת או נשארתי עם 2 פוזיציות הפוכות?
נסגרת, אם היה לך -2 וקנית 2, זה מאפס את היתרה, יתכן ועדיין זה יציג את הפוזיציה ב"אפס" עד היום הבא
רק תוודא שאתה קונה את אותה אחת :)

@מתכנת ספציפית בדוגמה שלך, הייתי שוקל בחום למכור אחת בכסף, ולקנות מחוץ לכסף.

ושים לב שהתזמון משפיע על המחיר

הייתי שוקל בחום למכור אחת בכסף, ולקנות מחוץ לכסף.
זה רק יגדר את ההפסד, נראה לי @מתכנת מנסה פשוט לצאת מסכנת המימוש
אם המחיר יתקע בין שני הסטריקים הגידור יפקע מחוץ לכסף ומה ששולם על הביטוח ילך לפח

נראה לי @מתכנת מנסה פשוט לצאת מסכנת המימוש
המטרה היא האסטרטגיה הזו - נעילת הפסד מכוונת.
הסיבה שאני מכוון לסגירת פוזיציה ולא פתיחת פוזיציית נגדית כי אם יהיו 2 פוזציות שיקזזו אחת את השניה, אצטרך לשלם לברוקר עמלה שערורייתית על מימוש.

אם יהיו 2 פוזציות שיקזזו אחת את השניה
זה יכול לקרות רק כאשר המחיר (בפקיעה) נתקע על אותו הסטרייק (בדיוק) ששתיהן חולקות, לא?
ככה אני מבין את המצב, נניח פוט עם סטרייק 50 וקול עם סטרייק 50
מחיר המניה 50.01, הפוט פוקע, הקול ממומש, אתה "חסר" 100 מניות
מחיר המניה 49.99, הפוט ממומש, הקול פוקע, אתה "בעל" 100 מניות
מחיר המניה 50.00, הפוט ממומש, הקול ממומש, אתה נשאר עם הפרימיום של שתי המכירות, המניה לא ברשותך, אם יש עמלות מימוש אז פחות עמלות אילו (ב IB זה חינם אגב)
לפגוע ב 50.00 זה Bulls-eye , ויתן לך את הרווח המקסימלי, אם תיפטר "בזמן" הכי קרוב לפקיעה, מצד שני אם הברוקר החייב שלך גובה עמלות יקרות, יש לשקול לסגור פוזיציות ימים בודדים לפני עקב סכנת המימוש
למרות שאם המניה רוקדת סביב הסטרייק לא הייתי מממש אם הייתי הקונה, לאופציות בתוך הכסף יש פרימיום נחמד כך שדרושה תנועה חדה לכל כוון מהפרימיום כדי להכניס קונה לרווח פוטנציאלי ולהזדמנות מימוש

זה יכול לקרות רק כאשר המחיר (בפקיעה) נתקע על אותו הסטרייק (בדיוק) ששתיהן חולקות, לא?
ככה אני מבין את המצב, נניח פוט עם סטרייק 50 וקול עם סטרייק 50
2 פוזיציות שיקזזו התכוונתי 2 C או 2 P לא C ו P
אם כתבתי פוט בחייב וכעת הפוזיציה בהפסד, קניתי פוט בפטור והפוזיציה ברווח, כעת רוצה לסגור אותם,
בצד הקניה (בפטור) זה פשוט כי אפשר למכור את האופציה AS IS, לעומת זאת בצד המכירה במידה ונדרש לפתוח פוזיציה נגדית (לקנות את אותו פוט) ויישארו בחייב 2 פוזיציות פתוחות זה אומר בהכרח שיהיה מימוש, במידה ומתאפשר למכור את הפוזיציה (בהפסד) ולהיפטר ממנה טרם הפקיעה זה מעולה.
שאלתי היא האם הדרך האחרונה מתאפשרת?
עכשיו לגבי האסטרטגיה שקישרתי אליה אתה יכול לשכפל את כל זה גם ל C, אבל אין קשר אסטרטגי בין ה P ו C.

מזכיר לי אנשים ש"עושים מאות אחוזים בשנה בהשקעה בביטקוין".
כביכול משקיעים מתוחכמים שמביסים את כל המשקיעים המשעממים בתיקים פסיביים. זה מאוד נחמד לעשות 100% בשנה. אבל אם זה על 1% מההון שלך, זה ישפיע על מצבך הכלכלי בערך כמו תיק סופר-שמרני 80/20 (20% מניות, 80% נכסים בתשואה 0 כמו מזומן) אפילו אם ה-20% המנייתי יעשו תשואה של 5% בלבד לשנה בממוצע.

