• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קרן פנסיה מיטב ד"ש - מסלול מניות פאסיבי מחקה מדדים

• פותח הנושא פותח הנושא liranviper
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
לפי מה שנדב כתב כאן, יש ערבות הדדית גם במשלימה/כללית.
לפי הסולידית פה
3. קרן פנסיה כללית
מוצר זה זהה לקרן הפנסיה המקיפה, בהבדל שאינו כולל כיסויים ביטוחיים ומיועד אך ורק לצורך מתן פנסיית זקנה לעמית.

לפי הסולידית פה
3. קרן פנסיה כללית
מוצר זה זהה לקרן הפנסיה המקיפה, בהבדל שאינו כולל כיסויים ביטוחיים ומיועד אך ורק לצורך מתן פנסיית זקנה לעמית.
תקרא את הלינק לפנסיוני ששמתי. איכשהו זה לא סותר (לא לגמרי ברור לי).

. ככה הם היו מחלקים את התיק האקטיבי, וככה הם בנו את התיק הפאסיבי. מה זה משנה? העיקר שאפשר לקרוא לו פאסיבי.
ממש לא. תראה את האחזקות בקרן המנייתית של מיטב ד"ש לעומת הפאסיבי ותראה עד כמה אקטיבי אפשר להגיע. שמים וארץ. לא מתיימר לדעת למה בונים תיק עם הטיית ביתיות. (קישרתי לעמוד כאן)

אגב, כאנקדוטה- שקל שהושקע במדד ת"א 100 מיום הווסדו (ינואר 99) הרוויח יותר משקל (או דולר) שהושקע בסנופי מאותו תאריך ועד היום. כמובן שביצועי העבר אינם מנבאים את העתיד, אבל כדאי לפעמים לזכור שלהטיית הביתיות כאן יש תשואה לא רעה כ"כ.
אני מבין שבהשקעה בת"א 100/125 יש הפסד של פיזור, ישנו סיכון מסוים בגלל המצב הגיאו-פוליטי כאן (שכפי שציינו, שוק ההון הוא לא הראשון בסדרי העדיפויות שלי כאשר מתרחשת כאן קטסטרופה) אבל בל נשכח שישנו סיכוי לתשואה, בדומה במקצת למדינות מתפתחות.

ברצוני להודות לכם @Yoss ו @Yevgeny שהחכמתם אותי רבות, ול @ביולוג ירושלמי ששאל וחולל את הדיון. מה שבחילה יכולה להוציא...:lol:

שקל שהושקע במדד ת"א 100 מיום הווסדו (ינואר 99) הרוויח יותר משקל (או דולר) שהושקע בסנופי מאותו תאריך ועד היום
כולל דיבידנדים? אם כן, מאיפה מקבלים את הנתונים האלו עבור ת"א 100?

מדד תא125 הוא מדד TR, כך שהוא כולל דיבידנדים. הוא נתן בשקלים יותר משסנופי נתן בדולרים, מה שאומר שהוא נתן בדולרים עוד יותר.
באתר הבורסה משום מה הנתונים רק מתחילת המילניום. ביאהו יש נתונים מ-1992, שלא ברור לי מאיפה הם אם המדד קיים רק מ-1999, והתחיל בשער 100, אבל הנתונים שם לתחילת 2000 נכונים.

לא... צודק טעות (חמורה!) שלי... -לא נכון, כפי שכתב Yoss
עריכה: @Yoss הקדימני ותיקן אותי מטעות שניה (חמורה פחות)
מאיפה מקבלים את הנתונים האלו עבור ת"א 100?
חילקתי את השער הנוכחי של המדד (שבינתיים השתנה ל125) וחילקתי בשער מיום הפתיחה (אפשר מאתר הבורסה כאן)

