• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

הגשת טופס 1322 - רווחי הון ללא ניכוי מס במקור

מעבדות לחירות

משתמש סולידי
דירוג
12
בשנת 2024 היו לי רווחי הון שלא נוכה מהם מס במקור, הבנתי שחייבים לדווח בינואר.
איך מגישים את הדיווח? האם יש טופס 1322 מקוון או שצריך לשלוח בפנייה לרשות המיסים?

צריך להגיש דו"ח שנתי, אפשר לשלם כבר מינואר כדי להימנע מריבית והצמדה.

עד שעברתי לעוסק זעיר כדי להימנע מדוח שנתי, אני שוב חייב להגיש?
ככל ואתה חייב לפתוח תיק במס הכנסה מכל סיבה שהיא, אתה לא יכול ליהנות מהתנאים של עוסק זעיר (פטור ממקדמות, פטור מדוח שנתי וכו), מלבד הקטע של ההוצאה הנורמטיבית 30% שזה אתה יכול לדרוש בדוח השנתי.

ככל ואתה חייב לפתוח תיק במס הכנסה מכל סיבה שהיא, אתה לא יכול ליהנות מהתנאים של עוסק זעיר (פטור ממקדמות, פטור מדוח שנתי וכו), מלבד הקטע של ההוצאה הנורמטיבית 30% שזה אתה יכול לדרוש בדוח השנתי.
למה הכוונה בתיק? בהגשת דוח על רווחי הון?
לפי מה שהבנתי גם עוסק זעיר יכול לבחור להגיש דוח שנתי מלא.

למה הכוונה בתיק? בהגשת דוח על רווחי הון?
בשביל להגיש דוח שנתי על הכנסות מחו"ל (כולל רווחי הון), צריך לפתוח תיק מתאים במס הכנסה.
יש מידע על סוגי התיקים כאן.

לפי מה שהבנתי גם עוסק זעיר יכול לבחור להגיש דוח שנתי מלא.
זה נכון. אבל כפי שציינתי ברגע שתפתח תיק להגשת דוח שנתי אתה כבר לא תוגדר כבעל עסק זעיר.

בשביל להגיש דוח שנתי על הכנסות מחו"ל (כולל רווחי הון), צריך לפתוח תיק מתאים במס הכנסה.
יש מידע על סוגי התיקים כאן.

זה נכון. אבל כפי שציינתי ברגע שתפתח תיק להגשת דוח שנתי אתה כבר לא תוגדר כבעל עסק זעיר.
תודה, אני אקרא על זה כי לא כל כך הבנתי למה בשביל לדווח על הכנסות מחו"ל אני חייב להפסיק להיות עוסק זעיר, זה מבטל את כל הרפורמה

למה לא?
הוא עדיין מוגדר בעל עסק זעיר ורשאי לניכוי נורמטיבי של 30%.

מקדמות והצהרות הון, זה תוספות, לא העיקר.

הוא עדיין מוגדר בעל עסק זעיר ורשאי לניכוי נורמטיבי של 30%.
בדיוק, החלק שכנראה הכי פוגע בך. זה כנראה מתאים רק למישהו שרק בודק את העסק בתחילת דרכו, עד שכבר ישתלם לו להעסיק איש מקצוע.

אבל אולי טעיתי בניסוח, התכוונתי שלא זכאי לדברים היותר שווים של בעל העסק הזעיר.

מקדמות והצהרות הון, זה תוספות, לא העיקר.
זה העיקר מבחינתי, לפתוח עסק כדי לבחון בלי לדאוג לרואה חשבון ודיווחים שוטפים והצהרת הון.

