זה לא: "עוד פוסט על קרנות איריות". זה כן: סיכום במסמך גוגל ספרשיט של כל המסקנות (כפי שהבנתי אותם) על קרנות איריות כפי שנידונו בפורום, ועוד. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1l46uki-1ygpXLv2wRmQB6eyAPzRrwyrcJW43V8dXb9Q/edit?usp=sharing תיקון: הערות של @TunaGolem כאן וגם כאן המסמך הוא work...
זה לא: "עוד פוסט על קרנות איריות". זה כן: סיכום במסמך גוגל ספרשיט של כל המסקנות (כפי שהבנתי אותם) על קרנות איריות כפי שנידונו בפורום, ועוד. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1l46uki-1ygpXLv2wRmQB6eyAPzRrwyrcJW43V8dXb9Q/edit?usp=sharing תיקון: הערות של @TunaGolem כאן וגם כאן המסמך הוא work...
www.hasolidit.com
לפי האמנה אתה אמור לשלם 0% לאירים, אז כן זה הגיוני.
אולי לא הבנתי נכון אבל נראה שהדיון מתמקד ביתרון של קרנות איריות צוברות מול קרנות ישראליות שעובדות בשיטת NTR. במקרה שלי אני נמצא ב-IB לכן מה שיכול להיות רלוונטי זה קרן צוברת אירית מול קרן מחלקת אירית שיש לי כרגע. האם קרן כזו שצוברת את הדיבידנד לא משלמת בדיוק את המס כמו המחלקת? מתנצל שוב אם ההסבר בשרשור, פשוט לא מצאתי. ראש קשה מה נעשה
במקרה שלי אני נמצא ב-IB לכן מה שיכול להיות רלוונטי זה קרן צוברת אירית מול קרן מחלקת אירית שיש לי כרגע. האם קרן כזו שצוברת את הדיבידנד לא משלמת בדיוק את המס כמו המחלקת?
עד כמה שאני יודע המדינה היחידה שמנכים לה במקור לפי אמנה כזו או אחרת ולא ניכוי מקסימלי היא ארה"ב, כלומר הכנסה מארה"ב. בכל השאר באחריותך להגיש דוח ולקבל החזר אם מגיע לך.
1. זה לא IB שמנכים במקור. זה מנוכה במקור לפני שזה מגיע ל IB.
2. אם היית תושב גרמניה לדוגמא, עדיין היו מנכים 25% מהדיבידנד ואז היית יכול לדרוש מישראל את ה 10% שנוכה ביתר (15% מס דיבידנד לפי אמנה).
אז זה מנוכה במקור ומגיע למס הכנסה של מדינת ישראל, כן?
אני הייתי בגישה(אולי מוטעית) שאם אני מחזיק שתי מניות, נניח אחת גובה מס דיבידנד ביתר, למשל 50% והשניה לא גובה, נניח 0%, ונניח הסכומים זהים, אז בפועל כשאגיש דו"ח אוכל לסכום את הכל ל 25% מס דיבידנד ולא אהיה חייב כלום למס הכנסה.
אני עכשיו חושש שאם המס כן מנוכה, אז אף על פי שהוא ישראלי, הכסף הזה יהיה אבוד.. מה דעתך?
אני הייתי בגישה(אולי מוטעית) שאם אני מחזיק שתי מניות, נניח אחת גובה מס דיבידנד ביתר, למשל 50% והשניה לא גובה, נניח 0%, ונניח הסכומים זהים, אז בפועל כשאגיש דו"ח אוכל לסכום את הכל ל 25% מס דיבידנד ולא אהיה חייב כלום למס הכנסה.
נראה לי שאתה מערבב כאן בין מיסים זרים לישראליים. ניכוי במקור בישראל הוא פשוט כמו מקדמת מס. שילמת מס על החשבון השנתי שעליו תתחשבן כשאתה מגיש דוח בסוף השנה. לגבי מיסים זרים שנוכו במקור, אפשר לקבל זיכוי מס זר (בתנאים מסויימים). אם נניח יש מדינה שאין לישראל איתה אמנה והם מנכים במקור 50% ויש לך גם דיבידנדים ממדינה אחרת שמנכה 0% כמו בדוגמא שלך, באמת אתה יכול לקבל זיכוי מס זר שיאפס את המס הישראלי שלך על 2 הדיבידנדים. אם המס של 50% נוכה ביתר (לדוגמא יש אמנה עם ישראל הקובעת שהמיסוי במדינה הזרה מוגבל ל 15%), אתה יכול לקבל זיכוי מס זר רק על הסכום שאתה באמת חייב למדינה הזרה. מה שהם ניכו ביתר, אתה יכול לדרוש חזרה מהמדינה הזרה.