נ.ב. לא מתכוון ללעוג, אלא רק לשים את אחוזי התשואה הפנומנליים ממסחר באופציות ושאר נכסים אקזוטיים בפרופורציה.
הסיבה שאני עושה את זה באחוז קטן מההון היא בגלל שאני עדיין בשלבי הניסוי ועדיין לומד. לא אמרתי שאני עושה את זה כבר כמה שנים אלא כמה חודשים. אם השיטה היא טובה כמו שאני חושב שהיא אז האחוז הזה יגדל מהר מאד לסכום משמעותי (תוך שנה בערך), מצד שני אם השיטה היא כישלון אז לא הפסדתי יותר מדי.
עכשיו אם תשווה בין השקעה של חצי מליון דולר במדדים, כשפתאם יש משבר והשוק צונח 50% ואתה בהפסד של 250 אלף דולר להשקעה של 15 אלף דולר באופציות, אז גם אם הם נותנים לי אותה תשואה, הסיכון באופציות קטן יותר.
ולמי ששאל, המזומן יושב במזומן. נדלן אני לא מתחבר אליו, ועסק כבר יש לנו שהשקענו בו סכום מכובד ועכשיו הוא גם מחזיר לנו תשואה נאה מאד. אני מחכה למשבר כשיגיע ואז אולי אני אתחיל לקנות.

לפתוח פוזיציה נגדית
=סוגר פוזיציה נוכחית
כמו שיש (אין) לך מניות בשורט
בחייב 2 פוזיציות פתוחות
הסבר:
כשאתה הקונה יש לך כמות של פלוס, כשאתה המוכר יש לך כמות במינוס, כאשר שניהם שווים אז אין לך כלום :)
ושניהם לא יכולים להיות קיימים בו זמנית, האחד מצל על השני

למרות שאם המניה רוקדת סביב הסטרייק לא הייתי מממש אם הייתי הקונה, לאופציות בתוך הכסף יש פרימיום נחמד כך שדרושה תנועה חדה לכל כוון מהפרימיום כדי להכניס קונה לרווח פוטנציאלי ולהזדמנות מימוש
אודה לך אם תרחיב את ההסבר על פסקה זו.

אודה לך אם תרחיב את ההסבר על פסקה זו.
אם מכרת פוט בסטרייק 50 תמורת דולר בודד, ומחיר המניה רוקד סביב ה 50
אם הוא ירד ל 49 אתה עדיין לא בהפסד גם אם האופציה תמומש כי היית ברווח של הפרמיה
מי שמחזיק (הקונה) את האופציה בצד השני שילם דולר עבור ביטוח שאם נכס הבסיס שהוא מחזיק (או שלא מחזיק) ייירד, הוא יוכל עדיין למכור לך אותה (לממש) תמורת $50 ברוטו, ו 49 נטו, אז לא היה כאן רווח ולא הפסד רק עלויות
אם המניה ממשיכה לצנוח ומגיעה ל 47 נניח, המחזיק כבר ברווח של 200$, ואתה (המוכר) בהפסד של 200$
ההפסד המקסימלי של המחזיק הוא הדולר ששילם (יענו 100$), הרווח מוגבל להגעת נכס הבסיס לאפס
ההפסד המקסימלי של המוכר הוא הגעת נכס הבסיס לאפס, הרווח מוגבל לדולר (יענו 100$)
לכן שיקול המימוש תלוי ב"כמה" רצית להרוויח, או עד כמה המחזיק "מאמין" שהמחיר עלול לרדת עוד
ויש את עניין הזמן, אם נותר עוד זמן אז למחיר האופציה יש ערך נוסף שלא תלוי בנכס הבסיס, ככל הזמן חולף הוא פוגע במחזיק ומתגמל את המוכר
כאשר הזמן "נגמר" כל מה שנותר זה להעריך האם הרווחת\הפסד, מספיק ע"י חיסור הפרימיום מהסטרייק והשוואתו לנכס הבסיס
בנוסף יש את התנודתיות, אם תמכור לקראת ירידה גדולה וחדה במחיר הוא (השוק) יתגמל אותך בפרימיום נוסף, כי באותו הזמן שיש "פחד" הביטוח מתייקר
לכן יכול לקרות מצב שאי סנכרון ברכישה ומכירה בשני החשבונות יגרמו לפרימיום\דביט שונה אם קנית לאחר שנכס הבסיס התייצב בתום ירידה חדה

מסתבר שבתי ההשקעות בארץ שווים פח...
ETF זרים כמו VTI,VXUS,SPY לא נספרים כלל לבטחונות!
רק קרנות ותעודות מדדיות בארץ או מניות פרטניות בארץ ובחו"ל (לגבי אגחים לא שאלתי).
למה? ככה.
לא הבנתי מה ההבדל בין קרן נאמנות ישראלית מחקה סנופי לבין SPY אבל זה לא הדבר היחיד שאינו מובן.
ההחלטה לעבור ל IB כבר התקבלה מזמן, כעת המהלך יוקדם.