יש מקבץ שרשורים בנושא שובר 351
אפשר לשלם בדואר עד סוף אפריל, במזומן או שיק (לגבי אשראי אינני בטוח). אם מתאים לך (+אגרה בסך 2 שח) זה יפטור אותך מהגשת דוח ומילוי טפסים, החיסרון הוא שלא ניתן לקזז הפסדים.
תמצית הנושא:
בקישור להלן יש פרטי יצירת קשר של כל משרדי מס הכנסה בארץ
https://www.gov.il/apps/taxes/taxes/#/kabalat-kahal/he
שלחתי מייל רגיל למחלקת הגבייה בפקיד שומה שלי
רשמתי שאני מעוניין לקבל שוברים לתשלום ידני - שובר 351 המצורף בתמונה ומבקש לקבל בדואר במידה ומתאפשר, כמובן צירפתי את התמונה שהורדתי מכאן https://i.imgur.com/lEiA6qs.jpeg .
אחרי כמה דקות מנהל מחלקת הגביה החזיר לי מייל: שלחתי בדואר, תוך פחות משבועיים השוברים הגיעו בדואר בשעה טובה.
שילמתי שובר 351 עם תיק 91 כבר כמה פעמים וזה עובד מצוין.
לאחרונה גיליתי כשאני מבצע חישוב מס לפני שידור הדוח השנתי מופיע שם התקבול תחת ״תשלום ע'ח״, כלומר זה מקדמה לכל דבר והיא נקלטת גם לנישום שאין לו תיק פעיל.
משתדל לשלם בדואר עם שיק, שומר סריקה של השובר החתום יחד עם צילום השיק מאתר הבנק, למקרה שמשהו ישתבש ואצטרך הוכחת תשלום.

יש מקבץ שרשורים בנושא שובר 351
אפשר לשלם בדואר עד סוף אפריל, במזומן או שיק (לגבי אשראי אינני בטוח). אם מתאים לך (+אגרה בסך 2 שח) זה יפטור אותך מהגשת דוח ומילוי טפסים, החיסרון הוא שלא ניתן לקזז הפסדים.
תמצית הנושא:
תודה רבה, אני אקרא על האופציה הזו

עדיין לא הבנתי מדוע הכנסות רווחי הון של אדם מוגדרות כחלק מהכנסות העסק ומשפיעות על הגדרת העסק (פטור/זעיר)?
אין הפרדה בין התנהלות/הכנסות של אדם פרטי לבין הכנסות העסק?
לדוגמה במקרה שלי יש תיק השקעות שהיה קיים שנים לפני פתיחת העסק, שנפתח רק לפני כמה חודשים.
ובין כה וכה להבנתי (תקנו אותי) אין השפעה על דרגות המס של העסק לבין דרגות המס של רווחי ההון.

עדיין לא הבנתי מדוע הכנסות רווחי הון של אדם מוגדרות כחלק מהכנסות העסק ומשפיעות על הגדרת העסק (פטור/זעיר)?
איך הגעת למסקנה הזו? הן לא.
אין הפרדה בין התנהלות/הכנסות של אדם פרטי לבין הכנסות העסק?
יש הפרדה בין הכנסה פסיבית להכנסה אקטיבית.
ובין כה וכה להבנתי (תקנו אותי) אין השפעה על דרגות המס של העסק לבין דרגות המס של רווחי ההון.
כמובן שאין, פרט למס יסף.

זה לא מה שכתבתי.
בצורה דיפולטית, כאשר אתה כבר בעל תיק במס הכנסה (נגיד בגלל רווחי הון מחו"ל), ואתה מעוניין לפתוח תיק עוסק זעיר, אוטומטית תסווג כתיק מספר 42 (בעל עסק רגיל).
זה לא משפיע בכלום על הכנסות העסק, זה כן משפיע על האופציות המקלות של בעל עסק זעיר (היעדר מקדמות, היעדר הצהרת הון, היעדר דוח שנתי - מצד שני אתה בכל מקרה מגיש דוח שנתי בגלל רווח ההון מחו"ל).
אולי מס הכנסה איכשהו פתרו את זה עד עכשיו. לא שמעתי על כך אם כן.

