• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קרן פנסיה מיטב ד"ש - מסלול מניות פאסיבי מחקה מדדים

• פותח הנושא פותח הנושא liranviper
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אם צירפו אותי אוטומטית לברירת מחדל, איך אפשר להתמקח על מנת להוריד את הדמי ניהול של מיטב דש ?

דבר נוסף, האם בפוליסה או תשקיף (הלא קיים ברשת של מיטב דש), מופיע שבמסלול פסיבי מניות מתחייבים לא לשנות את החלוקה של ההשקעה ? אני לא רוצה שבמצב של קטסטרופה כלכלית הם ישנו את הדעה שלהם ותחילו לקנות אגחים יותר למשל.

נערך לאחרונה ב:
פסיבי מניות
מדיניות השקעה 2016 עדכון מספר 2- מיטב דש גמל ופנסיה בע"מ
נכסי המסלול, בשיעור שלא יפחת מ-75% ולא יעלה על 100%, יושקעו במדדי מניות. יתרת הנכסים, למעט שיעור מהנכסים אשר יושקע במזומנים לצורך טיפול בהפקדות, משיכות והעברות כספים, תושקע במדדים שונים, הכל בכפוף להוראות הדין, ובכפוף לשיקול דעתה של ועדת ההשקעות.
נכסי המסלול החשופים לנכסים כמפורט לעיל יהיו כל נכסי המסלול למעט 30% מהנכסים המושקעים באיגרות חוב מסוג "ערד".
30% בכל מקרה מושקע באג"ח מיועדות,
לגבי היתר הם מתחייבים להשקיע לפחות 75% במניות.
קשה להאמין שהם יכולים לקנות אג"ח במסלול הזה יותר מ 25%.
אבל כן יכולים לעדכן את המדדים אחריהם עוקב המסלול.

מדיניות השקעה 2016 עדכון מספר 2- מיטב דש גמל ופנסיה בע"מ

30% בכל מקרה מושקע באג"ח מיועדות,
לגבי היתר הם מתחייבים להשקיע לפחות 75% במניות.
קשה להאמין שהם יכולים לקנות אג"ח במסלול הזה יותר מ 25%.
אבל כן יכולים לעדכן את המדדים אחריהם עוקב המסלול.
אפשר לוודא את העניין האם מישהו יכול לספר מניסיון אישי לגבי מה כתוב בתשקיף?? האם מתחייבים לשמור על לפחות 75 אחוז מניות במדדים ?

יש למישהו תשקיף לוודא אם כתוב שם שמתחייבים לא לשנות את מדיניות השקעה כלומר לפחות 75 אחוז במדדי מניות?

אפשר לוודא את העניין האם מישהו יכול לספר מניסיון אישי לגבי מה כתוב בתשקיף?? האם מתחייבים לשמור על לפחות 75 אחוז מניות במדדים ?
זה חלק מהבעיה,
בפנסיה אין תשקיף, יש רק מדיניות השקעה.

אני במיטב במסלול של סטודנטים: 1% מהצבירה, 0.1% מההפקדות.

פניתי למיטב לגבי המסלולים המנייתיים והם שלחו את הקובץ הבא:
https://drive.google.com/open?id=0B3Y55tLbhFyEV1d5YnFWMEh2VHBnSjkzLUNweHNSWlJNME1V

אני חושב שאלך על המסלול המנייתי "פסיבי". האם זה משתלם ביחס לחלופות הקיימות כיום בארץ (בדמי הניהול שציינתי)?

אני במיטב במסלול של סטודנטים: 1% מהצבירה, 0.1% מההפקדות.

פניתי למיטב לגבי המסלולים המנייתיים והם שלחו את הקובץ הבא:
אני חושב שאלך על המסלול המנייתי "פסיבי". האם זה משתלם ביחס לחלופות הקיימות כיום בארץ (בדמי הניהול שציינתי)?
אני גם מעוניין במסלול מניות פסיבי (למרות שאני לא מרוצה לגמרי מכמות ההקצאה במדד תל אביב).
היום המעסיק שלי צירף אותי אליהם לברירת מחדל עם דמי הניהול הרשמיים שבאתר....
משום מה המעסיק אמר לי שנתנו לו אפשרות יחידה לבחירת מסלול: 163 שהוא מסלול רגיל.
אני בודק מולם ואעדכן כאן בהמשך.

@meni
באיזה מסלול אתה ?