כמה אתה ממונף?
בחשבון השקעות? כלום.
בחשבון הממוסה כמעט כל הכסף בני"ע זרים, קצת במחקי סנופי מקומיים משיקולי עמלות.
מזמן ראיתי ששווי לבטחונות לא הגיוני אך לא הטריד אותי, כעת התעניינתי בשביל לכתוב אופציות והתאכזבתי קשות.
לא מאוד מתנגד להתמנף קצת, MC זה אכזרי וקטלני, כל עוד לא הבנתי אותו על בוריו לא אשתמש בו, אולי אתמנף חיצונית.
עדיין משלם משכנתא.
אכן.

אם השיטה היא טובה כמו שאני חושב שהיא אז האחוז הזה יגדל מהר מאד לסכום משמעותי (תוך שנה בערך), מצד שני אם השיטה היא כישלון אז לא הפסדתי יותר מדי.
כמו שכתבתי בזמנו בשרשור על מניית טבע - בהצלחה, ובלי ציניות! אם אתה לומד את הנושא ברצינות, אז מצוין.
עכשיו אם תשווה בין השקעה של חצי מליון דולר במדדים, כשפתאם יש משבר והשוק צונח 50% ואתה בהפסד של 250 אלף דולר להשקעה של 15 אלף דולר באופציות, אז גם אם הם נותנים לי אותה תשואה, הסיכון באופציות קטן יותר.
אל תשכח את ההסתברות לכל מאורע. ההסתברות לקריסה של מדדי מניות מובילים ב-50% אינה שקולה למחיקת ערך האופציה ב-100%.
בכל מקרה, בהצלחה!

מקפיץ מסקרנות, מישהו פה מממש את האסטרטגיה הזאת בשנים האחרונות ורוצה לשתף?
נראה שזה מתאים בעיקר לאנשים שכבר פרשו או קרובים לפרישה, ופחות לשלב הצבירה.

בERN היו עוד כמה פוסטים בנושא לאורך השנים, אפשר להתחיל לקרוא כאן:

מקפיץ מסקרנות, מישהו פה מממש את האסטרטגיה הזאת בשנים האחרונות ורוצה לשתף?
מקפיץ (שוב) את השרשור אחרי 3 שנים.
בחודש האחרון אני מתנסה באסטרטגיה שעלתה פה בשרשור עוד ב2016 - מכירות PUT קרובים לפקיעה (יום בודד), רחוקים מהכסף, על S&P500 (SPX).
מבוסס על https://earlyretirementnow.com/options/
אם יעניין מישהו אוכל לשתף ולפרט יותר.

בחודש האחרון אני מתנסה באסטרטגיה שעלתה פה בשרשור עוד ב2016 - מכירות PUT קרובים לפקיעה (יום בודד), רחוקים מהכסף, על S&P500 (SPX).
מבוסס על https://earlyretirementnow.com/options/
אם יעניין מישהו אוכל לשתף ולפרט יותר.
אבל מה הרווח הפוטנציאלי פה אחרי עמלות? זה לא גרושים?
כמה רחוק מהכסף?

אבל מה הרווח הפוטנציאלי פה אחרי עמלות? זה לא גרושים?
כמה רחוק מהכסף?
ראשית - כל רווח פה יהיה מבורך כי זה רווח עודף שמגיע בנוסף ועל גבי התיק הרגיל בחשבון, כלומר לא על חשבון השקעה אחרת. ואין עלויות מינוף. יש רק סיכון.
העמלות הן באמת מעצבנות אבל אם זה מה שנדרש בשביל להרוויח כסף אז אני מוכן לשלם אותן.
לגבי רווח פוטנציאלי זה מאוד תלוי כמה רחוק הולכים במינוף.

אתן דוגמה לפעולת מסחר אחת מאתמול שתמחיש על מה מדובר, והיא גם דוגמה שבה העמלות שותות הכי הרבה מהרווחים:

אתמול ב23:00 S&P500 סגר על 5917.
דקה אחרי זה, ב23:01, מכרתי 3 אופציות PUT על S&P500 עם STRIKE של 5300, פקיעה ליום שאחרי, ופרמיה של 0.1$ כל אחת (כפול 100)
על העסקה קיבלתי 30$ לפני עמלות ו26.39$ אחרי עמלות.
גודל החשבון, שגם משמש כבטחונות הוא כ400K$.
בחישוב מהיר מדובר על תשואה שנתית של בערך 2%.
תוספת של 2% תשואה לתיק הקיים היא דבר מאוד נחמד. אבל מדובר על תשואה ברוטו לפני הפסדים. מה הסיכון \ סיכוי להפסדים?