זה לא מה שכתבתי.
בצורה דיפולטית, כאשר אתה כבר בעל תיק במס הכנסה (נגיד בגלל רווחי הון מחו"ל), ואתה מעוניין לפתוח תיק עוסק זעיר, אוטומטית תסווג כתיק מספר 42 (בעל עסק רגיל).
זה לא משפיע בכלום על הכנסות העסק, זה כן משפיע על האופציות המקלות של בעל עסק זעיר (היעדר מקדמות, היעדר הצהרת הון, היעדר דוח שנתי - מצד שני אתה בכל מקרה מגיש דוח שנתי בגלל רווח ההון מחו"ל).
אולי מס הכנסה איכשהו פתרו את זה עד עכשיו. לא שמעתי על כך אם כן.
לפי מה שנכתב פה ברגע שיידרש דו"ח שנתי (בגלל רווח הון אף שאינו חלק מהעסק) תבוטל הזכאות להיות זעיר.
דו"ח שנתי ברור שיצטרך להיעשות בגלל שיש לאדם הכנסות נוספות כאדם פרטי.
אבל אם לא תהיה ההגדרה של זעיר זה אומר שהדיווח על העסק ישתנה, הניהול שלו יהיה יותר מסובך ואני לא מבין למה.
ברגע שיש השפעה של הכנסות האדם הפרטי (רווח הון) על הדיווח של העסק אז כבר מיטשטשת ההפרדה בין העסק להתנהלות הפרטית.

לפי מה שנכתב פה ברגע שיידרש דו"ח שנתי (בגלל רווח הון אף שאינו חלק מהעסק) תבוטל הזכאות להיות זעיר.
דו"ח שנתי ברור שיצטרך להיעשות בגלל שיש לאדם הכנסות נוספות כאדם פרטי.
אבל אם לא תהיה ההגדרה של זעיר זה אומר שהדיווח על העסק ישתנה, הניהול שלו יהיה יותר מסובך ואני לא מבין למה.
ברגע שיש השפעה של הכנסות האדם הפרטי (רווח הון) על הדיווח של העסק אז כבר מיטשטשת ההפרדה בין העסק להתנהלות הפרטית.
הגשת דו"ח לא מונעת ממישהו להיות בעל עסק זעיר.

ואני לא מבין למה.
למחוקק ולרשות המסים הפתרונים.
אבל אם חייבים סיבה: המטרה של בעל עסק זעיר זה להקל על אנשים שרוצים להקים עסק בלי חיכוך.
אם אתה בעל תיק במס הכנסה, כבר בחרת בחיכוך. אתה כבר משלם מקדמות (על רווחי ההון), אתה כבר מגיש דוח, ואולי כבר עשית הצהרת הון, ולא תידרש שוב עכשיו.
אז גם הנזק לא כזה גדול.

אתה שוב מצטט לא נכון. לבעל עסק זעיר יש שתי היבטים:
1) היבט בירוקרטי - הפטור מהצהרת הון, מקדמות ודוח שנתי
2) היבט מיסויי - הכרה בהוצאה נורמטיבית של 30% במקום לדרוש הוצאות בפועל.

2 עדיין מתקיים (ומתבצע בדוח השנתי).

מקדמות דו-חודשיות, זה הדיווח שמטריד אותך?
אין השפעה מיסויית, חבות המס תהיה זהה ככה או ככה.

תבוטל הזכאות להיות זעיר
לא תבוטל, עדיין יהיה עסק זעיר.
לעסק זעיר יש כמה זכויות וכמה הרשאות.
1. זכות – לניכוי נורמטיבי של 30% – עדיין קיימת.
2. זכות – פטור מדו״ח שנתי – על הזכות הזו היחיד וויתר בעצמו ברגע שיש לו הכנסה אחרת המחייבת אותו בדו״ח.
3. רשות – לבקש פטור ממקדמות – כל עוד הגיש לא הייתה חובה לדו״ח, קיבל פטור באופן פסיבי, כשדרישה למקדמות תהיה אקטיבית, ברגע שחייב בהגשת דוח שזה הפוך, כדי לקבל פטור ממקדמות צריך לבקש באופן אקטיבי, וסביר שיקבל.