האם אפשר להפוך את הברירת מחדל
מקרן פנסיה מקיפה לכללית?
לא. כלומר לא באופן "רגיל" (באופן לא רגיל יש שלל אפשרויות ואני לא מומחה בנושא).
אם מפקידים לקרן פנסיה דרך המעסיק (כלומר מדובר בשכיר) הפקדות שוטפות מהמשכורת, בצורה אוטומאטית פשוטה ורגילה, ברירת המחדל שאינה ניתנת לשינוי היא הפקדה לקרן פנסיה מקיפה (מכשיר פנסיוני המיועד לכספים שמופקדים אליו עד תקרת ההפקדה לשכיר).
למה קוראים לה מקיפה? - כי היא מקיפה גם סיבסוד/עזרה של המדינה (אג"ח מיועדות), גם ביטוח לבני המשפחה (ביטוח שארים) וגם ביטוח לעצמך על אובדן כושר עבודה - היא מקיפה את כל התחומים.
כשעוברים את תקרת ההפקדה כי המשכורת גבוהה מאוד נניח - אפשר לבחור להפקיד את מה שמעל תקרת ההפקדה לקרן פנסיה כללית (נקראת גם פנסיה משלימה), או לקופת גמל או לביטוח מנהלים.
בעצם, קרן פנסיה מקיפה זה מה שאתה מכיר מכל הדיונים על קרן פנסיה באופן כללי - זאת עם ה- 30%~ אג"ח מיועדות של ממשלת ישראל (עכשיו זה כבר 28%~), ועם ביטוח שארים (לאלמנה ויתומים) ועם ביטוח אובדן כושר עבודה בסיסי.
תקרא פה אצל מיטב דש זה מוסבר די בבירור. תקרא גם פה אם תהיה לך סבלנות.

אני יכול לבקש לבטל את הקצבת שארים+א.כ.ע או שזה "מוצר אחר" בהגדרה ואין את זה בברירות מחדל?
בקרן הפנסיה הרגילה שלך (שהיא מקיפה) אתה כן יכול לבטל את ביטוח השארים.
תבדוק בפנסיוני אם זה שווה לך... במיוחד אם אתה כן מתכנן לעשות נישואין בבני אדם רחמנא לצלופן ולשכפל את עצמך.
אתה לא יכול לבקש לבטל את ביטוח אובדן כושר העבודה כי הוא מובנה והוא לא ניתן לביטול.
אתה כן יכול לבחור מסלול ביטוח אחר ממה שאתה נמצא בו שהולך יותר לכיוון של חיסכון (נקרא נדמה לי מסלול עתיר חסכון).

קצת לא ברור לי מה שרשום שמה לגבי הכיסוי שארים, על האופציה שיוסי הרווק הנצחי יכיר את נערת חלומתיו, יעשה ילדים וישכח לעדן את הכיסוי שארים. ויתור על כיסוי שארים הרי צריך להתחדש על ידי חתימה על הצהרה פעם בשנתיים. ככל שידוע לי, אי אפשר להתחמק/לשכוח מזה יותר מדי לאחר שמתחתנים, לא?

אי אפשר להתחמק/לשכוח מזה יותר מדי לאחר שמתחתנים, לא?
להבנתי מתייחסים שם לתרחיש בו מתחתנים ו/או עושים ילדים במסגרת השנתיים בין החידושים.
לדוג' ביטלת את הכיסוי, חצי שנה לאחר מכן התחתנת, שנה לאחר מכן נולד ילד, וחודש לאחר הלידה דרס אותך אוטובוס. אין כיסוי שארים והאישה והילד לא מקבלים קצבה.

מעבר לזה יש את עניין תקופת האכשרה שהשתנה לאחרונה. גם אם תזכור ביום החתונה לעדכן ולהפעיל מחדש את כיסוי השארים, תקופת האכשרה עבורו ספציפית תתאפס. ואז אם במקום אוטובוס, תאבד את חייך למחלה קודמת לפני תום האכשרה, גם לא תתקבל קצבה.