בשביל שהאופציה תיכנס לכסף, S&P500 היה צריך לרדת ביום אחד 10.43%. (המרחק בין 5917 ל5300) ואז הייתי מפסיד הרבה כסף.
כמה? 100$ עבור כל נקודה מתחת ל5300, כפול 3. למשל אם היה סוגר על 5250, הייתי מפסיד 15,000$.
מה הסיכוי שזה יקרה?
4 פעמים בהיסטוריה קרה שS&P500 נפל יותר מ10% ביום אחד.
פעמיים ב1929, פעם אחת בקורונה, ופעם אחת בblack monday.
בכל אחת מהפעמים הללו הVIX היה כל כך גבוה ביום שלפני, שאופציה עם אותה פרמיה היתה נכתבת באיזור של 20% מהכסף ולא של 10% מהכסף, ככה שכנראה שגם בהם הפוזיציה לא היתה נגמרת בהפסד.
לכן אפשר להגיד שזה מעולם לא קרה.
ועם זאת תמיד יש סיכון שיקרה משהו שמעולם לא קרה, אחרת אף אחד לא היה קונה ממני את הביטוח הזה.

אני עדיין בשלבים של ההתנסות והתאמה למה שמתאים עבורי.
לפעמים במקום למכור 3 אופציות של 0.1$ אני מוכר אחת יותר מסוכנת של 0.5$-1.0$.
הרעיון בגדול הוא לחזור על התהליך כמה שיותר פעמים ואז הקסם של תוחלת חיובית של כתיבת אופציות + חוק המספרים הגדולים, נכנס לפעולה.

לגבי עמלות:
בדוגמה שהראתי העמלות עלו 12% מההכנסה. המון.
אבל אם נלך על דוגמה של מכירת אופציה אחת בפרמיה של 1$, שהיא גם דיי רחוקה מהכסף, אז העמלה היא 1.55$ שזה 1.55% מההכנסה.
במהלך החודש שהתנסתי, אלה הם הנתונים עד כה:

Capture.webp

Capture3.webp

Capture2.webp

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
ראשית - כל רווח פה יהיה מבורך כי זה רווח עודף שמגיע בנוסף ועל גבי התיק הרגיל בחשבון, כלומר לא על חשבון השקעה אחרת. ואין עלויות מינוף. יש רק סיכון.
העמלות הן באמת מעצבנות אבל אם זה מה שנדרש בשביל להרוויח כסף אז אני מוכן לשלם אותן.
לגבי רווח פוטנציאלי זה מאוד תלוי כמה רחוק הולכים במינוף.

אתן דוגמה לפעולת מסחר אחת מאתמול שתמחיש על מה מדובר, והיא גם דוגמה שבה העמלות שותות הכי הרבה מהרווחים:

אתמול ב23:00 S&P500 סגר על 5917.
דקה אחרי זה, ב23:01, מכרתי 3 אופציות PUT על S&P500 עם STRIKE של 5300, פקיעה ליום שאחרי, ופרמיה של 0.1$ כל אחת (כפול 100)
על העסקה קיבלתי 30$ לפני עמלות ו26.39$ אחרי עמלות.
גודל החשבון, שגם משמש כבטחונות הוא כ400K$.
בחישוב מהיר מדובר על תשואה שנתית של בערך 2%.
תוספת של 2% תשואה לתיק הקיים היא דבר מאוד נחמד. אבל מדובר על תשואה ברוטו לפני הפסדים. מה הסיכון \ סיכוי להפסדים?

בשביל שהאופציה תיכנס לכסף, S&P500 היה צריך לרדת ביום אחד 10.43%. (המרחק בין 5917 ל5300) ואז הייתי מפסיד הרבה כסף.
כמה? 100$ עבור כל נקודה מתחת ל5300, כפול 3. למשל אם היה סוגר על 5250, הייתי מפסיד 15,000$.
מה הסיכוי שזה יקרה?
4 פעמים בהיסטוריה קרה שS&P500 נפל יותר מ10% ביום אחד.
פעמיים ב1929, פעם אחת בקורונה, ופעם אחת בblack monday.
בכל אחת מהפעמים הללו הVIX היה כל כך גבוה ביום שלפני, שאופציה עם אותה פרמיה היתה נכתבת באיזור של 20% מהכסף ולא של 10% מהכסף, ככה שכנראה שגם בהם הפוזיציה לא היתה נגמרת בהפסד.
לכן אפשר להגיד שזה מעולם לא קרה.
ועם זאת תמיד יש סיכון שיקרה משהו שמעולם לא קרה, אחרת אף אחד לא היה קונה ממני את הביטוח הזה.