דברתי אתמול עם מיטב דש אפשר להפקיד למסלול שלהם בקרן הפנסיה מחקה מדד מנייתי פאסיבי בעלות של קרנות ברירת המחדל
יש פה בלבול קל לדעתי - קודם כל מצטרפים לקרן הפנסיה, כלומר פותחים "חשבון" קרן פנסיה אצל חברה X ורק לאחר מכן בוחרים את מסלול ההשקעה שרוצים כשזה לא משנה איזה מסלול תבחר, דמי הניהול נשארים כמו שהם.
אצל שכירים בשביל לעבור חברה מנהלת בקרן הפנסיה - צריך לבקש מהמעסיק לפתוח חשבון אצל אותה חברה. ככה זה אצל המעסיק שלי בכל אופן.
משמע - כרגע במיטב ד"ש, שנבחרו על ידי משרד האוצר כקרנות הפנסיה "ברירת מחדל", דמי הניהול השנתיים הם - 1.31% מההפקדות ו- 0.01% מהצבירה בקרן הפנסיה (בחישוב שנתי).
לדעתי זה נחשב זול מאוד (?)... אני בהסכם קיבוצי של האו"פ מול הראל בתנאים שעד כניסת קרנות המחדל לשוק היו ממש טובים יחסית ומשלם 1.45% / 0.18% (אני לא מתחרה מול הייטק-זון שאני מעריץ שלהם ושל התנאים שקיבלו וגם הצבירה שלי די נמוכה).
בהנחה שאתה לקוח "רגיל" מן השורה (ומבלי להתמקח), את דמי הניהול של מיטב ד"ש תשלם כמו שהם לא משנה באיזה מסלול אתה בוחר - מנייתי, פאסיבי מחקה מדדים, כללי, תלוי גיל וכו'... דמי הניהול בקרן הפנסיה הם דמי הניהול שסיכמת עם החברה המנהלת מבלי קשר למסלול.

אגב, משהחלטתי שאני מוכן ורוצה לעבור למסלול מנייתי בקרן הפנסיה (אופק השקעה של 30 ומשהו שנים, אני בן 36), כבר חשבתי לעבור למיטב ד"ש במסלול המנייתי הפאסיבי מחקה המדדים. אני שוקל את זה ולכן נמצא בשרשור הזה.

לא מרוצה לגמרי מכמות ההקצאה במדד תל אביב
גם אני חושב כך. מציק שהם בחרו לחקות את מדד ת"א 100 ב- 30% (במסלול הפאסיבי מחקה המדדים)... מוטה ביתיות.
יש למישהו מושג או השערה למה זה עדיף על פני מדדים אחרים נניח S&P 500 חוץ מזה שכנראה דמי הניהול העקיפיים בת"א 100 זולים יותר (תעודות סל וכו')?

יש פה בלבול קל לדעתי - קודם כל מצטרפים לקרן הפנסיה, כלומר פותחים "חשבון" קרן פנסיה אצל חברה X ורק לאחר מכן בוחרים את מסלול ההשקעה שרוצים כשזה לא משנה איזה מסלול תבחר, דמי הניהול נשארים כמו שהם.
אצל שכירים בשביל לעבור חברה מנהלת בקרן הפנסיה - צריך לבקש מהמעסיק לפתוח חשבון אצל אותה חברה. ככה זה אצל המעסיק שלי בכל אופן.
משמע - כרגע במיטב ד"ש, שנבחרו על ידי משרד האוצר כקרנות הפנסיה "ברירת מחדל", דמי הניהול השנתיים הם - 1.31% מההפקדות ו- 0.01% מהצבירה בקרן הפנסיה (בחישוב שנתי).
לדעתי זה נחשב זול מאוד (?)... אני בהסכם קיבוצי של האו"פ מול הראל בתנאים שעד כניסת קרנות המחדל לשוק היו ממש טובים יחסית ומשלם 1.45% / 0.18% (אני לא מתחרה מול הייטק-זון שאני מעריץ שלהם ושל התנאים שקיבלו וגם הצבירה שלי די נמוכה).
בהנחה שאתה לקוח "רגיל" מן השורה (ומבלי להתמקח), את דמי הניהול של מיטב ד"ש תשלם כמו שהם לא משנה באיזה מסלול אתה בוחר - מנייתי, פאסיבי מחקה מדדים, כללי, תלוי גיל וכו'... דמי הניהול בקרן הפנסיה הם דמי הניהול שסיכמת עם החברה המנהלת מבלי קשר למסלול.

אגב, משהחלטתי שאני מוכן ורוצה לעבור למסלול מנייתי בקרן הפנסיה (אופק השקעה של 30 ומשהו שנים, אני בן 36), כבר חשבתי לעבור למיטב ד"ש במסלול המנייתי הפאסיבי מחקה המדדים. אני שוקל את זה ולכן נמצא בשרשור הזה.