אז בסך הכל מדובר בחלון של לא יותר משנתיים, וגם זה במקרה קיצוני ששוכחים/מתחתנים ביום הביטול ומיד לאחר מכן עושים ילד. לא ניראה לי סיבה מספקת להצדיק הפרשת כיסוי שארים מצד רווקים צעירים כמו שמשתמע מהכתבה.., בעיניי.

אז בסך הכל מדובר בחלון של לא יותר משנתיים, וגם זה במקרה קיצוני ששוכחים/מתחתנים ביום הביטול ומיד לאחר מכן עושים ילד. לא ניראה לי סיבה מספקת להצדיק הפרשת כיסוי שארים מצד רווקים צעירים כמו שמשתמע מהכתבה.., בעיניי.

לפי מה שהסוכן אמר לי בזמנו, העניין הוא תקופת האכשרה (חמש שנים על מצב רפואי קיים אם אני לא טועה). אם אתה חושב שבעוד חמש שנים תהיה כבר נשוי עם ילד ויש לך מצב רפואי קיים שאתה רוצה שיהיה מכוסה אז, עדיף לך לשלם את הפרמיה הזו כבר עכשיו.

חלון של לא יותר משנתיים
חלון שמתחיל בשנתיים ונגמר ב5 שנים, תלוי מה יהרוג אותך.

וקח בחשבון שבסופו של דבר מדובר שם במה שהוא ממליץ לציבור הקוראים הרחב. אם אתה סומך על עצמך שלא תשכח לחדש בשניה שיהיה רלוונטי, אחלה, ההמלצה לא מכוונת אליך. אבל רוב הציבור מתעסק עם / חושב על הפנסיה שלו כמה שפחות, אם בכלל. להכיר את הקהל שלך זה חשוב.
תוסיף לזה את השינוי שהוחל בנושא תקופת האכשרה, ועצם זה שעלות הכיסוי הולכת לרדת, ואני לגמרי יכול להבין למה שההמלצה הכללית שלו תהיה לא לוותר. הדבר האחרון שהייתי רוצה הוא לתת המלצה כללית לוותר ואחרי זה לשמוע שאחד מקוראי הבלוג שלי ויתר בעצמתי ואז נפל בדיוק בחלון הזמן הבעייתי הזה.

אבל הוא כן מפרט שם יפה מאד את הנושא ונותן לך את הכלים כדי להחליט למה בכל זאת לוותר עליו בעצמך.

צריך גם לבדוק כמה שווה החסכון בפרמיה,
אם מדובר באדם צעיר הסיכון הממומצע נמוך בדכ גם השכר שלו ולכן העלות זניחה לחלוטין , לעומת זאת כמו שנכתב הסיכון שברגע שתצטרך כיסוי תאלץ להמתין 5 שנים לתקופת אכשרה היא לא טריביאלית.
אנחנו כרגע רוכשים תוספת פרטית לאובדן כושא עבודה בגלל שבמעבר בין עבודות התברר כי המעסיק החדש לא רוכש כיסוי על כל השכר אלא רק לפי ההפרשה לביטוח מנהלים, ובגלל שאשתי בחרה מסלול מוטה זקנה ושארים אז היא לא מכוסה בקרן הפנסיה, אז בעוד 3 בערך אם לא יקרה אסון , נוכל לבטל את הכיסוי הפרטי.
לא כל אחד מסוגל לנהל סיכונים (בערכה, תמחור, מעקב) ולכן לפעמים פשוט זה עדיף

לפי מה שהסוכן אמר לי בזמנו, העניין הוא תקופת האכשרה (חמש שנים על מצב רפואי קיים אם אני לא טועה). אם אתה חושב שבעוד חמש שנים תהיה כבר נשוי עם ילד ויש לך מצב רפואי קיים שאתה רוצה שיהיה מכוסה אז, עדיף לך לשלם את הפרמיה הזו כבר עכשיו.
לפי תקנון פנסיה של אלשטשולר ניתן לרכוש כיסוי המבטל את תקופת האכשרה לשארים. לא בדקתי מה העלויות, אך כנראה שזה יותר זול מכיסוי לשארים עצמם.