אני עדיין בשלבים של ההתנסות והתאמה למה שמתאים עבורי.
לפעמים במקום למכור 3 אופציות של 0.1$ אני מוכר אחת יותר מסוכנת של 0.5$-1.0$.
הרעיון בגדול הוא לחזור על התהליך כמה שיותר פעמים ואז הקסם של תוחלת חיובית של כתיבת אופציות + חוק המספרים הגדולים, נכנס לפעולה.

לגבי עמלות:
בדוגמה שהראתי העמלות עלו 12% מההכנסה. המון.
אבל אם נלך על דוגמה של מכירת אופציה אחת בפרמיה של 1$, שהיא גם דיי רחוקה מהכסף, אז העמלה היא 1.55$ שזה 1.55% מההכנסה.
במהלך החודש שהתנסתי, אלה הם הנתונים עד כה:

צפה בקובץ המצורף 2567

צפה בקובץ המצורף 2568

צפה בקובץ המצורף 2569
מגניב, תודה על הפירוט. אתה עובד עם אוטומציה?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
E שאלה בנושא חישוב מס אוף טופיק 16
ה שאלה בנושא מגן מס מיסים 0
ר שאלה מורכבת בנושא מס הכנסה ומס שבח מיסים 0
ע שאלה בנושא ניוד פוליסה ותיקה של מנורה - עדיף- עם מקדם קצבה 157.63 . קרן י'. לפוליסה מחקת מדדים או פוליסה אחרת ללא מקדם קצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
K שאלה בנושא חברת מעטים מיסים 0
E שאלה בנושא פקדונות אוף טופיק 6
E שאלה בנושא הפקדה בבנק אוף טופיק 3
D שאלה בנושא החזרי מס בשוק ההון מיסים 6
F שאלה רטורית למחשבה ודיון בנושא עמלת המרה של מט"ח בישראל פוסטים מאיכות נמוכה 4
F שאלה למתקדמים בנושא מיסוי רווח בקרן כספית נקובת $ מיסים 12
Nons Ense שאלה בנושא חובת דיווח והתנהלות עם חשבון מסחר שיושב בחו״ל שוק ההון 5
א שאלה בנושא - ריבית דריבית שוק ההון 5
H שאלה בנושא קניית iShares S&P500 שוק ההון 21
ג'וני לנד שאלה בנושא ריבית דריבית שוק ההון 48
מ שאלה כללית בנושא משכנתא נדל"ן 7
O שאלה בנושא תשואות של מק"מ שוק ההון 0
D שאלה בנושא התקדמות בהליך קניית דירה , מהם השלבים הנדרשים? שלב העורכי דין, המו"מ , התשלום נדל"ן 6
A שאלה בנושא הצהרת הון מיסים 3
A שאלה בנושא המרת מטח שוק ההון 4
M שאלה כללית בנושא דו"ח שנתי מיסים 11
O שאלה בנושא מגן מס בשוק ההון מיסים 5
F שאלה בנושא מימון / ערבות מדינה אוף טופיק 1
S שאלה לדיון בנושא תיק דיבידנדים Vs תיק מחקה מדדים דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 12
מ שאלה בנושא תשלום ריבית בלבד על משכנתא נדל"ן 5
H שאלה בנושא מס שבח על דירה שניה נדל"ן 2
A שאלה עקרונית בנושא קיזוז רווח והפסד הון שוק ההון 3
R שאלה בנושא מיסוי מקרקעין נדל"ן 1
T שאלה בנושא rsu מיסים 28
A שאלה בנושא קניית זהב אל מול שמירת הכסף בעו"ש שוק ההון 12
מ שאלה בנושא הקצאה לאג"ח שוק ההון 25
S שאלה בנושא אג"ח שוק ההון 0
M שאלה בנושא מס רכישה נדל"ן 2
R סדר בנושא עמלות/דמי ניהול בתיק השקעות - שאלה של מתחילים צרכנות פיננסית 4
כ שאלה ליודעי דבר בנושא יינות מומלצים אוף טופיק 41
M שאלה בנושא חובת דיווח של ברוקר על שינויים בקרן שוק ההון 0