Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
על אילו ניירות ערך ישראלים משלמים מס רווחי הון בישראל מי שאינם תושבי מס בישראל?
אני חשבתי שהם משלמים מס רק במדינה בה הם תושבי מס, אבל בית ההשקעות שלי מתעקש לנכות מס כמו לתושב רגיל "בגלל שזה החוק". אם יש קישור לפקודת המס הרלוונטית, מה טוב.
על אילו ניירות ערך ישראלים משלמים מס רווחי הון בישראל מי שאינם תושבי מס בישראל?
אני חשבתי שהם משלמים מס רק במדינה בה הם תושבי מס, אבל בית ההשקעות שלי מתעקש לנכות מס כמו לתושב רגיל "בגלל שזה החוק". אם יש קישור לפקודת המס הרלוונטית, מה טוב.
מתי ניתקת תושבות? כמה זמן אתה בחו"ל ?
יכול להיות שאתה חייב מס על התקופה שהיית תושב ישראל עדיין, כמו כן, על מקמים ואגמים ממשלתיים משלמים מס גם אם אתה תושב חוץ.
איך אני יכול לוודא שבית ההשקעות שלי (מיטב טרייד) לא ינכה לי מס במקור על מכירה של ניירות ערך?
אני תושב חוץ, אבל מס הכנסה לא מנפיקים אישור שיכול להוכיח את זה.
איך אני יכול לוודא שבית ההשקעות שלי (מיטב טרייד) לא ינכה לי מס במקור על מכירה של ניירות ערך?
אני לא חושב שהם יכולים, אבל יש מצב שכשתוציא את הכסף מאינטראקטיב ותכניס אותו לחשבון בנק ישראלי, יבקשו ממך הסברים והוכחות מאין הכסף, בשלב הזה אתה חשוף לרשויות לדעתי.
אני לא חושב שהם יכולים, אבל יש מצב שכשתוציא את הכסף מהברוקר ותכניס אותו לחשבון בנק ישראלי, יבקשו ממך הסברים והוכחות מאין הכסף, בשלב הזה אתה חשוף לרשויות לדעתי.
מתי ניתקת תושבות? כמה זמן אתה בחו"ל ?
יכול להיות שאתה חייב מס על התקופה שהיית תושב ישראל עדיין, כמו כן, על מקמים ואגמים ממשלתיים משלמים מס גם אם אתה תושב חוץ.
אז תגיש דוח למס הכנסה ותבקש החזר.
בכל מקרה, שים לב לסעיף 13 באמנת המס בים המדינות, ובעיקר לסעיף קטן 6.
שם מובהר שהרווח מחולק בין המדינות לפי זמני התושבות.
זה נותן לך יתרון על פני מדינות אחרות, כמו לדוגמא ארצות הברית שהיה לך מיסוי כפול במקרה כזה.
אם כך, ברכותיי, הצלחת להוציא כסף מישראל ולא לשלם עליו מס. אם לא דיווחת עליו, אז הרשויות לא יודעות עליו, ואם אתה בחו"ל אז אין להם איך לגעת בך. אם הם יגלו איכשהו, אזי הם יכולים לתבוע אותך בארץ, אם יש לך נכסים כאן הם חשופים. אני בספק שיחפשו אותך בחו"ל.
אני לא חושב שהם יכולים, אבל יש מצב שכשתוציא את הכסף מהברוקר ותכניס אותו לחשבון בנק ישראלי, יבקשו ממך הסברים והוכחות מאין הכסף, בשלב הזה אתה חשוף לרשויות לדעתי.
לא הבנתי.
למה שמישהו שעבר לחו״ל (ניתק תושבות וכו. הרי מדברים על מס יציאה) יעביר סכומי כסף גדולים לבנק בישראל, או בכלל יחזיק חשבון בנק ישראלי?
אם אותו אדם עבר לחו״ל, הוא יעביר את הכסף מהברוקר אל חשבון הבנק במדינה שבה הוא גר. לא לחשבון בנק בישראל.
זה ממש לא נכון.
יש העברת מידע מברוקרים בחו"ל למדינת ישראל. כרגע לדעתי רק של חשבונות גדולים, אבל לאט לאט כמות המידע גדלה.
כלומר סביר מאוד שהמדינה תדע על זה שיש לך חשבון מסחר בחו"ל בזמן שאתה תושב.
מאחר ויש לה את המידע הזה, לא סביר שהיא תשכח אותו סתם ככה ברגע שאתה עוזב.
יחד עם זאת, יש הבדל גדול בין העובדה שיש לך מידע מסויים לבין השימוש באותו מידע.