גם אני חושב כך. מציק שהם בחרו לחקות את מדד ת"א 100 ב- 30% (במסלול הפאסיבי מחקה המדדים)... מוטה ביתיות.
יש למישהו מושג או השערה למה זה עדיף על פני מדדים אחרים נניח S&P 500 חוץ מזה שכנראה דמי הניהול העקיפיים בת"א 100 זולים יותר (תעודות סל וכו')?
הצטרפתי למיטב ד'ש, כפי שאתה אומר צריך להמתין להפקדה ראשונה ואז אני אבצע ניוד של ביטוח מנהלים שהיה לי עד עכשיו על מנת לרכז כל הכסף יחד. בנוסף אצטרך לעבור למסלול מניות פסיבי (לאחר הפקדה ראשונה ).
לגבי ת''א 100 אין ברירה כרגע ואני זורם עם זה.חוץ מי זה אין לי מניות מישראל בפורטפוליו שלי אז טוב שיש לי בפנסיה. כל חברת פנסיה יכולה לשנות את המסלולים תיאורטית על דעת עצמם מתי שהם רוצים. מקווה שפחות או יותר ימשיכו עם פיזור כזה. אני חושב שחשוב מאוד שיהיו שווקים אחרים ולא רק ארה''ב.

דמי ניהול עקיפים זולים יותר, וגידור מט"ח חלקי. אני לא מסכים עם כל מי שצועק הטיית ביתיות - כשאתה חוסך לפנסיה אתה בד''כ מתכנן להזדקן בארץ ולהוציא שקלים. יש הגיון בהשקעה שקלית לצורך מטרה זו (למרות שיש גם הגיון בהשקעה דולרית כדי לצמצם סיכון לפיחות בשקל... השאלה כמה אתה סומך על כלכלת מדינת ישראל)

דמי ניהול עקיפים זולים יותר, וגידור מט"ח חלקי. אני לא מסכים עם כל מי שצועק הטיית ביתיות - כשאתה חוסך לפנסיה אתה בד''כ מתכנן להזדקן בארץ ולהוציא שקלים. יש הגיון בהשקעה שקלית לצורך מטרה זו (למרות שיש גם הגיון בהשקעה דולרית כדי לצמצם סיכון לפיחות בשקל... השאלה כמה אתה סומך על כלכלת מדינת ישראל)
מסכים לגבי ההזדקנות בארץ ואי הצורך לגדר מט"ח.
תודה על התשובה הברורה.

וגידור מט"ח חלקי.
אם נדבר על הפלח של תגמולים שזה מיועד לגיל פרישה (ונתעלם מפצויים שייתכן ויידרש למשוך לפני כן)
מי שרחוק מהפרישה ורוצה לגדר מט"ח בחלק הזה צריך נימוק משכנע.
שאלה כמה אתה סומך על כלכלת מדינת ישראל)
מספיק בשביל לגור כאן.
הטיית ביתיות - כשאתה חוסך לפנסיה אתה בד''כ מתכנן להזדקן בארץ ולהוציא שקלים. יש הגיון בהשקעה שקלית לצורך מטרה זו (
הטענה "הטיית ביתיות" היא בעיקר היות ואתה גר ומשתכר כאן אתה גם ככה חשוף לסיכונים המקומיים ועדיף לפחות בחיסכון לצמצם את הסיכון על ידי פיזור.
בנוסף לכך, במקרה הספציפי של ישראל אני נותן יותר אמון ויושר בחברות הנסחרות בבורסות אירופה/ארה"ב מאשר בחברות הנסחרות בתל אביב.

נראה לי שצריך להפריד בין החלטות שאתה מקבל עבור עצמך והחלטות שגוף פנסיוני מקבל עבור אלפי חוסכים. אם קיבלת החלטה לא לגדר, השקל התחזק ובעקבות כך אלפי אנשים לא מבינים לאן נעלמה הפנסיה שלהם, מגישים תביעות על רשלנות ודורשים חקירה ממשלתית אתה כגוף פנסיוני בבעיה. בתור משקיע פרטי שמבין את הסיכונים ומוכן לקחת אותם זה שונה לגמרי. (והלוואי שיכולתי להשקיע את הפנסיה שלי איפה שאני רוצה, אבל בהחלט יכול להיות שהמדינה מצילה אותי מעצמי במקרה הזה)

האם יש חוות דעת על מסלול מחקה מדד
לעומת המנייתי המנוהל לעומת הכללי ?

האם יש חוות דעת על מסלול מחקה מדד
לעומת המנייתי המנוהל לעומת הכללי ?
אני עשה לך אמ"לק:
מסלול מניות באופן אירוני הוא פאסיבי לגמרי וותר פשוט וקלאסי (מעט תעודת שעוקבת אחרי כל העולם) מאשר מקבילו ה"פסיבי", אבל לוועדת השקעות יש זכות לבחור גם מניות בודדות מהמדד (שזה אומר מכל העולם בערך) לא ברור אם הן עושות את זה בפועל.