חלון שמתחיל בשנתיים ונגמר ב5 שנים, תלוי מה יהרוג אותך.

וקח בחשבון שבסופו של דבר מדובר שם במה שהוא ממליץ לציבור הקוראים הרחב. אם אתה סומך על עצמך שלא תשכח לחדש בשניה שיהיה רלוונטי, אחלה, ההמלצה לא מכוונת אליך. אבל רוב הציבור מתעסק עם / חושב על הפנסיה שלו כמה שפחות, אם בכלל. להכיר את הקהל שלך זה חשוב.
תוסיף לזה את השינוי שהוחל בנושא תקופת האכשרה, ועצם זה שעלות הכיסוי הולכת לרדת, ואני לגמרי יכול להבין למה שההמלצה הכללית שלו תהיה לא לוותר. הדבר האחרון שהייתי רוצה הוא לתת המלצה כללית לוותר ואחרי זה לשמוע שאחד מקוראי הבלוג שלי ויתר בעצמתי ואז נפל בדיוק בחלון הזמן הבעייתי הזה.

אבל הוא כן מפרט שם יפה מאד את הנושא ונותן לך את הכלים כדי להחליט למה בכל זאת לוותר עליו בעצמך.

אליי זה בכל מקרה לא מיועד, כי חתונה לא רלוונטית בשנים הקרובות ואני כן סומך על עצמי שאדע להחזיר את הכיסוי ברגע שזה יהיה רלוונטי.
רציתי להבין לעומק את הטיעון, שכן ממה שהבנתי לפני מס' חודשים כשביטלתי את ההפרשה לשארים שמדובר בהצהרה שצריך לחדש אותה כל שנתיים.
תודה!

אני מרגישה שהדיון כאן קצת סטה. אני אשמח לנסות להחזיר אותו.
מישהו יודע מתי השינויים במחקה מניות\מניות של מיטב דש התרחש, האם הם היו אמורים להודיע על כך - ומה סוכם, כן "מסלול מניות" או "מסלול מחקה מניות" לסולידיות והסולידים שבנינו?

במסלול הפאסיבי מחקה מדדים? זה לא נשמע כמו צעד כל כך פאסיבי..
זה דיי הזוי שאין דרך לדעת במה קרן הפנסיה שלנו מושקעת ברמת נייר הערך, הייתי מצפה שזה יהיה מידע ציבורי ידוע
כל חברה מפרסמת דוח נכסים רבעוני שמוצג במה היא מושקעת- כדי להסתכל במה משקיעה מיטב דש יש להכנס לקישור המצורף. לכל חברה יש לחפש במילות קישור דו"ח נכסים או רשימת נכסים.
מצ"ב הקישור- מאמינה שהמסלול שלך הוא מדד מניות

https://www.meitavdash.co.il/compan...kupat-gemel/gemel-info/רשימות-נכסים-רבעוניות/

היי,

היום הצטרפתי לקרן הפנסיה של מיטב ד"ש (תנאים של עובדי מדינה - 0.45%/0.045%).
כשבאתי לבחור מסלול, ראיתי שיש מסלול "מניות פאסיבי מחקה מדדים".

הנציג לא ידע לומר לי על מה בדיוק הוא עוקב, אבל זה נשמע טוב. חשבתי שרק לפניקס יש משהו כזה (שיטת הפניקס) וגם זה כבר לא למצטרפים חדשים תודות למשרד האוצר שדואג לנו.

מישהו יודע לתת פרטים על המסלול הזה?