בנוסף יש הטבה שאינה רשות ואינה זכות, פקיד השומה לא ידרוש הצהרת הון.
זו הנקודה שהכי מפריעה, כי בפקודה אין פטור או הרשאה לבקש פטור מהצהרת הון, ובקשה כזו היא פעולה של פקיד השומה.
רשות המסים, הודיעה שלא תדרוש הצהרות הון מבעלי עסק זעיר, ופה ההגדרה של סוג תיק 42 גוררת דרישה להצהרת הון שמובנית במערכת.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Namy גלגול סעיף 46 לשנים עוקבות ללא הגשת טופס מיסים 9
T הגשת בקשה להחזר מס (טופס 135) באופן עצמאי בפעם הראשונה מיסים 20
H הגשת טופס 1301 לשנת 22 מיסים 17
T סכום אינפלציוני - טופס 1399 (הגשת דוח שנתי) מיסים 0
S עזרה בנושא הגשת טופס 1301 מיסים 13
א הגשת טופס 1325 למס הכנסה בתור סוחר יומי מיסים 16
S הגשת דוח שנתי לשכיר למס הכנסה עם טופס 867 מיסים 16
N מפגש בנושא: תפעול IB בסיסי למשקיע הסולידי: מהמרת מט"ח ועד הגשת טופס מס אוף טופיק 46
א הגשת דוחות מסחר דרך אלפי שוק ההון 9
I הגשת דוח שנתי מיסים 5
א הגשת דוח שנתי עוסק זעיר מיסים 10
B כמה אמור לעלות הגשת דו"ח שנתי עבור הכנסות בחו"ל? מיסים 3
A חייב לציין לטובה את המהירות בקבלת שומה שנתית מרשות המיסים לאחר הגשת הדו"ח מיסים 11
E הגשת דוח שנתי מיסים 40
S חובת הגשת דווח שנתי למס הכנסה 2023 מיסים 18
N הגשת דו''ח ראשון על דיווידנדים אצל ברוקר זר לאזרח ארה''ב תושב ישראל מיסים 6
ח הגשת תביעה נגד מעסיק בבית הדין לעבודה אוף טופיק 2
Y הגשת דוח שנתי באיחור שוק ההון 39
S הגשת בקשה להחזר מס הכנסה דרך finupp - בדיקה בסימולטור לאחר הגשה הראה חוב ולא זיכוי - הצילו! מיסים 21
F תשלום חוב למס הכנסה לאחר הגשת דו''ח מיסים 3
ישראלי מצוי הגשת קורות חיים -בעל מגבלות רפואית התפתחות אישית 0
Y הגשת דו״ח מס עבור הפקדות של יותר מ500 אלף מיסים 0
Z ממתי סופרים שנות התישנות מתאריך הגשת הדו״ח או מתאריך עידכון שומה? מיסים 3
ז קבלה סעיף 46 אחרי הגשת דו"ח מיסים 0
I כפל ביטוחים ,החזרי ביטוח ותקוף הגשת תביעה. צרכנות פיננסית 0
avi.perez הגשת דוח שנתי + נספח הון (מכירת דירה) מיסים 3
ח הגשת דוחות מס רטרואקטיבית לתושב חוץ מיסים 9
A מישהו מכיר רו״ח שיתאים לאזרח אמריקאי, תושב חוזר, עם הגשת מסים של סוחר תחת MTM election? מיסים 10
Cleo החזרת משלוח יקר לחו"ל על חשבוני + הגשת בקשה להחזר מכס - טיפים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
S הגשת דו״ח שנתי למס הכנסה על מסחר באופציות ב IB מיסים 1
S הגשת דוח שנתי 1301 כשישנו הסכם ממון ברקע מיסים 1
A שאלה לגבי הגשת דוחות ובקשה להמלצה מיסים 23
מ הגשת דוח שנתי - עוסק פטור ובעלי תיק השקעות מיסים 6
I הגשת דוח שנתי לקיזוז הפסד רווחי הון מיסים 1
ה הגשת בקשה להחזר מס- זוג נשוי מיסים 26
Shnizelia הגשת תביעה נגד מקום עבודה לשעבר אחרי תביעה ייצוגית אוף טופיק 20
R דחיית הגשת דוח שנתי על רווחי הון לצורך התקזזות על הפסדים מיסים 7
כ הגשת דו"ח שנתי למס לחשבון IB מיסים 5
O הגשת דו״ח שנתי - חלוקת דיבידנד אצל ברוקר זר מיסים 14
S טיפים ותובנות - הגשת דו"ח שנתי 1301 למס הכנסה (כולל רווח הון בחו"ל) מיסים 19
deussex הגשת בקשה להחזר מס מקוונת, שנתקע באמצע באתר מיסים 3