ג"נ אני במסלול מניות רגיל כי העדפתי אותו ואני מניח (מקווה) שהם לא עושים את הטריק עם בחירה של מניות ספציפיות

נערך לאחרונה ב:
ג"נ אני במסלול כללי
@liranviper האמת, אני מעט מופתע...
יש מצב שתוכל להסביר שוב למה אתה מעדיף מסלול כללי בקרן הפנסיה (ברוב המסלולים הכלליים ההקצאה המנייתית היא בסביבות ה- 30-40%) ולא מסלול עם הקצאה יותר רצינית למניות, נניח מסלול מנייתי?
אתה מניח שבמסלול הכללי הם לא קונים מניות X ו- Y ספציפיות שיכולות לרדת ולהפיל את התשואה של המסלול? זו הסיבה?

התכוונתי למסלול מניות רגיל ולא מסלול מניות פסיבי או כלכלי.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
O קרן פנסיה נבחרת / ברירת מחדל של מיטב דש - העלו לי דמי ניהול ללא ידיעתי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
י קרן פנסיה וקרן השתלמות s&p 500 הפניקס או מיטב? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
liranviper קרן פנסיה ברירת מחדל - לנטוש את מיטב דש והלמן אלדובי? צרכנות פיננסית 143
G קרן פנסיה הפניקס או מיטב דש? שוק ההון 41
מ ביטוח מנהלים או קרן פנסיה משלימה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ו האם קרן פנסיה יכולה לגבות 'ארכת ביטוח' ממי שכבר מקבלת קצבה?" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
ח פתיחת קרן פנסיה חדשה כל כמה שנים כביטוח חיים בחינם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
K קרן פנסיה כללית/קופת גמל - איזון אקטוארי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ה בחירת קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
S ניוד קרן פנסיה לקופת גמל עבור מי שלא מתגורר בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
N האם לקופת גמל קיצבתית יש יתרון כלשהו על פני קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N עמלה של קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N שאלות על קרן פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
E בחירת קרן פנסיה ומסלול דקה לפני פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
H אי התאמה בין טופס 106 ו דיווחים של קרן פנסיה וביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
P כיצד נכון לבחור מסלול קרן פנסיה? (עודף מידע) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
ע קרן פנסיה לתושב חוץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ד קרן פנסיה משלימה או מקיפה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
I העברת קרן פנסיה שוק ההון 1
G שאלות על פנסיה - איחוד קופות/מעבר קרן, עיתוי משיכה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
O פנסיה,קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א דמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
algo.il התנהלות נכונה עם קרן פנסיה עבור בן 39 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
Z קרן פנסיה בהראל עם איזון אקטוארי שלילי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
G קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ג קרן פנסיה מול ביטוח מנהלים עם דמי ניהול דומים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Count Olaf מה לשאול סוכן שמציע לנייד קרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
S קרן פנסיה--מקיף או משלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
F קרן פנסיה לילדה בת 4 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
K עזרה בבחירת קרן פנסיה למשרת קבע פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
W הבדל עקרוני בין תשואת קרן פנסיה/גמל/השתלמות לבין תשואת השקעה עצמית, למשל במניות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N משיכת קרן פנסיה מעבר לסכום חודשי מינימלי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
א חיפוש קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
B קרן פנסיה מול ביטוח מנהלים עם מקדם קבוע 200 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
מ קרן פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
L קרן פנסיה מול קופת גמל - מה חסין יותר מפני מדיניות ממשלתית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
G משיכת קרן פנסיה בעקבות מעבר לחו״ל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
M איך אפשר להיחשב כמה חשוב גירעון האקטוארי מול דמי הניהול בבחירת קרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
א קרן פנסיה ברירת מחדל ומסלול השקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
I הלוואה על חשבון קרן השתלמות/פנסיה צרכנות פיננסית 2
L מורים -קרן השתלמות, קופ״ג, דמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Eugene200 אובדן כושר עבודה, קרן פנסיה משלימה עם כיסויי ביטוח משלימים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
R קרן פנסיה וקרן השתלמות לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ב נכסי קרן פנסיה - מה הולך שם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
מ דעה לגבי דמי ניהול פנסיה+קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M תושבות מס ופתיחת קרן פנסיה והשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
H טריק? העברת כל הפנסיה לקופ"ג, ואז פתיחת קרן פנסיה חדשה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
ב קרן פנסיה משלימה כאלטרנטיבה לקופת גמל בניהול אישי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
עידו ג פתיחת קרן פנסיה/גמל - דגשים והמלצות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
algo.il שיקולים ותהיות בבחירת קרן פנסיה וגמל\השתלמות לאחר סקר שוק ולימוד עצמי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14

נושאים דומים

Back
למעלה