תודה
ניתן לראות בקישור המצורף- עליך לבחור מדדי מניות פסיבי
https://www.meitavdash.co.il/compan...kupat-gemel/gemel-info/רשימות-נכסים-רבעוניות/

תודה @Nina Tax Adviser .. הגבת לפוסט מ2016 :) מאז באמת הם פירסמו.. בזמנו זה לא היה ככה ואפילו הנציג לא ידע להגיד במה משקיעים. שמח שהתקדמנו

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
O קרן פנסיה נבחרת / ברירת מחדל של מיטב דש - העלו לי דמי ניהול ללא ידיעתי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
י קרן פנסיה וקרן השתלמות s&p 500 הפניקס או מיטב? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
liranviper קרן פנסיה ברירת מחדל - לנטוש את מיטב דש והלמן אלדובי? צרכנות פיננסית 143
G קרן פנסיה הפניקס או מיטב דש? שוק ההון 41
מ ביטוח מנהלים או קרן פנסיה משלימה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ו האם קרן פנסיה יכולה לגבות 'ארכת ביטוח' ממי שכבר מקבלת קצבה?" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
ח פתיחת קרן פנסיה חדשה כל כמה שנים כביטוח חיים בחינם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
K קרן פנסיה כללית/קופת גמל - איזון אקטוארי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ה בחירת קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
S ניוד קרן פנסיה לקופת גמל עבור מי שלא מתגורר בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
N האם לקופת גמל קיצבתית יש יתרון כלשהו על פני קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N עמלה של קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N שאלות על קרן פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
E בחירת קרן פנסיה ומסלול דקה לפני פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
H אי התאמה בין טופס 106 ו דיווחים של קרן פנסיה וביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
P כיצד נכון לבחור מסלול קרן פנסיה? (עודף מידע) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
ע קרן פנסיה לתושב חוץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ד קרן פנסיה משלימה או מקיפה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
I העברת קרן פנסיה שוק ההון 1
G שאלות על פנסיה - איחוד קופות/מעבר קרן, עיתוי משיכה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
O פנסיה,קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א דמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
algo.il התנהלות נכונה עם קרן פנסיה עבור בן 39 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
Z קרן פנסיה בהראל עם איזון אקטוארי שלילי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
G קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ג קרן פנסיה מול ביטוח מנהלים עם דמי ניהול דומים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Count Olaf מה לשאול סוכן שמציע לנייד קרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
S קרן פנסיה--מקיף או משלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
F קרן פנסיה לילדה בת 4 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
K עזרה בבחירת קרן פנסיה למשרת קבע פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
W הבדל עקרוני בין תשואת קרן פנסיה/גמל/השתלמות לבין תשואת השקעה עצמית, למשל במניות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N משיכת קרן פנסיה מעבר לסכום חודשי מינימלי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
א חיפוש קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
B קרן פנסיה מול ביטוח מנהלים עם מקדם קבוע 200 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
מ קרן פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
L קרן פנסיה מול קופת גמל - מה חסין יותר מפני מדיניות ממשלתית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
G משיכת קרן פנסיה בעקבות מעבר לחו״ל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
M איך אפשר להיחשב כמה חשוב גירעון האקטוארי מול דמי הניהול בבחירת קרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
א קרן פנסיה ברירת מחדל ומסלול השקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
I הלוואה על חשבון קרן השתלמות/פנסיה צרכנות פיננסית 2
L מורים -קרן השתלמות, קופ״ג, דמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Eugene200 אובדן כושר עבודה, קרן פנסיה משלימה עם כיסויי ביטוח משלימים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
R קרן פנסיה וקרן השתלמות לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ב נכסי קרן פנסיה - מה הולך שם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
מ דעה לגבי דמי ניהול פנסיה+קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M תושבות מס ופתיחת קרן פנסיה והשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
H טריק? העברת כל הפנסיה לקופ"ג, ואז פתיחת קרן פנסיה חדשה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
ב קרן פנסיה משלימה כאלטרנטיבה לקופת גמל בניהול אישי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
עידו ג פתיחת קרן פנסיה/גמל - דגשים והמלצות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
algo.il שיקולים ותהיות בבחירת קרן פנסיה וגמל\השתלמות לאחר סקר שוק ולימוד עצמי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14

נושאים דומים

Back
למעלה